Puchar Polski 2009/10

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2009/10

Postprzez swiezy52 2010-03-16, 11:49 pm

patrios91 napisał(a):Zapomnialem dodac o sedziowaniu. Ktos napisal ze sedziowie dobrze sedziowali. Dla mnie pan liniowy w pierwszej polowie od strony krytej powinien nauczyc sie,ze spalony jest wwwwww wwwwwww wwww w momencie podania,a nieeeee po podaniu. Wystarczy ze pilkarz z Pogoni machnal reka,a on juz gwizdal spalonego,nawet po kilku sekundach nieodgwizdania spalonego. Wystarczy machnac reka,zeby zmienic decyzje ? Ciekawe...moze istnieje jakas dyscyplina sportowa z takim zachowaniem,ale z pewnoscia nie jest to pilka nozna. Glowny popelnil 2 bledy przy faulach,ale spotkanie dla niego w miare udane.

z tego co mi wiadomo to sedzia ma 5 sek na zasygnalizowanie spalonego (tak na meczu z Miedzia ostatnio tlumaczyl ktoremus z naszych grajkow)
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Wiara_ZS 2010-03-16, 11:56 pm

No cóż stało się przegraliśmy,w 1 połowie byliśmy stroną przeważającą ,a w 2 coś się zacieło i straciliśmy te 3 bramki szkoda ;-( ale liga jest najważniejsza ;-)
PS.WSZYSCY DO SZCZECINA :niezle:
Wiara_ZS

Postprzez Dobromir01 2010-03-16, 11:59 pm

Co by teraz nie mówić dostaliśmy 3 bramki nic nie trafiliśmy i wszystko. Zapwenie ze z przebiegu gry nic na to nie wskazywało. Do szczecina pojada chlopaki juz na luzie i moze wtedy pograja bez presji, a nastroje beda zalezeć od meczu z radzionkowem.
Nie mniej jednak ja kibicuje Zagłębiu i licze z pomożemy im sie odbudować obecnoscia i dopingiem w meczu z cidrami. :brawo:

Ps. Jutro widzimy się na Zimowym :-)
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-03-17, 12:17 am

swiezy52 napisał(a):z tego co mi wiadomo to sedzia ma 5 sek na zasygnalizowanie spalonego (tak na meczu z Miedzia ostatnio tlumaczyl ktoremus z naszych grajkow)

No widzisz...czyli po przekroczeniu limitu nie powinien gwizdnac spalonego. Delegad z PZPN chyba byl i widzial. Poziom sedziowania w Polsce wola o pomste do nieba. Spalone po podaniu,a nie w momencie ,gole uznawane z 5 metrowych spalonych typu Diaz w Wisle.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-03-17, 12:33 am

Celowo nie pisałem nic po po meczu z Miedzią, bo nie chciałem marudzić. Żeby strzelić 3 bramki ogórkom walczącym o utrzymanie w III lidze musieliśmy oddać około 20 strzałów (a 2 bramki ewidentnie zawalił im bramkarz). Więc zastanawiam się ile razy trzeba by uderzyć na bramkę będącego w bardzo dobrej dyspozycji Janukiewicza, żeby coś mu strzelić. Zagłębie to jest bardzo dobra drużyna, tylko bez napastnika. Bo gdybyśmy mieli dobrego napastnika to do przerwy byłoby 2:0 dla nas i w drugiej połowie spokojnie kontrolowalibyśmy mecz. Pogoń była dzisiaj bardzo słaba. Mogą nasi coś tam teraz mówić o tym,że to klasowa drużyna i że nas wypunktowała, ale my nie przegraliśmy z Pogonią,tylko z własną bezradnością w ofensywie.
Ktoś napisał, że z taką grą jest spokojny o to, że awansujemy. Ja nie jestem, bo nie mamy piłkarza, który wiosną strzeli 10 bramek. Kłus tego nie zrobi, zresztą trudno opierać grę ofensywną na defensywnym pomocniku.
W każdym razie należą się podziękowania wszystkim ludziom w klubie, bo Puchar dostarczył nam wielu emocji. Szkoda tylko, że zimą nie zrobiono ruchu, który jestem przekonany, że pozwoliłby nam wyeliminować Pogoń. Oby nie zawaliło nam to ligi.
django

Postprzez patrios91 2010-03-17, 12:42 am

django napisał(a):Celowo nie pisałem nic po po meczu z Miedzią, bo nie chciałem marudzić. Żeby strzelić 3 bramki ogórkom walczącym o utrzymanie w III lidze musieliśmy oddać około 20 strzałów (a 2 bramki ewidentnie zawalił im bramkarz). Więc zastanawiam się ile razy trzeba by uderzyć na bramkę będącego w bardzo dobrej dyspozycji Janukiewicza, żeby coś mu strzelić. Zagłębie to jest bardzo dobra drużyna, tylko bez napastnika. Bo gdybyśmy mieli dobrego napastnika to do przerwy byłoby 2:0 dla nas i w drugiej połowie spokojnie kontrolowalibyśmy mecz. Pogoń była dzisiaj bardzo słaba. Mogą nasi coś tam teraz mówić o tym,że to klasowa drużyna i że nas wypunktowała, ale my nie przegraliśmy z Pogonią,tylko z własną bezradnością w ofensywie.
Ktoś napisał, że z taką grą jest spokojny o to, że awansujemy. Ja nie jestem, bo nie mamy piłkarza, który wiosną strzeli 10 bramek. Kłus tego nie zrobi, zresztą trudno opierać grę ofensywną na defensywnym pomocniku.
W każdym razie należą się podziękowania wszystkim ludziom w klubie, bo Puchar dostarczył nam wielu emocji. Szkoda tylko, że zimą nie zrobiono ruchu, który jestem przekonany, że pozwoliłby nam wyeliminować Pogoń. Oby nie zawaliło nam to ligi.

No potwierdasz moje wczesniejsze slowa. Podziekowania naleza sie pilkarzom za gre w PP,a opiepsz tym,ktorzy nie wykonali ruchu-kupna napastnika,bo byli za "Hytrzy" i tym co wpedzili Zaglebie w dlugi. Co do skladu to jestem zdania Szymona Gasinskiego. "Mamy mocny sklad I ligowy,nie az taki by awansowac,ale nie az taki by martwic sie o utrzymanie". Od jutra zapisy na Radzionkow...trzeba wspomodz chlopakow. BKS specjalnie przyjechal na Pogon do nas to my chociaz stawmy sie w licznej grupie w Radzionkowie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Sir 2010-03-17, 1:19 am

patrios91 napisał(a):
swiezy52 napisał(a):z tego co mi wiadomo to sedzia ma 5 sek na zasygnalizowanie spalonego (tak na meczu z Miedzia ostatnio tlumaczyl ktoremus z naszych grajkow)

No widzisz...czyli po przekroczeniu limitu nie powinien gwizdnac spalonego. Delegad z PZPN chyba byl i widzial. Poziom sedziowania w Polsce wola o pomste do nieba. Spalone po podaniu,a nie w momencie ,gole uznawane z 5 metrowych spalonych typu Diaz w Wisle.

Nie rozumiem Cię gościu. Poziom sędziowania w tym meczu był naprawdę solidny. Oglądalem mecz w TV i chyba na te wszystkie podniosione spalone asystent się RAZ POMYLIŁ, ale to było na pograniczu. Więc podaruj sobie to. Posędziuj kiedyś mecz nawet na poziomie A klasy to zobaczymy potem czy też taki mądry będziesz.

Co do samego meczu, to na konferencji Pierscionek powiedzial ze zmiany do bani bo NIC nie wniosly CO GORSZA zupelnie zedezorganizowały drużynę.

Śmieszą mnie wypowiedzi...najpierw się zachwycacie ściągnięciem LILO i tymi okolicznosciami ze WYRWALISMY GO Zawiszy, a teraz niektórzy mówią że dno. Jakbyscie ponad miesiac leczyli kontuzje tez byscie nie zlapali od razu formy.

Trochę nas ten mecz sprowadził na ziemię i pokazał miejsce w szeregu. Jednak rozmiar porażki boli, bo jest zbyt wysoki.

do Stroos
To był pierwszy mecz Flejtara w barwach Zagłębia w dodatku o sporą stawkę. Jeszcze go nie skręslajmy. Niech zagra kilka meczów i potem będziemy ferować wyroki:)
Sir

Postprzez Pianka07 2010-03-17, 1:29 am

Wie ktoś może o co chodziło z tekstem "gdzie macie Giekse, cykory gdzie macie Giekse"???
Pianka07

Postprzez aniol 2010-03-17, 1:32 am

Chyba sugerują coś o tym, żeśmy pomagali GKS-owi przeciwko nim, a oni nie przybyli nam pomóc. TO śledzie nikt nie zrozumie
aniol

Postprzez Pianka07 2010-03-17, 1:42 am

Ale to nasi śpiewali!!!!!
Pianka07

Postprzez Strooś 2010-03-17, 8:25 am

do Stroos
[/quote]To był pierwszy mecz Flejtara w barwach Zagłębia w dodatku o sporą stawkę. Jeszcze go nie skręslajmy. Niech zagra kilka meczów i potem będziemy ferować wyroki:)[/quote]

Nie skreślam Flejterskiego, oceniłem tylko jego postawę w tym meczu, a mecz nie należał do udanych w jego wykonaniu. Dlatego uważam, że trener powinien wykonać manewr, który opisałem w innym poście. Flejterskiemu życzę jak najlepiej i głęboko wierzę w to, że w spotkaniach ligowych zaprezentuje się z dobrej strony.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez August 2010-03-17, 8:42 am

Jeżeli już decydowano się na pozyskanie takiego Flejterskiego, za którego trzeba było zapłacić, to po to aby był to zawodnik gotowy do gry od pierwszego meczu o jakąkolwiek stawkę. Nie przekonuje mnie zatem argument typu "bo to był dopiero pierwszy mecz". Jeśli ma to być zawodnik gotowy na grę nie wiadomo za którym razem, to oznacza, że pieniądze za niego zostały wyrzucone w błoto.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Łuki19 2010-03-17, 9:35 am

wie ktoś jak nazywała się ta piosenka co leciała po meczu ?? cos o kibicach :D?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez PS-LW 2010-03-17, 9:39 am

aniol napisał(a):Chyba sugerują coś o tym, żeśmy pomagali GKS-owi przeciwko nim, a oni nie przybyli nam pomóc. TO śledzie nikt nie zrozumie

Hehehe ładnie się wygłupiłeś koles jak nawet nie wiesz kto co śpiewa. My napewno nic o GKSIe nie wspominaliśmy. Wychodzi że Ty nawet własnej ekipy nie rozumiesz.

ps. Życze wam Panowie licznego przyjazdu takiego jak chociaż My. Wynik kiepski ale kibice mogą sie wykazać, że są za klubem na dobre i na złe.

Przed wypowiedziami coś o pracy sędziego radze zobaczyć mecz w TV bo po co strzępić język.
PS-LW

Postprzez AroSpider 2010-03-17, 9:49 am

Moim skromnym zdaniem mecz był do wygrania.O porażce zdecydowały idywidualne błędy.Bramki padły po nijakich akcjach.Fakt,brakuje skutecznego egzekutora który w meczu z wyrównanym przeciwnikiem bedzie strzelał gole.
Kibice i doping :brawo:
Sędzia liniowy,ten od krytej spalone gwizdał na prośbe obrońców Pogoni (spózniał się za akcją jakieś 2-3 metry).
Dzięki za mecze i emocje pucharowe.Teraz trzeba skupić się na lidze jeśli mamy awansować.
AroSpider

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna