2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez YOOSHKY 2010-03-14, 7:25 pm

Wybrano projekt stadionu w Tychach

Znany jest już wykonawca projektu stadionu piłkarskiego w Tychach. Została nim firma PEBRO - PROJEKT z Krakowa. Firma przedstawiła wizualizację obiektu i teraz ma sześć miesięcy na zrealizowanie kompletnego projektu budowlanego. Obiekt pomieści 18,5 tysiąca widzów. Koszt jego budowy opiewać ma na kwotę 100 milionów złotych.

- Jestem pod ogromnym wrażeniem obiektu. To będzie piękny i funkcjonalny stadion spełniający wszystkie nasze wymagania. W projekcie może dojść do kilku zmian, jednak mam nadzieję, że będę one tylko kosmetyczne - mówi Łukasz Jachym, prezes GKS Tychy.

Projekt obiektu, który kosztował prawie 1,8 miliona złotych spełnił wszystkie warunki i wymagania stawiane przez komisję przetargową powołaną przez prezydenta miasta Tychy, w której zasiedli przedstawiciele miasta, MOSiR oraz GKS Tychy.

- Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to miasto po otrzymaniu projektu budowlanego ogłosi przetarg na wykonawcę stadionu i budowa będzie mogła ruszyć. Jeśli się tak stanie GKS Tychy prawdopodobnie będzie musiał rozgrywać mecze w innym mieście, ale w myśl zasady "cel uświęca środki" zaakceptujemy to, mając świadomość, że powrót do domu będzie niesamowitym przeżycie - tłumaczy.

Stadion Miejski przy ul. Edukacji dzięki władzom tyskiego klubu oprócz biur, szatni i innych pomieszczeń zyska komorę do krioterapii. - Jest to nasz mały sukces dlatego, że takie pomieszczenie przyda się nie tylko sportowcom, ale także mieszkańcom naszego miasta - twierdzi prezes.

źródło: GKS Tychy

http://www.90minut.pl/news/118/news1181 ... chach.html
YOOSHKY

Postprzez uzielone 2010-03-14, 9:00 pm

Wizualizacja nowego stadionu w Tychach
http://i43.tinypic.com/xg0itk.jpg

Podobny do naszego "holenderskiego" projektu. Jeżeli Tychy stać na taki stadion a nasi radni opowiadają, że nowy stadion w Sosnowcu to ściema i marzenie ściętej głowy to naprawdę człowieka szlag trafia.
uzielone

Postprzez MrCricket 2010-03-14, 10:08 pm

Ciekawe skąd oni kasę wezmą na to ? Klub zadłużony, cienko przędzie, miasto raczej ukierunkowane na hokej. Na mecz piłkarski sezonu z Zagłębiem przychodzi ok. 4 tys kibiców, a oni chcą budować 18 tysięcznik. Ciekawe to wszystko, bardzo ciekawe...
MrCricket

Postprzez August 2010-03-14, 10:10 pm

MrCricket napisał(a):Ciekawe skąd oni kasę wezmą na to ? Klub zadłużony, cienko przędzie, miasto raczej ukierunkowane na hokej. Na mecz piłkarski sezonu z Zagłębiem przychodzi ok. 4 tys kibiców, a oni chcą budować 18 tysięcznik. Ciekawe to wszystko, bardzo ciekawe...

Tam tez niedługo odbedą się wybory, ot co.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-03-14, 10:47 pm

Bym sie smial gdyby w Tychach zaczeli budowac,a nie sciemniac tak jak u nas... :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-14, 11:00 pm

Jeśli zaczęliby budować w Tychach to byłby dla nas nie śmiech a wstyd
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez psv 2010-03-15, 3:38 pm

August napisał(a):Jeśli zaczęliby budować w Tychach to byłby dla nas nie śmiech a wstyd

wstyd to już jest z lodowiskiem
psv

Postprzez patrios91 2010-03-18, 12:33 pm

Pewnych ludzi, zdarzeń i miejsc się nie zapomina - rozmowa z Andrzejem Rybskim, napastnikiem Zawiszy Bydgoszcz
Andrzej Rybski jeszcze niedawno był idolem gdańskich kibiców. Ostatnio jednak nie miał zbyt wielu okazji do gry. W przerwie zimowej przeszedł do Zawiszy Bydgoszcz. W środę wraz z Jackiem Manuszewskim został oficjalnie pożegnany przez Lechię.
Michał Gałęzewski: Wraz z Jackiem Manuszewskim zostałeś oficjalnie pożegnany przez Lechię. Jak się czujesz?

Andrzej Rybski: Na pewno było to bardzo miłe zdarzenie. Jak dotąd mogłem podziękować kibicom za te wszystkie lata tylko na łamach mediów, a teraz wszystko odbyło się oficjalnie. Bardzo się cieszę, że klub mnie zaprosił i jestem zadowolony z tego, że mogłem się pożegnać z kibicami na meczu.

Ostatnie miesiące w Lechii nie były dla ciebie zbyt pomyślne...

- Wiadomo, że chciałbym, aby było lepiej, ale nie było mi to dane. Takie są decyzje trenerów. Trudno - życie trwa dalej. Nie ma czego żałować i trzeba patrzeć do przodu.

Przez pewien czas byłeś idolem gdańskich kibiców. Jak się wtedy czułeś?

- Był to wspaniały okres! Pewnych ludzi, zdarzeń i miejsc się nie zapomina.

Przeszedłeś do Zawiszy Bydgoszcz. Jak się tam czujesz?

- Na razie wszystko jest bardzo dobrze. Nie mogę na nic narzekać. Organizacyjnie wygląda wszystko dobrze, do tego jest odpowiednia infrastruktura. Liczę, że wyniki również będą satysfakcjonujące. Potwierdziłoby to, że moje przejście do Bydgoszczy było dobrą decyzją.

Z Lechią awansowałeś do ekstraklasy. Czy umiejętność awansowania do wyższych lig będąc zawodnikiem klubu z dużego miasta pokażesz też w Zawiszy?

- Mam nadzieję, że potwierdzi się to również tym razem.

Jakich drużyn ze swojej grupy II ligi obawiasz się najbardziej?

- Najwięcej mówi się o Ruchu Radzionków i Zagłębiu Sosnowiec, ponieważ są z przodu. Z doświadczenia wyniesionego z awansu z Lechią wiem jednak, że po prostu trzeba wygrywać wszystkie mecze, szczególnie z zespołami z dołu tabeli. Jeśli się takich spotkań nie wygrywa, to nawet zwycięstwa z najlepszymi nie pomagają.

Czy gra w II lidze to nie jest dla ciebie w pewnym stopniu degradacja sportowa? Byłeś czołowym zawodnikiem zaplecza ekstraklasy, potem grałeś w ekstraklasie, a teraz czeka cię trzeci poziom...

- Można tak myśleć. Miałem oferty z I ligi, a nawet z ekstraklasy, ale wybrałem perspektywy. Jeżeli uzyskamy awans sportowy, to będzie to jedna z najlepszych decyzji w moim życiu.

Żałujesz, że jeszcze w trakcie rundy jesiennej nie udało ci się przejść do Śląska Wrocław?

- Krótko po tym żałowałem, bo była to wspaniała okazja. Wszystko było dograne, nastawiłem się, że będę grał w Śląsku. Ja jednak jestem osobą, która nie żałuje, lecz patrzy do przodu.

Jak ci się ogląda mecz Lechii z trybun w roli zawodnika innego klubu?

- (śmiech) Szczerze mówiąc, dobrze. Jadąc do Gdańska, nie wiedziałem, że wspomnienia tak szybko odżywają. Odczułem to, gdy wjeżdżałem do miasta. Spędziłem tu bardzo miły okres. Znam tu każde miejsce, każdy zakątek i miło, że miałem okazję być na meczu z Wisłą.

Co więc sądzisz o pierwszej połowie tego meczu? (rozmowa została przeprowadzona w przerwie)

- Od początku mecz toczył się w środku pola. Oba zespoły chciały atakować, ale również skutecznie broniły. Później gra przesunęła się pod bramkę Lechii, jednak kontry były niezłe.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... mowa-z-an/
patrios91

Postprzez patrios91 2010-03-20, 7:32 pm

....alez emocje musialy byc w Gdyni. Dobrze ze Baltyk zremisowal z Polkowicami,gdyz tabela w razie zwyciestwa Polkowic nie wygladala by zbyt optymistycznie...dodatkowo zespoly maja o jedna kolejke mniej. Licze na porazke Zawiszy w jutrzejszym meczu.
patrios91

Postprzez rafik2723 2010-03-20, 9:08 pm

Zawisza jutro wygrywa w Turku i zrówna się z wami-cieniasami 2 miejscem a potem w meczu zaległym wygrywa i awansuje na 2 miejsce w tabeli.
Oni sa cholernie mocni i silni i u buka można spokojnie zstawiac na "dwójkę" czyli Zawę w Turku.
Awans do 1 ligii Ruch i Zawisza z tym,ze Zawisza z 1 miejsca bo wygra z "Cidrami" u siebie choć wolalbym,aby Zawisza i Zagłebie awansowało,ale nie macie skłądu,armat niczego co mogłoby wskazywać na was a Mandrysz mówił o was,ze tym składem mielibyscie środek 1 ligii z czystej kurruazji i nic więcej!
Zobaczcie jak dzisiaj Pogoń,która wygrywa u was spokojnie 3:0 przegrywa z Sandecją 1:3?!
Gdzie ten poziom gdzie ten skład Zagłebia - słaby i tyle.
rafik2723

Postprzez pyla 2010-03-20, 9:47 pm

Rafik Ty wrózka jesteś- puknij się głowe tylko nie za mocno bo sobie krzywde zrobisz :-)
pyla

Postprzez kiboll 2010-03-20, 9:49 pm

Ja uwazam rowniez ze Zawisza u siebie wygra z Ruchem ale uwazam ze awansuje Zagłębie i Zawisza . Zagłębie jeszcze pokaze i prosze nie krytykowac o Lilo tez sie narazie nie wypowiadajmy trzeba wierzyc . NIe jest to wszystko łatwe ale jak nie awansujemy my to wkoncu k***a kto
kiboll

Postprzez patrios91 2010-03-20, 11:46 pm

rafik2723 napisał(a):Zawisza jutro wygrywa w Turku i zrówna się z wami-cieniasami 2 miejscem a potem w meczu zaległym wygrywa i awansuje na 2 miejsce w tabeli.
Oni sa cholernie mocni i silni i u buka można spokojnie zstawiac na "dwójkę" czyli Zawę w Turku.
Awans do 1 ligii Ruch i Zawisza z tym,ze Zawisza z 1 miejsca bo wygra z "Cidrami" u siebie choć wolalbym,aby Zawisza i Zagłebie awansowało,ale nie macie skłądu,armat niczego co mogłoby wskazywać na was a Mandrysz mówił o was,ze tym składem mielibyscie środek 1 ligii z czystej kurruazji i nic więcej!
Zobaczcie jak dzisiaj Pogoń,która wygrywa u was spokojnie 3:0 przegrywa z Sandecją 1:3?!
Gdzie ten poziom gdzie ten skład Zagłebia - słaby i tyle.

Forum Zawiszy czeka na Ciebie. Na kibola tez bo juz mi nikt nie wmowi,ze to kibic Zaglebia. Zawisza kreci sie wokol niego,az glowa boli.
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-03-21, 8:51 am

pyla napisał(a):Rafik Ty wrózka jesteś- puknij się głowe tylko nie za mocno bo sobie krzywde zrobisz :-)

Jemu krzywdę zrobił już w dzieciństwie tzw. "zły dotyk", nie ma co komentować
YOOSHKY

Postprzez Sir 2010-03-21, 11:50 am

Jak wynik Zawiszy?
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna