Nielba - Zagłębie 24 kwietnia godz. 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nielba - Zagłębie 24 kwietnia godz. 14:00

Postprzez August 2010-04-24, 9:41 pm

patrios91 napisał(a):Terminarz z gorki panowie...zero pomylek=awans. Ktos juz napisal,ze wyczynem bedzie nie awansowac niz awansowac i tego sie 3majmy.

Fajnie, że wieje od Ciebie optymizmem. Ja się tych meczy u nas boję. Mamy drużyne zbyt chimeryczną - co pokazały mecze z Unią i Nielbą - aby być pewnym czy jakiego meczu u nas nie spierdolą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2010-04-24, 9:47 pm

rossoneri napisał(a):mozemy zapomniec o awansie

Rosso....to wszystko przez BRAK FILIPOWICZA w składzie!!!!

PS August ABSOLUTNIE SIE Z TOBA NIE ZGADZAM!! Mamy jak na tą 2 ligę naprawdę DOSWIADCZONMYCH GRAJKOW ktorzy powinni byc LIDERAMI typu Hosic, Bednar, Kloda, LAcha, Pach, Klus....!!!!

Zimny prysznic. Niepokojące jest to że LEJEMY druzyne z dołu tabeli, a z tymi z góry nie umiemy nawet strzelić bramki Olimpia, Nielba...
Sir

Postprzez patrios91 2010-04-24, 9:52 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Terminarz z gorki panowie...zero pomylek=awans. Ktos juz napisal,ze wyczynem bedzie nie awansowac niz awansowac i tego sie 3majmy.

Fajnie, że wieje od Ciebie optymizmem. Ja się tych meczy u nas boję. Mamy drużyne zbyt chimeryczną - co pokazały mecze z Unią i Nielbą - aby być pewnym czy jakiego meczu u nas nie spierdolą.

Jak spierd*la to kibice slow nie oszczedzą... Pisalem po Janikowie,ze nie ma co sie cieszyc ze skutecznosci bo to tylko Unia. Zreszta to byl pokaz jednego pilkarza. Moj optymizm wynika ze statystyk z rundy jesiennej ;-) Jak cos spierdziela to zegnamy klub Zaglebie Sosnowiec gdyz brak awansu to w tej sytuacji klubu cios w samo serce. Dla mnie obrona odwala kaszane. Pomoc gra...napadu nie ma,a obrona sie opierdziela. Dzenan i Marek to koksy tej druzyny,a moja ocena o ich umejetnosciach jest coraz nizsza. Sam sie boje swojej opini o filarach defensywy. Moze czas dac szanse rezerwom ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez bolo73 2010-04-24, 9:55 pm

No nie wiem czy taki z górki jest ten terminarz.Nikt pkt za darmo nie podaruje a u siebie gramy z czołówką i walka będzie na całego a wyjazdy typu Zielona Gra też nie będą łatwe.Tak jak wspomniał August brak jest stabilizacji i zbyt wiele chimerii jest w tym zespole.Powinni wysłać do Grudziądza porządną skrzynkę piwka chłopakom bo Zawisza nie wykorzystał ogromnej szansy aby już dzisiaj nas prześcignąć.Ale niestety nastąpi to w środę.
bolo73

Postprzez django 2010-04-24, 10:01 pm

Co najbardziej martwi, to że oprócz nieskutecznej ofensywy zaczynają się problemy z defensywą. Dzięki szczelnej obronie mieliśmy po jesieni drugie miejsce i wobec indolencji pomocnikonapastników tylko powrót do dobrej gry w obronie przy założeniu, że Lacha albo Filip coś strzelą może nam dać nadzieję na awans.
Drugim problemem są stałe fragmenty. Jesienią też nie było napastników, ale dzięki stałym fragmentom zdobywaliśmy bramki. Teraz nagle ani Pająk ani Filip nie potrafią dobrze wrzucić piłki. Nad tym trzeba mocno popracować. I jeszcze jedna rzecz. Jak najwięcej strzałów z dystansu. Kombinacyjne akcje w polu karnym nic nie dają, bo nie ma wykończenia. Mamy Pacha, Szatana, Siwego, Lachę, Filipa, Flejterskiego - każdy z nich ma dobre uderzenie z dystansu, a strzelają mało. To + stałe fragmenty+ perfekcyjna obrona = duże prawdopodobieństwo awansu.
Zobaczymy jaka będzie sytuacja po tym jak pozostali rozegrają w środę zaległą kolejkę, ale limit błędów na wiosnę już raczej wyczerpaliśmy. Radzionków idzie pewnie po awans, bo grają padlinę, ale wygrywają i jak wygrają najbliższy mecz z Polkowicami to reszcie zostaje już chyba walka o 2 miejsce. W tej sytuacji dzięki korzystnemu terminarzowi nadal jesteśmy w lepszej sytuacji niż Zawisza i Polkowice.
Co do systemu, to Pierścionek musi kombinować. Skoro dwóch napastników ma problemy ze strzelaniem bramek, to liczy na to, że może trzech coś strzeli. Trochę późno na takie eksperymenty, ale z drugiej strony w Radzionkowie ten system zdaje egzamin. Chociaż tam mają lepszych wykonawców.
django

Postprzez cole93 2010-04-24, 11:21 pm

Trener zły skład wystawia. WOJCIECH BIAŁEK I RAFAŁ PIETRZAK POWINNI GRAĆ W PIERWSZYM SKŁADZIE!!!, wtedy gra napewno by sie lepiej układala
cole93

Postprzez patrios91 2010-04-24, 11:34 pm

cole93 napisał(a):Trener zły skład wystawia. WOJCIECH BIAŁEK I RAFAŁ PIETRZAK POWINNI GRAĆ W PIERWSZYM SKŁADZIE!!!, wtedy gra napewno by sie lepiej układala

Pietrzak tak...Bialek po kontuzji nie ;-)
Karny dla Nielby ewidentny...dla Zaglebia watpliwy. Zespoly z Ekstraklasy nie maja tyle sytuacji na mecz co Zaglebie,a potafia strzelic 2,3 gole z 5,6 sytuacji. Mnie sie po prostu plakac chce jak sie patrzy na ta zasrana nieskutecznosc. Bramki dla Nielby to zwykle szmaty oczywiscie nie z winy Prusa bo chlopak nie mial szans. Gdzie jest obrona ? Bolo,Hosic..co jest qr*a,ze juz tak powiem? Pilkarz dekady i najlepszy mlodzian obrony popelniaja takie bledy ? W sparingach potrafimy cos pograc. W lidze raz sie uda raz sie nie uda. Zespol aspirujacy do awansu nie ma prawa tak grac. Inicjatywa meczowa byla w prawie 100 procentach po stronie Nielby...Zaglebie po prostu pekalo. Brak dopingu i wysmiewanie sie laikow z Nielby nie wplywa pozytywnie na zespol.
patrios91

Postprzez cole93 2010-04-24, 11:49 pm

patrios91 napisał(a):
cole93 napisał(a):Trener zły skład wystawia. WOJCIECH BIAŁEK I RAFAŁ PIETRZAK POWINNI GRAĆ W PIERWSZYM SKŁADZIE!!!, wtedy gra napewno by sie lepiej układala

Pietrzak tak...Bialek po kontuzji nie ;-)
Karny dla Nielby ewidentny...dla Zaglebia watpliwy. Zespoly z Ekstraklasy nie maja tyle sytuacji na mecz co Zaglebie,a potafia strzelic 2,3 gole z 5,6 sytuacji. Mnie sie po prostu plakac chce jak sie patrzy na ta zasrana nieskutecznosc. Bramki dla Nielby to zwykle szmaty oczywiscie nie z winy Prusa bo chlopak nie mial szans. Gdzie jest obrona ? Bolo,Hosic..co jest qr*a,ze juz tak powiem? Pilkarz dekady i najlepszy mlodzian obrony popelniaja takie bledy ? W sparingach potrafimy cos pograc. W lidze raz sie uda raz sie nie uda. Zespol aspirujacy do awansu nie ma prawa tak grac. Inicjatywa meczowa byla w prawie 100 procentach po stronie Nielby...Zaglebie po prostu pekalo. Brak dopingu i wysmiewanie sie laikow z Nielby nie wplywa pozytywnie na zespol.
Tylko, ze Białek daje duzą pewność z tylu, pamietacie poprzedni sezon, w ktorym byl glownym filarem druzyny, mimo ze mial kontuzje nie zapomnial jak sie gra w pilke i powinien dostac szanse na gre. A wszyscy widzieli ile zamieszania w druzynie przeciwnej wprowadza Pietrzak po wejściu na boisko. Trener tym, że nie daje mu szans popełnia duzy bład, ponieważ ten chlopak jest mlody i powinien duzo grac i jest jednym z najlepszych pilkarzy w druzynie, siedzac na lawce nie daje druzynie tyle ile moglby dac grajac caly mecz. Dla mnie jest to dziwne, że pilkarz ktory gra w reprezentacji do lat 19 nie ma miejsca w skladzie druzyny w 2 lidze (dawna trzecia).
cole93

Postprzez patrios91 2010-04-25, 12:38 am

Zastanowiles sie nad tym,ze Bialek w ogole nie gral ? Pietrzak stracil miejsce w skladzie na rzecz kadry lecz teraz regularnie gra. Pietrzaka na Nielbie nie mialo byc gdyz mial leciec na kadre,a ze kadra nie poleciala to dojechal do Wagrowca. Nie da sie w "5 minut" wprowadzic zawodnika w mecz. Pietrzi jak zwykle dal wszystko z siebie i chwala mu za to lecz miejsce w skladzie druzyny ma. Cos malo "oczytany" jestes panie cole93.
patrios91

Postprzez machiavellianizm 2010-04-25, 6:40 am

och, ach... terminarz, zawodnicy.. a wczoraj znowu oszałamiająca ilość 9 (słownie - dziewięciu) osób na wyjeździe.
kiedy do kurwy nędzy się zastanowicie nad naszą przyszłością?? jesteśmy na dnie, obawiam się, że niedługo po prostu znikniemy z mapy kibicowskiej, bo wszystko do tego prowadzi..
machiavellianizm

Postprzez mariusz76 2010-04-25, 8:10 am

heh Przypomina mi to sezon z przed roku, taka różnica tylko że teraz jesteśmy w tabeli troszkę wyżej.
W tedy była wielka awantura o przygotowanie do sezonu po zimie a teraz? (a skład mamy dużo lepszy)
Gratuluje panie trenejro... A tak naprawdę wszystko było widać już na sparingach w Espani i w Sosnowcu.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-04-25, 8:22 am

Moze ktos wie czy ta kontuzja Lilo to juz bedzie trwala do konca rundy ? To był zawodnik
kupiony do pierwszej jedenastki a on siedzi na ławie badz gra ogony. Flejterski wg mnie
zawodnik nie wykorzystany przez trenera i mamy powtórke z Szatanem tak naprawde to
ta druzyna gra w 10 zawodników, najwyzszy czas aby zaczac grac silniejszym składem.
Dziekuje Kolegom za filmik z Wagrowca - tak nawiasem te bramki to wina najsilniejszej
najlepszej w Polsce formacji pod tytułem OBRONA.
Jest tydzien czasu przed kolejnym meczem i to wszystko nalezy poukładac znacznie lepiej
i wygrywac mecze.
Chyba ze Pan Włascicielnie nie chce AWANSU z przyczyn ekonomicznych.
Ten Wagrowiec to nie jest taki sredniak który wygrał z Polkowicami, zremisowal w Radzionkowie
i w 90 min przegrał z Radzionkowem.
Mam nadzieje ze teraz juz tylko bedzie lepiej.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kiboll 2010-04-25, 8:32 am

Mam nadzieje ze ktos postawil na Olimpie tak jak pisalem ;) to duzo zarobil ;)
kiboll

Postprzez uzielone 2010-04-25, 9:15 am

Nasi zawodnicy mają ten sam problem co w ubiegłym sezonie z mobilizacją na grę z zespołami za przeproszeniem z wiosek. Rozumiem, że po wyjściu na "leśne estadio" w Wągrowcu naszym gwiazdom grającym na co dzień na ex-20 tysięczniku zrobiło się wesoło ale do każdego spotkania należy podchodzić skoncentrowanym a tu widać jak na dłoni, że koncentracji zabrakło. Tracimy szybko bramkę i jest po zawodach, taktyka się sypie, w grę wkrada się chaos a brak napastników przekreśla szansę na wyrównanie.
Całe szczęście, że Zawisza przegrał ale mieliśmy się już na nikogo nie oglądać a tu znowu jest jak zawsze.
Nie ma co rozpaczać tylko przyjść na mecz z Jarota i wesprzeć naszych dopingiem bo bez kibiców mobilizacji jak widać nie umieją osiągnąć.
uzielone

Postprzez patrios91 2010-04-25, 12:12 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Moze ktos wie czy ta kontuzja Lilo to juz bedzie trwala do konca rundy ? To był zawodnik
kupiony do pierwszej jedenastki a on siedzi na ławie badz gra ogony. Flejterski wg mnie
zawodnik nie wykorzystany przez trenera i mamy powtórke z Szatanem tak naprawde to
ta druzyna gra w 10 zawodników, najwyzszy czas aby zaczac grac silniejszym składem.
Mam nadzieje ze teraz juz tylko bedzie lepiej.
Pozdrawiam tadeusz

Kontuzja Lilo nie,ale dojscie do pelnej formy pewnie tak. Moim zdaniem trzeba nim wstrzasnac. Flejterski to najgorsszy transfer tego sezonu. Szatan jest o niebo lepszy od Flejtera wiec nawet nie porownojmy. Silniejszy sklad to zawodnicy w formie,a nie nazwiska. Tez mam,ze bedzie lepiej ;-)
Mobilizacja to wada naszego zespolu i z tym sie zgadzam,dlatego mam nadzieje,ze I liga ich mocno zmobilizuje ;-)
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna