11 stycznia 2010, 22:07:20 - lookee
Konrad Koźmiński blisko Pelikana
Konrad Koźmiński poszukuje nowego klubu. Najprawdopodobniej podpisze kontrakt z Pelikanem Łowicz, drużyną która występuje w grupie wschodniej II ligi.
Początkowo napastnikiem Zagłębia zainteresowała się ostatnia drużyna Unibet I ligi - Stal Stalowa Wola. Nie ma co się dziwić, gdyż w pucharowym starciu Konrad Koźmiński strzelił zespołowi ze Stalowej Woli piękną bramkę. - Rzeczywiście miałem jechać do Stali, jednak dostałem telefon od trenera Piotra Stacha i udałem się do Łowicza. Rozegrałem tam wewnętrzną gierkę. Szkoleniowiec wyraził zainteresowanie moją osobą i jestem już po rozmowach z klubem. Chyba zdecyduje się właśnie na ten kierunek - tłumaczy Konrad Koźmiński.
Koźmiński nie jest zadowolony z tego co działo się w minionej rundzie. - Pozostaje niedosyt, gdyż za dużo nie grałem. Myślę, że gdybym dostał więcej szans, to może przekonałbym do siebie ludzi. Przechodząc do Zagłębia, liczyłem, że będę regularnie grał i pokażę na co mnie stać - dodał zawodnik.
Napastnik wystąpił w 4 spotkaniach ligowych i jednym pucharowym. Łącznie rozegrał 103 minuty i strzelił 2 bramki (jedną w lidze w starciu z Czarnymi Żagań, drugą w Remes Pucharze Polski w konfrontacji ze Stalą Stalowa Wola).
- Szukamy rozwiązań ofensywnych, a Konrad jest zawodnikiem, który świetnie sobie radzi z przodu. Ja osobiście jestem zdecydowany na ten transfer, teraz wszystko zależy od klubów, które dopiero będą rozmawiać w tej sprawie. W Pelikanie jest szczupła kadra i sytuacja jest trudna, jednak nie poddajemy się - tłumaczy trener Pelikana, Piotr Stach.
Pelikan zajmuje 12. miejsce w swojej grupie II ligi. Zespół prowadzony przez byłego piłkarza Zagłębia jesienią zdobył 22 punkty.
źródło: Zagłębie Sosnowiec
http://www.90minut.pl/news/112/news1126 ... ikana.html