Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2010-02-25, 12:09 pm

maniek-75-75 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jak wszyscy wiemy klub rozszalal sie na rynku transferowym. Kadre maja juz zamknieta. Klub ujawnil ile wydal na spektakularne transfery.

o kim spektakularnym piszesz? 35letni Onyszko? 34 Cantoro? ja ci odpowiem że jestem przekonany że z hukiem zlecą do 1 ligi.....

Skopiuje ci transfery Odry z 90 minut i sam ocen,ktore sa spektakularne...

Brasília (P - Jeonbuk Hyundai Motors), Roberto Mauro Cantoro (P - Wisła Kraków), Marcin Chmiest (N - brak klubu) , Marcin Drzymont (O - GKS Bełchatów) , Jakub Grzegorzewski (N - Cracovia), Robert Kolendowicz (P - Zagłębie Lubin), Filip Lukšík (P - SK Sigma Ołomuniec B), Paweł Magdoń (O - GKS Bełchatów) , Arkadiusz Onyszko (B - FC Midtjylland), Koba Szalamberidze (P - Spartaki Cchinwali), Stanislav Velický (P - FK Senica), Diogo José Pires "Diogo Pires" (ŠK Slovan Bratysława), Luka Chomasuridze (AÓ Thrassývoulos Fylís)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez emdżej 2010-02-25, 12:17 pm

patrios91 napisał(a):...a wogole przeczytales powyzsze posty czy tylko sobie klikasz z nudow w klawiature ?

Nie skumałeś do końca, czy nie jestem godzien byś odpowiadał mi w swojej mądrości?
Koniec OT. Jakby co to PW.
emdżej

Postprzez maniek-75-75 2010-02-25, 1:06 pm

patrios91 napisał(a):
maniek-75-75 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jak wszyscy wiemy klub rozszalal sie na rynku transferowym. Kadre maja juz zamknieta. Klub ujawnil ile wydal na spektakularne transfery.

o kim spektakularnym piszesz? 35letni Onyszko? 34 Cantoro? ja ci odpowiem że jestem przekonany że z hukiem zlecą do 1 ligi.....

Skopiuje ci transfery Odry z 90 minut i sam ocen,ktore sa spektakularne...

Brasília (P - Jeonbuk Hyundai Motors), Roberto Mauro Cantoro (P - Wisła Kraków), Marcin Chmiest (N - brak klubu) , Marcin Drzymont (O - GKS Bełchatów) , Jakub Grzegorzewski (N - Cracovia), Robert Kolendowicz (P - Zagłębie Lubin), Filip Lukšík (P - SK Sigma Ołomuniec B), Paweł Magdoń (O - GKS Bełchatów) , Arkadiusz Onyszko (B - FC Midtjylland), Koba Szalamberidze (P - Spartaki Cchinwali), Stanislav Velický (P - FK Senica), Diogo José Pires "Diogo Pires" (ŠK Slovan Bratysława), Luka Chomasuridze (AÓ Thrassývoulos Fylís)

tak jak pisałem ... kim się tu zachwycać? staruszkami czy odrzutami z innych klubów? szkoda Dzimiego bo jak w Lechu wystartował to myślałem że coś z niego będzie....
maniek-75-75

Postprzez patrios91 2010-02-25, 1:46 pm

maniek-75-75 napisał(a):tak jak pisałem ... kim się tu zachwycać? staruszkami czy odrzutami z innych klubów? szkoda Dzimiego bo jak w Lechu wystartował to myślałem że coś z niego będzie....

Odrzutami ? Skoro to sa odrzuty to ja wymiekam...
Co sadzisz o wzmocnieniu Zaglebia przez trzech wymienionych przeze mnie wczesniej graczy ?

-Kamil Witkowski
-Michał Chałbinski(wiek nie jest jego atutem),
-Milan Nikolic(dobrze drybluje,szuka sytuacji i wykorzystuje je,nie jest demonem szybkosci,potrafi rozepchac obroncow i wyjsc na czysta pozycje,dobre warunki fizyczne,narazie lepiej mu szlo w Serbii,w Polonii na niego nie stawiano,zdolny i mlody 22 lata).

-> http://www.youtube.com/watch?v=b0481NwUCY8 Chalbinski i Nikolic
patrios91

Postprzez camilstone 2010-02-25, 2:51 pm

Wspominani już na forum, a wystawieni na listy transferowe Polonii i Cracovii napastnicy z pewnością wnieśli by do linii ataku Zagłębia konkurencję... a nie wierzę, że paru bramek by nie strzelili :)
camilstone

Postprzez MrCricket 2010-02-25, 3:37 pm

Tacy piłkarze jak wyżej, są przyzwyczajeni do wysokich zarobków, rzędu kilkudzesięciu czy przynajmniej kilknastu tysięcy PLN. U nas(jak i w całej lidze) nikt im takich pieniędzy nie da. Do nas mogą dopiero przyjść, jeśli bogatsze kluby nie są nimizainteresowane.
MrCricket

Postprzez patrios91 2010-02-25, 3:41 pm

MrCricket napisał(a):Tacy piłkarze jak wyżej, są przyzwyczajeni do wysokich zarobków, rzędu kilkudzesięciu czy przynajmniej kilknastu tysięcy PLN. U nas(jak i w całej lidze) nikt im takich pieniędzy nie da. Do nas mogą dopiero przyjść, jeśli bogatsze kluby nie są nimizainteresowane.

Widocznie nie sa bo to juz ostatnie chwile na pozyskanie tych graczy,Ekstraklasa i I liga rusza juz niebawem. Nie sadze by mlody chlopak z Serbii byl przyzwyczajony do wysokich zarobkow...inna sprawa Chalbinski.
patrios91

Postprzez mario1 2010-02-25, 4:21 pm

tak pomysl z Serbem mi sie podoba bo gosc jest mlody i ma "papiery" na gre w wyzszej lidze i moglby troche strachu napedzic Jarominowi czy Krzysiowi Mysliwemu a to by im nie zaszkodzilo natomiast Chalbinski to ewentualnie wzmocnienie ale krotkoterminowe wiek robi swoje i interesu na nim nie zrobimy
mario1

Postprzez August 2010-02-25, 5:14 pm

MrCricket napisał(a):Tacy piłkarze jak wyżej, są przyzwyczajeni do wysokich zarobków, rzędu kilkudzesięciu czy przynajmniej kilknastu tysięcy PLN. U nas(jak i w całej lidze) nikt im takich pieniędzy nie da. Do nas mogą dopiero przyjść, jeśli bogatsze kluby nie są nimizainteresowane.

Może własnie o to chodzi.Nasi mają na oku kogoś i czekają do zakończenia okna aż gość zostanie na lodzie. Wtedy spuści w dół żądania.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maniek-75-75 2010-02-25, 5:57 pm

patrios91 napisał(a):Odrzutami ? Skoro to sa odrzuty to ja wymiekam...

Brasilla - cymbał , kiwacz i nic więcej , Cantoro swego czasu silny punkt wisły - teraz już najlepsze za sobą , Onyszko to bez komentarza zostawie :lol: do repry go , Magdoń - patyk , pamietam z Płocka...Chmiest sezonowa gwiazdka /grał już w odrze o ile pamiętam/ , Kolendowicz był najlepszy za czasów gry w ŁKS - dawno to już było...obcokrajowców nie kojarze i szczerze mało mnie interesują ... powiem Ci bracie że nazwiska nie grają a robiąc taki spęd bydła i mając parę meczy do rozegrania wiosną , Odra zleci z hukiem tak jak Zabrze ze swoimi "gwiazdorami"....
maniek-75-75

Postprzez MrCricket 2010-02-25, 6:28 pm

Przypominam, że to jest temat o transferach Zagłębia, a dalsze losy Odry i ich najemników raczej nikogo tu nie obchodzą...
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-25, 6:31 pm

Mam na mysli nasze Zaglebie - Czy te 3 nazwiska napastników to sa kandydatury
nad ktorymi siedzi Pan Hytry czyli jest w tym troche prawdy czy tez sa to nasze
Kibicowskie pobozne zyczenia, aby jeden z nich trafił do Zagłebia?
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2010-02-25, 6:44 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mam na mysli nasze Zaglebie - Czy te 3 nazwiska napastników to sa kandydatury
nad ktorymi siedzi Pan Hytry czyli jest w tym troche prawdy czy tez sa to nasze
Kibicowskie pobozne zyczenia, aby jeden z nich trafił do Zagłebia?
Pozdrawiam Tadeusz

Na dzień dzisiejszy to pobożne życzenia choć kto wie.... Może jakaś niespodzianka jeszcze będzie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kriss68 2010-02-25, 7:43 pm

patrios91 napisał(a):
kriss68 napisał(a):Z tej grupy ewentualnie stawiał bym na K.Witkowskiego- niestety ostatnio mało grał, lub tych których polecałem wcześniej :
- J.Kaszuba w 12 meczach ME 10 bramek ,1 w lidze, niezłe warunki fiz. /obaj wystawieni byli przez Cracovię na listę transferową, a ich przydatność mógł by zarekomendować D.Kłus /
- G.Kuświk 12 meczy w ME 6 bramek, 1 w lidze
lub :
- P.Łudziński ,K.Gajtkowski ale chyba to za wysokie progi.
Prezesie do dzieła czas ucieka.

Łudzinski :lol: ledwo co przeszedl do Slaska,Gajtkowski zostaje w Koronie. Reszta raczej nie jest w stanie udzwignac "wagi" strzelania bramek..... Widze ze nie wiesz co piszesz. Lepiej nie pisz tego o czym nie masz pojecia.

Ja mam glupi pomysl z mlodym rozwojowym graczem Pawlem Wojciechowskim,tym mlodym" http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13017". Nie wiem czy glupi czy nierealny.

Łudziński powrócił z wypożyczenia i podobnie jak Gajtkowskiego czeka go raczej ławka rezerwowych.
Gdybyś czytał ze zrozumieniem napisałem że to "za wysokie progi" bo raczej nie uśmiecha im się gra w 2 lidze.
Wiem co piszę i mam pojęcie /ty Prusa od razu określiłeś -za słaby, nie nadaje się choć ani raz nie widziałeś go w akcji/ bo wymieniam realne nazwiska .
Nikolic - tak szczyt jego ambicji to gra w 2 lidze, pewnie już w kraju,
a pozostałe nazwiska /Folwarski,Iracki..../ przemilczę.
Wypożyczyć na pól roku zawsze można choćby dla zwiększenia rywalizacji /bo nigdy nie ma pewności ze nowy napastnik udźwignie "wagę" strzelania bramek/ , a nuż trafi się drugi Filipowicz.
Na tym kończę dyskusję z tobą , ewentualnie pisz na PW.
kriss68

Postprzez patrios91 2010-02-25, 7:53 pm

kriss68 napisał(a):ty Prusa od razu określiłeś -za słaby, nie nadaje się choć ani raz nie widziałeś go w akcji/ bo wymieniam realne nazwiska .
Nikolic - tak szczyt jego ambicji to gra w 2 lidze, pewnie już w kraju,
Wypożyczyć na pól roku zawsze można choćby dla zwiększenia rywalizacji /bo nigdy nie ma pewności ze nowy napastnik udźwignie "wagę" strzelania bramek/ , a nuż trafi się drugi Filipowicz.
Na tym kończę dyskusję z tobą , ewentualnie pisz na PW.

Ja nigdy nie okreslalem Prusa jako "za slaby". Mlody,zdolny,rozwojowy bramkarz,lecz na regularna gre i konkurencje dla Bensza to "jeszcze"za malo. Nikolic jest na liscie transferowej,a zaden klub sie nim nie zainteresowal...nawet ten w kraju. No z ta pewnoscia do udzwigniecia wagi strzelania bramek sie zgadzam. Nigdy nie ma pewnosci,lecz zawsze mozna zwiekszyc szanse,zatrudniajac kogos wartosciowego...(trzeba posiadac zdolnosc oceniania potencjalu,lecz u nas nie specjalisty w tej dziedzinie). Mloda Ekstraklasa to dla mnie bardzo niski poziom...udowadniaja to chocby sparingi ME z zespolami II i III ligi. Kazdy pilkarz przeniesiony do ME woli byc wypozyczony do nizszej ligi np.Cueto,tylko on tej szansy nie dostal.

Panie Tadeuszu...niestety to tylko pomys na napastnika,nic wiecej...moze jeszcze jakas niespodzianka sie wydarzy,lecz w niezbyt dobrej sytuacji finansowej naszego klubu bedzie raczej tylko zludna nadzieja.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna