Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez Qcu20 2010-05-12, 8:50 am

ale ja będę się wypowiadał w swoim imieniu a nie w imieniu kibiców ;)
Powiem po prostu co myślę..

A po II to oni mnie poprosili a nie ja sam chciałem..
Chodziło mi jedynie o to, żeby podjechali najpierw pod Patelnię o 18:30 a potem na stadion a raczej przed stadion..
Qcu20

Postprzez muha55 2010-05-12, 8:52 am

PODOBNO TO NASZ KOMENDANT WYMYŚLIŁ OBAWIAJĄC SIĘ KIBICÓW I BURDY MIĘDZY KIBICAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
muha55

Postprzez Qcu20 2010-05-12, 8:54 am

różne są hipotezy..grunt, żeby zostało to odwołane i żebyśmy w ludzkich warunkach obejrzeli mecz:) Jakoś kurde na meczu z Zawiszą było spokojnie i nikt nie myślał o NIEBEZPIECZEŃSTWIE mimo, że był to mecz podwyższonego RYDZYKA a teraz kurde nagle im się przypomniało..
Qcu20

Postprzez maślanka truskawkowa 2010-05-12, 8:59 am

nie rozumiem dlaczego wielu zarówno tutaj, jak i na sosnowieckich portalach nakręca we wpisach, że to NASZ komendant.

Komendant Wojewódzkiej Komendy z ul. Lompy w Katowicach to nie jest ten sam Komendant co z MIEJSKIEJ z Piłsudskiego w Sosnowcu....
maślanka truskawkowa

Postprzez Qcu20 2010-05-12, 9:00 am

a jaki interes miał mieć tenże komendant, żeby udupić Zagłębie? Chodzi o politykę ( nie wiem, prezydenta Górskiego) czy może Polkowice mieszały w tym palce i chcą w ten sposób awansować?
Qcu20

Postprzez pAwLaS 2010-05-12, 9:05 am

Panowie musimy dalej działać, robic swoje. Nie damy się zniszczyć. Dzownic nadal do róznych telewizji i mówić o 18:30. Nagłośnimy sprawe i kolesi nie ma. Lecą na zbity pysk bo nikt nie bedzie chciał odpowiadać za to i ich usuną.
pAwLaS

Postprzez maślanka truskawkowa 2010-05-12, 9:07 am

Niestety żyjemy w takim kraju, że politycy mogą naciskać na sądy i prokuratorów, a co dopiero na policję...

Założę się, że nawet jeśli opinię wydał Komendant Wojewódzkiej w Katowicach, to opinia została sklecona w biurach Platformy. Łukaszczyk pewnie znał treść tej opinii, zanim do niego trafi.
maślanka truskawkowa

Postprzez kermit666 2010-05-12, 9:15 am

Wbrew pozorom Hanysowski komendant moze miec bardzo duzo do tego.

Zakladajac ze Zaglebie awansuje do 1 ligi.

Gieksa, Zabole ,Ruch Radzionków ZAGLEBIE SOSNOWIEC, 4 kibicowskie ekipy w I lidze, w tym 3 bardzo mocne i napewno niepalajace do siebie sympatia.

Witac jak na dloni ze komendant ma za rok przeje......bane, 4 stadiony do obstawienia co weekend.

I do tego 6 meczy derbowych (nawet wiecej w sezonie)

Moze HANYS sie boi ze nie ogarnie tylu stadionów. HKS , Polonia, Wodzislaw, GKS, Zabole, Radzionków ZAGLEBIE, PIAST.

HEHE jeszcze jedno PIAST i ODRA spada, 10 derbów 1 ligowych w sezonie. MASAKRA trzesie nogami i przynajmnie ZAGLEBIE chce zostawic nizej.

Patrzycie od strony politycznej , od strony swietej wojny, moze warto spojrzec jeszcze od tej strony, a mianowicie ze PSY nie ogarna kibicowskiego slaska i ZAGLEBIA.
kermit666

Postprzez maślanka truskawkowa 2010-05-12, 9:25 am

Hanysowskie kluby w jednej lidze wraz z Zagłębiem ?
Wychodzi z tego mniej meczów do obstawienia na weekend, ale więcej meczy podwyższonego ryzyka....
IMHO dla śląskiej policji to scenariusz bajka, przecież potem znowu w mediach będzie co chwile informacja jakie to policjanty debeściaki bo spacyfikowali kolejnych awanturujących się, pijanych 13-sto latków.
maślanka truskawkowa

Postprzez violator90 2010-05-12, 9:38 am

Dzwonić do nich i kazać im czytać ostatniego posta na ich forum (link na dole), przynajmniej pan wojewoda na zlotach PO będzie miał się z pyszna że target się sypie ...

Platforma Obywatelska RP
Biuro Zarządu Regionu Śląskiego
ul. 3 maja 17/2
40-097 Katowice
tel./fax: (32) 259 72 92
tel. kom. 505 054 856

Al.Jerozolimskie 30
00-024 Warszawa
e-mail: warszawa@platforma.org
tel. (22) 6213445

http://www.platforma.org/forum/index.ph ... borcow-po/
violator90

Postprzez maślanka truskawkowa 2010-05-12, 9:40 am

Zamiast blokad dróg, coś wzorem kibiców Lecha.
Zaskakujące jest to, jak oni potrafią się jednoczyć na czas, kiedy ich klub i oni sami są szkalowani.
A przede wszystkim miażdżąca jak dla mnie jest skala całego przedsięwzięcia.
Przytaczam ostatnią akcję z Gazetą Wyborczą, jeśli jeszcze nikt z was nie widział:

http://www.niezalezna.pl/photorelation/ ... lation_144

http://kibice.net/forum/viewtopic.php?p=462858#p462858
maślanka truskawkowa

Postprzez August 2010-05-12, 10:29 am

Z blogu redaktora Czado:
Skrzywdzone Zagłębie
Zagłębie Sosnowiec dostało właśnie potworny cios między oczy. Wojewoda przed chwilą zamknął Stadion Ludowy. Uczynił to w najbardziej istotnym dla klubu momencie. Jutro Zagłębie gra chyba najważniejszy mecz sezonu - w razie zwycięstwa z Górnikiem Polkowice, bezpośrednim rywalem do awansu, I liga byłaby na wyciągnięcie ręki!

A tu nagle taka decyzja. Za co kara? Za to. OK, ale tamten feralny mecz z Pogonią odbył się 16 marca, dziś mamy 11 maja. Ludzie! Wy tam w tym Urzędzie Wojewódzkim śpicie, czy co?!

Krążą plotki, że wojewoda Zygmunt Łukaszczyk (PO) tak naprawdę zamknął Ludowy, żeby zepsuć uroczystość otwarcia ośrodka treningowego przy stadionie, w której miał ponoć uczestniczyć Grzegorz Napieralski (SLD). Nie wiem czy jeden z liderów lewicy miał rzeczywiście przy tej okazji pojawić się na Ludowym (w Sosnowcu rzeczywiście ma jutro być), ale nie chce mi się wierzyć w taką małostkowość wojewody. To tak nie działa, nie może działać! Niemniej moim zdaniem wojewoda popełnił poważny błąd i dzisiejszą decyzją zwyczajnie skrzywdził Sosnowiec i całe Zagłębie.

Kara klubowi za tamto zdarzenie się należy. I nieważne, że działacze Zagłębia spotkali się potem z tym chłopcem (dwunastolatek został ranny podczas meczu, a organizatorzy nie pozwolili obecnemu na stadionie lekarzowi, aby go opatrzył). Przeprosili go, dostał też klubowe gadżety...

Nie wylewajmy jednak dziecka z kąpielą! Decyzja wojewody została ogłoszona w wyjątkowo fatalnym momencie. Niech nikt nie dziwi się, że w Sosnowcu poczucie krzywdy buzować będzie długo.

Bardzo długo

PS Czy ktoś może jednak wpłynąć na wojewodę, żeby wycofał się z tej kompromitującej decyzji? Ale jak najszybciej, przed meczem z Polkowicami!
(...)
http://czado.blox.pl/2010/05/Skrzywdzone-Zaglebie.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez T_misiek 2010-05-12, 10:35 am

I co z dziejszymi negocjacjami Górskiego.
Pewnie znowu wiele naobiecywał i nic nie załatwi
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez August 2010-05-12, 10:39 am

T_misiek napisał(a):I co z dziejszymi negocjacjami Górskiego.
Pewnie znowu wiele naobiecywał i nic nie załatwi

Załatwił (zapewne po linii partyjnej) relację tivi. A to z punktu widzenia kibiców i tak dużo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez ALEKSANDRA_DG 2010-05-12, 10:56 am

Jestem kibicem Zagłębia od 20 lat i pierwszy raz spotkałam sie w Polsce żeby karać dwa razy za to samo ,
ALEKSANDRA_DG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna