Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez eric 2010-01-30, 2:42 pm

No i co z tego, że Kompała i Wiśniewski to w II lidze motor napędowy Ruchu? Kompała w przyszłym roku będzie miał 38 lat, a Wiśniewski 37. Jak oni pociągną drużynę w I lidze? Ja uważam, że jesteśmy krok przed Ruchem. Oni ułożyli zespół właśnie pod te filary, których niebawem zabraknie. My mamy zespół, który już był faworytem w walce o awans, a doszło dwóch wartościowych zawodników (Flejterski i Lilo), i nasz awans ma jakieś logiczne fundamenty na przyszłość. Chciałbym żeby szansę dostał Ensar, mam przeczucie, że może być reinkarnacja. Natomiast nie ufam jego osobowości, nie chciałbym, żeby po strzeleniu dwóch bramek zrobiła się z niego 'gwiazda' i popsuła to, co stanowi siłę drużyny i jest zasługą Pierścionka - czyli dobra atmosfera - "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Na temat Kowala się nie wypowiem, ponieważ nie widziałem sparingu, ale 0:6 mówi samo za siebie - nikt nie mógł zagrać dobrze. A co do Lilo. To jest zawodnik techniczny, nie myślę, żeby miał problem z delikatnością, skoro radził sobie w naszej siermiężnej Ekstraklasie i I lidze, to tym bardziej powinien poradzić sobie, z bądź co bądź drugoligowymi obrońcami. Uważam, i chce w to wierzyć, że Lilo to będzie gwiazda nie tylko II ligi, ale po naszym awansie - także pierwszej. Pzdr
eric

Postprzez SO_1906 2010-01-30, 2:51 pm

eric napisał(a):No i co z tego, że Kompała i Wiśniewski to w II lidze motor napędowy Ruchu? Kompała w przyszłym roku będzie miał 38 lat, a Wiśniewski 37. Jak oni pociągną drużynę w I lidze? Ja uważam, że jesteśmy krok przed Ruchem. Oni ułożyli zespół właśnie pod te filary, których niebawem zabraknie. My mamy zespół, który już był faworytem w walce o awans, a doszło dwóch wartościowych zawodników (Flejterski i Lilo), i nasz awans ma jakieś logiczne fundamenty na przyszłość. Chciałbym żeby szansę dostał Ensar, mam przeczucie, że może być reinkarnacja. Natomiast nie ufam jego osobowości, nie chciałbym, żeby po strzeleniu dwóch bramek zrobiła się z niego 'gwiazda' i popsuła to, co stanowi siłę drużyny i jest zasługą Pierścionka - czyli dobra atmosfera - "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Na temat Kowala się nie wypowiem, ponieważ nie widziałem sparingu, ale 0:6 mówi samo za siebie - nikt nie mógł zagrać dobrze. A co do Lilo. To jest zawodnik techniczny, nie myślę, żeby miał problem z delikatnością, skoro radził sobie w naszej siermiężnej Ekstraklasie i I lidze, to tym bardziej powinien poradzić sobie, z bądź co bądź drugoligowymi obrońcami. Uważam, i chce w to wierzyć, że Lilo to będzie gwiazda nie tylko II ligi, ale po naszym awansie - także pierwszej. Pzdr

Kowal grał całkiem nieźle. Gdy już dostał piłke, potrafił się zastawić, obrócić i oddać strzał (fak że nie było one zbyt groźne). Miał jedną dobrą okazję po strzale głową ale bramkarz jeszcze lepiej obronił. Na pewno zagrał 100 razy lepiej niż Filipowicz...
SO_1906

Postprzez August 2010-01-30, 3:13 pm

Jak widać w grę wchodzą Kowal i - nadal - Arifović. Chyba, że znowu Hytry coś pokombinuje.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-01-30, 3:37 pm

pREZES Hytry (startujemy juz niebawem) to moze jeszcze cos pokombinowac z taksówkami :lol:
dziejus

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-30, 6:35 pm

Kol SO 1906 - widze ze byles na sparingu - powiem tak ze jestem zadowolony ze w takim
sparingu dostali taki łomot - bo beda pamietali przez dlugie tygodnie i miesiace to dobra
lekcja przed sezonem.
Ale ciekaw jestem postawy innych zawodników - Lacha, Mysliwy i cała ta grupa ktorzy stanowią
o druzynie i jej grze mam na mysli dobra gre. Jestem swiadom ze to dopiero poczatek okresu
przygotowan do rundy wiosennej.
Widac tak ze sprawa napastnika Irka upadła definitywnie, mówi sie o Kowalu i Arifovicu - powiem
tak nic nie wiem o Kowalu - gdzies tam wyczytałem iz miał jeden nie zły sezon w Pogoni, natomiast
Serba widziałem w meczu nawet kiedy strzelił bramke. Nie mam zdania -
Po tym sparingu nie martwie sie - wrecz odwrotnie jestem nastawiony optymistycznie i nie mysle
ze moze byc zle. Napewno bedzie dobrze. Poczatek przygotowan do rundy, i tyle
Mysle, ze trener Piotr pozostanie z tym składem ktory mamy na dzien dzisiejszy, a ja osobiscie
licze ze Krzysiu Mysliwy odbuduje sie i cała grupa doswiadczonych zawodników tez tacy jak: Lacha
Pajaczek no przeciez Pach itd itp. Lilo i Frejterski beda mieli okazje pokazac na co ich stac.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez puciu13 2010-01-30, 7:09 pm

Byłem na meczu i powiem Wam iż ja osobiście nie widzę Arifovica w składzie Zagłębia Sosnowiec.Cały sparing przespacerował na środku boiska.Krzysiek Myśliwy też nie za dobry a jego strzały głową na bramkę Cracovi mołają o pomstę do nieba. Sparing ze strony Zagłębia bardzo słaby ale tłumaczę sobie to tym iż w najbliższych dniach zawodnicy Zagłębia Sosnowiec jadą na zgrupowanie do Hiszpani i obawiali się aby nie załapać jakiejś kontuzji. Pozdrawiam wszystkich komu leży w sercu nasze ukochane ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC.
puciu13

Postprzez swiezy52 2010-01-30, 7:38 pm

puciu13 napisał(a):Krzysiek Myśliwy też nie za dobry a jego strzały głową na bramkę Cracovi mołają o pomstę do nieba.

ciekawy jestem z ktorej strony stales, moim zdaniem jesli chodzi o strzaly glowka Krzyska to byly "przypadkowe" pilki, zauwaz ze przy kazdej jego głowce przeszkadzali obroncy Cracovii
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez puciu13 2010-01-30, 8:18 pm

Akurat w 2 połowie stałem za bramką Cracovi i widziałem te strzały głowąK.Myśliwego z odległości 3-4 metrów . Chodzę na mecze Zagłębia już ponad 40 lat i pamiętam jak dziś ze niskiemu wzrostem Józefowi Gałeczce też przeszkadzali obrońcy a jakie bramki zdobywał głową .Poprostu trzeba umieć grać wszystkimi częściami ciała oczywiście opócz rąk chyba że sdzia tego nie widzi.
puciu13

Postprzez nexus7777 2010-01-30, 8:46 pm

Ja miałem pecha i drugą połówkę oglądałem po stronie ZS, co do Kowala dużo lepszy niż GRYBOŚ, co do Arifowicza - ja go nie zauważyłem, co do Łuczywka - strzelasz karnej jak Tłuczyński w reprezentacji. ogólnie dobrze, że dziś dostali taki wp...dol a nie w lidze lub w pucharze.
jestem niepoprawnym optymistą i wierzę, że będzie dobrze.
nexus7777

Postprzez patrios91 2010-01-31, 3:00 am

puciu13 napisał(a):Akurat w 2 połowie stałem za bramką Cracovi i widziałem te strzały głowąK.Myśliwego z odległości 3-4 metrów . Chodzę na mecze Zagłębia już ponad 40 lat i pamiętam jak dziś ze niskiemu wzrostem Józefowi Gałeczce też przeszkadzali obrońcy a jakie bramki zdobywał głową .Poprostu trzeba umieć grać wszystkimi częściami ciała oczywiście opócz rąk chyba że sdzia tego nie widzi.

Jak ja juz slysze tekst.."chodze na mecze juz ponad 40 lat" to mnie skreca. Krzysiek nie mial szans uderzyc czysto glowa....byl dobrze pokryty...tyle. P.S. Fajny nick ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-31, 10:37 am

Kosmalski poszedł na przechowanie do Zawiszy na 6 miesiecy czyli inaczej do konca
Czerwca br. Bardzo trafna uwage podał jeden z Kol. iz nasi sa przed zgrupowaniem
i moze dla tego zagrali ostroznie aby nie narobic sobie ambarasu poprzez kontuzje.
Nie widac nigdzie tego napadziora z Widzewa (Piech) ani w Ruchu ani w Slezie.
A moze z nim pogadac - sprawa napastnika powinna w najblizszym tygodniu wyjasnic
sie i zobaczymy kto to bedzie.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2010-01-31, 10:40 am

Z dwójki Kowal i Arifovic wolałbym tego pierwszego. Dobrze się zastawia, żwawy zawodnik i bardziej perspektywiczny. Lepiej go brać, zanim wyszarpią go jakieś Polkowice czy Nieciecza. Arifovic to raczej sęp pola karnego i czekający na podania. Aż dziwne, że udało mu się zagrać tyle meczów w ekstraklasie.
MrCricket

Postprzez Adam1906 2010-01-31, 11:13 am

Zgadzam się MrCricket. Z tej dwójki też dla mnie korzystniej wygląda Kowal. Nie ma co ukrywać, potrzebny nam napastnik, ale obawiam się jednego, że do Hiszpani polecą bez żadnego z tych napastników :-(
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-31, 11:42 am

To co pisze Kol. Adam tez jest bardzo prawdopodobne bo przeciez mamy sile ognia
w takich zawodnikach jak: Lachowski, Mysliwy, Filipowicz i Jaromin. Ta czworka
powinna spokojnie dac sobie rade w II lidze i wywalczyc awans. A myslec o napastniku
trzeba zawsze.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez puciu13 2010-01-31, 11:58 am

Do PPATRIOS 91 No kolego ja już nic nie poradzę na to że urodziłem się wcześniej od Ciebie i dożyłem już 54 lat może i ty kiedyś napiszesz że na ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC chodzisz już 50 lub 60 lat czego Ci barbzo życzę. A co do dwóch uderzeń głową przez nikogo nie atakowanego K.MYŚLIWEGO to się bardzo mylisz nie wiem gdzie stałeś ale ja i inni koledzy widzieli to jak na dłoni i reakcja ich była taka sama jak moja tylko jęk zawodu. POZDRAWIAM i życzę wytrwałośi w chodzeniu na mecze ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC bo takich kibiców z długim stażem i wierzącym w nasze Zagłębie nam bardzo potrzeba.
puciu13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna