Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
asvel82 napisał(a):co Ty tak wyskakujesz chłopie z płatnościami
Ostatni mecz Olimpia Grudziądz - Zagłębie był na żywo nadawany na http://www.soccer-live.pl
Jakoś może nie powalała na kolana , ale mecz był. i to za darmo !
Blajpios napisał(a):Summa summarum - ciekawa inicjatywa i chyba warto pochwalić operatywność - i przyjrzeć się idei. Przypomnę jeszcze, co pisałem na temat, jak internauci sympatycy Zagłębia zaprotestowali przeciw ukazywaniu się stron http://www.sportowezaglebie i zażądali, by się nie pokazywały te strony, tylko chcą czerpać w internecie wiedzę o Zagłębiu ze stron sportśląski.
django napisał(a):Blajpios napisał(a):Summa summarum - ciekawa inicjatywa i chyba warto pochwalić operatywność - i przyjrzeć się idei. Przypomnę jeszcze, co pisałem na temat, jak internauci sympatycy Zagłębia zaprotestowali przeciw ukazywaniu się stron http://www.sportowezaglebie i zażądali, by się nie pokazywały te strony, tylko chcą czerpać w internecie wiedzę o Zagłębiu ze stron sportśląski.
Kto nie chciał, żeby się "ukazywało" Sportowe Zagłębie i chciał czytać o ZS na Sporcie Śląskim?
PawełK napisał(a):Jeżeli gość chce to robić z rozmachem na sporą skalę to jeżeli będzie brać za to abonament to podejrzewam, że będzie musiał płacić za transmisję klubom. Nie wierzę, że kluby wpuszczą go i dadzą robić biznes ich kosztem, nie biorąc za to nic...
Blajpios na Boga - nie da się krócej?
asvel82 napisał(a):co Ty tak wyskakujesz chłopie z płatnościami
Ostatni mecz Olimpia Grudziądz - Zagłębie był na żywo nadawany na http://www.soccer-live.pl
MeczeNaŻywo napisał(a):asvel82 napisał(a):co Ty tak wyskakujesz chłopie z płatnościami
Witam,
ja do niczego nie namawiam, zależy mi tylko na Waszych głosach w tej sprawie. Napisałeś że mecz Olimpia Grudziądz-Zagłębie był nadawany na soccer live, ale co będzie jak Twój zespół będzie grał najważniejszy mecz sezonu a nie będzie on nigdzie nadawany? Jeżeli nie będziesz mógł na niego pojechać z jakichś przyczyn, zostają Ci tylko relacje tekstowe lub radiowe. Ja np za takimi nie przepadam, i dlatego próbuje wyjść temu na przeciw, i mam nadzieję że poprzez tą ankietę sytuacja się rozjaśni, czy mam jakiekolwiek szanse.
Pozdrawiam
PawełK napisał(a):Jeżeli gość chce to robić z rozmachem na sporą skalę to jeżeli będzie brać za to abonament to podejrzewam, że będzie musiał płacić za transmisję klubom. Nie wierzę, że kluby wpuszczą go i dadzą robić biznes ich kosztem, nie biorąc za to nic...
Blajpios na Boga - nie da się krócej?
plus wcześniej sygnał dostrzeżenia, że jest szansa na rozmach w jego działaniu - jednak zarazem pokazywałem w tym sygnale szerzej możliwości rozmachu. Tak np. dla serwisu oficjalnego, gdy wskazywałem, ze zamiast wypiąć się na gostka, może szukać współpracy z tv Zagłebie - jak i dla tego człowieka otwierając choćby perspektywy propozycji transmisji "w pakiecie" większej ilości meczy jednego zespołu. itp. Pozdrawiam.Dalej - choćby prawa komercyjne zespołów, które będą pokazywane... itd.
Blajpios napisał(a):A jak by co - to proponuję Koledze zacząć... od siebie. Ja treść, którą Kolega zawarł w tych dwóch zdaniach zawarłem w 1 zdaniu krótszym:Dalej - choćby prawa komercyjne zespołów, które będą pokazywane... itd.
PawełK napisał(a):Blajpios napisał(a):A jak by co - to proponuję Koledze zacząć... od siebie. Ja treść, którą Kolega zawarł w tych dwóch zdaniach zawarłem w 1 zdaniu krótszym:Dalej - choćby prawa komercyjne zespołów, które będą pokazywane... itd.
To ja mam propozycję - pogrubiaj esencję z posta i nie trzeba będzie czytać elaboratów aby wyłowić perłę... ja widząc Twoje posty najzwyczajniej je omijam, jak pewnie szersze grono użytkowników robi podobnie...
MeczeNaŻywo napisał(a):Witam,
ja do niczego nie namawiam, zależy mi tylko na Waszych głosach w tej sprawie. Napisałeś że mecz Olimpia Grudziądz-Zagłębie był nadawany na soccer live, ale co będzie jak Twój zespół będzie grał najważniejszy mecz sezonu a nie będzie on nigdzie nadawany? Jeżeli nie będziesz mógł na niego pojechać z jakichś przyczyn, zostają Ci tylko relacje tekstowe lub radiowe. Ja np za takimi nie przepadam, i dlatego próbuje wyjść temu na przeciw, i mam nadzieję że poprzez tą ankietę sytuacja się rozjaśni, czy mam jakiekolwiek szanse.
Pozdrawiam
PawełK napisał(a):
Z ciekawości - podzielisz się wstępnymi wynikami ankiety?
II liga (3 liga) nie jest produktem, na którym można zarobić. Ciężko nawet stwierdzić jednoznacznie czy kontrakt C+ z Ekstraklasą nie jest zawyżony do poziomu jaki kluby Ekstraklasy prezentują. Sam pomysł w sobie nie jest zły, jednak musisz się liczyć ze sporym wydatkiem bynajmniej na początek kilka kwestii:
Piszesz o relacjach meczów II ligi. Każdego weekendu jest 18 takich spotkań (grupa wschodnia i zachodnia), wiele z nich rozgrywanych jest o tej samej porze. Na jedną transmisję trzeba przynajmniej 3 kamer - razem 54 kamery (pamiętaj, że 2 ostatnie kolejki są rozgrywane o jednej porze). Oprócz tego sztab ludzi (z jakimś doświadczeniem), który charytatywnie tego robić nie będzie zapewne. Relacje miałyby się pewnie odbywać przez internet - dochodzą koszta z tym związane (nie wszędzie masz dostęp do internetu a sam bezprzewodowy może nie wystarczyć). Moim zdaniem zanim będziesz pobierać abonament od ludzi to najpierw trzeba im pokazać za co... otóż nie wyobrażam sobie płacić za coś co może w pewnym momencie albo przycinać, albo w ogóle się wyłączy. Trzeba też zwrócić uwagę na jedną kwestię, przytaczasz mecze Zagłębia wyjazdowe, jest spora rzesza kibiców co już nie jeździ na wyjazdy a chętnie by zobaczyła taki mecz - ok. Ale są też kluby typu Czarni Żagań lub Polonia Słubice (deficytowe jeżeli chodzi o oglądalność). Za rok może się zdarzyć (oby), że Zawiszy i Zagłębia nie będzie na tym poziomie rozgrywek a dojdą inne do których będzie trzeba dokładać. O prawach do transmisji meczów wydawanych przez klub nie wspomnę (chociaż większość może odda je za darmo, bo nie ma żadnej spółki tak jak Ekstraklasa, która o te kluby zadba). Nie chcę Cię zniechęcić do pomysłu, ale obawiam się że będziesz do tego dokładać - chyba, że jesteś przedstawicielem kogoś z pierwszej najbogatszej 50 wg. Forbes'a
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników