Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-02-18, 3:38 pm

YOOSHKY napisał(a):Dzięki takim wypowiedziom zszedłeś kilka poziomów niżej od tego który reprezentowałeś.

Jak widzę wzmocnienia Radzionkowian to też mam ochotę zejść kilka poziomów niżej. Tyle, że mam świadomośc, że i tak to nie pomoże. A nawet jeśli ktokolwiek dojdzie to i tak jest już trochę późno.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-02-18, 4:01 pm

Czasami pewne rzeczy nalezy nazywac po imieniu.Nie mozna mowic o zlodzieju ze jest zaradny inaczej,idiota jest mądry inaczej a klamca ze mija sie z prawdą.Na forum jest tez miejsce dla zwolennikow zaspiewu"nic się nie stało".Tylko ze wtedy ludzie odpowiedzialni za klub beda zyli w poczuciu samozadowolenia bez wzgledu na bledy ktore popełniają.Mozna przejsc obok krytyki jezeli jest jednostkowa ale jezeli krytyka plynie z wielu ust to nalezy sie zastanowic czy wszystko co robie jest dobre dla klubu i czy to miejsce jest dla mnie.Troche wiecej pokory.Bo pokora to nie obrazanie sie, tylko zgoda na mówienie prawdy o sobie.Dlatego,gdy dojde do wniosku ze wielu forumowiczow uwaza ze zszedlem kilka poziomów ponizej średniej to przestane pisać na tym forum.Z powodów -jak powyzej.Bo w przeciwienstwie do niektorych"wielkich tego świata"-mam jaja i zalezy mi na Zagłebiu moze bardziej niż innym :twisted: Przepraszam ze troche moze nie w temacie :redface:
dziejus

Postprzez YOOSHKY 2010-02-18, 4:08 pm

Nie chodziło mi o samą krytykę, opinię może mieć każdy własną. Chodziło mi o formę jej wyrażania.
Pozdro.
YOOSHKY

Postprzez dziejus 2010-02-18, 4:16 pm

Jezeli chodzi o sprawy wielkiej wagi to kazda forma jest dobra jezeli tylko prowadzi do celu.Nie wiem czy forma łagodnej perswazji jest skuteczna u pewnych osob.Moze wlasnie dzięki tej perfidnej i przyznaje,czasami ordynarnej krytyce,mamy Lilo a nie mamy Kowala ;-)
dziejus

Postprzez Sir 2010-02-18, 4:51 pm

Takie robicie ciśnienie, że zobaczycie jak Was jeszcze Prezes zaskoczy ;-)

Już to pisałem, ale jeszcze raz powtórzę.

SKŁAD MAMY NA AWANS JEŚLI ZDROWIE DA...I JEŚLI SĄ ZAWODNICY BĘDĄ ODPOWIEDNIO DOBRZE PRZYGOTOWANI DO RUNDY ( A TO JUZ ZALEZY OD SZTABU SZKOLENIOWEGO)!!!
Sir

Postprzez django 2010-02-18, 4:56 pm

Sir napisał(a):SKŁAD MAMY NA AWANS JEŚLI ZDROWIE DA...I JEŚLI SĄ ZAWODNICY BĘDĄ ODPOWIEDNIO DOBRZE PRZYGOTOWANI DO RUNDY ( A TO JUZ ZALEZY OD SZTABU SZKOLENIOWEGO)!!!

To samo mówią w Bydgoszczy i Radzionkowie ;-)
django

Postprzez YOOSHKY 2010-02-18, 5:59 pm

Sir napisał(a):Takie robicie ciśnienie, że zobaczycie jak Was jeszcze Prezes zaskoczy ;-)

Już to pisałem, ale jeszcze raz powtórzę.

SKŁAD MAMY NA AWANS JEŚLI ZDROWIE DA...I JEŚLI SĄ ZAWODNICY BĘDĄ ODPOWIEDNIO DOBRZE PRZYGOTOWANI DO RUNDY ( A TO JUZ ZALEZY OD SZTABU SZKOLENIOWEGO)!!!

Niestety nie mamy. To już jest nudne ale powtórzę - nie mamy napastnika. Mamy świetną drużynę, wspaniałą obronę (3-cią w całej europie), multum sytuacji, ale byle jaki bilans bramkowy. Nie będziemy strzelać, nie będziemy wygrywać choćbyśmy żadnej bramki w rundzie nie stracili to i tak nie awansujemy jak będzie kiepsko z przodu. Sparingi tylko potwierdzają te obawy.
YOOSHKY

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-18, 6:10 pm

Ludzie dajcie spokój z tymi napastnikami - Nie akceptuje tych wypowiedzi ktore głosza
ze nie mamy napadu - mamy napastników i to dobrych tylko trzeba im wg mnie dac wiecej
samodzielnego wykonczenia akcji a tu słysze schematy i schematy raz jeszcze.
Nie wierze ze w tej rundzie aby nasi napastnicy i zreszta cala druzyna odpusciła chociaz
jeden mecz - przekonacie sie beda grali i bedzie dobrze - wyrzucie pesymizm za okno -
nasze Zagłebioe AWANSUJE - Ja nie patrze na Radzionków -niech robia co chca - nasze
Zagłebie da rade.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2010-02-18, 6:30 pm

Widać,że szanowny Pan Tadeusz nie widział od dawna jakiegolwiek meczu czy sparingu drużyny. Problem z wykończeniem akcji jest. Pokazała to runda jesienna, pokazały to osławione jednostki sparingowe. Jeśli ta tendencja sie utrzyma, może nam uciec sporo punktów. Oczywiście Myśliwy może wrócić do optymalnej formy, ale sam Krzysiu to troche mało jak na całą rundę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-02-18, 7:23 pm

August napisał(a):Widać,że szanowny Pan Tadeusz nie widział od dawna jakiegolwiek meczu czy sparingu drużyny. Problem z wykończeniem akcji jest. Pokazała to runda jesienna, pokazały to osławione jednostki sparingowe. Jeśli ta tendencja sie utrzyma, może nam uciec sporo punktów. Oczywiście Myśliwy może wrócić do optymalnej formy, ale sam Krzysiu to troche mało jak na całą rundę.

Krzysiu to malo bo Krzysiu to jedyny napastnik w skladzie. Reszta to pomocnicy grajacy na ataku. W sparingach Mysliwy tez nie zachwycal. Dyskusja na temat napastnika sie nie skonczy dopoki go nie zatrudnimy...a byle jakiego napadziora za darmoche to moze sobie zatrudnic Janikowo,a nie zespol walczacy o awans,o miejsce w Pucharach i o strategicznego sponsora poprzez reklame w PP...bo jak sie dzisiaj dowiedzielismy,klub utrzymuje sie z pieniedzy za wynajem, a jak pieniedzy zabraknie to podzielimy los Odry Opole. Tak nasi dzialacze zadbali o finanse,nie wspominajac ze mialy one byc przeznaczone w 100%tach na transfery,a nie beda wydane na ten cel dopoki w/w sponsor w nas nie zainwestuje.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez rif 2010-02-18, 7:44 pm

Co prawda nie mamy napastnika, ale poza tym dobrze Pan pisze panie Tadeuszu :brawo: Popatrzcie w swoje opisy chłopaki i pomyślcie 2 razy zanim znowu coś krytycznego napiszecie albo chociaż się już nie powtarzajcie, bo wasze wypowiedzi krążą ciągle wokół jednego i właściwie bez czytania postów wiem jakie macie zdanie na jakiś tam temat.
rif

Postprzez patrios91 2010-02-18, 8:06 pm

rif napisał(a):Co prawda nie mamy napastnika, ale poza tym dobrze Pan pisze panie Tadeuszu :brawo: Popatrzcie w swoje opisy chłopaki i pomyślcie 2 razy zanim znowu coś krytycznego napiszecie albo chociaż się już nie powtarzajcie, bo wasze wypowiedzi krążą ciągle wokół jednego i właściwie bez czytania postów wiem jakie macie zdanie na jakiś tam temat.

No i wlasnie w tym problem wielu forumowiczow. Nie czytaja postow,a pozniej sie wypowiadaja..dzisiejszych info jest multum,nawet te zaprzeczajace twe stwierdzenie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez LucasUSA 2010-02-19, 1:42 am

patrios91 napisał(a):Krzysiu to malo bo Krzysiu to jedyny napastnik w skladzie. Reszta to pomocnicy grajacy na ataku. W sparingach Mysliwy tez nie zachwycal. Dyskusja na temat napastnika sie nie skonczy dopoki go nie zatrudnimy...a byle jakiego napadziora za darmoche to moze sobie zatrudnic Janikowo,a nie zespol walczacy o awans,o miejsce w Pucharach i o strategicznego sponsora poprzez reklame w PP...bo jak sie dzisiaj dowiedzielismy,klub utrzymuje sie z pieniedzy za wynajem, a jak pieniedzy zabraknie to podzielimy los Odry Opole. Tak nasi dzialacze zadbali o finanse,nie wspominajac ze mialy one byc przeznaczone w 100%tach na transfery,a nie beda wydane na ten cel dopoki w/w sponsor w nas nie zainwestuje.

Zgadzam sie z rifem, ze nie ma sensu czytac niektorych postow, bo opinie w nich zawarte ciagle sie powtarzaja i niczego nowego nie wnosza do tematu, oprocz siania defetyzmu.
W Twoim poscie jest sprzecznosc - z jednej strony wyrazasz obawe, ze pieniedzy z transferow niedlugo zabraknie, a z drugiej strony dalej wymagasz, zeby mimo to zostaly one wydane na transfery. Pamietaj, ze sytuacja sie zmienila i byc moze Krakusy juz u nas nie zagraja. Zdecyduj sie, co wolisz. Ja wole stabilne finanse na kolejna runde, niz transfery na sile za niewiadomo jakie pieniadze (vide Grybos). Jest szansa, ze pieniadze zostana w jakis sposob zainwestowane (firma Taxi, bardzo ciekawy projekt "gorki"). Jezeli sponsorzy sie nie pojawia, trzeba samemu zarabiac pieniadze - i chyba nie sposob sie nie zgodzic, ze w tej kwestii zaczelo sie cos nareszcie dziac! Patriosie, kupiles juz koszulke w nowo otwartym sklepiku?
LucasUSA

Postprzez django 2010-02-19, 2:18 am

LucasUSA napisał(a):W Twoim poscie jest sprzecznosc - z jednej strony wyrazasz obawe, ze pieniedzy z transferow niedlugo zabraknie, a z drugiej strony dalej wymagasz, zeby mimo to zostaly one wydane na transfery. Pamietaj, ze sytuacja sie zmienila i byc moze Krakusy juz u nas nie zagraja. Zdecyduj sie, co wolisz. Ja wole stabilne finanse na kolejna runde, niz transfery na sile za niewiadomo jakie pieniadze (vide Grybos).

Chociaż Twój post nie jest kierowany do mnie, to pozwól, że się wtrącę. Pamiętaj, że właściciel klubu zobowiązał się do wydania CAŁOŚCI pieniędzy uzyskanych z wynajmu stadionu Cracovii na transfery. Nie na górkę, nie na taksówki, tylko na transfery. Nikt tu nie wymaga jakichś rzeczy z kosmosu, tylko zwyczajnie realizacji złożonej obietnicy. Składając tą obietnicę Szatan wiedział ile pieniędzy będzie z wynajmu stadionu, wiedział też, że krakusy zrobią wszystko, żeby jak najkrócej grać w Sosnowcu. Transfery przeprowadzone np. przez Radzionków, czy nawet Olimpię Grudziądz pokazują, że wcale nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy, żeby pozyskać dobrych piłkarzy. Trzeba tylko chcieć. I umieć.
django

Postprzez LucasUSA 2010-02-19, 5:04 am

Uwazam wiec, ze jego zobowiazanie o wydaniu CALOSCI funduszy na transfery nie bylo rozsadne.
Poza tym pamietaj, ze niska cena nabycia nie oznacza niskiej ceny utrzymania.
Po cichu jeszcze licze na dobry transfer w ostatniej chwili. Jezeli nie - to niech obecny sklad walczy do upadlego!
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna