Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz

Postprzez bonus11 2010-05-08, 9:32 pm

Bardzo dobry mecz w wykonaniu obu drużyn!Obie drużyny zasługują na awans!Zagłębie pięknie klepało,piękne podania w tempo,wszyscy chłopacy zostawili kawal zdrowia na boisku.Zagłębie jeszcze kilka bramek mogło strzelić,podobnie jak Zawisza(mielismy troche szczescia przy poprzeczkach).Kibiców jak na tą pogodę nawet dużo,myślałem ze będzie gorzej,ten kto miał być ten był.Doping tez dość dobry,w pierwszej połowie nawet kryta coś pociągnęła.Sędziowie ogólnie słabo,kilka dobrych ale dużo więcej błędnych decyzji.Wielkie brawa dla Zagłębia za ten mecz :brawo:
bonus11

Postprzez Michael 2010-05-08, 9:51 pm

Ważne, że zając był z nami. :lol:
Michael

Postprzez peterrabit3 2010-05-08, 9:55 pm

ja chcialbym serdecznie podziekowac komentatorom relacji radiowej . Robia dobra robote na wysokim poziomie...z domieszka dobrego humoru.
Chwala Wam za to
Pozdrawiam
peterrabit3

Postprzez Piotreq_Sc 2010-05-08, 9:59 pm

A ja wlasnie wrocilem z meczu i chce powiedziec ze cieszy mnie to iz mamy takiego pilkarza jak Marcin Lachowski , oczywiscie cala druzyna zagrala na 6+ ale po bramce Lachy wszystko ruszylo. Zawisza miala swoje akcje , 2 poprzeczki , ogolnie my mielismy dzis duzo szczescia oni troche mniej . Teraz czekamy na Polkowice i jesli z nimi bedzie komplet punktow to naprawde jestesmy blisko upragnionego AWANSU!!!!

TAK WIEC W SRODE WSZYSCY NA MECZ, DO MLYNA I 2 RAZY GLOSNIEJ !!!!

WYKRZYCZMY AWANS!!!!
Piotreq_Sc

Postprzez emdżej 2010-05-08, 10:00 pm

Dla takich wieczorów warto być kibicem. Dziękuję Zagłębiacy za ten mecz! Za walkę, za ambicję, za szybką grę, za sprytny strzał Lachowskiego i przepiękną bramkę Kłody! Za doskonałą atmosferę i świetną zabawę na trybunach! Nawet za tego zająca! Zaaaaaaaaaagłębie!
emdżej

Postprzez Sir 2010-05-08, 10:12 pm

A ja teraz z niecierpliwoscią czekam na skrot z meczu. Będzie jeszcze dziś dostępny??

Kto przeprowadził SKUTECZNIEJSZE transfery w przerwie zimowej Zawisza czy Zagłębie??
Sir

Postprzez uzielone 2010-05-08, 10:15 pm

Najlepszy mecz na Ludowym w wykonaniu Zagłębia od pamiętnego zwycięstwa nad Górnikiem Zabrze w PP :brawo: Świetne tempo gry, dokładne podania, wielka ambicja i walka przez 90 min! Jeżeli tak samo zagramy z Polkowicami to o wynik jestem spokojny :) Duże :brawo: dla kibiców za głośny doping i liczne przyjście na Ludowy pomimo fatalnej pogody. Oby w środę pogoda już dopisała i stadion wypełnił się do ostatniego miejsca!
uzielone

Postprzez August 2010-05-08, 10:20 pm

W tym meczu mieliśmy chyba to co chieliśmy. Zwycięstwo, a co za tym idzie bramki, trochę szczęścia, dodatkowe atrakcje (zajączek), świetną atmosferę na trybunach. I na koniec - pomimo późnej pory - fiestę. Tylko kibiców jakby trochę jednak mało jak na tę porę i taki mecz. Tym jestem nieco rozczarowany.

PS. Swiezy, obiektyw był dzisiaj chyba trochę za wysoko unoszony ;-(
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Michael 2010-05-08, 10:32 pm

co do kibiców, w kolejce ponad połowa musiała wracać się do domu po dowód, albo sprzedać bilet bo do domu daleko. Ochrona wydaje mi się po incydencie ze śledziami za bardzo się spięła i strasznie prowokowała, na pewno wiele kibiców nie wybrało się na Ludowy z powodu deszczu,
Brawo Zagłębie, brawo kibice 3 pkt są, czekamy na polkowice
Ostatnio edytowano 2010-05-08, 11:10 pm przez Michael, łącznie edytowano 1 raz
Michael

Postprzez martin_101 2010-05-08, 10:39 pm

Niezły mecz, w którym mogło być różnie. Na początku wbrew tradycji na Ludowym przewagę miał przeciwnik i kto wie ile serca więcej musieliby włożyć w mecz piłkarze gdyby na początku meczu udało się strzelić bramkę a okazje ku temu były. Na szczęście te akcje Zawiszy były coraz mniej groźne mimo tego, że w początkowej fazie meczu Zagłębie chyba odpuszczało presing na połowie przeciwnika. Dlatego zwróciłem uwagę na sytuację z bramką Lachowskiego. Jak na rozkaz nagle piłkarze zaczęli grać ostrym presingiem i rywal kilkakrotnie tracił piłkę próbując wyprowadzić akcję i skończyło się to wszystko w końcu podaniem do Lachowskiego, który po raz kolejny pokazał swoją technikę bo niejeden z tak ostrego kąta by tego nie strzelił. Na pewno ta bramka uspokoiła piłkarzy bo widać było, że bardzo chcą ją strzelić. Na nasze szczęście niedługo po wznowieniu gry w drugiej połowie kapitalny strzał wyszedł Kłodzie i bałem się, że od tej pory będziemy się tylko bronić. Ale Zawisza nie miała żadnego pomysłu na akcję i to wszystko to były raczej przypadkowe akcje, nawet ta poprzeczka nie wyglądała tak groźnie ;-)
Jednym słowem najniższy wymiar kary dla Zawiszy, nie chcę się rozwodzić nad błędami naszych piłkarzy bo wygrali bardzo ważny mecz i to przekonująco. Pochwalić trzeba wszystkich a wyróżnić Lachowskiego, który dzisiaj był bardzo aktywny, przez cały czas miał uwagi do kolegów a jak wystartował do tego zamieszania to byłem wręcz przekonany, że na rozmowie się nie skończy ;-)
Bardzo szkoda jak już ktoś wspomniał Prusa, dzisiaj po raz kolejny kilka świetnych interwencji.
Myślę też, że warto byłoby dać odpocząć trochę Pietrzakowi. Może nie grał źle ale tak z perspektywy trybun mały odpoczynek chyba dobrze by mu zrobił.
Jeszcze słowo o kibicach. Mimo fatalnej pogody nie było tak źle, chociaż oczywiście lepiej zawsze może być. Rozczarowali mnie na całe szczęście natomiast goście. W pierwszej połowie to jeszcze coś tam pokręcili szalikami ale w drugiej to krzyknęli chyba ze trzy razy.
Oby tak to wszystko się ułożyło jak dzisiaj w meczu z Polkowicami.
martin_101

Postprzez yahaya 1906 2010-05-08, 10:56 pm

Michael napisał(a):co do kibiców, w kolejce ponad połowa musiała wracać się do domu po dowód, albo sprzedać bilet bo do domu daleko. Ochrona wydaje mi się po incydencie ze śledziami za bardzo się spięła i strasznie prowokowała, na pewno wiele kibiców nie wybrało się na Ludowy z powodu deszczu,
Brawo zagłębie, brawo kibice 3 pkt są, czekamy na polkowice

Może lepiej Zagłębie ? 8)

Co do meczu to ... tak do końca sezonu !
yahaya 1906

Postprzez Sir 2010-05-08, 11:14 pm

Czy tylko mi się ten skrót z meczu nie wyświetla?? video not found
Sir

Postprzez swiezy52 2010-05-08, 11:47 pm

August napisał(a):PS. Swiezy, obiektyw był dzisiaj chyba trochę za wysoko unoszony ;-(

e tam za wysoko... nieuwaznie przegladasz galerie ;-)
szkoda ze w miejscu tzw. "sektorze rodzinnym" znajduje sie sporo osob ktore w nim byc nie powinny, tak mi sie wydaje przynajmniej... spokojnie pilotuje ten rejon ;-) <bez podtekstow>
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Sarmat 2010-05-08, 11:53 pm

Sir napisał(a):Czy tylko mi się ten skrót z meczu nie wyświetla?? video not found

Video działa , ładna atmosfera , w Będzinie do tej pory słyszę jak ktoś krzyczy Zagłębie ;-)
3pkt Nasze , to cieszy
Sarmat

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2010-05-08, 11:59 pm

Warto było w dzisiejszy wieczór nie wystraszyć się deszczu i wybrać się na Ludowy.Gra mogła się podobać ale dopiero od 15 minuty bo Zawisza niemiłościwe nas cisła i gdyby nie przytomność umysłu w bramce Mateusza mogły być poważne problemy. Na szczęście udało się opanować nerwy i grać "swoją grę". Dobrze sprawowała się 2 linia.Obrona nieco gorzej sobie poczynała no ale ważne że tym razem obeszło się bez poważnych konsekwencji. Brawo dla całego zespołu i byle do przodu!

Jedyne co martwi to nędzna jak na taki gatunkowy mecz frekwencja. I na nic wytłumaczenia typu: bo deszcz... bo pogoda...

Niestety najwięcej ciała daje ostatnimi czasy Sosnowiec. Czyżby moda chodzenia na Ludowy przechodziła do lamusa?Oby tak nie było.
HrabiaZÄ…bek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników