Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Dobromir01 2010-03-31, 11:22 pm

pyla napisał(a):Jeszcze nie tak dawno gromy się sypały dlaczego nie załatwia się Lilo, jak był załatwiony same zachwyty, teraz jeden wielki płacz że niewypał i szukanie winnego .Dzisiaj czytam o Wielkiej gwieżdzie piłkarskiej z Nigeri która zatrudnila taka potęga jak Czarni Żagań ludzie troche konsekwencji w swoich postach.Turku 15-20 tys.w trzeciej lidze nie obrazając Ty się dobrze czujesz?

Nikt nie wiesza psów na Lilo tylko nad jego aktualna forma.
Ja nie wiem czy ten nowy zawodnik Czarnych jest super czy nie i pewnie 95 % forumowiczów tez nie wie.
My sie przyglądamy pracy "naszego Prezesa" który obiecał nam( kibicom) wraz Panem Szatanem napastnika za kasę od cracowi.
Jak sam twierdził szufladę ofert miał podobno pełna.
Proces pozyskiwania obserwowaliśmy z zażenowaniem wszyscy.
Gryboś, Kowal, Arifowicz, Rocki i jeszcze chyba 2
Efekty niestety widzimy. Dzięki Bogu w ostatniej chwili trafił się pomocnik Dariusz Kłus
Fakt Zarząd wraz ze sztabem trenerskim sprawili, ze mecze naszej drużyny trzymają w napięciu wszystkich.
Rywale tez wydaja sie wiedzieć ze Zagłębie ma dobra drużynę tylko nie ma kto strzelać, a jak utrafia nas pierwsi to maja 80% szans na wygrana.
( pogoń szczecin, radzionków)
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-04-01, 10:34 am

pyla napisał(a):Takiej pewnosci o umiejętnosciach pozyskiwanego zawodnika nie będziemy miec nigdy, a bardzo bym chciał- jedyna nadzieja to to że Lilo się w koncu przebudzi chociaz to nie napadzior.

Wystarczylo by dac jakis "sygnal,znak"...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-04-19, 6:58 pm

W Zamościu afera z transferem Prusa do Zagłębia:

Za przejście bramkarza Mateusza Prusa do Zagłębia Sosnowiec, do kasy Hetmana Zamość miała wpłynąć kwota 5,5 tys. zł. A wpłynęło tylko 2,5 tys. zł. „Trójkę” na poczet należności przechwycił wiceprezes ds. sportowych (już były) Zbigniew Pająk, który załatwiał transfer. – Pan Pająk złamał zasadę równego traktowania wierzycieli – twierdzi prezes Hetmana Tadeusz Pizoń.

Za transfer Mateusza Prusa Zagłębie Sosnowiec winno zapłacić Hetmanowi 20 tys. zł, gdyż taka kwota odstępnego widniała w kontrakcie bramkarza z klubem. Żeby odejść do Zagłębia, Prus zrezygnował z 14,5 tys. zł, które Hetman mu zalegał. Zagłębie musiało więc zapłacić Hetmanowi 5,5 tys. zł. Do klubowej kasy wpłynęło jednak tylko 2,5 tys. zł. Resztę przejął Zbigniew Pająk, który zajmował się wszelkimi sprawami, związanymi z odejściem zawodnika do Sosnowca.

- Podejmując się działań związanych z transferem Prusa, zapowiedziałem zarządowi klubu, że wezmę taką kwotę. To nie była prowizja za transfer. Od wielu miesięcy nie dostałem za pracę w Hetmanie ani złotówki. Klub zalegał mi łącznie 27 tys. zł. Musiałem opłacać składki do ZUS. Uprzedziłem więc zarząd, że chcę wziąć 3 tys. zł, żeby chociaż zrekompensować sobie opłacanie składek – tłumaczy Zbigniew Pająk.

Prezes Hetmana Tadeusz Pizoń twierdzi, że o niczym nie wiedział. Uważa, że Pająk złamał zasadę równego traktowania wierzycieli.

- Będę apelował do pana Pająka, żeby odprowadził te pieniądze do klubowej kasy. Dla czystości reguł. Żeby nie było podtekstów, że pan Pająk próbuje poza kolejnością zaspokajania roszczeń wziąć dla siebie jakieś pieniądze. Pieniądze powinny być równo dzielone między wierzycielami – mówi prezes Pizoń.

Pająk nie widzi w swym postępowaniu nic zdrożnego. Uważa, że skoro w ostatnim czasie jego działalność przyniosła klubowi pieniądze, to miał prawo wziąć swoje.

- To znikoma kwota przy 51 tys. zł, jakie załatwiłem dla klubu z tytułu transferowania zawodników. To ja prowadziłem w pojedynkę rozmowy transferowe. Nikt oprócz mnie nie przyłożył do tego ręki, nie licząc oczywiście tego, że złożył podpis na przygotowanych przeze mnie umowach transferowych – broni się Pająk.
http://www.2liga.info.pl/index.php?s=news&id=2204
django

Postprzez dziejus 2010-04-19, 8:21 pm

Sprzedać prezesa-kupić kosiarke do trawy :twisted:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-04-19, 9:09 pm

Taki Pajak to chociaz potrafi zarobic z 51 tys,a taki Hytry puszcza zawodnikow za darmo.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-04-20, 1:12 pm

Nawet przy komentowaniu wiadomości niedotyczącej Hytrego, trzeba mu przysadzić. Co nie patrios?
emdżej

Postprzez August 2010-04-20, 1:30 pm

emdżej napisał(a):Nawet przy komentowaniu wiadomości niedotyczącej Hytrego, trzeba mu przysadzić. Co nie patrios?

Ano trzeba, skoro umiejętności menedżerskie Prezesa są takie jakie są.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-20, 4:47 pm

emdżej napisał(a):Nawet przy komentowaniu wiadomości niedotyczącej Hytrego, trzeba mu przysadzić. Co nie patrios?

..a pisze jakas nieprawde ? Taki z niego wybitny prezes ?
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-04-20, 5:34 pm

patrios91 napisał(a):

..a pi.sze jakas nieprawde ? Taki z niego wybitny prezes ?

Tylko szkoda ze w kazdym temacie. Powinnismy zmienic nazwe forum na "100% Hytry"
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2010-04-20, 5:48 pm

Czemu mnie patrios nie dziwi, że jak zwykle zinterpretowałeś moje słowa po swojemu?
emdżej

Postprzez patrios91 2010-04-20, 6:16 pm

YOOSHKY napisał(a):Tylko szkoda ze w kazdym temacie. Powinnismy zmienic nazwe forum na "100% Hytry"

Najlepiej bylo by zrobic to samo co Bydgoszcz by nie obudzic sie z reka w nocniku. Nie przesadzaj,ze w kazdym temacie. Inni co przeanalizowali prace Hytrego mnie wyreczaja.

emdżej napisał(a):Czemu mnie patrios nie dziwi, że jak zwykle zinterpretowałeś moje słowa po swojemu?

No to jaki byl sens twojej wypowiedzi skoro zle ja zinterpretowalem ?
patrios91

Postprzez emdżej 2010-04-20, 6:48 pm

Nie wiem jaki sens miało pytanie czy piszesz jakąś nieprawdę. Przecież nie zarzuciłem ci tego, tylko szukanie każdej okazji na przytyk Hytremu, na co zresztą zwrócił też uwagę YOOSHKY. Tyle w temacie. I tak wiem, że ty jesteś najmądrzejszy, więc dalej będziesz ciągnął swoje, więc swój udział w dyskusji kończę.

EDIT: Dobromir01 następny czytający ze zrozumieniem.
Ostatnio edytowano 2010-04-20, 7:06 pm przez emdżej, łącznie edytowano 2 razy
emdżej

Postprzez Dobromir01 2010-04-20, 6:58 pm

Patrios 91 i august mają racje.
A ty emdżej jak chcesz to broń w mojej ocenie sabotażystę Hytrego.
Podam tylko pare bolących tematow:
Co z odwolaniem do PZPN?
Co z napastnikiem?
Co z kasa od Craksy i Wisły?
Gdzie nowa murawa - może ułożyli ją już na Ludowym? :lol:
To że rozwiązuje kontrakty z zawodnikami za porozumieniem stron i nic z tego nie wpływa do klubu to tez nieprawda? ( Konrad, Adrian)
Nie wiem ile dostaliśmy za Guzika?
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-04-20, 9:00 pm

emdżej napisał(a):Nie wiem jaki sens miało pytanie czy piszesz jakąś nieprawdę. Przecież nie zarzuciłem ci tego, tylko szukanie każdej okazji na przytyk Hytremu, na co zresztą zwrócił też uwagę YOOSHKY. Tyle w temacie. I tak wiem, że ty jesteś najmądrzejszy, więc dalej będziesz ciągnął swoje, więc swój udział w dyskusji kończę.

EDIT: Dobromir01 następny czytający ze zrozumieniem.

Z calym szacunkiem do pana Jacka,ktos kto czesto widzi sie z ludzmi,ktorzy zarzadzaja klubem w pewnym stopniu sugeruje sie relacjami osobistymi wiec nie jest dla mnie przykladem odnosnie opini o prezesie.
Po prostu napisz swoje za,a ja napisze swoje przeciw,a nie koncz dyskusji tekstem "i tak jestes najmadrzejszy.

-Spadek z Ekstraklasy w zenujacym stylu w glownej mierze poprzez transfery niewypaly + po rundzie kolejne transfery niewypaly
-Zlekcewazenie II ligi po spadku poprzez granie wiadomo jakim skladem(skutkiem byly baraze o utrzymanie w II lidze-stracony sezon).
-Zmiana trenerow jak nieswiezych skarpetek w zeszlym sezonie po czym powrot tego pierwszego.
-Brak napastnika,ktory byl priorytetem.
-Zakup Flejterskiego,ktory jest raczej oslabieniem niz wzmocnieniem i nie wiem czym to jest spowodowane. Skoro problemami osobistymi to nie powinien byc zatrudiony.
-Brak ubiegania sie o wymiane murawy od Cracovii.
-Robienie glupa z Irka Grybosia poprzez trzykrotne testy i nawet mam dowod,ze to wina prezesa Hytrego.
-Robienie glupa z Masarczyka.
-Oddawanie zawodnikow za darmo.
-Oszukiwanie kibicow "bogatem klubu",ktore zamienilo sie w 2 MLN dlugu,a w czerwcu bedą 3 MLN.
-Obiecanie kibicom wszelkich pieniedzy z wynajmu na transfery po czym wydano grosze z tej kasy i pieniadze sie rozplynely.
-Brak scoutingu.
-Kosztowny oboz przygotowawczy podczas ogromnego kryzysu finansowego klubu.
-Gorka na Sroduli...dla mnie glupota gdyz w tej sytuacji finansowej klubu jak pomysl niewypali to klub nie istnieje-maksymalne ryzyko.
-Marny sponsoring w porownaniu do innych klubow II ligi.
-Opoznienia w placeniu pensji zawodnikom.

Plusem jest tylko zmadrzenie poprzez sprowadzenie wartosciowych pilkarzy w tym sezonie,Taxi Zaglebie,ktore i tak nie jest sukcesem klubu bo na to nie zarobil i sponsoring Cargill i prosba o pomoc miasta.Dajcie mi powod dlaczego mam kochac wladze tego klubu,a go przemysle.
patrios91

Postprzez pyla 2010-04-20, 9:33 pm

Patrios nikt Ci nie każe kochac władz Klubu, tylko nie musisz swojej niechęci do Hytrego uwidaczniac w kazdym poście.Ciekawy co byś pisał jakby pojechali na obóz np. do Mierzęcic, jakiz to możnych sponsorów mają inne kluby 2 ligi? Gro zarzutów jest na poziomie dziecka z podstawówki. A tak naprawde to zgłoś swoją kandydature do wladz klubu będziesz się mógł wykazac.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna