Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2010-05-01, 11:28 pm

Jak mógł podpisać kontrakt w trakcie sezonu?
django

Postprzez patrios91 2010-05-02, 1:07 am

Roda JC legt Matheusz Prus vast

Roda JC heeft Matheusz Prus gecontracteerd. De Poolse doelman heeft voor vier jaar getekend.

Het ondertekende contract is nog niet in Kerkrade gearriveerd, maar inmiddels wel vanuit Polen opgestuurd. Prus maakte begin maart veel indruk tijdens een stageweek bij Roda. De 20-jarige sluitpost is daarna enkele keren bekeken tijdens wedstrijden van zijn club Zaglebie Sosnowiec.
De andere twee keepers voor komend seizoen zijn Przemyslaw Tyton en Collin van Eijk.

-> http://www.limburger.nl/article/2010043 ... 39964/1110

2 maja 2010, 1:21:16 - euzi
Mateusz Prus od nowego sezonu w Roda JC Kerkrade

Bramkarz Zagłębia Sosnowiec Mateusz Prus podpisał czteroletni kontrakt z holenderskim Roda JC Kerkrade - informuje dziennik De Limburger. Umowa wejdzie w życie w lipcu.

20-letni bramkarz był dwa miesiące temu na tygodniowych testach w tym klubie. O miejsce w bramce dziesiątej obecnie drużyny Eredivisie będzie rywalizował m.in. z innym Polakiem - Przemysławem Tytoniem.

W tym sezonie Prus rozegrał 23 spotkania w II lidze - 19 w barwach zamojskiego Hetmana, którego jest wychowankiem, i cztery jako piłkarz Zagłębia.

źródło: własne

-> http://www.90minut.pl/news/122/news1222 ... krade.html
Musieli by go sprzedac skoro od nowego sezonu,a to bylo by niewybaczalne. Czy to plota czy fakt ? (lepiej zeby byla to plota :twisted: )
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-05-02, 7:10 am

Trochę szkoda bo bo widać, że będzie z niego dobry bramkarz. Ale z drugiej strony w Rodzie będzie miał lepsze warunku rozwoju niż w Sosnowcu. Jestem tylko ciekaw czy i ile zarobi na nim klub. Bo prrzecież Hytry raczej musiał się na to zgodzić. W każdym razie mam nadzieję, że nie będzie przykrego numeru jak z Oziębałą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez alisamyyen 2010-05-02, 7:43 am

A pamiętam jak wielu kręciło głową i pytało po co nam ten bramkarz.Prus dostał szanse wykorzystał ją w 100%.szkoda bo naprawdę moglibyśmy mieć wiele pożytku z niego.Mam nadzieje że pomoże nam w awansie do 1 ligi i jeśli to prawda z transferem to życzę powodzenia w dalszej karierze w Rodzie.A klub niech zaczyna szperać po nizszych ligach.może uda się znależć kolejnego młodego bramkarza.
alisamyyen

Postprzez August 2010-05-02, 8:02 am

alisamyyen napisał(a):A pamiętam jak wielu kręciło głową i pytało po co nam ten bramkarz.Prus dostał szanse wykorzystał ją w 100%.

Tu trzeba przyznać, że Hytremu - pod względem sportowym - się udało. Myślę, że mało kto przypuszczał, że będzie to lepszy (jak na razie) transfer niż takiego Lilo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Łuki19 2010-05-02, 8:13 am

mam nadzieje ze chociaz dostaniemy za niego ładna kase bo chyba on ma u nas dluzszy kontrakt z tego co pamietam niz do konca sezonu
Łuki19
Obserwowany

Postprzez dziejus 2010-05-02, 10:26 am

A na oficjalnej stronie"ani-me,ani-be,ani-kukuryku" a prezes zawija sreberka.No ale zawsze mozna powiedzieć że to"tajemnica handlowa" lub"dla dobra klubu,zawodnika i obronności kraju". :) ;-)
dziejus

Postprzez patrios91 2010-05-02, 10:46 am

Splacanie dlugow na wysprzedaniu zawodnikow to chyba nieetyczne. Za bledy sie placi swoimi pieniedzmi. Ja mam nadzieje,ze to wielkie nieporozumienie.
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-05-02, 10:57 am

Szkoda mi tego utalentowanego bramkarza no ale cóz takie zycie i trzeba sie z tym
pogodzic. Od samego poczatku było widac ze ma smykałe by byc bramkarzem. Nie
zapominajcie ze w Hetmanie pracował trener Orzeszek. W tej sytuacji szukamy a
moze juz mamy innego młodego bramkarza tylko kwestia czasu mysle o zakończeniu
rundy. Dziejus rozbawiłes mnie ta "obronnoscia kraju" fajny joke.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Brzoza_7 2010-05-02, 11:29 am

Jak awansujemy to jestem za tym by sprowadzic paru doswiadczonych zawodnikow z ekstraklsy ktorym własnie kończą sie kontrakty np Marcin Wachowicz z Arki w II lidze 20 bramek, doswiadczony obronca np Wojtek Szala z Legii moze do 3 razy sztuka Chwalibogowski kotremu rowniez konczy sie kontrakt. Mozna by tez pomyslec o wypozyczeniu paru mlodych obiecujacych zawodnikow z ekstraklsy lub lig zagranicznych (choc watpie ze ktos przyjdzie np ze Sparty Praga lub Szachtara Donieck ale trzbea probować)
Brzoza_7

Postprzez patrios91 2010-05-02, 11:59 am

Brzoza_7 napisał(a):Jak awansujemy to jestem za tym by sprowadzic paru doswiadczonych zawodnikow z ekstraklsy ktorym własnie kończą sie kontrakty np Marcin Wachowicz z Arki w II lidze 20 bramek, doswiadczony obronca np Wojtek Szala z Legii moze do 3 razy sztuka Chwalibogowski kotremu rowniez konczy sie kontrakt. Mozna by tez pomyslec o wypozyczeniu paru mlodych obiecujacych zawodnikow z ekstraklsy lub lig zagranicznych (choc watpie ze ktos przyjdzie np ze Sparty Praga lub Szachtara Donieck ale trzbea probować)

Pytanie czy tak wartosciowi zawodnicy przeniosa sie do I ligi. Bardzo watpliwe by nie dostali ofert z Ekstraklasy..a my nie mamy kasy.
patrios91

Postprzez Adam1906 2010-05-02, 1:09 pm

No i nie mamy jeszcze awansu... :-)
Adam1906

Postprzez Sir 2010-05-02, 3:16 pm

Czemu nie ma ŻADNEGO INFO na stronie oficjalnej klubu odnosnie Prusa?! Albo potwierdźcie albo zdementujcie!!!. Na wszystkich portalach piszą a na stronie OFICJALNEJ klubu NIC....czy tak funkcjonuje profesjonalny klub pilkarski??!!
Sir

Postprzez Koterwa 2010-05-02, 4:29 pm

No to nam się młody wybił.No cóż nie pozostaje nam nic innego jak życzyć mu powodzenia choć szkoda bo zapowiadał się dobry bramkarz z niego
Koterwa

Postprzez patrios91 2010-05-02, 5:50 pm

Sir napisał(a): Czemu nie ma ŻADNEGO INFO na stronie oficjalnej klubu odnosnie Prusa?! Albo potwierdźcie albo zdementujcie!!!. Na wszystkich portalach piszą a na stronie OFICJALNEJ klubu NIC....czy tak funkcjonuje profesjonalny klub pilkarski??!!

Bo czekaja na reakje kibicow...czy sie wkur*ia,ze klub zamiast szukac sponsorow sprzedaje mlode talenty czy jednak przyjma to bez wiekszej furii. :-)
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna