2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez emdżej 2010-01-05, 1:40 pm

Śmieszy mnie jak podkreślają wszędzie, że ten Litwin występował w Lidze Europejskiej. Nigdzie jakoś nie dodadzą, że tylko w dwóch meczach drugiej fazy eliminacji.
emdżej

Postprzez Lars 2010-01-05, 3:45 pm

Nazwiska nie grają, przekonał się o tym Górnik w minionym i obecnym sezonie. Taki Karwan czy inny zawodnik z nazwiskiem i długą ekstraklasową przeszłoscią może być znaczącym wzmocnieniem tak samo jak może być totalnym niewypałem. w II lidze gra wielu kopaczy, typowo siłowa piłka, często takie "gwiazdy" nie potrafią się w tym otoczeniu odnaleźć.
My mamy zespół, który się w tej lidze sprawdził.
Potrzebujemy jeszcze tylko klasycznego środkowego napastnika i awansujemy.
pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez oizo 2010-01-05, 6:23 pm

Jestem blisko klubu (czytaj Zawiszy) i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że Batata i Karwan to plotka, przynajmniej dopóki testowany jest na prawe skrzydło Slavickas i w pomocy Olszewski.
Swoją drogą widać, że mimo niewielu jak na dziś zajęć z piłką, Litwin może być odkryciem w naszej lidze i może godnie zastąpić Lilo.
Runda zapowiada się arcyciekawie, życzyłbym sobie by to nasze dwie drużyny na "Z" zajęły dwie czołowe pozycje w tej lidze i świętowały awans, bo z pewnością pod względem kibicowskim to się nam należy.
oizo

Postprzez patrios91 2010-01-05, 6:53 pm

Litwin ma byc zastepca Lilo panie z Bydgoszczy i to tylko dlatego zeby znowu taktyka Zawiszy "funkcjonowala" pod prawego pomocnika. Zobaczymy czy kluby znowu beda nabierac sie na takie rozwiazanie taktyczne. Zreszta Zawisza dla mnie jest 9 punktow za nami,a Radzionkow na rowni. Zawisza ma 3 mecze u siebie wiecej,a Radzionkow jeden. Patrzac teoretycznie,awansuje Zaglebie(lider) i Radzionkow. U siebie jestesmy niepokonani.Spinanie Zawiszy po prostu mnie smieszy,a inni tego nie zauwazaja tylko dlatego,ze nie zauwazaja roznicy pod wzgledem dom/wyjazd. Osobiscie nie odczuwam zadnego zagrozenia ze strony Zawiszy...same ploty tranferowe,tylko "calkowitych super transferow" brak. Zamiast tego co powinno byc w glowie,sa tylko wymarzone pieniadze.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-01-05, 8:17 pm

patrios91 napisał(a): Osobiscie nie odczuwam zadnego zagrozenia ze strony Zawiszy...same ploty tranferowe,tylko "calkowitych super transferow" brak.

A Rybski?
django

Postprzez patrios91 2010-01-05, 8:25 pm

django napisał(a):
patrios91 napisał(a): Osobiscie nie odczuwam zadnego zagrozenia ze strony Zawiszy...same ploty tranferowe,tylko "calkowitych super transferow" brak.

A Rybski?

Ktos kto w calej swojej karierze strzelil maksimum 8 bramek w najwyzszej formie nie robi na mnie absolutnie zadnego wrazenia. Teraz gra w ME i tam sobie rady nie daje. Ogladalem mecze z jego udzialem w 2 (1wszej) lidze...bez zachwytu.
patrios91

Postprzez django 2010-01-05, 8:29 pm

Jak znasz kogoś z Gdańska to zapytaj. W II (I) lidze był tam najlepszym piłkarzem. Na jego plecach wjechali do E-klasy. Nad morzem robił za idola kibiców na równi z Manuszewskim i Bąkiem. W ekstraklasie w mocnej Lechii nie dał już rady, no ale nie zapominajmy, że teraz będzie grał dwie ligi niżej.
django

Postprzez patrios91 2010-01-05, 8:33 pm

django napisał(a):Jak znasz kogoś z Gdańska to zapytaj. W II (I) lidze był tam najlepszym piłkarzem. Na jego plecach wjechali do E-klasy. Nad morzem robił za idola kibiców na równi z Manuszewskim i Bąkiem. W ekstraklasie w mocnej Lechii nie dał już rady, no ale nie zapominajmy, że teraz będzie grał dwie ligi niżej.

Wlasnie znam historie i umiejetnosci tego pilkarza. Moze tylko z TV(umiejetnosci),ale przynajmniej regularnie obserwowane.
Pozyjemy zobaczymy co zaprezentuje nam Rybski. Dla mnie to bedzie niewypal.
patrios91

Postprzez oizo 2010-01-05, 8:34 pm

Patrios, przecież napisałem że Slavickas ma być następcą Lilo, więc w czym problem? Czas pokaże kto wypadnie lepiej- Lilo czy Litwin. Pamiętaj tylko że na jesieni prawe skrzydło Zetki to nie tylko Lilo, a także Stefańczyk, który robił mu czarną robotę na skrzydle.
Śmieszy mnie natomiast Twoja pewność- "Zagłębie, potem długo nic, Radzionków i dalej nic" ...
Na szczęście Twoi koledzy nie pompują tak balona, a kto ma rację przekonamy się za pół roku :)
oizo

Postprzez patrios91 2010-01-05, 8:46 pm

O taktyce Zawiszy (zastapienie Lilo) pisalem juz wczesniej ;-)
Tez nie "pompowalem balona" dluugo czasu,ale jak widze zachwyt Zawiszą to mnie skreca. Nie bede hamowal swoich wypowiedzi tylko dlatego ze w 90%ntach naraze sie na krytyke. Zawsze bylem obiektywny,ostrozny w swoich wypowiedziach. Zawisza mimo ze zajmuje trzecie miejsce w lidze zaczyna dzialac tak samo jak my w zeszlym sezonie. To jest moje zdanie,ale rozumiem tez wasze opinie ;-) Dobry,skuteczny napadzior do skladu i jestem pewny awansu.
patrios91

Postprzez oizo 2010-01-05, 8:52 pm

Ja przecież nigdzie nie zachwycałem się nadto Zawiszą, choć subiektywnie uważam że nasze transfery są dobre.
Zapewne Sosnowiec nie powiedział w tej kwestii też ostatniego słowa.
Radzionków na pewno nie odpuści, choć w ich wypadku liczę na "zmęczenie materiału". Nie zapominajmy też o Polkowicach, im stabilizacja składu, niewielkie roszady tylko mogą pomóc, bo to całkiem poukładana drużyna. Wydaje mi się, że tylko te cztery drużyny powalczą o awans, nikogo więcej nie widzę, choć kilka zespołów z niższych miejsc pewnie namiesza. Ciekawa będzie ta runda, chyba najciekawsza od kilkunastu lat na trzecim szczeblu rozgrywek.
oizo

Postprzez django 2010-01-05, 8:55 pm

patrios91 napisał(a): Zawisza mimo ze zajmuje trzecie miejsce w lidze zaczyna dzialac tak samo jak my w zeszlym sezonie.

My w zeszłym sezonie zakontraktowaliśmy min. Sochę, Hustavę, Dorobka. Nie widzisz różnicy między nimi, a Rybskim, czy tym Litwinem?
django

Postprzez kiboll 2010-01-05, 9:27 pm

patrios nawija bzdety .......... Zycie pokaze boisko pokaze a kto jest teraz przed kim to smiac sie chce to samo jak Ryba jest słaby hehe jak w Gdansku byl traktowany jako ulubieniec czy w Łomzy za to jak gra sciagnac takiego na 2 ligie to jest mega transfer ! Sciagnac z upadajacej Slezy kogos to juz nie bardzo a co do Litwina to tam gdzie grał nie wazne czy 2 meczy czy iles tam w Pucharze czy Reprezentacji to narazie odnas piłkarze tylko otym marza a on juz gral ..... za piekny wyglad tam sie nie gra
kiboll

Postprzez patrios91 2010-01-05, 9:30 pm

Widze tylko roznice klas rozgrywkowych z jakich ich brano....Dorobek(kiedys Slask Wroclaw), Bartłomiej Socha (kiedys Odra Wodzislaw),Pavol Hustava(nie znam ligi slowackiej)...Rybski(Młoda Esktraklasa),Slavickas (liga Litwinska..i wszystko jasne). Pytales czy widze ta roznice..nie,nie widze.

5 stycznia 2010, 21:20:11 - Alkashpah
Krzysztof Gajtkowski będzie trenować z Ruchem Radzionków

Na jutrzejszym treningu Ruchu Radzionków na Stadionie Śląskim w Chorzowie pojawi się Krzysztof Gajtkowski.

Pochodzący z Bytomia doświadczony napastnik Korony Kielce, wystawiony przez ten klub na listę transferową, przez najbliższe siedem dni trenował będzie pod okiem trenera Rafała Góraka. Weźmie też udział w sparingu z Polonią Bytom (13 stycznia w Kleszczowie). W tym czasie zapadnie decyzja o przydatności tego zawodnika dla zespołu.

-> http://www.90minut.pl/news/112/news1121 ... onkow.html

Macie poszlaki,dlaczego bardziej obawiam sie Radzionkowa niz Zawiszy.
Ostatnio edytowano 2010-01-05, 9:36 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
patrios91

Postprzez PawełK 2010-01-05, 9:31 pm

oizo napisał(a):...Nie zapominajmy też o Polkowicach, im stabilizacja składu, niewielkie roszady tylko mogą pomóc, bo to całkiem poukładana drużyna...

Dlatego u nas w tym sezonie nie zapowiadają się rewolucje w składzie...

oizo napisał(a):...Pamiętaj tylko że na jesieni prawe skrzydło Zetki to nie tylko Lilo, a także Stefańczyk, który robił mu czarną robotę na skrzydle...

Trener Pierścionek przed meczem w Bydgoszczy odrobił lekcje i wyłączył Lilo z gry, który momentami miał "na sobie" 2-3 naszych zawodników i prawej strony w tym meczu nie mieliście w ogóle... (nie grał przeciwko nam Cezary Stefańczyk więc ciężko określić co by było gdyby). Na farcie uratowaliście punkt w końcówce i tyle na ten temat.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna