Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez django 2010-04-28, 10:46 am

August napisał(a):
django napisał(a):Załóżmy, że Zagłębie dostanie tą kasę i co, za parę miesięcy znowu się skończy i znowu będzie wyciąganie pieniędzy z miejskiego budżetu?

O tym wiadomo od dawna.

Tylko, żeby się nie przeliczyli. Sytuacja finansowa Sosnowca w tym roku jest trudna, a w przyszłym będzie jeszcze trudniejsza. I trzeba będzie zacisnąć pasa. Na co w tej sytuacji obetną środki? Na edukację, na szpitale, czy może na pewną SSA, która nie potrafi wykazać przejrzystości finansowej?
django

Postprzez patrios91 2010-04-28, 10:55 am

Oby nie było tak, że pomoc spłynie wtedy kiedy na walkę o awans będzie już za późno - przestrzega prezes klubu Paweł Hytry.
..To cala kasa transferowa opiera sie na dobrodziejstwie miasta ? Czy on jest k*rwa madry czy ja jestem glupi ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-04-28, 11:01 am

Kwestie związane z Zagłębiem to sprawy przedwyborcze. Sądzę, że po wyborach Górski bądź ktokolwiek inny kto zostanie Prezydentem oleją temat. Zresztą klub i tak jest traktowany przez wszystkich wokół instrumentalnie przez Prezydenta, radnych czy właściciela klubu. Nie wiem czy za parę miesięcy nie okaże się, że ostatnie 3 lata to kompletnie zmarnowany okres. Nie liczyć zbudowanego naprędce oświetlenie, dziadoskiej - ale zawsze - podgrzewanej murawy czy też jednego, udanego meczu z Legią w OE. Doprawdy mam czasami odczucia, że trzeba było zaczynać od 4 ligi jak chcieli Włosi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2010-04-28, 11:04 am

patrios91 napisał(a):Oby nie było tak, że pomoc spłynie wtedy kiedy na walkę o awans będzie już za późno - przestrzega prezes klubu Paweł Hytry.
..To cala kasa transferowa opiera sie na dobrodziejstwie miasta ? Czy on jest k*rwa madry czy ja jestem glupi ?

Patrios, obawiam się że.... wszak wiadomo, że gdyby nie kasa od Miasta to klubu w ogóle by nie było.Nie mówiąc już o czymś co się zwie kasą transferową.
August

Postprzez patrios91 2010-04-28, 11:05 am

August napisał(a):Kwestie związane z Zagłębiem to sprawy przedwyborcze. Sądzę, że po wyborach Górski bądź ktokolwiek inny kto zostanie Prezydentem oleją temat. Zresztą klub i tak jest traktowany przez wszystkich wokół instrumentalnie przez Prezydenta, radnych czy właściciela klubu. Nie wiem czy za parę miesięcy nie okaże się, że ostatnie 3 lata to kompletnie zmarnowany okres. Nie liczyć zbudowanego naprędce oświetlenie, dziadoskiej - ale zawsze - podgrzewanej murawy czy też jednego, udanego meczu z Legią w OE. Doprawdy mam czasami odczucia, że trzeba było zaczynać od 4 ligi jak chcieli Włosi.

Gdyby robiono ze mnie wala na prawo i lewo z prawdziwa dokumentacja odnoscie stanu finansowego klubu to tez bym sie nie kwapil do wspolpracy,bo co to za wspopraca gdy nie mozna nikomu ufac.

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Oby nie było tak, że pomoc spłynie wtedy kiedy na walkę o awans będzie już za późno - przestrzega prezes klubu Paweł Hytry.

Patrios, obawiam się że.... wszak wiadomo, że gdyby nie kasa od Miasta to klubu w ogóle by nie było.Nie mówiąc już o czymś co się zwie kasą transferową.

No,ale pan Hytry twierdzi,ze jak dostanie kase to na awans nie bedzie za pozno wiec nie wiem co autor mial na mysli. :)
patrios91

Postprzez django 2010-04-28, 11:11 am

patrios91 napisał(a):No,ale pan Hytry twierdzi,ze jak dostanie kase to na awans nie bedzie za pozno wiec nie wiem co autor mial na mysli. :)

Może brakuje już kasy na bieżące sprawy, typu wypłaty dla piłkarzy itp.
django

Postprzez August 2010-04-28, 11:17 am

patrios91 napisał(a):Gdyby robiono ze mnie wala na prawo i lewo z prawdziwa dokumentacja odnoscie stanu finansowego klubu to tez bym sie nie kwapil do wspolpracy,bo co to za wspopraca gdy nie mozna nikomu ufac.

No, a jak czytają o takich bzdetach ewentualni, chętni do sponsorowania klubu ? Jeśli czytam, że nawet Miasto przeciąga wejście do klubu bo jest coś nie tak to tym bardziej nie miałbym ochoty na jakiekolwiek zaanagażowanie finansowe. Ciekawe, jakie wnioski mógłby wyciągnąć z lektury artykułu właściciel Budecony czy ludzie Cargilla. Mój wniosek: Hytry strzelił sobie porządnie w stopę.

patrios91 napisał(a):No,ale pan Hytry twierdzi,ze jak dostanie kase to na awans nie bedzie za pozno wiec nie wiem co autor mial na mysli.

Ja wypowiedź odczytuję tak, że w razie braku awansu będzie winne Miasto bo nie dało w porę tej kasy.
August

Postprzez dziejus 2010-04-28, 11:18 am

A może cHytry ma na myśli awans do ekstraklasy.No bo teraz nawet gdyby dostał 5 mln to co by z tym zrobił??Kiedyś w okresie błędów i wypaczeń to możnaby tę kwote zagospodarować :) ;-) A teraz "PRECZ Z KORUPCJĄ".Przynajmniej u nas :niezle:
dziejus

Postprzez August 2010-04-28, 11:20 am

django napisał(a):
patrios91 napisał(a):No,ale pan Hytry twierdzi,ze jak dostanie kase to na awans nie bedzie za pozno wiec nie wiem co autor mial na mysli. :)

Może brakuje już kasy na bieżące sprawy, typu wypłaty dla piłkarzy itp.

Chodziły słuchy na ten temat, że tak jest. Mam pytanie: czy Miasto nadal wypłaca stypenida grajom, jeśli tak to w jakiej wysokości ?
August

Postprzez django 2010-04-28, 11:52 am

August napisał(a):Chodziły słuchy na ten temat, że tak jest. Mam pytanie: czy Miasto nadal wypłaca stypenida grajom, jeśli tak to w jakiej wysokości ?

Wiem, że w pierwszym kwartale dostawali po 2 tys. Nie wiem jak teraz, trzeba by sprawdzić w BIPie, ale pewnie jakby nie dostawali to wiadomo kto już by podnosił alarm.
django

Postprzez August 2010-04-28, 11:56 am

django napisał(a):Wiem, że w pierwszym kwartale dostawali po 2 tys. Nie wiem jak teraz, trzeba by sprawdzić w BIPie, ale pewnie jakby nie dostawali to wiadomo kto już by podnosił alarm.

Jeśli Miasto przyznaje stypendia to chyba generalnie na cały rok, a nie np. na kwartał. W każdym razie zapewne nie jest tak, że plejersi w ogóle nic nie dostają.Nieprawdaż ?
EDIT:
Masz rację Django, stypednia zostały przyznane w systemie kwartalnym. Co ciekawe ani Lilo czy też Kłus się na takowe nie załapali. Nie dziwota, że chłopcy albo bardzo słabo (Lilo) grali albo zaczęli słabnąć (Kłus):
Lista stypendystów, którym Prezydent Miasta Sosnowca przyznał stypendia w okresie od stycznia do marca 2010 roku za osiągnięcia w sporcie kwalifikowanym

1. Bednar Vladimir zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
2. Bensz Adam zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
3. Pach Sławomir zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
4. Białek Wojciech zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
5. Łuczywek Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
6. Marek Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
7. Myśliwy Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
8. Pajączkowski Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
9. Pietrzak Rafał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
10. Szatan Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
11. Lachowski Marcin zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
12. Ryndak Dawid zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
13. Filipowicz Michał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
14. Bodziony Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
15. Balul Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
16. Kłoda Arkadiusz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
http://www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkan ... _sportowe/
August

Postprzez patrios91 2010-04-28, 12:23 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Gdyby robiono ze mnie wala na prawo i lewo z prawdziwa dokumentacja odnoscie stanu finansowego klubu to tez bym sie nie kwapil do wspolpracy,bo co to za wspopraca gdy nie mozna nikomu ufac.

No, a jak czytają o takich bzdetach ewentualni, chętni do sponsorowania klubu ? Jeśli czytam, że nawet Miasto przeciąga wejście do klubu bo jest coś nie tak to tym bardziej nie miałbym ochoty na jakiekolwiek zaanagażowanie finansowe. Ciekawe, jakie wnioski mógłby wyciągnąć z lektury artykułu właściciel Budecony czy ludzie Cargilla. Mój wniosek: Hytry strzelił sobie porządnie w stopę.

patrios91 napisał(a):No,ale pan Hytry twierdzi,ze jak dostanie kase to na awans nie bedzie za pozno wiec nie wiem co autor mial na mysli.

Ja wypowiedź odczytuję tak, że w razie braku awansu będzie winne Miasto bo nie dało w porę tej kasy.

Wszyscy winni procz prezesa. Chlop juz sam na siebie wydal wyrok,a teraz w panice nie kontroluje nawet tego co mowi. Ja tez pewnie bede winny. Im wiekszy bajzel tym mniejsze zainteresowanie ewentualnych sponsorow-prosta zasada,ktora znaja wszyscy biznesmeni.
patrios91

Postprzez Sir 2010-04-28, 12:40 pm

django napisał(a):Jakoś Radzionków nie wynajmował nikomu swojego stadionu, to samo Polkowice. I grają o awans. Jak już znowu trzeba prosić o jałmużnę Miasto to na miejscu prezesa Hytrego grzecznie przynosiłbym do UM wszystkie dokumenty, jakich zażądają, a nie żalił się w prasie, że trzeba udokumentować finanse klubu, na który ma zostać wydana ponad bańka z publicznych pieniędzy. Tylko co dalej? Załóżmy, że Zagłębie dostanie tą kasę i co, za parę miesięcy znowu się skończy i znowu będzie wyciąganie pieniędzy z miejskiego budżetu?

Django, August sto procent racji i poparcia w tej kwestii.

Z tej wypowiedzi Hytrego mozna wysnuć wniosek że MA NAS KIBICOW ZA IDIOTÓW i POPRZEZ PUBLICZNE MEDIA CHCE WYWRZEĆ presję na UM.

Niech się UM wstrzyma ze wszystkim dopóki nie będzie PEŁNEJ JASNOSCI WE WSZYSTKICH SPRAWACH!!!

A mówienie takim tonem ze JESLI MIASTO NIE DA teraz kasy to potem juz bedzie po ptakach z awansem ZUPEŁNIE DYSKREDYTUJE naszego Prezesa
Sir

Postprzez August 2010-04-28, 12:48 pm

patrios91 napisał(a):Wszyscy winni procz prezesa. Chlop juz sam na siebie wydal wyrok,a teraz w panice nie kontroluje nawet tego co mowi. Ja tez pewnie bede winny. Im wiekszy bajzel tym mniejsze zainteresowanie ewentualnych sponsorow-prosta zasada,ktora znaja wszyscy biznesmeni.

Miejcie świadomość,że zgodnie z wszelkimi formalnymi czy nieformalnymi przepisami, zasadmi itd..... to Zarząd prowadzi sprawy spółki i reprezentuje spółkę. To jest ściśle jednoznaczne określenie i nie podlega dyskusji. Za sytuację spółki i w spółce odpowiada Zarząd. Zatem jeśli Zarząd (jednoosobowy) tworzy Paweł Hytry - to on jest ODPOWIEDZIALNY za klub. I każdy Prezes czy też członek Zarządu. Zatem nie dajcie się omamić tym głupotom, iz za sytuację Zagłębia odpowiedzialne są ufoludki, ruscy czy też pogoda na Galapagos. Jeśli Zarząd wie, że nie jest w stanie skutecznie i dobrze prowadzić spraw spółki to składa rezygnację na ręce szefa rady nadzorczej. I właśnie tak powinien postąpić Hytry po publikacji w Wyborczej (pomijam wcześniejsze sprawy).
August

Postprzez patrios91 2010-04-28, 12:51 pm

August napisał(a):. Jeśli Zarząd wie, że nie jest w stanie skutecznie i dobrze prowadzić spraw spółki to składa rezygnację na ręce szefa rady nadzorczej. I właśnie tak powinien postąpić Hytry po publikacji w Wyborczej (pomijam wcześniejsze sprawy).

Wiezysz w cuda drogi Auguscie :-) ?
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna