Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez dziejus 2010-01-05, 7:38 pm

Popatrzcie na przymiarki Zawiszy w sportowychfaktach.pl.My przy nich to ubodzy krewni.Potrzebny "na gwałt" egzekutor- to oni załatwiają pomocników.No to moze jeszcze ze dwoch obroncow i bramkarza????Bez pojecia!!!
dziejus

Postprzez Fabian_sC 2010-01-05, 7:57 pm

tylko ten Dmytro Koszakow ma prawie 36 LAT. Dziadkow to my nie potrzebujemy. Witkowski to jest idealny kandydat.
Fabian_sC

Postprzez August 2010-01-05, 8:14 pm

dziejus napisał(a):Popatrzcie na przymiarki Zawiszy w sportowychfaktach.pl.My przy nich to ubodzy krewni.Potrzebny "na gwałt" egzekutor- to oni załatwiają pomocników.No to moze jeszcze ze dwoch obroncow i bramkarza????Bez pojecia!!!

Bez przesady. Rybski jak najbardziej ok. Reszta wcale nie musi powalać na kolana. Z kolei Karwan i Batata mogą być tylko plotką. Spójrz tez na Radzionków. Nie wiadomo czy pozyskają Foszmańczyka już teraz.
Zważywszy na to, że wzmocniliśmy się jednocześnie osłabiając rywala nie czuję dyskomfortu co do przeprowadzonych transferów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-01-05, 8:20 pm

patrios91 napisał(a):
matt75 napisał(a):Jest w Myszkowie chłopak o nazwisku Zachara 16 bramek w rundzie jesiennej robi wrażenie

W Poloni Nowy Tomysl (III liga aktualny lider,+ 4 punkty bagazu) jest Dmytro Koszakow. 23 bramki na 15 wystepow. Czy to oznacza ze jest gotow na Zaglebie i I lige ? To oznacza tylko ze mozna go przetestowac.
-> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=937

Do wzięcia jest też niejaki Dawid Bober. Rok temu ponad 50 bramek w jednym sezonie. Trafił do Radzionkowa, zagrał w jednym meczu i już wyleciał z Ruchu. Tyle w temacie "A-klasowych superstrzelców".
django

Postprzez dziejus 2010-01-05, 8:22 pm

A wie ktos moze czy Zagłebie do meczu z Pelikanem przystapi z "marszu" czy tez wczesniej odbędą sie jakieś treningi ! Nie mogę nigdzie znalezc informacji kiedy piłkarze spotykają sie po światecznej przerwie.Chyba po Trzech Królach.Myśle...
dziejus

Postprzez django 2010-01-05, 8:24 pm

Pierwszy trening jest 14 stycznia.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-06, 5:00 pm

Troche zartem troche serio - a co Panowie na to - powroty sa w naszym Klubie na czasie -
gdybysmy zorganizowali sciepe i zakontraktowali Przemka Pitry. Napadzior co sie zowie.
Od pewnego czasu Przemkowi nie idzie - a kto wie
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez matt75 2010-01-06, 5:08 pm

patrios91 napisał(a):
matt75 napisał(a):Jest w Myszkowie chłopak o nazwisku Zachara 16 bramek w rundzie jesiennej robi wrażenie

W Poloni Nowy Tomysl (III liga aktualny lider,+ 4 punkty bagazu) jest Dmytro Koszakow. 23 bramki na 15 wystepow. Czy to oznacza ze jest gotow na Zaglebie i I lige ? To oznacza tylko ze mozna go przetestowac.
-> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=937

Własnie o tym myślałem o testach chłopak młody może by się sprawdził i nie porównuj Koszakowa bo on jak tu już ktoś napisał jest zawodnikiem wiekowym a jeśli chodzi o klasę rozgrywek to Pitry też nie przyszedł do Zagłębia z mocnego klubu
matt75

Postprzez patrios91 2010-01-06, 5:34 pm

Taa Pitrego i bedzie robil to samo co w Gorniku...czyli nic,a kaska leci..i leci.

Na liscie tranferowej zobaczylem nazwisko Rockiego...zaskoczenie ? (szkoda ze to pomocnik)

-> http://www.90minut.pl/news/112/news1121 ... idzia.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez danielek1907 2010-01-06, 6:00 pm

Czy nie wiecie co się dzieje z Krystianem Prymulą. gdzyby zagłębie chciało go kupić to mielibyśmy częściowo kadrę z dawnych lat. Krystian Prymula bardzo dobrze grał i niewiem czy niebyło by dobrze gdyby zagłębie go kupiło lub wypożyczyło. Proszę o opinie na ten temat.
danielek1907

Postprzez yahaya 1906 2010-01-06, 6:46 pm

danielek1907 napisał(a):Czy nie wiecie co się dzieje z Krystianem Prymulą. gdzyby zagłębie chciało go kupić to mielibyśmy częściowo kadrę z dawnych lat. Krystian Prymula bardzo dobrze grał i niewiem czy niebyło by dobrze gdyby zagłębie go kupiło lub wypożyczyło. Proszę o opinie na ten temat.

"Krystian Prymula" napisałeś z dużych liter a Zagłębie to nie potrafisz ? :kiepsko:
yahaya 1906

Postprzez patrios91 2010-01-06, 6:55 pm

No i Bartek Iwan bedzie gral w Piascie. Pierwszy pomysl na pomocnika byl najlepszy( nie mowiac o Lilo) ,ale nie do zrealizowania przez Hytrego.

-> http://www.90minut.pl/news/112/news1122 ... astem.html
patrios91

Postprzez emdżej 2010-01-06, 7:07 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Troche zartem troche serio - a co Panowie na to - powroty sa w naszym Klubie na czasie -
gdybysmy zorganizowali sciepe i zakontraktowali Przemka Pitry. Napadzior co sie zowie.
Od pewnego czasu Przemkowi nie idzie - a kto wie
Pozdrawiam Tadeusz

Panie Tadeuszu, Pitry pod koniec października doznał paskudnej kontuzji i od tej pory jeszcze nie grał. Nie wiem nawet czy w ogóle treningi wznowił.
emdżej

Postprzez patrios91 2010-01-06, 7:21 pm

Ireneusz Gryboś: pieniądze przeszkodziły w transferze2010-01-06 18:14:00 Paweł Marzec

Jeszcze pod koniec ubiegłego roku wydawało się, że Ireneusz Gryboś opuści Stal Rzeszów. Obecnie wiele wskazuje na to, że - nie do końca z własnej woli - pozostanie w rzeszowskim klubie. O swoich grudniowych perypetiach najlepszy napastnik rzeszowian opowiada w rozmowie z portalem sportowetempo.pl.

Rozmowa z Ireneuszem Grybosiem, napastnikiem Stali Sandeco Rzeszów

- Nie wziął Pan udziału w pierwszych treningach Stali Rzeszów. Ze zdrowiem wciąż nie najlepiej?
- Jeszcze odczuwam skutki choroby, której nabawiłem się w Grecji. Tam jest całkiem inny klimat i źle to wpłynęło na mój organizm.

- Kiedy można się spodziewać Pana powrotu do zajęć?
- Gorączki na szczęście już nie mam i myślę, że jutro pojawię się na treningu Stali. Wszystko zmierza przynajmniej w tym kierunku.

- Początek roku wyobrażał Pan sobie zapewne inaczej?
- Nie ukrywam, że był temat Zagłębia Sosnowiec i w zasadzie myślami byłem już w tym klubie. Temat jednak upadł, a zanosi się na to, że Stal ściągnie dwóch nowych napastników i zapowiada się spora rywalizacja o miejsce w ataku.

- Wydawało się, że w Sosnowcu zrobił Pan dobre wrażenie. Co się więc stało, że nie doszło do transferu?
- Wydaje mi się, że Stal na początku podyktowała zbyt dużą sumę odstępnego i to odstraszyło Zagłębie. Gdyby od razu zaczęła z trochę niższego pułapu, to na pewno i ja i Stal bylibyśmy zadowoleni. A tak wygląda na to, że żadna ze stron nie jest usatysfakcjonowana.

- Czyli to pieniądze zadecydowały o tym, że nie jest Pan piłkarzem Zagłębia Sosnowiec?
- To była jedyna przyczyna.

- Pod koniec roku wyjechał Pan na testy do Grecji. Skąd się wziął ten pomysł?
- Już latem pojawiła się taka propozycja, a że teraz miałem taką możliwość to postanowiłem spróbować. Niestety już w pierwszym dniu się rozchorowałem i wziąłem udział tylko w dwóch treningach. Z drugiego musiałem nawet wcześniej zejść, bo już nie czułem się za dobrze. Trener powiedział, że piłkarsko wyglądam dobrze, ale nie wie jak prezentuję się fizycznie. W Grecji liga gra cały czas i nie było pewności, czy od razu będę w stanie powalczyć o pierwszy skład. Chcieli, żebym wrócił w styczniu, ale jak wiadomo na to już nie mam zgody. Do tematu może wrócimy po sezonie.

- Wiosną więc zobaczymy Pana w barwach Stali Rzeszów? A może ma Pan jeszcze oferty z innych klubów?
- Nie chcę już mówić o żadnych ofertach, żeby nie zapeszyć. O Zagłębiu mówiłem otwarcie i wiadomo, jak się to skończyło. Obecnie jestem piłkarzem Stali, z tym klubem przeżyłem wiele dobrego i jeśli będzie taka wola ze strony prezesa i trenera, to pomogę Stali w walce o utrzymanie w II lidze.

Paweł Marzec

-> http://sportowetempo.pl/sportowe_podkar ... _przyczyna

Oj panie Irku...cos nie umie sie pan wyslowic ;-)
patrios91

Postprzez django 2010-01-06, 9:05 pm

Tak pod rozwagÄ™ prezesowi Hytremu:

- Dostał zgodę Korony Kielce na treningi w Radzionkowie. Jeżeli trener powie "tak" to usiądziemy do rozmów transferowych. Ewentualne pozyskanie Gajtkowskiego nie zamyka drogi przed Słowakami. Atak to pozycja, który wymaga wzmocnień i na tym oszczędzać nie będziemy - zapewnia Baran.

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... msika.html
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników