Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez banre666 2009-12-29, 11:04 pm

tigers96 napisał(a):Wiecie, kto odpowiada za flagi jakie wiszą na Ludwym? widocznie nie... i tyle na temat tego pomysłu

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi , są to osoby zapewne takie które w łatwy sposób nie oddadzą/stracą flagi na rzecz wroga.. Poza tym nie jest to miejsce na rozmowy o flagach tylko o ruchach transferowych.
banre666

Postprzez mayday77 2009-12-29, 11:53 pm

Piłkarz Stali Rzeszów odnalazł się w Megarze

Jeszcze niedawno wydawało się, że Ireneusz Gryboś przeniesie się ze Stali Rzeszów do Zagłębia Sosnowiec. Jednak z tego transferu nic nie wyszło. 26-letni piłkarz postanowił więc spróbować swoich sił za granicą. W niedzielę futbolista udał się do Grecji, ale polskiej prasie nie ujawnił, który klub jest zainteresowany jego usługami
.

We wtorek media w Helladzie podały informację, że Gryboś trenuje z Vyzasem Megara. Szkoleniowiec wspomnianej drużyny, Nikos Kourpanas ma się przyglądać naszemu rodakowi do piątku. Potem działacze podejmą decyzję w sprawie przyszłości napastnika Stali Rzeszów.

Gryboś do tej pory nie występował poza granicami naszego kraju. W przeszłości grał on m.in. w Kolejarzu Stróże, Sandecji Nowy Sącz, Polonii Bytom, Stali Sanok oraz Okocimskim Brzesko. W aktualnym sezonie II ligi piłkarz ten w 12 meczach zdobył 5 bramek.

Warto wspomnieć, iż w kadrze zespołu z Zachodniej Attyki znajduje się już polski bramkarz Kamil Ulman. Vyzas Megara w bieżącym sezonie III ligi greckiej gr. południowa spisuje się dobrze. Żółto-czarni mają realne szanse na awans do Beta Ethniki. W chwili obecnej ekipa prowadzona przez trenera Nikosa Kourpanasa zajmuje 2. miejsce w tabeli ze stratą trzech punktów do Panachaiki GE (jednak lider Gamma Ethniki rozegrał o jeden mecz więcej).

Źródło:www.SportoweFakty.pl

Jeżeli si e na nim poznają to będzie "po ptokach".
Ale jest paru ciekawych napadziorów do odejścia np.z Polonii W-wa (Chałbiński,Kosmalski)bo o Iwanowskim to raczej nie możemy co myśleć,więc jest szansa na jakiegoś bramkostrzelnego napastnika.
mayday77

Postprzez LucasUSA 2009-12-30, 3:49 am

No coz, jezeli menago Grybosia nie byl mu w stanie znalezc ciekawszej oferty niz III liga grecka, to tez o czyms swiadczy...
LucasUSA

Postprzez banre666 2009-12-30, 4:13 am

Zbyt dużo ludzi się napaliło na tego piłkarza. Pewnie pogra w Grecji ze dwa sezony i z powrotem wróci do jakiegoś 3ligowca w Polsce.
banre666

Postprzez LucasUSA 2009-12-30, 4:20 am

banre666 napisał(a):Zbyt dużo ludzi się napaliło na tego piłkarza. Pewnie pogra w Grecji ze dwa sezony i z powrotem wróci do jakiegoś 3ligowca w Polsce.

A my wtedy bedziemy juz w ekstraklasie 8)
LucasUSA

Postprzez patrios91 2009-12-30, 5:58 am

LucasUSA napisał(a):No coz, jezeli menago Grybosia nie byl mu w stanie znalezc ciekawszej oferty niz III liga grecka, to tez o czyms swiadczy...

Myslisz ze 3 liga grecka jest gorsza od 3 ligi polskiej ? Polska pilka zeszla na psy i do greckiej ligi jej duuuzo brakuje.
Jest w klubie,ktory ma ten sam cel co my i zajmuje ta sama pozycje.
II liga grecka to juz polska ekstraklasa,a byc moze o wiele wiecej. W lipscu liga polska zajmowala 77 miejsce(przed przegranymi eliminacjami),natomiast grecka 25. Bez porownania. ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez adas 2009-12-30, 8:47 am

LucasUSA napisał(a):No coz, jezeli menago Grybosia nie byl mu w stanie znalezc ciekawszej oferty niz III liga grecka, to tez o czyms swiadczy...

Z całym szacunkiem dla Irka, ale jego historia przypomina mi trochę tą z przed paru lat z Lisieckim. Przyjechał do Zagłębia na testy, w meczu sparingowym strzelił trzy bramki (lewą nogą, prawą nogą i głową) i podpisał z Zagłębiem 5-letni kontrakt. Jak wyglądała dalsza kariera tego zawodnika, pewnie każdy pamięta. Tak więc daleki jestem od zachwycania się Grybosiem po dwóch sparingach. Jeśli ten zawodnik byłby niezbędny w Zagłębiu, to jestem pewien że nasz Trener tematu by nie odpuścił i przekonał by zarząd aby sfinalizować ten transfer.
adas

Postprzez banre666 2009-12-30, 2:28 pm

Niema co porównywać ligi greckiej do polskie. w grecji jest o wiele więcej liczących sie o zdobycie mistrza klubów niż w Polsce. W naszym karaju od kilku lat w walce o pierwsze trzy miejsca liczą sie Legia, Lech, Skisła Kraków.
banre666

Postprzez django 2009-12-30, 2:46 pm

banre666 napisał(a):Niema co porównywać ligi greckiej do polskie. w grecji jest o wiele więcej liczących sie o zdobycie mistrza klubów niż w Polsce. W naszym karaju od kilku lat w walce o pierwsze trzy miejsca liczą sie Legia, Lech, Skisła Kraków.

No, szczególnie że od 1997 roku mistrzem Grecji (z roczną przerwą) jest Olympiakos. A od ponad 20 lat mistrzostwa nie zdobył nikt spoza trójki Olympiakos - Panathinaikos -AEK.
django

Postprzez August 2009-12-30, 2:56 pm

Chyba czas zakończyć sprawę pozuyskania Grybosia. Daj mu panie Boże wszystkiego co najlepsze w dalszej karierze, ale mimo wszystko na nim świat się ani nie zaczyna ani nie kończy. Sądzę, że coś spowodowało, iż nasz Prezes nie podjął dalszych rozmów w jego sprawie. A jeśli Pierścionek chce mieć ustaloną kadrę na pierwsze zajęcia to podejrzewam, że w przeciągu najbliższych kilku, może kilkunastu dni możemy poznać tenże "powód" w postaci pozyskania innego zawodnika. Zresztą, Prezes zrobił nam prezent świąteczny, może pora na noworoczny souvenir ;-)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez KalF92 2009-12-30, 3:03 pm

Przydała by się taka mała niespodzianka, tak na dobry początek 2010r.
Z resztą wydaje mi się że pozyskanie konkretnego snajpera w cale nie jest aż tak konieczne.
KalF92

Postprzez patrios91 2009-12-30, 4:59 pm

Oj,watpie by nowe ogniwo tak szybko nadeszlo. Daj Boze. Jest konieczne jest...marzy mi sie w Zaglebiu pilkarz ,ktory w ciagu sezonu strzeli minimum 20 bramek. Dawno juz kogos takiego nie bylo i czas najwyzszy na znalezienie "igly w stogu siana".
patrios91

Postprzez JMZ 2009-12-30, 6:00 pm

Myślałem,że ten Pietrzak R.jest jakimś db.zawodnikiem,ale okazało się,że za często przebywałem wśród osób,które miały jakiś wpływ na promocję w/w grajka i trzeba coś (kogoś)wypromowac,by potem zgarnąc kasę....!!!,ale dobrze,że drugim uchem ulatniały mi się dywadacje tych ludzi....Pietrzak Rafał nie jest wychowankiem Zagłębia przedewszystkim jak podajecie na stronce ZAGŁĘBIA S-c ! -wróci więc do macierzystej Niwki do... -A klasy ?...
JMZ

Postprzez SO_1906 2009-12-30, 6:34 pm

JMZ napisał(a):Myślałem,że ten Pietrzak R.jest jakimś db.zawodnikiem,ale okazało się,że za często przebywałem wśród osób,które miały jakiś wpływ na promocję w/w grajka i trzeba coś (kogoś)wypromowac,by potem zgarnąc kasę....!!!,ale dobrze,że drugim uchem ulatniały mi się dywadacje tych ludzi....Pietrzak Rafał nie jest wychowankiem Zagłębia przedewszystkim jak podajecie na stronce ZAGŁĘBIA S-c ! -wróci więc do macierzystej Niwki do... -A klasy ?...

Co za bełkot....
SO_1906

Postprzez patrios91 2009-12-30, 7:49 pm

JMZ napisał(a):Myślałem,że ten Pietrzak R.jest jakimś db.zawodnikiem,ale okazało się,że za często przebywałem wśród osób,które miały jakiś wpływ na promocję w/w grajka i trzeba coś (kogoś)wypromowac,by potem zgarnąc kasę....!!!,ale dobrze,że drugim uchem ulatniały mi się dywadacje tych ludzi....Pietrzak Rafał nie jest wychowankiem Zagłębia przedewszystkim jak podajecie na stronce ZAGŁĘBIA S-c ! -wróci więc do macierzystej Niwki do... -A klasy ?...

Nie bede sie wymadrzal na temat Pietrziego tylko zadam ci jedno pytanie:
...a kopa chcesz ?
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna