Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez emdżej 2010-01-30, 4:09 pm

To był dramat. Zwłaszcza jeśli chodzi o grę defensywy. Sacha jednym zwodem minął Kłodę i Marka na raz. Inny zawodnik Cracovii wpada sobie w pole karne bez problemu, bo nikt nie asekurował lewej strony. Do tego jeszcze ten przestrzelony karny przez Łuczywka, który zdecydowanie strzelił za słabo. Co do testowanych to Kowal swoje dwie szanse na początku miał, a Arifović pokazał, że umie się utrzymać przy piłce grając tyłem do bramki, ale z przodu też niewiele pokazał. Dobrze, że taki fatalny mecz przyszedł w czasie, gdy do końca okresu przygotowawczego jeszcze jest trochę czasu. Mam nadzieję, że wszelkie uchybienia zostaną poprawione.
Ostatnio edytowano 2010-01-30, 4:29 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez dziejus 2010-01-30, 4:23 pm

Nowak ps."Kowal" ? ;-) A co tu jeszcze mozna poprawic ? Tluczemy tą samą "kaszane"od przyjscia Pierscionka i nic w tym temacie nie moze sie zmienić-chyba ze na gorsze ;-(
dziejus

Postprzez mariusz76 2010-01-30, 4:32 pm

Zgodzę się z "dziejus" nic się nie zmieniło i to dosłownie!!! Teraz to się już boję tej Pogoni... nie ukrywam że miałem nadzieje że gra od zimy się poprawi... myślę że najlepszym wzmocnieniem byłby trener z doświadczeniem. A nie ciągnąć trenera z przypadku ....(Bo jeśli Pierścionek ma jakiekolwiek doświadczenie to jestem św)!!! I bez napinania się mi tu taj' to jest moje zdanie i jestem pewny że drużynę mamy zajebis**ą tylko to nie jest trener na taką ekipę....
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez django 2010-01-30, 6:18 pm

Jeden sparing w styczniu, a wy już trenera zwalniacie. Zejdźcie na ziemię.
django

Postprzez Adam1906 2010-01-30, 6:24 pm

django, masz 100% racji :!: :!: :!: Co do reszty internetowych "kibiców sukcesu": jeżeli po jednym sparingu zwalniacie trenera, a zawodnicy Waszym zdaniem tłuką kaszanę, to lepiej nie klikajcie w klawiaturę :zolta: Wszystko zweryfikuje boisko podczas meczów ligowych, a nie sparingów :!: Osobiście wolę takie wyniki w meczach kontrolnych, a nie w lidze. Zetka przegrała w sparingu z Lechią 0:5 i co ? Też należało wówczas stwierdzić, że I liga nasza, bo Bydgoszcz jest cienka ? ? ? ...
Adam1906

Postprzez dziejus 2010-01-30, 6:54 pm

A od kiedy patent na stukanie maja ci spod sztandaru"Nic się nie stało".Chyba nie wszyscy rozumieją co oznacza slowo"forum".Oczywiscie moge sie wstrzymac od stukania tego co mi sie nie podoba i przystapic do "forum wzajemnej adoracji".Łubu-dubu,łubu-dubu Niech nam zyje prezes naszego klubu.Niech zyje nam.A co ciekawe to sami piłkarze podchodza bardzo krytycznie do swojej gry.I tylko to moze byc optymistyczne po tym sparingu.
dziejus

Postprzez emdżej 2010-01-30, 7:17 pm

django napisał(a):Jeden sparing w styczniu, a wy już trenera zwalniacie. Zejdźcie na ziemię.

Na 90minut w komentarzach już przeczytałem, że czeka nas wiosną walka o utrzymanie :lol:
emdżej

Postprzez Adam1906 2010-01-30, 7:29 pm

dziejus napisał(a):...i nic w tym temacie nie moze sie zmienić-chyba ze na gorsze ;-(

emdżej napisał(a):Na 90minut w komentarzach już przeczytałem, że czeka nas wiosną walka o utrzymanie :lol:

emdżej, też to przeczytałem :lol: dziejus, to faktycznie jest forum, ale z Twoją wypowiedzią się nie zgodzę. Wychodzi bowiem z tego, że po jednym zawalonym sparingu uważasz, iż szans nie mamy na walkę o awans... Nie bądź takim pesymistą :) Oczywiście, że wynik poszedł w świat, że świadczy on ponadto o różnicy już nie tyle klasy, co dwóch klas, ale to TYLKO SPARING. Bez napinki ;-)
Adam1906

Postprzez dziejus 2010-01-30, 7:48 pm

Z calym szacunkiem dla trenera to wydaje mi sie ze juz po takim czasie ta druzyna powinna grac z jakąs mysla,koncepcja i byc druzyną przewidywalną.I nie mowie tu o ostatnim sparingu ale o tych meczach ligowych gdy juz dopisywalem punkty i bramki bo grali z druzyną z ogona a tu KAPA.To samo z doborem zawodnikow.Wszyscy wiemy ze brakuje napastnika-egzekutora a prezio sprowadza 2 pomocnikow.Tej druzynie nie brakuje niczego a czytam(bo nie moglem byc na sparingu)ze nie widac bylo po nich zaangazowania.Boje sie zeby te nasze "gwiazdy"nie rozbestwily sie.I jezeli czasami krytykuje to nie ze jestem zlosliwy i upierdliwy tylko ze zalezy mi tak jak wszystkim na awansie.Zdrowa i merytoryczna :) krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła.Mnie tez :-)
dziejus

Postprzez mariusz76 2010-01-30, 8:03 pm

django napisał(a):Jeden sparing w styczniu, a wy już trenera zwalniacie. Zejdźcie na ziemię.

Nikt tu go nie zwalnia!!!
Pisze się tu prawdę, klub (czyli prezes Szata) go trzyma na siłę bo Ch88A mu płacą, ponieważ za trenera z nazwiskiem czy doświadczeniem trzeba by było trochę zapłacić... Nigdy dla mnie Pierścionek nie będzie trenerem dobrej drużyny !!!
A my taką mamy od 2 sezonów.. I w d***e mam że to pierwsza przegrana... Craxa nie jest jakimś tam Realem tylko przeciętną drużyną z EK. Aby ten wasz trenejro nie dostał z Pogonią podobną różnicą bramek... I powtórzę to jeszcze raz PIŁKARZYKÓW MAMY NAPRAWDĘ DOBRYCH!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez patrios91 2010-01-31, 4:38 am

-> http://www.zaglebie.eu/skrot-sobotniego ... _6_97.html
Yooshky ty to masz "zdrowie" wrzucac o tej godzinie skrot ze sparingu. Pozytywnie ;-)

Czy ja dobrze naliczylem...4 bramki z prawego skrzydla+jedno podanie z prawego(absolutny brak krycia tyłów). Przez siatke tak tego dobrze nie widac jak na filmie,ale dzisiaj Hosic robil za lewego obronce i nie za bardzo mu to wychodzilo. Znowu objawia sie bolaczka z poprzedniej rundy. Czy znajdzie sie ktos kto wykorzysta chociaz te 100%ntowe sytuacje,nie mowiac juz o kims kto sam je wypracowuje i pozniej wykorzystuje?! Moglo byc 6-3 patrzac obiektywnie. Nieobiektywnie 6-4. Arifovic ciagle pokazuje ze nie za bardzo nadaje sie do gry w Zaglebiu. Mogl dzisiaj tych bramek postrzelac. Kowal ladnie...zadziwia mnie chlopak. Nie strzelil bramki tylko dlatego,ze bramkarz bronil albo obroncy byli czujni...ale to nie byly "setki". Flejterski..jak narazie wzmocnienie ? Dla mnie nie,ale przyszlosc sie liczy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2010-01-31, 10:32 am

mariusz76 napisał(a): Craxa nie jest jakimś tam Realem tylko przeciętną drużyną z EK. Aby ten wasz trenejro nie dostał z Pogonią podobną różnicą bramek... I powtórzę to jeszcze raz PIŁKARZYKÓW MAMY NAPRAWDĘ DOBRYCH!

1. Tylko ta przeciętna Craxa wygrała z Wisłą niedawno na Ludowym i nie dała sobie nawet gola strzelić.
2. W tej Craxie gra kilku grajków z epizodami w reprezentacji, która nie jest przed nimi jeszcze zamknięta, bo nie są aż tak starzy. W dodatku mają po 2-3 równorzędnych grajków na każdą pozycję.
3. Owszem PIŁKARZYKÓW MAMY NAPRAWDĘ DOBRYCH... ale na obecną 2 ligę. Wystarczy spojrzeć na skrót, po jakich akcjach traciliśmy bramki, a sami w dogodnych sytuacjach nie potrafiliśmy nic strzelić. To nie przypadek.
MrCricket

Postprzez swiezy52 2010-01-31, 10:37 am

heh przy pierwszysz bramkach wyglada to tak jak by na lewej stronie nie bylo zadnego naszego obroncy... nie ma wiec co sie dziwic ze zawodnicy Craxy wykorzystywali sytuacje!!!
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez YOOSHKY 2010-01-31, 12:13 pm

patrios91 napisał(a):-> http://www.zaglebie.eu/skrot-sobotniego ... _6_97.html
Yooshky ty to masz "zdrowie" wrzucac o tej godzinie skrot ze sparingu. Pozytywnie ;-)

Czego się nie zrobi dla kibiców... :)
Film jest kiepściutki, ale nie dało się nic lepszego zrobić w tych warunkach (filmowane z zaspy, bez statywu, kiepska perspektywa).
Rano dopiero obejrzałem bo w nocy już nie dałem rady sprawdzić co wyszło po renderingu.
Sorry za OT
YOOSHKY

Postprzez handitto 2010-01-31, 12:41 pm

generalnie bardziej niż wynik na moje złe samopoczucie wpływa fakt w jaki sposób nasi piłkarze tracili gole, bo pewne zachowania które wychodza na tle dużo lepszego przyznajmy szczerze rywala, mogą potem odbjać się czkawką w lidze. Może to i lepiej że Pierscionek dostał zimny prysznic i wie nad czym musi z chłopakami pracować. Nie ma asekuracji ani pomocy w kryciu, piłkarze byli chyba czasami myślami już w Hiszpanii. Jeśli wyciągną az tego lania wnioski to może być to bardzo pożyteczna lekcja.

W kwestii Pierścionka, jest to zastanawiające i sam się sobie dziwie ale wierze w niego, oczywiście nie mówie, że bedzie to kiedyś wybitny trener, ale w sytuacji w ktyórej dziś jest Zagłębie uważam go za odpowiedniego człowieka, mimo młodego wieku ma posłuch wśród graczy, jest głodny sukcesu i wciąż sie uczy, widać że mu zależy.

No ale niestety jeśli nie awansuje to :czerwona: nie ma sentymentów :-)
handitto

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna