Olimpia Grudziądz : Zagłębie Sosnowiec 03.04 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Olimpia Grudziądz : Zagłębie Sosnowiec 03.04 14:00

Postprzez django 2010-04-03, 8:48 pm

August napisał(a):Fakt jest taki, że Radzionków odskoczył już na 5 pkt.

I mają jeszcze zaległy mecz z Górnikiem w Polkowicach, a tam się może wszystko zdarzyć. Pytanie, co jest lepsze dla Zagłębia? Czy żeby Ruch tam wygrał, odskoczył na 8 punktów i był już praktycznie nie do dogonienia? Czy może żeby Polkowice wygrały i my wtedy wrócimy do gry o 1 miejsce. Tym bardziej ważne jest nasze zwycięstwo w sobotę z Polkowicami i to najlepiej różnicą dwóch bramek.
django

Postprzez SO_1906 2010-04-03, 8:50 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Fakt jest taki, że Radzionków odskoczył już na 5 pkt.

I mają jeszcze zaległy mecz z Górnikiem w Polkowicach, a tam się może wszystko zdarzyć. Pytanie, co jest lepsze dla Zagłębia? Czy żeby Ruch tam wygrał, odskoczył na 8 punktów i był już praktycznie nie do dogonienia? Czy może żeby Polkowice wygrały i my wtedy wrócimy do gry o 1 miejsce. Tym bardziej ważne jest nasze zwycięstwo w sobotę z Polkowicami i to najlepiej różnicą dwóch bramek.

Może remisik ?
SO_1906

Postprzez STACH PL 2010-04-03, 8:55 pm

Fakt jest jeden nie mamy drużyny ani trenera która zapewniła by nam spokojne wejście do 1 ligi!Nie mam pojęcia dlaczgo najbogatszy klub 2 ligi( tak gdzieś przeczytałem) nie kupił dobrego napastnika?? Mam nadzieje że chłopaki w końcu zaskoczą ale coś mi się zdaje że o drugie miejsce będzie walka do końca i na razie nie widze nas w premiowanej dwójce
STACH PL

Postprzez August 2010-04-03, 8:57 pm

django napisał(a):Pytanie, co jest lepsze dla Zagłębia?

Najlepsza jest skuteczna gra i jak nawięcej zwycięstw. Będziemy mądrzejsi za tydzień po meczu z Polkowicami. Brak zwycięstwa może oznaczać, że mozemy sobie powoli darować awans. Bo liczyć na to, że Radzionków wygra w Polkowicach wcale nie musimy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2010-04-03, 8:57 pm

Jest nieciekawie, bo w przypadku zwycięstwa Polkowic z Ruchem i Zawiszy ze Ślęzą, w zaległej kolejce, to my jesteśmy na miejscu 4. Patrząc oczywiście na obecną tabelę.
Ostatnio edytowano 2010-04-03, 8:59 pm przez pawelpkibicpogoń, łącznie edytowano 1 raz
pawelpkibicpogoń

Postprzez Darian 2010-04-03, 8:58 pm

Wynik z Grudziądza nie jest ani zły ani dobry. W kontekscie awansu wszystko przed nami ale gra w ofensywie pozostawia wiele do życzenia.

Dzisiejszy mecz stał na tragicznie słabym poziomie. Jedynie co cieszy to postawa Mateusza Prusa zdecydowanie numer 1 i postawienie na niego jest jak najbardziej na miejscu. Bensz przeżywa wyraźny spadek formy i Kurdziel z Pierścionkiem musieli zareagować bo chłop gra poniżej swoich możliwości.

Aaaa wszyscy piszą że gramy ofensywną piłkę. Ale ja tego nie widzę. Może ktoś napiszę że jestem ślepy ale przy takiej kadrze zespół który oddaje raptem 1-2 strzały w 1 połowie mówi że mamy poważny problem, w szczególnosci nie przystoi to zespołowi aspirującemu do awansu.
Darian

Postprzez pyla 2010-04-03, 9:11 pm

Darian napisał(a):Wynik z Grudziądza nie jest ani zły ani dobry. W kontekscie awansu wszystko przed nami ale gra w ofensywie pozostawia wiele do życzenia.

Dzisiejszy mecz stał na tragicznie słabym poziomie. Jedynie co cieszy to postawa Mateusza Prusa zdecydowanie numer 1 i postawienie na niego jest jak najbardziej na miejscu. Bensz przeżywa wyraźny spadek formy i Kurdziel z Pierścionkiem musieli zareagować bo chłop gra poniżej swoich możliwości.

Aaaa wszyscy piszą że gramy ofensywną piłkę. Ale ja tego nie widzę. Może ktoś napiszę że jestem ślepy ale przy takiej kadrze zespół który oddaje raptem 1-2 strzały w 1 połowie mówi że mamy poważny problem, w szczególnosci nie przystoi to zespołowi aspirującemu do awansu.

Prosze sobie przypomniec jakie byly komentarze wiecznie nie zadowolonych uczestników tego forum gdy podpisano umowe z Prusem- może teraz troche optymizmu i powiedzą chociaż że się pomylili.
pyla

Postprzez turku 2010-04-03, 9:26 pm

Darian napisał(a):Aaaa wszyscy piszą że gramy ofensywną piłkę. Ale ja tego nie widzę.

Gramy ofensywna piłkę. Ciśniemy na bramkę rywala. Tylko może i nasza gra czasami jest efektowna, ale NIGDY nie jest efektywna. Bo co z tego że jesteśmy na połowie przeciwnika jak nikt nie strzela a jak juz strzela to albo słabiutko albo obok bramki.
Wynik z Grudziądza idealnie politykę transferową naszego Zagłębia "na zero do tyłu" a jak coś wpadnie z przodu to dobrze. Dziś nie wpadło i takie są efekty.
turku

Postprzez django 2010-04-03, 9:27 pm

Darian napisał(a):Aaaa wszyscy piszą że gramy ofensywną piłkę. Ale ja tego nie widzę. Może ktoś napiszę że jestem ślepy ale przy takiej kadrze zespół który oddaje raptem 1-2 strzały w 1 połowie mówi że mamy poważny problem, w szczególnosci nie przystoi to zespołowi aspirującemu do awansu.

To sobie przypomnij ile było strzałów z Pogonią, Miedzią, czy Bałtykiem.
django

Postprzez Olimpia1923 2010-04-03, 9:31 pm

http://www.adrianfoto.fora.pl/sezon-200 ... 10,85.html tu macie parę zdjęć kibiców... A co do meczu to Olimpia i Zagłębie miało swoje sytuacje tylko nikt nie mógł je wykorzystać, albo bronił bramkarz, bądź minimalnie obok bramki. Na moje remis to sprawiedliwy wynik... Dzięki że zawitaliście. POzdro.
Olimpia1923

Postprzez August 2010-04-03, 9:31 pm

pyla napisał(a):może teraz troche optymizmu i powiedzą chociaż że się pomylili.

Zaiste znowu słyszę, że kibice powinni za wszystko przepraszać za swoje pomyłki. A ja rozumiem, że całe przygotowania, zgrupowanie w Hiszpanii i taktyka służyły temu, aby nas Radzionków juz na samym początku odjechał na 5 pkt. Powody do optymizmu to mają Cidry bo jak widać dobrze przepracowali okres przygotowawczy i dokonali właściwych wzmocnień. I na porażkę w POlkowicach moga sobie (ewentualnie ) pozwolić. A my już nie.
Ostatnio edytowano 2010-04-03, 9:48 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez django 2010-04-03, 9:43 pm

pyla napisał(a):Prosze sobie przypomniec jakie byly komentarze wiecznie nie zadowolonych uczestników tego forum gdy podpisano umowe z Prusem- może teraz troche optymizmu i powiedzą chociaż że się pomylili.

Może trochę przystopujesz z tym pouczaniem, bo wybronił jedną sytuację, a się podniecasz jakby zagrał 5 wielkich meczów z rzędu.
Szczerze mówiąc to nie wierzyłem, że Kurdziel z Pierścionkiem dadzą Prusowi szansę i to w tak ważnym meczu. W każdym razie dobry ruch, bo Bensz to nie jest jakiś wielki bramkarz, a jak jeszcze poczuje, że ma pewne miejsce w składzie, to kończy się jak w meczu z Pogonią. Cieszę się, że Prus udowodnił, że potrafi unieść ciężar meczu i ma taki błysk, który pozwala mu wygrać sytuację sam na sam. Bo Bensz to poprawny bramkarz, ale przypominacie sobie mecz, po którym można było powiedzieć, że swoimi interwencjami uratował nas przed porażką?
django

Postprzez August 2010-04-03, 10:00 pm

Mimo wszystko sprawiedliwie trzeba przyznać, że ta interwencja Prusa być może uratowała nam jeden punkt. Nie wiadomo czy z ta grą nasze grajki byłyby w stanie doprowadzić do remisu.
August

Postprzez pyla 2010-04-03, 10:00 pm

August Ja nie pisałem że kibice mają za cokolwiek przepraszac tylko zwracam uwage na brak konsekwencji w ocenach i wieczny pesymizm. Wspomnisz moje słowa że Radzionków jeszcze nie raz w tej rundzie dostanie w plecy. Jezeli się pomyle a nie chciałbym to napewno się do tego przyznam, w odróżnieniu od innych uczestników naszego forum jestem optymistą / nie wiem czy jest to zaleta czy wada/ i jestem pewny awansu naszego ZAGŁĘBIA chociaz nie bedzie łatwo. Może iCidry dobrze przepracowały zime ale z gry wcale nie są jakąś rewelacją chociazż punkty trzeba przyznac ciułają.Pisano na forum jakich to wspaniałych wzmocnień dokonał Zawisza jest to prawda to dlaczgo remisuje w Legnicy? Sumując nie ma wspaniałej recepty aby zawsze było pięknie i kolorowo.
pyla

Postprzez Darian 2010-04-03, 10:05 pm

django napisał(a):
To sobie przypomnij ile było strzałów z Pogonią, Miedzią, czy Bałtykiem.

Mam na to banalnie prostą odpowiedź. Wszystkie wymienione zespoły albo są słabe albo co najwyżej przeciętne co zresztą świadczą wyniki tych zespołów (porażka Pogonii w oustiderem Motorem, Bałtyk wtapia z przecietną Nielbą - jedynie Miedź osiągneła niezły wynik).

A gra się jak wiadomo jak przeciwnik pozwala.Olimpia Grudziądz to dobry zespół jak na 2 lige i przez większą cześć meczu incjatywa była po ich stronie a nie naszej. Nikogo też nie obchodzi to że ciśliśmy Radzionków skoro było to przy stanie 0-2 i było naturalnym że będą sie bronić.

Gramy z Polkowicami w przyszłą sobotę ale z taką grą możemy tylko liczyć to co napisał Turku - zero z tyłu a z przodu nuż coś wpadnie.
Tylko że taka gra nie przystoi zespołowi który chce awansować bo liczymy na szczęscie tylko że ono nie poparte dobrą ofensywną grą nie będzie nam dopisywać jak w meczu z Bałtykiem.
Ostatnio edytowano 2010-04-03, 10:06 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna