Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Sir 2010-05-02, 6:09 pm

100% umiescilo, a na oficjalnej nadal CISZA....dziwne to?

Z tego co czytam wynika ze byla klauzula odstępnego. Moje pytanie brzmi JAKA TO BYLA KWOTA??!

Bo podpisali z Prusem długi kontrakt, więc kwota odestępnego powinna być w miarę wysoka...?
Sir

Postprzez patrios91 2010-05-02, 7:32 pm

Sir napisał(a):100% umiescilo, a na oficjalnej nadal CISZA....dziwne to?

Z tego co czytam wynika ze byla klauzula odstępnego. Moje pytanie brzmi JAKA TO BYLA KWOTA??!

Bo podpisali z Prusem długi kontrakt, więc kwota odestępnego powinna być w miarę wysoka...?

Patrzac jak mlody sie rozwija sprzedajac go rok pozniej dostali by kilkakrotnie wieksza oferte kupna. Ma 20 lat i gra lepiej od 25 letniego Bensza. Wenger tylko takich kupuje. Byc moze sprzedalismy pilkarza wartego grube pieniadze,a najwazniejsze ogromny talent. Znowu braklo kogos kto ma pojecie o transferach. Najpierw poczekajmy na potwierdzenie na oficjalnej,w wywiadzie lub w jakimkolwiek innym wiarygodnym zrodle informacji.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Desantis 2010-05-02, 7:41 pm

Fajnie że młody chłopak będzie miał szansę dalej się rozwijać w dobrym klubie ale od razu nasuwa się pytanie co z bramką u Nas? Bo ja mam wrażenie że dobry kopacz w naszym klubie długo nie może grać bo trzeba nim od razu sobie nabić portfel..... w każdym normalnym klubie wartościowych piłkarzy zarząd stara się jakoś zatrzymać a u Nas jest chyba na odwrót.....Pan Sz. przejął klub po to żeby między innymi robić na nim kasę ale to MUSI DZIAŁAĆ W OBYDWIE STRONY czyli my kibice także za obecność na meczach, za DOPING i za KASĘ z biletów też coś musimy mieć!!!! Pan H. chyba tego totalnie nie rozumie i myśli wyłącznie mamoną. Jak dalej nic z tym nie będziemy robić tylko pisać na forum to PRZYSZŁOŚĆ ZAGŁĘBIA widzę w czarnych kolorach:( Ostatni mecz z Jarotą pokazał przerażliwy brak napadu i tu znowu ukłon w stronę pana H. za "super transfery". Gdyby nie Marcin który nie pierwszy raz pokazuje że faktycznie sercem jest z Zagłębiem to z punktami mogło być ciężko bo temat samej gry pozostawię bez komentarza.... pozdro dla Optymistów i kumatych:))
Desantis

Postprzez Sir 2010-05-02, 8:20 pm

Kolego Desantis....co ma Hytry do PIERNIKA??! Z tego co ja rozumiem Prus mial w kontrakcie klauzule...kwote odstępnego. Dla klubu holenderskiego to widocznie zadna bariera...wiec podpisali z nim kontrak, wiec Hytry nie mial nic do gadania.

Mnie ciekawi tylko ILE KWOTA odstępnego WYNOSILA>?!! Bo kupilismy Prusa za 5,5tys zl. Wiec jesli klauzula byla kilkanascie razy wyzsza to mozna powiedziec ze Prezesowi Hytremu NALEŻĄ SIĘ SŁOWA UZNANIA ZA TEN TRANSFER ktory do konca okienka NIE BYL PEWNY a Hytry walczyl do samego konca o tego pilkarza ( przypominam niektorym ). Większosc z nas pewnie myslala ze to najmniej wartosciowy zawodnik z pozyskanych....
Sir

Postprzez Desantis 2010-05-02, 8:33 pm

Kolego Sir, wg mnie to pan H zajmuje się menadżerką w naszym klubie a jeśli nie to mnie proszę popraw... Chyba umie czytać kontakty i TO co Tam jest MAŁYMI LITERKAMI (czyt klauzule)....Jestem zły bo dobry zawodnik opuszcza Nasz klub a ktoś nabija sobie tym WŁASNY portfel. A czy Bensz któremu również się u nas kończy kontrakt będzie dalej dla Nas grał to inna strona medalu...
Desantis

Postprzez dziejus 2010-05-02, 8:38 pm

Tylko ze cHytry nic o tym moze nie wiedzieć skoro nie ma jeszcze informacji na oficjalnej.Znając zaradność prezesa to ta klauzula może być nawet kilkadziesiąt razy wyższa i tak jak kasa z wynajmu stadionu,w całości pójdzie na wzmocnienia :lol: :) ;-) Ze szczególnym uwzględnieniem skutecznego napastnika :lol: :brawo:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-05-02, 8:42 pm

Sir napisał(a):Kolego Desantis....co ma Hytry do PIERNIKA??! Z tego co ja rozumiem Prus mial w kontrakcie klauzule...kwote odstępnego. Dla klubu holenderskiego to widocznie zadna bariera...wiec podpisali z nim kontrak, wiec Hytry nie mial nic do gadania.

Mnie ciekawi tylko ILE KWOTA odstępnego WYNOSILA>?!! Bo kupilismy Prusa za 5,5tys zl. Wiec jesli klauzula byla kilkanascie razy wyzsza to mozna powiedziec ze Prezesowi Hytremu NALEŻĄ SIĘ SŁOWA UZNANIA ZA TEN TRANSFER ktory do konca okienka NIE BYL PEWNY a Hytry walczyl do samego konca o tego pilkarza ( przypominam niektorym ). Większosc z nas pewnie myslala ze to najmniej wartosciowy zawodnik z pozyskanych....

Jesli klauzula byla kilkanascie razy wieksza,a zawodnik jest kilkadziesiat razy drozszy no to super sprawa oddac skarb za poldarmo. Walka Hytrego o Prusa to kupno prawie za darmoche Prusa gdyz Hetman mial wobec niego dlugi. Skad wiesz,ze byla klauzula odejscia w kontrakcie ? Klauzula odejscia to zazwyczaj od miliona wzwyz,a na taki bajer w kontrakcie od pana prezesa raczej bym nie oczekiwal. :)

dziejus napisał(a):Tylko ze cHytry nic o tym moze nie wiedzieć skoro nie ma jeszcze informacji na oficjalnej.Znając zaradność prezesa to ta klauzula może być nawet kilkadziesiąt razy wyższa i tak jak kasa z wynajmu stadionu,w całości pójdzie na wzmocnienia :lol: :) ;-) Ze szczególnym uwzględnieniem skutecznego napastnika :lol: :brawo:

Pojdzie na wyplaty dla pilkarzy..
patrios91

Postprzez August 2010-05-02, 9:15 pm

patrios91 napisał(a):Klauzula odejscia to zazwyczaj od miliona wzwyz,a na taki bajer w kontrakcie od pana prezesa raczej bym nie oczekiwal.

Tak było w przypadku Oziębały. Choć tu spartolił Rudy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2010-05-02, 10:20 pm

Najpierw bylo za przeproszeniem pieprzenie, ze po co nam bramkarz junior.

Teraz zdrada stanu, bo oddajemy skarb za marne pieniadze (bo na pewno beda marne, no nie?) a za rok bylyby kokosy.

A ja sie ciesze, ze chlopak zagra u nas przez chociaz pol sezonu, pomoze w awansie i jeszcze na nim zarobimy.
Kazdy szanujacy sie zawodnik bedzie mial w umowie klauzule pozwalajaca mu na odejscie, kiedy pojawi sie propozycja z zagranicy. Juz o to zadbal jego menager. Prus nie przyszedl tu z Wichra Plaskie Pole.

Kuzwa nie stac niektorych na choc troche obiektywizmu? Idac tokiem rozumowania niektorych niedlugo obwinicie Hytrego za globalne ocieplenie.

Moim zdaniem zakontraktowanie Prusa to sukces Zaglebia. Co maja powiedziec w Polonii Bytom?

P.S. A na oficjalnej nic nie pisza, bo kazdy pracownik klubu zajety jest noszeniem walizek z kasa i liczeniem pliczkow z kasiorka z transferu - czego sobie i nam wszystkim zycze ;-)
LucasUSA

Postprzez Darian 2010-05-02, 10:27 pm

Dokładnie Lucas - zakontraktowanie M.Prusa to sukces i dlatego należy poszukiwać młodych,zdolnych graczy i dawać im szansę a nie jak to było w ekstraklasie ściągaliśmy starych niedojdów jak Kozubek czy Kaliciak. Mógłby być to przykład na następne transfery. niestety jednak tak nie będzie zważywszy że zakontraktowanie Prusa zawdzięczamy tylko wycofaniu się Hetmana Zamość z rozgrywek.
Darian

Postprzez django 2010-05-02, 10:33 pm

LucasUSA napisał(a):Moim zdaniem zakontraktowanie Prusa to sukces Zaglebia. Co maja powiedziec w Polonii Bytom?

Mogą powiedzieć np. tak: Faktycznie, mogliśmy chłopaka zakontraktować i za pół roku opchnąć go za przyzwoitą kasę. No ale z drugiej strony Zagłębie, które awansowało razem z nami teraz drugi rok z rzędu próbuje się wygrzebać z 3 ligi, a my sobie właśnie po raz kolejny zapewniliśmy utrzymanie w ekstraklasie i w związku z tym na kolejny rok mamy zagwarantowane pieniądze na utrzymanie klubu. A niech mają Gorole na pocieszenie te xxx tysięcy ;-)
django

Postprzez patrios91 2010-05-02, 11:27 pm

Sukcesem Zaglebia jest tylko wynalezienie go co nie bylo az tak trudne bo mecz Hetman-Wisla narobil mnostwo szumu medialnego,no ale przyznaje...niespodziewalem sie,ze to az tak wielki talent. Klauzula odejscia to minimum 1mln zlotych wzwyz w kazdym klubie w Polsce. Jesli Zaglebie nie dostalo tego miliona to to jest dla mnie g*wno,a nie interes. Powiedzcie takiemu Lechowi,zeby oddal skarb za marne pieniadze bo jest okazja to zapewne was wysmieje. No ale porownywac nie wypada. W koncu zaczalem doceniac Prusa jak i caly jego transfer,a tu znowu noz w plecy. Kto nastepca ? Bensz nie przedluzyl kontraktu i jakos mi sie zdaje,ze jak widzi jak klub funkcjonuje to go nie przedluzy.
Za co nowi zawodnicy na przyszly sezon. Tak sobie wyliczylem,ze 7 nowych zawodnikow w razie awansu do I ligi to minimum. Tylko za co ich kupic? Miasto da kase...splacimy czesc dlugu. Dalej jest dlug i trzeba dac kolejny milion na licencje. Co dalej ? Czyz przepustka do sponsorow nie miala byc reklama w Pucharze Polski ? Gdzie ci sponsorzy ? Juz nie krytykujac bo to jak widac nie ma sensu niestety,trzeba dzialac w inny sposob. Stan podwyzszonej gotowosci jest juz dawno uruchomiony. Dla mnie jedynym rozwiazaniem sa wybory nowych wladz w klubie. Aktualne wprowadzaja klub do upadku i mniejsze sukcesiki nie maja tu zadnego znaczenia,a nowe moga wniezc pomysly i realizacje nowych rozwiazan na dysponowanie Zaglebia Sosnowiec. Ja osobiscie nie widze innego wyjscia....takie jest moje zdanie.
patrios91

Postprzez Sir 2010-05-02, 11:42 pm

patrios91 napisał(a): Klauzula odejscia to minimum 1mln zlotych wzwyz w kazdym klubie w Polsce. Jesli Zaglebie nie dostalo tego miliona to to jest dla mnie g*wno,a nie interes.

Wypowiadasz się jakbyś miał niesłychaną wiedzę na temat wszystkich kontraktów w Polsce....? A daleko by szukac...ten caly Micanski to ma chyba 200tys euro z tego co sie czytalo ostatnio....a nasz Prus zagral pare dobrych meczow w 2 lidze a Micanski strzela bramki w Ekstraklasie.....więc slowa typu " GÓWNO a nie interes " proszę zachowaj dla siebie...albo je przemyśl.

Jeśli nasz klub dostanie STRZELAM ponad 150 tys zl za ten TRANSFER JUNIORA który zagral kilka meczów u nas...to w moim przekonaniu to jest DOBRY INTERES....życzyłbym każdemu Prezesowi klubu takich interesów.

A za Prusa będę trzymal kciuki, bo może kiedyś o nim jeszcze wiele dobrego uslyszymy.

To teraz może PSV zgłosi się po Filipowicza?? Rossoneri by chyba zawału dostał ;-)
Sir

Postprzez rossoneri 2010-05-03, 8:21 am

Filipowicza to nawet w Czarnych by nie chcieli bo maja lepszych:)
rossoneri

Postprzez Blajpios 2010-05-03, 8:40 am

LucasUSA napisał(a):Najpierw bylo za przeproszeniem pieprzenie, ze po co nam bramkarz junior.

Teraz zdrada stanu, bo oddajemy skarb za marne pieniadze (bo na pewno beda marne, no nie?) a za rok bylyby kokosy.

A ja sie ciesze, ze chlopak zagra u nas przez chociaz pol sezonu, pomoze w awansie i jeszcze na nim zarobimy.
Kazdy szanujacy sie zawodnik bedzie mial w umowie klauzule pozwalajaca mu na odejscie, kiedy pojawi sie propozycja z zagranicy. Juz o to zadbal jego menager. Prus nie przyszedl tu z Wichra Plaskie Pole.

Kuzwa nie stac niektorych na choc troche obiektywizmu? Idac tokiem rozumowania niektorych niedlugo obwinicie Hytrego za globalne ocieplenie.

Moim zdaniem zakontraktowanie Prusa to sukces Zaglebia. Co maja powiedziec w Polonii Bytom?

P.S. A na oficjalnej nic nie pisza, bo kazdy pracownik klubu zajety jest noszeniem walizek z kasa i liczeniem pliczkow z kasiorka z transferu - czego sobie i nam wszystkim zycze ;-)

Dzięki, Kol. LucasUSA! :-) Mnie już się nie chciało czegoś takiego pisać, ale miło widzieć, że ktoś jeszcze wierzy w dotarcie tutaj do niektórych zdrowego rozsądku.
edit= PS: podobnie Kol. Sir i inni tak się wypowiadający, popieram.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna