Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez emdżej 2010-01-27, 12:02 am

django napisał(a):
emdżej napisał(a):Gdyby ten Gryboś był taki wspaniały, to w wieku 26 lat nie miałby za sobą gry w samych trzecioligowych klubach nie licząc epizodu w Bytomiu.

No faktycznie, ten jeden argument bije na głowę wszystkie inne.

Podobnie jak cztery gole w sparingach ;-)
emdżej

Postprzez patrios91 2010-01-27, 12:17 am

http://www.zaglebie.eu/grybos-nie-zagra ... 2_275.html

Kpina...70 tys. Za 70 tys mozna kupic duzo utalentowanych zawodnikow z wyzszych lig,badz perelki z nizszych. Mnie tylko o to chodzi zeby nie robic z Zaglebia sanatorium. Ciekawy jestem czy wiecej Zaglebie musialo by zaplacic za takiego Hajduka z Resovii. Trzeba pamietac,ze jak za "darmo" to nie oznacza ze trzeba brac.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez dziejus 2010-01-27, 12:24 am

Ty to na powaznie czy sobie jaja robisz ? :)Chodzi o te wyzsze ligi :-)
dziejus

Postprzez patrios91 2010-01-27, 12:30 am

dziejus napisał(a):Ty to na powaznie czy sobie jaja robisz ? :)Chodzi o te wyzsze ligi :-)

Przeczytaj uwaznie..;P Utalentowanych pilkarzy z wyzszej ligi,a perelki z nizszej ;-) Tylko trzeba miec do tego odpowiedni scouting,a u nas totalny brak.
patrios91

Postprzez dziejus 2010-01-27, 12:35 am

Jezeli uwaznie to z wyzszych liG,a to robi roznice.Poza tym masz racje ,patrzÄ…c na wypozyczenie Malkowskiego z Legii do Radzionkowa.A u nas ani skauta ani prezesa :kiepsko:
dziejus

Postprzez maniek-75-75 2010-01-27, 1:01 am

widzę że dyskusja na całego rozwkita... więc tak..tego Kowala pamietam z OE... całkiem , całkiem... może własnie takich zawodników potrzeba? za darmo , nie starych , a mających coś do udowodnienia...osobiście też bym zluzował dawać za grajka 3 ligowego 70 patoli... no i wreszcie Lilo.... tyle tu o nim napisano , większość achów i ochów...a ja coś dalej nie moge się przekonać i śmiem twierdzić że to będzie porażka transferowa ... Smazu masz rację , po sezonie rozliczymy prezesa ! patrios poczytaj mój podpis ! pozdrawiam alll
patrios91 napisał(a):Tylko trzeba miec do tego odpowiedni scouting,

może Ty się tym zajmiesz?? chcesz to opowiem Ci o scoutingu..klubik Narew Ostrołęka!!!
maniek-75-75

Postprzez patrios91 2010-01-27, 1:09 am

maniek-75-75 napisał(a):widzę że dyskusja na całego rozwkita... więc tak..tego Kowala pamietam z OE... całkiem , całkiem... może własnie takich zawodników potrzeba? za darmo , nie starych , a mających coś do udowodnienia...osobiście też bym zluzował dawać za grajka 3 ligowego 70 patoli... no i wreszcie Lilo.... tyle tu o nim napisano , większość achów i ochów...a ja coś dalej nie moge się przekonać i śmiem twierdzić że to będzie porażka transferowa ... Smazu masz rację , po sezonie rozliczymy prezesa ! patrios poczytaj mój podpis ! pozdrawiam alll
patrios91 napisał(a):Tylko trzeba miec do tego odpowiedni scouting,

może Ty się tym zajmiesz?? chcesz to opowiem Ci o scoutingu..klubik Narew Ostrołęka!!!

Nie zgapiaj mojego podpisu dedykowanego dla m.in. Ciebie ;-) ..ale to juz bylo kilkanascie postow temu i ludzie nie pamietaja. :-) Achy i Oachy... :lol:
Lilo jak narazie jeszcze nie zagral...wiec nie smiem go oceniac,lecz umiejetnosci mu nie brakuje. Po co tracic czas na Kowala,skoro mozna sprobowac pozyskac zawodnika,ktory juz cos udowodnil. Narew to przyklad czy przestroga ? Scoutingu brak,a szkoda bo kiedys z posykiwaniem zawodnika z Dynamo Kijow 3 nie bylo problemu,a zawsze mozna wylapac jakis talent.
patrios91

Postprzez August 2010-01-27, 8:24 am

Przez pryzmat sposobu załatwiania sprawy Grybosia inaczej chyba należy popatrzeć na "rozmowy z Rockim. Aby było jasne jeden i drugi ani mnie ziębi ani parzy, ale jeśli w ten sposób nasi działacze będą obchodzić sę z ludźmi takie działania znów będą stawiać klub w niekorzystnym świetle. I to nie tylko wobec zawodników, potencjalnych kandydatów ddo gry ale również i sponsorów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MrCricket 2010-01-27, 9:49 am

I dobrze, że zakończyła się ta telenowela z Grybosiem. Może ten grajek jakieś atuty ma, ale uważam, że w naszym składzie są lepsi napastnicy i 70 tys PLN to zbyt wysoka kwota na realia tej ligi. Według mnie to dobra decyzja, ale mimo wszystko musimy zakontraktować jeszcze jednego napastnika, a czasu niestety coraz mniej...
MrCricket

Postprzez August 2010-01-27, 10:03 am

W nawiązaniu do informacji o pradwpodobnym fiasku starań Zawiszy o Lenartowskiego. Ciekawe, ile Raków zaśpiewał za grajka. Mogę tylko przypuszczac, że chyba dośc sporo i nasi również nie byliby skłonni wydać za niego kasę.
August

Postprzez turku 2010-01-27, 10:20 am

Może i dobrze że nie kopiliśmy Grybosia. Zagłebie to taki polski Real Madryt co kupi zawodnika to zepsuje a w najlepszym przypadku mu nie pomoże.
Kiedy ostatnio jakiś transfer był bomba? Kiedy ostatnio okazało się że zawodnik którego kupiliśmy został gwiazdą sezonu a po zakonczeniu sezonu ustawiało się za nim kilka zespołów z wyższych lig.
Może mam słabą pamięć ale tego nie pamiętam. Natomiast pamiętam jak ciepłym moczem olaliśmy Błaszczykowskiego, za to zakontraktowaliśmy "wielka gwiazdę" Wierzchowskiego, który na dzień dobry 4 bramy wpuścił. Tak samo było z Olszarem, nic wielkiego u nas nie pokazał a jak tylko odszedł z Zagłębia to jego kariera nabrała rozpędu. Czy nad naszym klubem ciąży fatum?

A może to Prezio ma taka rękę do transferów?
turku

Postprzez Szakal 2010-01-27, 10:35 am

turku napisał(a):Może i dobrze że nie kopiliśmy Grybosia. Zagłebie to taki polski Real Madryt co kupi zawodnika to zepsuje a w najlepszym przypadku mu nie pomoże.
Kiedy ostatnio jakiś transfer był bomba? Kiedy ostatnio okazało się że zawodnik którego kupiliśmy został gwiazdą sezonu a po zakonczeniu sezonu ustawiało się za nim kilka zespołów z wyższych lig.
Może mam słabą pamięć ale tego nie pamiętam. Natomiast pamiętam jak ciepłym moczem olaliśmy Błaszczykowskiego, za to zakontraktowaliśmy "wielka gwiazdę" Wierzchowskiego, który na dzień dobry 4 bramy wpuścił. Tak samo było z Olszarem, nic wielkiego u nas nie pokazał a jak tylko odszedł z Zagłębia to jego kariera nabrała rozpędu. Czy nad naszym klubem ciąży fatum?

A może to Prezio ma taka rękę do transferów?

Chyba Pitry był ostatnim dobrym trnasferem , Krzysiu Tochel stał za tym - poprawcie mnie jezeli zle pisze ?
Sprawa Grybosia delikatnie mówiac jest dziwna - nie znamy wszystkich szczegolow wiec ciezko jest gdybac . Zaglebie powinno zainwestowac w lepszy scouting pilkarzy . Co z ta Akademia Piłkarska ktora miał powstac w Sosnowcu ? Jezeli dobrze rozumuje cele i sens , to mieli tam byc wychowywane dzieciak z regionu + dzieciaki sciagniete z całej Polski , ktore przejawiały talent ?
Szakal

Postprzez August 2010-01-27, 10:47 am

Szakal napisał(a):Chyba Pitry był ostatnim dobrym trnasferem , Krzysiu Tochel stał za tym - poprawcie mnie jezeli zle pisze

Pewnie Tochel musiał wyrazić zgodę, ale Pitrego to zdaje się wynalazł Dworczyk. Z kolei Tochel nie poznał się ani na Błaszczykowskim i Jeleniu, akceptując angaż i (wieloletnie kontrakty) takich "perełek" jak Kruszyński czy Lisiecki.
August

Postprzez dziejus 2010-01-27, 11:01 am

Nowacki chce rozwiązać kontrakt z Ruchem i juz zainteresowany jest Zawisza.A motto naszego "prezia"to- co by tu jeszcze spieprzyć panowie,co by tu jeszcze spieprzyć!!
dziejus

Postprzez Adam1906 2010-01-27, 11:08 am

Tak więc praktycznie nici z dobrego napadziora :redface: Tym bardziej mi szkoda, że tak pochopnie pozbyliśmy się Kozy :zolta:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników