Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-02-19, 9:06 am

LucasUSA napisał(a):Po cichu jeszcze licze na dobry transfer w ostatniej chwili.

To już przerabialiśmy w zeszłym sezonie (casus Sochy) i jeśli mają opzyskiwać kogoś w ostatniej chwili to faktycznie szkoda na to pieniędzy. Nie tylko Szatan przyrzekał, że kasa pójdzie na transffery, ale i Hytry bodajże z Pierścionkiem zarzekali się, że nie powtórzy się błąd z zeszłego sezonu z transferami w ostatniej chwili.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-02-19, 10:21 am

LucasUSA napisał(a):Poza tym pamietaj, ze niska cena nabycia nie oznacza niskiej ceny utrzymania.

Nawet więcej, przeważnie jest tak, że niska cena nabycia oznacza wyższą cenę utrzymania. Ale ludzie tacy jak Baran z Radzionkowa wiedzą na co sobie mogą pozwolić. Skoro od kilku lat podpisuje kontrakty z piłkarzami "z nazwiskiem" i do tej pory klub nie wpadł z tego powodu w kłopoty finansowe, to możemy założyć, że teraz też nie wpadnie,bo gość po prostu umie to robić.
django

Postprzez Suaveg 2010-02-19, 11:11 am

nie z gruszki ni z pietruszki......kolejny pomocnik.

28-letni Dariusz Kłus podpisał dziś kontrakt z Zagłębiem.

Występujący poprzednio w drużynie Cracovii Dariusz Kłus, związał się dziś z Zagłębiem umową, która obowiązywać będzie do 30 czerwca 2010. Umowa zawiera klauzulę jej przedłużenia, w przypadku awansu Zagłębia do wyższej ligi rozgrywkowej.

Dariusz Kłus jest pomocnikiem, w poprzednich latach reprezentował barwy Cracovii Kraków. W rundzie jesiennej zawodnik rozegrał 8 meczów w Ekstraklasie, 2 w Pucharze Polski oraz jeden w rozgrywkach ME.

http://www.zaglebie.eu/dariusz-klus-gra ... 2_389.html
Suaveg

Postprzez patrios91 2010-02-19, 11:35 am

LucasUSA napisał(a):Uwazam wiec, ze jego zobowiazanie o wydaniu CALOSCI funduszy na transfery nie bylo rozsadne.
Poza tym pamietaj, ze niska cena nabycia nie oznacza niskiej ceny utrzymania.
Po cichu jeszcze licze na dobry transfer w ostatniej chwili. Jezeli nie - to niech obecny sklad walczy do upadlego!

-> http://www.zaglebie.eu/dariusz-klus-gra ... 2_389.html
Prosze ..dobry tranfer...widac lubimy pomocnikow. :kiepsko:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-02-19, 11:37 am

Ku*wa czy ich poje*ało ? Z rana mi news'em doje*ali, że kolejnego pomocnika kupili ? Czy ten Hytry do spólki z Szatanem są tak nieudolni? Przecież nie wytrzymam zaraz :czerwona: :twisted:
SO_1906

Postprzez kiboll 2010-02-19, 11:37 am

No to panowie 1 liga nasza Hit transferowy ! Hytry zaskoczyles nas ;) he he
kiboll

Postprzez patrios91 2010-02-19, 11:41 am

LucasUSA napisał(a):W Twoim poscie jest sprzecznosc - z jednej strony wyrazasz obawe, ze pieniedzy z transferow niedlugo zabraknie, a z drugiej strony dalej wymagasz, zeby mimo to zostaly one wydane na transfery. Pamietaj, ze sytuacja sie zmienila i byc moze Krakusy juz u nas nie zagraja. Zdecyduj sie, co wolisz. Ja wole stabilne finanse na kolejna runde, niz transfery na sile za niewiadomo jakie pieniadze (vide Grybos). Jest szansa, ze pieniadze zostana w jakis sposob zainwestowane (firma Taxi, bardzo ciekawy projekt "gorki"). Jezeli sponsorzy sie nie pojawia, trzeba samemu zarabiac pieniadze - i chyba nie sposob sie nie zgodzic, ze w tej kwestii zaczelo sie cos nareszcie dziac! Patriosie, kupiles juz koszulke w nowo otwartym sklepiku?

Wystarczy nauczyc sie czytania ze zrozumieniem,a sprzecznosci w moim poscie nie bedzie. Zaczelo sie cos dziac ? Klub utrzymuje sie z pieniedzy od Krakusow. Pieniedzy za niedlugo zabraknie bo utrzymanie klubu to nie tylko pensyjki. Inwestycja w Taxi to dobry pomysl. Jednak korty,baseny..itp to "nadzieja" na szybki zarobek i ustabilizowanie finansow. Jesli pomysl nie wypali,mozemy liczyc sie z losem Opola.Nie oszukujmy sie,mimo ze pozory moga mylic,sytuacja finansowa klubu zaczyna byc coraz gorsza. Kolejny pomocnik za darmoche w skladzie. Skoro jest ich tyle to dlaczego nie strzelamy druga linia,tylko pakujemy sie "do bramki"...?! Jakos nie cieszy mnie ta informacja...przepraszam pana Klusa za marne powitanie na forum. SO1906 szkoda nerwow...tu trzeba lekarza naszym drogim "wlodarzom".
Ostatnio edytowano 2010-02-19, 11:48 am przez patrios91, łącznie edytowano 3 razy
patrios91

Postprzez bonus11 2010-02-19, 11:45 am

Mialbyc napastnik jest 3 pomocnikow.Jakby mozna bylo grac w 14 to moze by cos strzelili :niezle:
bonus11

Postprzez August 2010-02-19, 11:47 am

Niewątpliwi Kłus jest wzmocnieniem. Tyle, że mamy pomocników na 2 drużyny. Żeby ktoś grął ktoś będzie musiał grzać ławę. Z tego wynika, że napastnika (chyba) już tej zimy nie będzie.
August

Postprzez patrios91 2010-02-19, 11:49 am

August napisał(a):Niewątpliwi Kłus jest wzmocnieniem. Tyle, że mamy pomocników na 2 drużyny. Żeby ktoś grął ktoś będzie musiał grzać ławę. Z tego wynika, że napastnika (chyba) już tej zimy nie będzie.

Ja mam takie pytanko...po co Flejterski ? Krotko i tresciwie. W ostatnim czasie nie zauwazylem jego umiejetnosci rozgrywajacego...raczej ich brak.
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-02-19, 11:52 am

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Niewątpliwi Kłus jest wzmocnieniem. Tyle, że mamy pomocników na 2 drużyny. Żeby ktoś grął ktoś będzie musiał grzać ławę. Z tego wynika, że napastnika (chyba) już tej zimy nie będzie.

Ja mam takie pytanko...po co Flejterski ? Krotko i tresciwie. W ostatnim czasie nie zauwazylem jego umiejetnosci rozgrywajacego...raczej ich brak.

To samo się pytam, gdyby nie było Flejsterskiego to jeszcze bym zrozumiał transfer Kłusa bo jest 4 razy lepszy, ale po co oni go wcześniej kupili ?
SO_1906

Postprzez August 2010-02-19, 11:53 am

patrios91 napisał(a):po co Flejterski

Wychodzi na to, że był to kaprys Prezesa :lol:
August

Postprzez Łuki19 2010-02-19, 11:54 am

a ja pytam po cholere nam kolejny pomocnik skoro my niemamy napastników i niema kto nam bramek strzelać?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez patrios91 2010-02-19, 11:57 am

Łuki19 napisał(a):a ja pytam po cholere nam kolejny pomocnik skoro my niemamy napastników i niema kto nam bramek strzelać?

Widocznie Hytry wygral w Totka i nie ma co z pieniedzmi robic.
patrios91

Postprzez August 2010-02-19, 11:58 am

Łuki19 napisał(a):a ja pytam po cholere nam kolejny pomocnik skoro my niemamy napastników i niema kto nam bramek strzelać?

Patrios tu ma rację Ja bym w tej sytuacji zapytał. Po co było brak za kasę Flejterskiego ?
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna