ZAGŁĘBIE - JAROTA, sobota 01.05.2010r. godz.19.oo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - JAROTA, sobota 01.05.2010r. godz.19.oo

Postprzez Bartos 2010-05-01, 10:33 pm

na Jarotę ta mierna gra wystarczyła ale czy taka forma wystarczy na Zawiszę i Polkowice?
tego już nie jestem pewien
Bartos

Postprzez August 2010-05-01, 10:47 pm

Gra tragiczna ale skuteczna. Nie wiem gdzie Patrios doszukał się stylu drużyny bo ja nijak nie mogłem znaleźć. Ale jak mają wygrywać to wszystko jedno jak. Byle do przodu. No i niestety: Dżenan na ławę. Kolejny mecz, kolejne błędy.
Ostatnio edytowano 2010-05-02, 8:03 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2010-05-01, 10:58 pm

Ale to Auguscie, uwazasz ze lepszy nieograny Balul za Dzenana?? Bo innej opcji nie ma. Bialek dopiero co po kontuzji...

I jak ta nasza prawa strona Bednar z Kłodą?? Tu powinnismy mieć ogień...

PS Rosso mówiłem że jak zagra Filipowicz to wygramy ;-)
Sir

Postprzez August 2010-05-01, 11:08 pm

Sir napisał(a):Ale to Auguscie, uwazasz ze lepszy nieograny Balul za Dzenana??

Jeśli widziałeś Dżenana "w akcji" to wiesz o czym mówię. Takie błędy jakie popełnia w meczach z Górikiem i Zawiszą mogą się źle dla nas skończyć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2010-05-01, 11:14 pm

August napisał(a):
Sir napisał(a):Ale to Auguscie, uwazasz ze lepszy nieograny Balul za Dzenana??

Jeśli widziałeś Dżenana "w akcji" to wiesz o czym mówię. Takie błędy jakie popełnia w meczach z Górikiem i Zawiszą mogą się źle dla nas skończyć.

Nie widziałem na żywo bo nie mam jak obecnie. Aczkolwiek z tego co pamiętam Pierscionek postawil na Balula w meczu z Radzionkowem i tenże zawodnik nie wypadł dobrze....

Czyli chcesz powiedzieć, że to już nie ten sam Dżenan " profesor "??

I jak wyglądały stałe fragmenty gry w tym meczu?? Bo we wczesniejszych troche szwankowały..
Sir

Postprzez django 2010-05-01, 11:19 pm

August napisał(a):Gras tragiczna ale skuteczna.

Z taką grą Radzionków już praktycznie awansował do I ligi. Nie ma już kombinowania, tylko jak najszybsze odegranie na skrzydło albo długa piłka do napastnika. Dzisiaj przyniosło to efekt, zobaczymy co będzie za tydzień. Z Jarotą mordują się wszyscy, dlatego nie płakałbym nad stylem w jakim wygraliśmy. Jestem pod wrażeniem Pietrzaka, chłopak naprawdę z meczu na mecz gra lepiej. Lacha gra coraz skuteczniej i to też cieszy. No i Prus, który dla mnie jest cichym bohaterem tego meczu. Muszę się przyznać do błędu, bo jak przychodził to myślałem, że będzie za Benszem bidon nosił. A on ma naprawdę zadatki na bramkarza jakiego Zagłębie nie miało od lat.
django

Postprzez Bartos 2010-05-01, 11:19 pm

fakt, że Dżenan zagrał dzisiaj słabo (kiksy itp...)
a do tego omal nie dostał czerwonej kartki (a gdyby ją dostał to nie mógłby mieć pretensji, bo faktycznie uderzył/pchnął zawodnika bez piłki).
Bartos

Postprzez zag23 2010-05-01, 11:52 pm

Mecz kiepski w naszym wykonaniu jedynie 3 pkt. mogą cieszyć. Musimy poprawić celność podań, zgranie zawodników (za dużo podań do nikogo) i grę w środku pomocy bo była dziś tragiczna szczególnie Kłus mi dzisiaj nie zaimponował. Na duży plus Lachowski, który walczył na całym boisku o każda piłkę i Prus, który wybronił ważne piłki. Wyróżnię jeszcze Pietrzaka, który miał ochotę do gry. Mecz wyglądał tak jakby Zagłębie kalkulowało od wyniku 1:0 i chciało na stojąco wygrać. Jarota nic wielkiego nie pokazała, dużo przeszkadzali.
zag23

Postprzez patrios91 2010-05-02, 12:22 am

Zwycięzców nie powinno się sądzić - relacja z meczu Zagłębie Sosnowiec - Jarota Jarocin

Zagłębie nie grało porywającego futbolu, ale dzięki dwóm bramkom Marcina Lachowskiego pokonało gości z Jarocina i postawiło kolejny krok na drodze do awansu. Po meczu sosnowiczanie przyznawali, że nie spodziewali się tego, że Jarota jest tak dobrą drużyną.
- Zwycięzców nie powinno się sądzić. Było ciężko, bo Jarota w przeciwieństwie do innych drużyn przyjeżdżających do Sosnowca nie tylko się bronił, ale próbował też grać w piłkę - powiedział po spotkaniu pomocnik Zagłębia Dariusz Kłus. Zaskoczony klasą rywala był również bohater meczu, Marcin Lachowski: - Na boisku widać było, że to bardzo dobry zespół, grający techniczną, poukładaną piłkę.

Jarota miał w tym spotkaniu dwie doskonałe okazje na zdobycie bramki. Tak się złożyło, że w obu znalazł się Karol Danielak. Pomocnik gości już w 5 minucie mógł otworzyć wynik, a w drugiej połowie stanął przed szansą wyrównania stanu meczu. I pewnie udałaby mu się ta sztuka, gdyby kapitalnymi interwencjami nie popisał się Mateusz Prus. Młody bramkarz przebojem wdarł się między słupki Zagłębia i po raz kolejny udowodnił, że koledzy mogą na nim polegać.

W pierwszej połowie Zagłębie miało wyraźną przewagę, a wyróżniającą się postacią był Rafał Pietrzak. Młodzieżowy reprezentant Polski imponował przebojowością, dynamiką i celnymi podaniami. Jedno z nich wykorzystał w 20 minucie Marcin Lachowski, który mimo asysty obrońcy zdołał pokonać Dariusza Brzostowskiego.

Napastnik Zagłębia bardzo przeżywał niewykorzystany rzut karny w meczu z Nielbą i w tym spotkaniu robił wszystko, by się zrehabilitować. Po raz drugi udało mu się to w doliczonym czasie gry. Wykorzystał niefrasobliwość obrońców, przejął piłkę, położył na ziemi Brzostowskiego i umieścił futbolówkę w pustej bramce. - Przytrafiły nam się błędy. Pierwszy błąd Piotra Garbarka, po którym straciliśmy bramkę, a drugi to był "wielbłąd", to co zrobił Mateusz Śliwa w 90 minucie - przyznał trener Czesław Owczarek.

Goście z Jarocina przegrać wcale nie musieli. W drugiej połowie przycisnęli Zagłębie, posiadali optyczną przewagę. Zmusili też gospodarzy do otwartej gry, jaka wcale im nie odpowiadała. W efekcie akcje bardzo szybko przenosiły się raz pod jedną, raz pod drugą bramkę. W tym trochę szalonym futbolu, Jarocie brakowało dokładności i pomysłu na finalizację wypracowanych sytuacji. Kilka razy przeszkodzili im też sędziowie. - Paradoksalnie - słuchawki, mikrofony, kamery, a niestety umiejętności sędziowskie są coraz słabsze - skwitował trener Owczarek.

Zagłębie Sosnowiec - Jarota Jarocin 2:0 (1:0)
1:0 - Lachowski 20'
2:0 - Lachowski 90+2'

Zagłębie: Prus - Bednar, Marek, Hosić, Pajączkowski, Kłoda (72' Ryndak), Kłus, Pach, Pietrzak (78' Łuczywek), Lachowski, Filipowicz (88' Bodziony).

Jarota: Brzostowski - Oczkowski (89' Gałczyński), Piróg, Garbarek, Śliwa, Danielak (63' Czabański), Idzikowski, Pacyński, Juracki (86' Bryll), Gościniak, Bartoszak.

Żółte kartki: Kłoda (Zagłębie), Garbarek (Jarota).

Sędzia: Krzysztof Jakubik (Siedlce).

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... aglebie-s/

Na pocieszenie porazki Legii w Chorzowie Zaglebie inkasuje 3 pkt i to cieszy. Lacha brawo. August o jakim bledzie mowisz i o jakich epitetach mowil Lacha w wypowiedzi ? Czytajac widze,ze pan Pietrzi i niedoceniany przeze mnie przed runda pan Prus dali czadu :-) Wiecej mlodziezy w Zaglebiu :-)

Zblizenia na skrocie ...zajebiste :-) Dobra robota panowie :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez CZEKO22I16 2010-05-02, 8:25 am

Ile było widzów na meczu?
CZEKO22I16

Postprzez torquemada 2010-05-02, 9:14 am

mezc ogolnie kiepski w naszym wykonaniu, zbyt duzo niedokladnosci, Filipowicz dosc dobrze pilnowany po tym co ostatnio pokazywal i pewnie trener Gornika i Zetki tez uczuli swych obroncow na tego naszego jedynego bramkostrzelnego grajka, Kloda ze swym doswiadczeniem i umiejetnosciami powinien bez wiekszych problemow szarpac swoja strona ale chyba mu brakuje ochoty czy tez motywacji.... Rafal mecz super dobrze rozgrywa, duzo widzi i potrafi sie znalesc tam gdzie powinien :) Prus milo zaskakuje, mlody jest jeszcze i tylko nalezy miec nadzieje ze bedzie jeszcze sie rozwijal bo jest w nim duzy potencjal wg. mnie zasluguje bez dwoch zdan na to aby teraz to on byl bramkarzem nr1 u nas :)
nawet jeszcze w gorszym stylu, jeszcze z gorsza gra ale zeby z takim dorobkiem okt konczyl sie kazdy kolejny mecz w tym sezonie :)

ps co do patriosa ktory lubie rzucac oszczerstwami o to wymiana PW :

pokaz mi jeden post ktory pokazuje ze jestem z Krk

Idz na piwo z Brozkami..

widac umie potwierdzic swe slowa... ehhh pajacowanie
torquemada

Postprzez handitto 2010-05-02, 9:40 am

ja chyba widziałem wczoraj innego Rafała Pietrzaka niż wy, jestem entuzjastą jego talentu ale on przecież stracił wczoraj multum piłek i naprawde nie zachwycał, za to Prus naprawde klasa, kto wie co byłoby dziś gdyby grał w meczu z Pogonią ;-)
handitto

Postprzez tiktak 2010-05-02, 9:50 am

"No i Prus, który dla mnie jest cichym bohaterem tego meczu. Muszę się przyznać do błędu, bo jak przychodził to myślałem, że będzie za Benszem bidon nosił. A on ma naprawdę zadatki na bramkarza jakiego Zagłębie nie miało od lat" Cyt.django

Długo nie miało i nie długo będzie miało.
http://www.90minut.pl/news/122/news1222 ... krade.html
tiktak

Postprzez Piotreq_Sc 2010-05-02, 10:03 am

A ja napisze tak : Lechia Zielona Góra 2-1 Nielba Wągrowiec
(Wojciech Okińczyc 42, Rafał Figiel 52 - Rafał Leśniewski 19)

Walczaca o utrzymanie Lechia pokonuje Nielbe ktora ograla nas 2:0 , moze to ta wtgrana to atut Lechii gry na wlasnym boisku. Skoro Lechia wbila im 2 bramki a my sie meczylismy to widac ze cos tutaj szwankuje . :-(
Czekajmy na nastepne mecze z naszymi sasiadami z tabeli . Ten pierwszy z Zawisza pokaze czy tak naprawde jestesmy gotowi na awans.
Piotreq_Sc

Postprzez patrios91 2010-05-02, 10:52 am

torquemada napisał(a):ps co do patriosa ktory lubie rzucac oszczerstwami o to wymiana PW :
pokaz mi jeden post ktory pokazuje ze jestem z Krk

Idz na piwo z Brozkami..

widac umie potwierdzic swe slowa... ehhh pajacowanie

Widocznie skoro nie odpisuje idiocie to nie mam zamiaru z nim pisac. Napisanie ci,ze jestes fanem krakusow to forma napiny na twoja napine,no ale trzeba miec cos we lbie by to pojac. Kolegow szukasz ? P*ojebany dzieciak...totalnie zryty.

Ja jestem ciekaw panowie czy z Lilo jest az tak zle by nawet nie siedzial na lawce rezerwowych :-) ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna