Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez bolo73 2010-01-18, 9:47 am

Zgadzam się z wieloma chłopakami,że Rocki chociaż ma doświadczenie i umiejętności to niestety najlepsze lata za sobą i nie jest nam potrzebny.Budujmy ekipę "młodych gniewnych" a nie "wypalonych i wyeksploatowanych dziadków".Arifovic miał szansę do nas przyjść ale nie skorzystał więc teraz nie brałbym gościa.Grybosia nie znam ale facet zgłaszał akces do Zagłębia,strzelać bramy potrafi więc można go wziąć.Może drugi Krzychu Myśliwy nam się trafi,kto wie?
bolo73

Postprzez YOOSHKY 2010-01-18, 9:52 am

Nie ma się co obrażać na Arifovića tylko dlatego że wybrał ofertę klubu z wyższej ligi.
YOOSHKY

Postprzez handitto 2010-01-18, 10:04 am

Dobrze, że tak to sie skończyło z Rockim, wiadomo rozegrał wiele spotkań w ekstraklasie, ale po jego formie z rundy jesiennej i problemach zdrowotnych to chyba nie powinien się dziwić, że Zagłębie nie chce podpisywać kota w worku
handitto

Postprzez Meksyk 2010-01-18, 10:05 am

Wolałbym Grybosia niż już pozyskanego Lilo. Gość z Nowego Sącza chce u nas grać i sprawia wrażenie osoby, która twardo stąpa po ziemi w swoich przekonaniach. Brazylijczykowi ufam jeszcze mniej niż prezydentowi Sosnowca, bo jak to jest, że najpierw mówi, iż nie zamieni Zawiszy na Zagłębie, bo to gorszy klub, a tydzień później olewa zarząd, choć zapewniał, że z Bydgoszczy nie odejdzie i w końcu będzie grać u nas? W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby odszedł jeszcze tej zimy do kogoś, kto lepiej płaci.
Flejterski też extra sprawa - od łebka wierny kibic WKS-u (zapewne więcej zaliczonych wyjazdów niż połowa użytkowników tego forum), wie co to miłość do klubu, więc na bank z jego strony nie będzie olewki jeśli miałby kiedyś odejść, ale pożegnanie się z klasą.
Meksyk

Postprzez dziejus 2010-01-18, 11:18 am

Zeby tylko Lilo nie zaczął "gwiazdorzyc".Moge zrozumiec ze byl zmęczony na wywiad ale zeby odmowic"fotki"??Jak to mowia nasi kochani politycy-"czuje sie zniesmaczony"! Nikt mi nie kaze go lubić ! I niech tak zostanie !
dziejus

Postprzez Adam1906 2010-01-18, 11:30 am

Jacek Szczepaniak nadal kierował będzie sekcją piłki nożnej Stali Rzeszów. Tak zdecydowali podczas piątkowych wyborów jej członkowie.

Rozmawiał Piotr Pezdan, 18.01.2010r.

- Czy na wiosnę Stal będzie sobie radziła bez Wojciecha Reimana i Ireneusza Grybosia, których kuszą inne kluby?

- Nie wiem. Wojtek był na testach w Polonii Bytom, która zgłosiła się do nas już w październiku ubiegłego roku. Czy ten klub będzie nim zainteresowany dopiero się okaże. Natomiast Irek ponownie ma zaproszenie z Zagłębia Sosnowiec. Nie wiem czy pojedzie, a jeśli tak to na jakich zasadach. Latem zgodziliśmy się puścić do Widzewa Szymona Soleckiego i chłopak wrócił z ciężką kontuzją. Za jego rehabilitację musieliśmy sami zapłacić. Teraz nie zamierzamy popełnić podobnego błędu...

http://www.pressmedia.com.pl/sn/index.p ... &Itemid=42

Niech mnie prezesunio Stali nie wkurza :twisted: Puszczaj Irka :!:
Adam1906

Postprzez hellboyek 2010-01-18, 12:03 pm

Ireneusz GryboÅ› przyjedzie do Sosnowca

Po kilku dniach oczekiwania na rozwój sytuacji, w poniedziałek w Sosnowcu pojawi się Ireneusz Gryboś. Stal Rzeszów wyraziła zgodę na kilkudniowe treningi piłkarza z naszym klubem.

Do samego końca sytuacja Grybosia nie był jasna, bowiem w Rzeszowie dopiero w piątek wyłoniono nowy zarząd Stali, a w weekend zapadła decyzja o przyjeździe piłkarza do Sosnowca. Zgodę wyraził prezes klubu Jacek Szczepaniak, a w końcu także trener Stali Andrzej Szymański. - Udało się przekonać zarówno trenera jak i prezesa. Wiem, że obu drużynom wyjdzie to na dobre. Jeszcze w listopadzie w Zagłębiu czułem się bardzo dobrze, podoba mi się atmosfera w drużynie. Chcę walczyć z klubem z Sosnowca o jak najwyższe cele - przekonuje Ireneusz Gryboś, który w Sosnowcu będzie przebywał do soboty.

Napastnik pojawi się na dzisiejszym wieczornym treningu. Zawodnik urodził się w 1983 roku i jest nominalnym napastnikiem. W swojej karierze reprezentował m.in. barwy Kolejarza Stróże, Polonii Bytom oraz Okocimskiego Brzesko. Od 2008 roku reprezentuje barwy Stali Rzeszów. W rundzie jesiennej zagrał w 12 spotkaniach, w których zdobył pięć bramek.

http://zaglebie.eu/ireneusz-grybos-przy ... 2_239.html
hellboyek

Postprzez Adam1906 2010-01-18, 12:07 pm

Haha! No to zajebiaszcze info :niezle:
Adam1906

Postprzez dziejus 2010-01-18, 12:09 pm

Na sobote załatwiam wolne zeby byc na sparingu ! Bardzo mi sie podoba postawa Irka,jego determinacja w dazeniu do celu.Takich własnie potrzebujemy do druzyny.Wierze ze jego góralski charakter pomoze mu zostac z nami a nam awansowac razem z nim.P.s. Czy moze ktos podac godziny treningow naszej druzyny??
Ostatnio edytowano 2010-01-18, 12:38 pm przez dziejus, łącznie edytowano 1 raz
dziejus

Postprzez kriss68 2010-01-18, 12:37 pm

Orientuje się ktoś za jakie kwoty / w przybliżeniu /pozyskano Lilo i Flejterskiego ?
kriss68

Postprzez dziejus 2010-01-18, 12:42 pm

Uprzedzajac wszelkie zlosliwosci:kwoty te nawet w przyblizeniu sa objete tajemnica handlowÄ…!!Zreszta -jakie to ma znaczenie? Chyba ze chcesz podkupic jakiegos grajka do naszej druzyny isondujesz rynek :)
dziejus

Postprzez Adam1906 2010-01-18, 1:53 pm

Piotr Rocki: Pojechałbym do Sosnowca i spojrzał prezesowi Zagłębia prosto w oczy!

autor: Piotr Tafil, 2010-01-18, 12:30, źródło: inf. własna.

Piotr Rocki na pewno nie będzie grał w Zagłębiu. Zdaniem prezesa klubu dlatego, że nie wyraził zgody na testy. Sam piłkarz twierdzi, że na testy mógłby się zgodzić, tylko nikt mu ich nie zaproponował. W Sosnowcu ma się za to pojawić inny napastnik.
Rocki był już po wstępnych rozmowach z Zagłębiem. Władze klubu skontaktowały się z Podbeskidziem Bielsko Biała i uzyskały zgodę na to, by mógł przez tydzień trenować w Sosnowcu. Tymczasem w piątek okazało się, że Rocki niekoniecznie chce się zgodzić na testy: - Obraził się na nas, że w ogóle wpadliśmy na taki pomysł. Oczywiście oznacza to koniec tematu pozyskania Rockiego. Mamy uznanie dla jego osiągnięć i przebiegu kariery, jednak chcieliśmy ocenić jego aktualną formę i przydatność do naszego zespołu. Nie będziemy przecież pozyskiwali zawodnika w ciemno, a takim zachowaniem sam sobie wystawił świadectwo - powiedział prezes klubu Paweł Hytry na łamach oficjalnej strony internetowej Zagłębia.

Zupełnie inaczej na tą sprawę patrzy sam piłkarz. Utrzymuje, że mógłby uczestniczyć w testach, tylko o nich nie wiedział. - Nie było tak, jak powiedział prezes. Z panem Hytrym byliśmy umówieni na rozmowę w sobotę. Gdyby wtedy mi powiedział, albo chociaż zadzwonił wcześniej, że mam wziąć udział w treningach, to przecież bym się na to zgodził. Tymczasem nawet się ze mną nie skontaktował, a o testach dowiedziałem się z mediów. Myślałem, że to poważny człowiek i można mu zaufać. Wysłałem mu smsa, że jest mi z tego powodu bardzo przykro. Gdybym nie miał dzisiaj treningu, to pojechałbym do Sosnowca i spojrzał mu prosto w oczy - nie kryje zdenerwowania Rocki.

Co na to prezes Zagłębia? - Temat pana Rockiego jest dla nas zamknięty. O testach wiedziało Podbeskidzie i jego menadżer, więc może niech z nim sobie wyjaśni tą sprawę. W piątek zadzwonił oburzony, że sobotniego spotkania nie będzie, bo zaprosiliśmy go na testy. Chcieliśmy sprawdzić, jak sobie będzie radził i jak na niego zareaguje szatnia. Nie możemy sobie pozwolić na to, by kontraktować piłkarzy niesprawdzonych - mówi.

Zagłębie nadal szuka piłkarzy ofensywnych. Stal Rzeszów wyraziła zgodę na testy Ireneusza Grybosia i zawodnik ten od poniedziałku będzie trenował z drużyną wicelidera grupy zachodniej II ligi. W kręgu zainteresowań Zagłębia pozostaje bośniacki napastnik Ensar Arifović. - Poza tym jest temat jeszcze jednego piłkarza, ale zobaczymy. Może się też okazać, że nikogo już zimą nie zakontraktujemy - mówi prezes Hytry.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... esowi-zag/

No i co Rocki byś zrobił ? Skopał nam Prezesa :lol: Arifović nie sprawdził się w Radzionkowie, więc jak dla mnie jego temat powinien być zakończony, jest to piłkarz pokroju właśnie Rockiego. Bardzo ciekawa jest natomiast wypowiedź Hytrego o tajemniczym "jeszcze jednym piłkarzu". Co jak co, ale oglądając Irka Grybosia na sparnigach dziwnie przekonałem się do jego umiejętności. Myślę, że takiego walczaka nam trzeba i o niego trzeba starać się w pierwszej kolejności :niezle:
Adam1906

Postprzez emdżej 2010-01-18, 2:21 pm

Menadżer wiedział, że chodzi o testy, a Rocki nie? :lol:
Albo to jest bujda, albo Rocki powinien sobie poszukać nowego menadżera.
emdżej

Postprzez August 2010-01-18, 2:24 pm

Albo coś zawiodło w sferze komunikacji werbalnej pomiędzy Rockim a Hytrym albo Prezes zmienił z jakiegoś powodu zdanie i w taki a nie inny sposób wykręcił się od sprawy Rockiego. Takie mam przynajmniej odczucia.
Niemniej jednak zerwanie rozmów z tym grajkiem znalazło wyraźny poklask wśród kibiców. Mam nadzieję, że klub jednak zdecyduje się na napastnika. Czy byłby to Gryboś, Arifovic czy też czeka nas jeszcze jedna niespodzianka tę kwestię wolałbym pozostawić trenerowi
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2010-01-18, 2:32 pm

Dziś na treningu Zagłębia Sosnowiec pojawił się 19-letni bramkarz Mateusz Prus występujący ostatnio w Hetmanie Zamość. Do Zagłębia dołączył również Marcin Smarzyński, który debiutował w Sosnowcu w 2005 roku.

Smarzyński pierwszy mecz w barwach Zagłębia rozegrał za kadencji trenera Krzysztofa Tochela. W 2005 roku wystąpił w pucharowym starciu z Nysą Zgorzelec (3-1). - Później różnie potoczyły się moje losy. Jesienią rok temu grałem w Rozwoju Katowice, następnie zostałem wypożyczony do Resovii. Niestety, tydzień przed rozgrywkami, na początku marca, doznałem kontuzji. Straciłem pół roku na wizytach u lekarzy, dopiero w lipcu miałem artroskopię kolana, a następnie rekonstrukcję, gdyż okazało się, że zerwałem więzadło krzyżowe - tłumaczy Smarzyński. - Dziś pierwszy raz trenowałem, miałem długą przerwę, ale zdrowie jest najważniejsze - dodał.

Smarzyński biegał dziś dookoła boiska z nowym nabytkiem Zagłębia, Brazylijczykiem Lilo. Oboje na razie trenują indywidualnie. Lilo jest jeszcze osłabiony po długiej podróży, natomiast Smarzyński jeszcze nie może przeciążać nogi. - Jeszcze nie wiem jaka czeka mnie przyszłość, działacze raczej zadecydują, by mnie wypożyczyć - wyjaśnia Smarzyński.

Reszta piłkarzy rozegrała kilka wewnętrznych gierek, a wcześniej miała długą rozgrzewkę, którą zafundował im Grzegorz Kurdziel. Na koniec piłkarze z pola przez 20 minut biegali po terenach przy kresowej.

Kurdziel równie ciężki trening zafundował bramkarzom. Dziś trener miał do dyspozycji nowego zawodnika - Mateusza Prusa. Bramkarz, który ostatnio bronił barw Hetmana Zamość, jesienią rozegrał 22 spotkania (19 w II lidze, grupie wschodniej i 3 w Remes Pucharze Polski, łącznie puścił 44 bramki). Zawodnik był chwalony za pucharowy mecz z Wisłą Kraków (0-3). Krakowianie zakończyli wtedy przygodę Hetmana w tych rozgrywkach. Prus będzie przebywał w Sosnowcu na tygodniowych testach.

źródło: Zagłębie Sosnowiec
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników