Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez SO_1906 2010-02-19, 12:00 pm

Ja mysle, że to było tak... W grudniu prezes nie wiedział czy moze się mu trafić okazja, aby kupić goś dobrego zawodnika za darmochę, więc na wszelki wypadek wziął Flejterskiego, ktory zresztą chyba za bardzo nie zrobi kariery przy tym składzie w Zagłębiu :lol:
SO_1906

Postprzez Szakal 2010-02-19, 12:10 pm

W tym momencie transfer Flejterskiego wydaje sie byc bezsensowny ! Kłus co prawda nie strzela duzo bramek bo jest pomocnikiem ale 3 ostatnie seozny to podstawowy gracz Cracovii .

W tym momencie Lacha bedzie przesuniety do napadu , obok Filipowicza lub Mysliwego
Szakal

Postprzez patrios91 2010-02-19, 12:12 pm

-> http://www.youtube.com/watch?v=ZKsxLzL_l14

No Klus jest sporym wzmocnieniem Zaglebia. Szkoda tylko ze zarzad wczesniej nie pomyslal o nim i kupil Flejterskiego. Trudno,najwyzej bedzie zastepca Bodzionego...ale ten juz tez dochodzi do zdrowia. Zdaje sie ze nadarzyla sie okazja na porzadne wmocnienie w pomocy tylko troche za poznoo zauwazona. Tak to jest jak sie przeprowadza nieprzemyslane tranfery i nie ma sie od poczatku na nie pomyslu. Nareszcie ktos postrzela z dystansu ;-) ...i glowa.
Ostatnio edytowano 2010-02-19, 12:16 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-02-19, 12:15 pm

Szakal napisał(a):W tym momencie transfer Flejterskiego wydaje sie byc bezsensowny !

Chyba, że nasi będą w stanie wypożyczyć gościa na całą rundę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Szakal 2010-02-19, 12:22 pm

August napisał(a):
Szakal napisał(a):W tym momencie transfer Flejterskiego wydaje sie byc bezsensowny !

Chyba, że nasi będą w stanie wypożyczyć gościa na całą rundę.

A co sam pilkarz pomysli ? Kurde sciagaja mnie , chyba jestem im potrzebny , jedzie na zgrupowanie , a teraz co ? walczenie o role rezerwowego ? Opcja wypozyczenia - znowu proces intergracji z zespolem itd .. ech szkoda mi pilkarza

Co nie zmienia faktu , ze Kłus jest bardzo dobrym pomocnikiem !
Szakal

Postprzez August 2010-02-19, 12:27 pm

Szakal napisał(a):A co sam pilkarz pomysli ?

A co sobie pomyślał taki Gryboś czy Rocki ? Prezesa takie pierdoły zapewne nie interesują.
August

Postprzez alisamyyen 2010-02-19, 12:37 pm

Może najpierw zobaczmy co prezentuje Kłus a pózniej snujmy bezsensowne rozważania o wypożyczaniu Flejterskiego czy kogoś innego. Fakt Kłus rozegrał w przeciągu 3 sezonów prawie 80 meczy dla Cracovii ale to nie robi z niego zbawcy Zagłębia. Zobaczmy dlaczego Lenczyk nie widział dla niego miejsca.
alisamyyen

Postprzez patrios91 2010-02-19, 12:41 pm

alisamyyen napisał(a):Może najpierw zobaczmy co prezentuje Kłus a pózniej snujmy bezsensowne rozważania o wypożyczaniu Flejterskiego czy kogoś innego. Fakt Kłus rozegrał w przeciągu 3 sezonów prawie 80 meczy dla Cracovii ale to nie robi z niego zbawcy Zagłębia. Zobaczmy dlaczego Lenczyk nie widział dla niego miejsca.

Komentarz na 90 minut:
"Kłus -zdaniem Lenczyka- był za słaby na ekstraklasę, więc nie przedłużyliśmy z nim kontraktu. Natomiast dla II-ligowego Zagłębia będzie to absolutne wzmocnienie, ze statusem gwiazdy zespołu. To bardzo solidny pomocnik defensywny. Ostry i dynamiczny, obdarzony dobrym strzałem z dystansu. Niemniej technicznie nie zbyt zaawansowany, braki także w przeglądzie pola, no i nie zbyt mocna psychika - szczególnie jeśli grał pod dużą presją wyniku. Poza boiskiem - bardzo poukładany gość. Nie było z nim nigdy problemów natury wychowawczej. "
patrios91

Postprzez Łuki19 2010-02-19, 12:41 pm

jak dla mnie to sciagnelismy kłusa tylko po to aby była wieksza konkurencja w pomocy a nie ze np flejtarski się nie sprawdził i był nie wypałem bo kto w danym dniu bedzie w lepszej dyspozycji ten bedzie grał takie jest moje zdanie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez alisamyyen 2010-02-19, 12:47 pm

patrios91 napisał(a):
alisamyyen napisał(a):Może najpierw zobaczmy co prezentuje Kłus a pózniej snujmy bezsensowne rozważania o wypożyczaniu Flejterskiego czy kogoś innego. Fakt Kłus rozegrał w przeciągu 3 sezonów prawie 80 meczy dla Cracovii ale to nie robi z niego zbawcy Zagłębia. Zobaczmy dlaczego Lenczyk nie widział dla niego miejsca.

Komentarz na 90 minut:
"Kłus -zdaniem Lenczyka- był za słaby na ekstraklasę, więc nie przedłużyliśmy z nim kontraktu. Natomiast dla II-ligowego Zagłębia będzie to absolutne wzmocnienie, ze statusem gwiazdy zespołu. To bardzo solidny pomocnik defensywny. Ostry i dynamiczny, obdarzony dobrym strzałem z dystansu. Niemniej technicznie nie zbyt zaawansowany, braki także w przeglądzie pola, no i nie zbyt mocna psychika - szczególnie jeśli grał pod dużą presją wyniku. Poza boiskiem - bardzo poukładany gość. Nie było z nim nigdy problemów natury wychowawczej. "

Z streszczenia smiało twierdze ze trafił nam się Ronaldinho ostry dynamiczny , dobry strzał-reszta hmmmm.słaba psychika-już niedługo się okaże-zawisza,radzionków, pogoń.czerwony dywan dla pana Kłusa.
alisamyyen

Postprzez banre666 2010-02-19, 12:49 pm

http://www.youtube.com/watch?v=ZKsxLzL_l14 krótka kompilacja Kłusa, zapewne taki Kłus wniesie więcej do zespołu niż Flejterski
:D ale mogę się mylić...
banre666

Postprzez patrios91 2010-02-19, 12:54 pm

banre666 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=ZKsxLzL_l14 krótka kompilacja Kłusa, zapewne taki Kłus wniesie więcej do zespołu niż Flejterski
:D ale mogę się mylić...

Juz wrzucona...posty posty,czytamy posty :-)
patrios91

Postprzez August 2010-02-19, 1:00 pm

Czy jest możliwość aby Prezes się wypowiedział czy będzie jeszcze jakiś napastnik tej zimy czy też Kłusem zamknęliśmy kadrę ?
August

Postprzez LucasUSA 2010-02-19, 1:18 pm

patrios91 napisał(a):-> http://www.youtube.com/watch?v=ZKsxLzL_l14

No Klus jest sporym wzmocnieniem Zaglebia. Szkoda tylko ze zarzad wczesniej nie pomyslal o nim i kupil Flejterskiego. Trudno,najwyzej bedzie zastepca Bodzionego...ale ten juz tez dochodzi do zdrowia. Zdaje sie ze nadarzyla sie okazja na porzadne wmocnienie w pomocy tylko troche za poznoo zauwazona. Tak to jest jak sie przeprowadza nieprzemyslane tranfery i nie ma sie od poczatku na nie pomyslu. Nareszcie ktos postrzela z dystansu ;-) ...i glowa.

Ludzie - jak Wam dogodzic? Trafia sie zawodnik z wielkim doswiadczeniem, ktory powinien byc ostoja zespolu i na pewno jest wzmocnieniem na przyszly rok w PIERWSZEJ lidze, a Wy swoje. Skad wiesz, ze jego transfer nie stal sie mozliwy w ostatniej chwili? Cracovia domykala sklad i nagle okazalo sie, ze mozna go brac? Skad wiesz, ze za pozno? Skad wiesz, ze nie mysleli wczesniej? Moze byl na liscie zyczen od 2 lat? No ale najlepiej i najlatwiej ciagle narzekac!
LucasUSA

Postprzez Sir 2010-02-19, 1:22 pm

A nie mówiłem że coś wisi w powietrzu??! ;-)

Od przybytku głowa nie boli. Wiadomo, że wzrasta jeszcze konkurencja w pomocy ale to powinno wplynąć dobrze na rywalizacje i podnoszenie umiejętności. Pamiętajmy, że czekają nas mecze co 3 dni wazne w marcu, a jak będą kontuzje badź kartki?? Kłus to na pewno wzmocnienie. Jeśli ktoś rozegrał tyle spotkań w ekstraklasie to na boiskach 2 ligowych powinien zaznaczyć z przytupem swoją obecność.

PS Najwyżej będziemy grać system 1-4-6-0.... :)
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna