Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez dudi14 2010-01-22, 8:21 pm

A po co ma gdzies odchodzic teraz. Znam Rafała i wiem , ze w Czerwcu ma zamiar odejść z Zagłębia i wcale mu sie nie dziwie. Ma papiery na granie w Ekstraklasie , tutaj nie gra nie wiadomo dlaczego jedni mowią ze to przez kadre a niektórzy , ze nie jest w formie .
Dla mnie miejsce w składzie mu sie należy nawet jesli jeździ na kadre. Czy w innych klubach jak ktos jezdzi na kadre swojego kraju to traci miejsce w skladzie ? noo troche to głupota Trenera Pierścionka.

Jesli Zagłębie awansuje to zostanie moim zdaniem , nie gra ale ma pewne miejsce w Reprezentacji i tam pokazuje na co go stać .
dudi14

Postprzez django 2010-01-22, 8:41 pm

Tylko, że normalna kadra ma zgrupowania 2-3 razy w roku, a U-19 tak często, że Pietrzaka przez większość czasu nie ma w klubie. Myślisz, że jak już pójdzie do tej ekstraklasy, to tam będzie grał tylko dlatego, że jest reprezentantem? Trudno, żeby Pierścionek wstawiał go na siłę, skoro Pająk jesienią grał zdecydowanie lepiej.
django

Postprzez dudi14 2010-01-22, 11:41 pm

Tylko, że normalna kadra ma zgrupowania 2-3 razy w roku, a U-19 tak często, że Pietrzaka przez większość czasu nie ma w klubie. Myślisz, że jak już pójdzie do tej ekstraklasy, to tam będzie grał tylko dlatego, że jest reprezentantem? Trudno, żeby Pierścionek wstawiał go na siłę, skoro Pająk jesienią grał zdecydowanie lepiej.

Zdecydowanie lepiej ? A czym Pajączek tak zachwycal oprucz dosrodkowan ? Ani żadnego pojedynku jeden na jeden ani nic. Nie powiem bo ma naprawde dobre dosrodkowania ale napewno Pietrzak jest lepszy w ofensywie nic Pająk ( mecz ze Stalą wspomne - wszedl na boisko i odrazu 3 gosci polożył na murawe ) .
dudi14

Postprzez django 2010-01-22, 11:53 pm

Do meczu ze Stalą dodam jeszcze pierwszy mecz ze Ślęzą. I tyle. Chyba mi nie powiesz, że to wystarczy żeby grać w ekstraklasie? No chyba że w Młodej, ale to już lepiej dla niego żeby został w Zagłębiu.
Jak Pierścionek zaczął wprowadzać Pająka to drużyna zaskoczyła, właśnie dzięki dobrej grze lewej strony.
django

Postprzez Szakal 2010-01-22, 11:59 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Zważywszy na to, że ostatnie informacje dotyczące Pietrzaka mówiły o tym, że do końca sezonu nie mam mowy o jego odejściu, jego udział w spraingu Cracovii jest pewną niespodzianką. Czyżby nasi włodarze zmienili zdanie ?

Myslisz ze majac propozycje z Lecha Poznan i Lechii Gdans,Pietrzak przeszedlby do Cracovii ? Zagral dla przyjemnosci,a nie dla testowania...ale wy sobie dopowiadacie informacji. Zaraz wszyscy beda plakac ze Pietrzi przechodzi do Cracovii :)

Myśle, ze prof. Filipiak zaczyna sypać grubą kasą , jego firmy z roku na rok przynosza wiecej zysków - jest kasa, jest trener, teraz tylko pilkarze, stadion tez beda mieli - wiec to nie jest taka zła opcja dla niego . Krakow jest godzine jazdy od Sosnowca, Poznan i Gdansk - to juz inna bajka
Szakal

Postprzez patrios91 2010-01-23, 1:52 am

dudi14 napisał(a):A po co ma gdzies odchodzic teraz. Znam Rafała i wiem , ze w Czerwcu ma zamiar odejść z Zagłębia i wcale mu sie nie dziwie. Ma papiery na granie w Ekstraklasie , tutaj nie gra nie wiadomo dlaczego jedni mowią ze to przez kadre a niektórzy , ze nie jest w formie .
Dla mnie miejsce w składzie mu sie należy nawet jesli jeździ na kadre. Czy w innych klubach jak ktos jezdzi na kadre swojego kraju to traci miejsce w skladzie ? noo troche to głupota Trenera Pierścionka.

Jesli Zagłębie awansuje to zostanie moim zdaniem , nie gra ale ma pewne miejsce w Reprezentacji i tam pokazuje na co go stać .

Tez znam Pietrziego i nie wiadomo czy w czerwcu odejdzie z Zaglebia. Miejsce w skladzie stracil przez kadre. Jak wraca z turniejow i meczow w kadrze jest zmeczony i troszke przyzwyczajony do innego stylu gry. To nie jest glupota Pierscienia,tylko trudno grac "raz tu a raz tu". Za chwile znowu wyjezdza,pozniej to nie wiem jak z kadra. W maju ma chyba wazne mecze z tego co mowil. Swietny pilkarz...jak bedzie mial przerwe pomiedzy reprezentacja,a Zaglebiem i bedzie dawal na treningach wiecej niz konkurenci na lewym skrzydle to Pierscien napewno go wystawi w pierwszej 11stce. Rafal to "twardy zawodnik" Umie walczyc o swoje. ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2010-01-23, 4:32 pm

Po sparingu z Pelikanem uważam, że zbyt szybko pozbyto się Koźmińskiego. Dziwne, że on tyle czasu przesiedział na ławce i na trybunach, nie dostając więcej szans :kiepsko: Gryboś mnie nie zachwycił, jak mówi w wywiadzie walczył o górne piłki i je przetrzymywał. Kawał chłopa, ale raczej statyczny grajek na którego drużyna musi harować, żeby coś ustrzelił.
MrCricket

Postprzez django 2010-01-23, 4:41 pm

MrCricket napisał(a):Po sparingu z Pelikanem uważam, że zbyt szybko pozbyto się Koźmińskiego. Dziwne, że on tyle czasu przesiedział na ławce i na trybunach, nie dostając więcej szans :kiepsko: Gryboś mnie nie zachwycił, jak mówi w wywiadzie walczył o górne piłki i je przetrzymywał. Kawał chłopa, ale raczej statyczny grajek na którego drużyna musi harować, żeby coś ustrzelił.

Koźmiński rzeczywiście bardzo ambitnie i chyba najniebezpieczniejszy dla nas Grajek Pelikana. Co do Grybosia, to tak jak wcześniej pisałem, trudno krytykować po tygodniu ciężkich treningów. W przedświątecznych sparingach pokazał, że potrafi dobrze rozegrać piłkę w ataku, a nie tylko czeka na podania. Najlepszy na boisku Pietrzak i Myśliwy. Trochę rozczarowała mnie druga połowa, bo Pelikan grał młodzieżą, a nasi nie potrafili im wbić bramki. Sytuacje były, tylko wykończenie tragiczne. Jak w lidze. Widać, że trzeba nad tym dużo pracować.
django

Postprzez dziejus 2010-01-23, 4:46 pm

Statycznosc wynikala ze zmrozonej murawy po ktorej trudno poruszac sie zawodnikowi o takich warunkach.Mamy w zespole zawodnikow ktorzy moga zapieprz...i wypracowywac okazje.I tylko brakuje takiego ktory by to ustrzelil.I takim zawodnikiem jest Irek.Bede spokojny o awans gdy bedzie z nami.Tym bardziej ze Mysliwy wykazywal dzisiaj wielka ochote do gry :niezle:
dziejus

Postprzez YOOSHKY 2010-01-23, 5:04 pm

Po kłopotach Krzycha Myśliwego nie ma nawet śladu..........
Ja bym jeszcze wyróżnił Pietrzaka (świetne 90 min), Łuczywka, Kłodę (miał jakaś kontuzję? :) ) i Szatana.
Pierwszy sparing w ciężkich warunkach przy temp. ok. -15'C. Bramkarz (Prus) nam zamarzł na kość.
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-01-23, 5:48 pm

YOOSHKY napisał(a):Po kłopotach Krzycha Myśliwego nie ma nawet śladu..........
Ja bym jeszcze wyróżnił Pietrzaka (świetne 90 min), Łuczywka, Kłodę (miał jakaś kontuzję? :) ) i Szatana.
Pierwszy sparing w ciężkich warunkach przy temp. ok. -15'C. Bramkarz (Prus) nam zamarzł na kość.

Potwierdzam...Ciekawi mnie czy Irek zostanie zatrudniony skoro widac ze Krzychu nam sie odbudowuje. bylo by dobrze,rotacja w ataku jest wazna. Rafal...wielkie slowa uznania... Moj ulubiony pilkarz Zaglebia,a mianowicie Arek Kloda tez ladnie zagral.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez gumiś 2010-01-23, 5:56 pm

Kozminski chyba dzisiaj udowodnił wszystkim w Zagłebiu był jednym z najlepszych na boisku i ten ładny strzał w poprzeczke zdecydowanie najgrozniejszy w Pelikanie i duzo lepiej zagrał niz Grybos ktory nie pokazał nic ,uwazam ze za szybko pozbyli sie kozy,
gumiś

Postprzez dziejus 2010-01-23, 6:03 pm

W tej chwili mamy 2 potencjalnych napastnikow.Mysliwego i Filipowicza.Są jeszcze pomocnicy ktorzy moga grac w "napasci".Z jakim skutkiem widac po ilosci strzelonych goli na jesieni.Dlatego wlasnie ze nie mozemy pozwolic sobie na frajerskie remisy musimy miec STRZELAJĄCYCH BRAMKI napastnikow. A trzech dobrych "napadziorow" to powinien byc standard chcac awansowac!!
dziejus

Postprzez django 2010-01-23, 6:05 pm

dziejus napisał(a):W tej chwili mamy 2 potencjalnych napastnikow.Mysliwego i Filipowicza.Są jeszcze pomocnicy ktorzy moga grac w "napasci".

Filipowicz to też "pomocnik który może grać w napaści".
django

Postprzez rossoneri 2010-01-23, 6:08 pm

mozna by zostawic Kozminskiego ,ale tylko za beznadziejnego Filipowicza ,w innym przypadku nie ma szans na przebicie sie do skladu ,wiele grozniejszy duet Mysliwy -Grybos,niz po przerwie Lachowski-Jaronim,jezeli chodzi o Irka jestem na tak,potrafi sie zastawic i odegrac ladnie ,walczy o gorne pilki i pokazal we wczesniejszych meczach ze potrafi skutecznie wykonczyc akcje,wiadomo ze jemu akurat aura nie sprzyjala dzisiaj,ale widac potencjal ,Kloda mnie zaskoczyl dobra gra ,choc i tak ciezko bedzie mu znalezc miejsce w 11 bo i za kogo ,Guzik to dla mnie dalej wielkie nieporozumienie ,Mysliwy nie do zastapienia w tej chwili
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna