Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-01-10, 4:55 pm

No własnie nie wiem czy nie trozliczając napastników z tego jak się prezentowali na poziomie ekstraklasy nie czynimy tego nazbyt surowo. Wszak ktoś ktoś strzelał po 10 i węcej bramek raczej by do 3 ligi nie chciał zawitać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-10, 5:58 pm

Przepraszam - mój błąd w Jagiellonii strzelił 3 bramki.-
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2010-01-10, 6:19 pm

SO_1906 napisał(a):Nie zapominaj że te 6-8 bramek było na poziomie ekstraklasy, co w 2 lidze może się przerodzić w 13 lub w 5(zależy od jego podejścia i formy) ;-)
P.S. Jak to w Jadze żadnej nie strzelił ?

Nie zapominaj ze sklad jest szykowany na I lige ;-) Widzialem jego bramki w Łksie,nic ciekawego. Nie wiadomo czy jest w "jakielkolwiek pozytywnej" formie ,bo w Gorniku "prawie" nie gral. Bardzo sympatyczny facet,trzeba go obejrzec w sparingu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-01-10, 6:30 pm

patrios91 napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Nie zapominaj że te 6-8 bramek było na poziomie ekstraklasy, co w 2 lidze może się przerodzić w 13 lub w 5(zależy od jego podejścia i formy) ;-)
P.S. Jak to w Jadze żadnej nie strzelił ?

Nie zapominaj ze sklad jest szykowany na I lige ;-) Widzialem jego bramki w Łksie,nic ciekawego. Nie wiadomo czy jest w "jakielkolwiek pozytywnej" formie ,bo w Gorniku "prawie" nie gral. Bardzo sympatyczny facet,trzeba go obejrzec w sparingu.

Jak bramka może być nic specjalnego ? Przecież napastnik rozliczany jest z bramek a czy one są strzelane z 5 metrów ( my takiego napastnika szukamy), czy wolejami z 20 to jest bez znaczenia. Strzelał w sezonie 8 bramek co jest bardzo dobrym wynikiem jak na ekstraklasę.
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-01-10, 7:24 pm

No tylko ze na 6 ,100 procentowych sytuacji strzela jedna bramke. Takiego napastnika chyba nie szukamy. Nie wiem czy w II lidze wykosrzysta 5 na 6 czy 4/6 czy 1/6 wiec go nie skreslam. Sparing wywnioskuje wszystko.
patrios91

Postprzez August 2010-01-10, 9:14 pm

Spokojnie poczekajmy. Info z jednego -średnio wiarygodnego źródła - nie przesądza, że z Zagłębiem zwiąże się akurat Arifovic. To tylko hipoteza wynikająca z tego, że klub się interesował gościem na początku sezonu.
August

Postprzez patrios91 2010-01-10, 11:42 pm

"Spośród zawodników, którzy w niedalekiej przeszłości pozostawali w orbicie zainteresowań Zagłębia, klubu szukają min. Marek Fundakowski z Korony Kielce i słowacki napastnik Podbeskidzia Martin Matus."

Ja sie trzymam tych slow...a w szczegolnosci Fundakowskiego ;-)
patrios91

Postprzez August 2010-01-11, 8:55 am

Niczego, a raczej nikogo nie można wykluczyć. Choć o ile mi wiadomo były to dywagacje autora artykułu nagłównej 100%.
August

Postprzez camilstone 2010-01-11, 10:01 pm

Już za kilka dni Zagłębie, jako ostatni klub spośród faworytów grupy zachodniej, rozpoczyna treningi. Sosnowiczanie wciąż myślą o wzmocnieniu siły ognia i prowadzą rozmowy z zawodnikiem, który rozegrał prawie 300 meczów w ekstraklasie.
Pierwszy trening Zagłębia odbędzie się 14. stycznia. Dzień wcześniej trener Piotr Pierścionek spotka się z młodymi piłkarzami. Wśród nich ma być trzech zawodników z roczników 92' i 93', którzy zimą będą trenować z pierwszą drużyną. Tego dnia w Sosnowcu ma się też pojawić zakontraktowany przed świętami pomocnik Radosław Flejterski. Inny nowy nabytek, Brazylijczyk Lilo, dopiero w sobotę wraca z ojczyzny i dołączy do kolegów w poniedziałek.

Wiele wskazuje na to, że w zimowym okienku transferowym drużynę wzmocni jeszcze jeden piłkarz. W tym tygodniu prezes Paweł Hytry spotka się z doświadczonym zawodnikiem, który ma na koncie prawie 300 występów na boiskach ekstraklasy. - To może być prawdziwa bomba transferowa. Chodzi o piłkarza ofensywnego, może nie pierwszej młodości, ale mogącego nam bardzo pomóc w osiągnięciu doraźnego celu jakim jest awans - mówi trener Pierścionek.

Zbroją się także konkurenci Zagłębia w walce o I ligę. Ruch Radzionków pozyskał Tomasza Foszmańczyka, a Zawisza Bydgoszcz Andrzeja Rybskiego. Te nazwiska nie robią jednak wrażenia na szkoleniowcu drużyny z Sosnowca. - Patrzymy tylko na siebie. Mamy mocną kadrę i wiemy co musimy poprawić. Chodzi przede wszystkim o skuteczność, koncentrację i odbiór piłki po stracie. Nad tymi elementami będziemy pracować przez najbliższe miesiące - mówi Pierścionek.

źródło: http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... sosnowiec/

Kogo obstawiacie?

Może Karwan, Chałbiński lub Zając?
camilstone

Postprzez turku 2010-01-11, 10:30 pm

camilstone napisał(a):Kogo obstawiacie?

Może Karwan, Chałbiński lub Zając?

Jeśli to miałby być któryś z nich to raczej tylko Zając. Karwan to pomocnik, Chałbiński niewiele ponad 200 meczy e ekstraklasie a Zając pasuje idealnie od opisu. I wydaje mi się że to byłaby prawdziwa bomba.
turku

Postprzez patrios91 2010-01-11, 10:32 pm

11 stycznia 2010, 22:07:20 - lookee
Konrad Koźmiński blisko Pelikana

Konrad Koźmiński poszukuje nowego klubu. Najprawdopodobniej podpisze kontrakt z Pelikanem Łowicz, drużyną która występuje w grupie wschodniej II ligi.

Początkowo napastnikiem Zagłębia zainteresowała się ostatnia drużyna Unibet I ligi - Stal Stalowa Wola. Nie ma co się dziwić, gdyż w pucharowym starciu Konrad Koźmiński strzelił zespołowi ze Stalowej Woli piękną bramkę. - Rzeczywiście miałem jechać do Stali, jednak dostałem telefon od trenera Piotra Stacha i udałem się do Łowicza. Rozegrałem tam wewnętrzną gierkę. Szkoleniowiec wyraził zainteresowanie moją osobą i jestem już po rozmowach z klubem. Chyba zdecyduje się właśnie na ten kierunek - tłumaczy Konrad Koźmiński.

Koźmiński nie jest zadowolony z tego co działo się w minionej rundzie. - Pozostaje niedosyt, gdyż za dużo nie grałem. Myślę, że gdybym dostał więcej szans, to może przekonałbym do siebie ludzi. Przechodząc do Zagłębia, liczyłem, że będę regularnie grał i pokażę na co mnie stać - dodał zawodnik.

Napastnik wystąpił w 4 spotkaniach ligowych i jednym pucharowym. Łącznie rozegrał 103 minuty i strzelił 2 bramki (jedną w lidze w starciu z Czarnymi Żagań, drugą w Remes Pucharze Polski w konfrontacji ze Stalą Stalowa Wola).

- Szukamy rozwiązań ofensywnych, a Konrad jest zawodnikiem, który świetnie sobie radzi z przodu. Ja osobiście jestem zdecydowany na ten transfer, teraz wszystko zależy od klubów, które dopiero będą rozmawiać w tej sprawie. W Pelikanie jest szczupła kadra i sytuacja jest trudna, jednak nie poddajemy się - tłumaczy trener Pelikana, Piotr Stach.

Pelikan zajmuje 12. miejsce w swojej grupie II ligi. Zespół prowadzony przez byłego piłkarza Zagłębia jesienią zdobył 22 punkty.

źródło: Zagłębie Sosnowiec
-> http://www.90minut.pl/news/112/news1126 ... ikana.html
patrios91

Postprzez August 2010-01-11, 10:33 pm

No ale Zając to pomocnik. A my potrzebujemy egzekutora.
August

Postprzez camilstone 2010-01-12, 7:30 am

Kandydatem do miana transferowej bomby jest chyba Piotrek Rocki. Podbeskidzie już go nie potrzebuje (albo nie chce), a u nas przy swoim zaangażowaniu, charakterze i mimo wieku - dobrej formie sportowej - może odegrać ważną rolę.
camilstone

Postprzez August 2010-01-12, 8:15 am

W moim odczuciu podpisanie kontraktu z kimolwiek innym aniżeli klasyczny napastnik nie będzie żadną bombą tylko niepotrzebnym wydatkiem. Poza tym pamiętam jak rok temu Lula zapowiadał bobę transferową i nic z tego nie wyszło. Zatem póki nie będzie oficjalnego komunikatu dotyczącego pozyskania zawodnika, nie ma się co podniecać.
August

Postprzez camilstone 2010-01-12, 8:35 am

Zgadzam się, że nie ma co się podniecać, zanim sam piłkarz i włodarze Zagłębia nie podpiszą umowy. Moim zdaniem Rocky by się przydał, ale rzeczywiście snajper - to cel nr 1.
camilstone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna