Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez KalF92 2009-12-15, 2:43 pm

Po lekturze wywiadu z Grybosiem uważam, że niepozyskanie tego gościa, to byłby błąd roku. Możemy kupić zawodnika z mentalnością wychowanka, który odda jaja za klub. Oczywiście o ile to co mówił faktycznie jest prawdą

Zgadzam się w 100% z tym że byłby to błąd roku. Jednak jak narazie to z dnia na dzień piętrzą się przed tym krokiem przeszkody, oby nie okazały się one zbyt duże. Jeśli tak będzie to będziemy musieli szukać innego piłkarza na jego miejsce.
Mało tego Flejterski również chce u nas grać i nie pozyskanie go to również duży błąd, może nie roku ale miesiąca ;-) .
KalF92

Postprzez PawełK 2009-12-15, 3:06 pm

rif napisał(a):Wywiad, a raczej 5 pytań do..., jest przecież na waszej stronie

Yooshky nie jest już w 100% Zagłębie...

YOOSHKY napisał(a):Myślałem że masz coś nowego..

Jednak chyba Jacku nowe jest bo wcześniej tego wywiadu nie było...
PawełK
pyszałek

Postprzez Sir 2009-12-15, 3:32 pm

Ten wywiad i to miłowanie Legii i Zagłębia...w takim momencie....trochę wygląda mi na " grę ".

Dla mnie niewazne czy przyjdzie Grybos, Szpak, Rubik czy inny...wazne zeby byl WZMOCNIENIEM I ŁAPAŁ SIĘ do 11stki a nie grzał ławę i brał kasę za nic.
Sir

Postprzez kasa 2009-12-15, 3:57 pm

rossoneri-co ten Filipowicz tobie zrobił że taki jesteś anty?
kasa

Postprzez patrios91 2009-12-15, 3:57 pm

Zapomnieliscie o kwocie...czyli 100 tys. Tak jak pisalem jesli Stal nie spusci z tonu jesli chodzi o kase to watpie ze Zaglebie zgodzi sie na tranfer. Ja slyszalem ze negocjacje trwaly,ale dlaczego nagle sobie odpuscili ? Wszedzie rzadza pieniadze...niestety..
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2009-12-15, 4:01 pm

patrios91 napisał(a):Zapomnieliscie o kwocie...czyli 100 tys. Tak jak pisalem jesli Stal nie spusci z tonu jesli chodzi o kase to watpie ze Zaglebie zgodzi sie na tranfer. Ja slyszalem ze negocjacje trwaly,ale dlaczego nagle sobie odpuscili ? Wszedzie rzadza pieniadze...niestety..

100 tys. to cena wyjściowa do negocjacji, które na razie nie zostały podjęte...
django

Postprzez Sir 2009-12-15, 4:18 pm

Jak był sezon i Filipowicz strzelał bramki i dawał nam zwycięstwa to Kol. rossonerri siedział ciicho....ciekawe
Sir

Postprzez PawełK 2009-12-15, 4:31 pm

Sir napisał(a):Ten wywiad i to miłowanie Legii i Zagłębia...w takim momencie....trochę wygląda mi na " grę ".

Dla mnie niewazne czy przyjdzie Grybos, Szpak, Rubik czy inny...wazne zeby byl WZMOCNIENIEM I ŁAPAŁ SIĘ do 11stki a nie grzał ławę i brał kasę za nic.

Na Podkarpaciu jest wielu kibiców Legii, kilku znam osobiście, zatem czemu Irek miałby "grać"? Jak dla mnie to szacunek za te wypowiedzi bo równie dobrze mógłby pewnie większą kasę trzepać na pierwszoligowych łąkach... a jednak chce grać u nas... Liczę na to, że jak zasili szeregi naszego Zagłębia to będziemy mieć z niego wiele pociechy.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-12-15, 4:36 pm

Też nie widzę sensu w tym aby Gryboś miałby cokolwiek udawać. Zwłaszcza jeśli ma oferty z wyższej ligi. Trzeba poczekać na ewentualne działania Prezesa Hytrego
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-12-15, 4:59 pm

A nawet zakładając, że lekko koloryzuje, to takimi wypowiedziami tylko daje dowód, że mu zależy.
django

Postprzez patrios91 2009-12-15, 5:28 pm

Negocjacje to chyba nasz slaba strona...Zapowiadalo sie dobrze...Grybos,Flejterski...i zero konkretow. Prezes Hytry ladnie mydli oczy nam...kibicom. Cala kasa na tranfery..to samo co glosowanie na ludzi podczas wyborow,ktorzy od 10 lat obiecuja nam stadion. Niech prezes Hytry pokaze ze sie myle...

Kolejnym celem jest utrzymanie dotychczasowych piłkarzy. Pisaliśmy już o sprawie Lilo, do którego - jak twierdzi Burlikowski - należy decyzja odnośnie wyboru klubu. Ruch Chorzów będący właścicielem karty piłkarza dogadał się z Zawiszą odnośnie kwoty odstępnego. "Rzeczywiście, ostatnie słowo należy wyłącznie do Brazylijczyka. Problem w tym, że do 15 stycznia przebywa on w ojczyźnie, a kontakt odbywa się przez menedżera. W większości przypadków przedstawiciele graczy kierują się kryterium finansowym." - zauważa Marcin Jałocha. Od kilku dni media informują o rzekomym zainteresowaniu pomocnikiem przez Zagłębie Sosnowiec. Czy zatem Lilo nadal będzie przywdziewał niebiesko-czarne barwy, w których, jak sam mówi, czuje się bardzo dobrze? "Pozostaje czekać." - tonuje Jałocha.

Caly artykul.. -> http://www.sportowabydgoszcz.pl/news/6976

Trzeba sie kontaktowac z menadzerem Lilo o zaproponowac wieksza place niz Zawisza. Warto sie postarac.

Kurator w Stali potrzebny tylko do umów sponsorskich

- Zawodnicy, których chcielibyśmy pozyskać przebywają na urlopach i negocjacje z nimi są na razie zawieszone. Natomiast Zagłębie Sosnowiec, które chce od nas wyciągnąć Ireneusza Grybosia, po tym jak usłyszało nasze oczekiwania finansowe, na razie się nie odzywa - dodał prezes Szczepaniak.

Caly artykul -> http://www.futbolnews.pl/informacje/inf ... skich.html
Ostatnio edytowano 2009-12-15, 5:52 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-12-15, 5:51 pm

My tak sobie GADU GADU a te okna transferowe pozamykane i wiadomo, ze wszyscy
trzymaja wszystkie zamierzenia w tajemnicy bo przeciwnik podkrada (mam to przecwiczone
z naszym Klubem od lat) tajemnica i jeszcze raz tajemnica.
Ja mam dziwne przeczucie ze Flejterski to jest to realne wzmocnienie. Noi Pan Hytry czeka
czy Sleza sie wywróci czy nie bo wowczas trzeba placic to wzystko jest element pewnej taktyki
branie kontrahenta na przetrzymanie. Niestety musimy wziąc na wstrzymanie do otwarcia
a moze jeszcze pozniej cos nasi podpisza pewnikiem.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2009-12-15, 5:53 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):My tak sobie GADU GADU a te okna transferowe pozamykane i wiadomo, ze wszyscy
trzymaja wszystkie zamierzenia w tajemnicy bo przeciwnik podkrada (mam to przecwiczone
z naszym Klubem od lat) tajemnica i jeszcze raz tajemnica.
Ja mam dziwne przeczucie ze Flejterski to jest to realne wzmocnienie. Noi Pan Hytry czeka
czy Sleza sie wywróci czy nie bo wowczas trzeba placic to wzystko jest element pewnej taktyki
branie kontrahenta na przetrzymanie. Niestety musimy wziąc na wstrzymanie do otwarcia
a moze jeszcze pozniej cos nasi podpisza pewnikiem.
Pozdrawiam Tadeusz

Nie wolno brac na wstrzymanie...gdybysmy wzieli na wstrzymanie to Lilo juz dawno podpisal by kontrakt z Zawisza,a tak przynajmniej sie wacha. Chyba ze pan ma na mysli nas...kibicow. ;-)

Woli Zagłębie Sosnowiec od gry w I lidze

Cztery bramki w dwóch sparingach - to dorobek testowanego przez Zagłębie napastnika Stali Rzeszów Ireneusza Grybosia. Być może to właśnie ten zawodnik będzie odpowiedzią na problemy ofensywne sosnowiczan, jednak najpierw w sprawie transferu muszą porozumieć się kluby
- Bardzo bym chciał zagrać wiosną w Zagłębiu. Dostałem dwie konkretne oferty z I ligi, ale odmówiłem, bo zależy mi właśnie na Sosnowcu. Jest tu bardzo fajna drużyna i trener, od którego mogę się wiele nauczyć - mówi Gryboś. Dodaje też, że choć pochodzi z Nowego Sącza, to od dziecka kibicował właśnie Zagłębiu. Mimo tego, że piłkarz bardzo chce przenieść się do Sosnowca, a Stal jest gotowa go sprzedać, sprawa transferu stanęła pod znakiem zapytania.

- Rozmawialiśmy telefonicznie z prezesem Stali. Kwota odstępnego, jakiej żądają jest kosmiczna - mówi prezes Zagłębia Paweł Hytry. Z naszych informacji wynika, że drugoligowiec z Rzeszowa zażądał za swojego piłkarza 100 tys. złotych. - Jesteśmy gotowi rozmawiać - odpowiada prezes Stali Jacek Szczepaniak. - Nie chcemy robić problemów Irkowi, ani Zagłębiu, ale nie możemy go oddać za bezcen. Priorytetem jest dla nas utrzymanie i musimy zastąpić Grybosia tak samo dobrym, albo jeszcze lepszym napastnikiem. A na to potrzebujemy pieniędzy - mówi.

O tym, ile wart jest dla Stali Gryboś, prezes Szczepaniak opowiada bez ogródek. - Praktycznie utrzymał nas w II lidze. Z czterech bramek, które zdobyliśmy w barażach, strzelił trzy, a przy jednej asystował. Na początku tego sezonu w czasie wewnętrznej gierki doznał rozerwania torebki stawowej. Na własną prośbę wrócił do gry w końcówce rundy i grając z kontuzją strzelił 5 bramek.

Rozbieżności dotyczą nie tylko ceny, ale też formy przejścia Grybosia do Zagłębia. Sosnowiczanie chcieliby piłkarza wypożyczyć na pół roku, natomiast Stal i sam piłkarz myślą raczej o transferze definitywnym. Wiele może się wyjaśnić po spotkaniu zarządu klubu z Rzeszowa, które ma się odbyć we wtorek. - Na pewno będziemy rozmawiać z Zagłębiem. W środę skontaktuję się z prezesem Hytrym i liczę na to, że uda nam się dojść do porozumienia. Ale nic za wszelką cenę - podkreśla Szczepaniak.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... w-i-lidze/

Info za info...karuzela.. :) Jutro sroda...moze sie czegos dowiemy ;-)
patrios91

Postprzez August 2009-12-15, 6:31 pm

Nie bardzo rozumiem czemu nasi chcą Grybosia wypożyczyć a nie kupić. Troche mi tu pachnie zbytnim kunktatorstwem. Jakby się bali o przydatność człowieka do zespołu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2009-12-15, 7:02 pm

August napisał(a):Nie bardzo rozumiem czemu nasi chcą Grybosia wypożyczyć a nie kupić. Troche mi tu pachnie zbytnim kunktatorstwem. Jakby się bali o przydatność człowieka do zespołu.

Ja juz powoli kumam o co chodzi Zaglebiu...ale nie wiem czy moge oficjalnie to napisac gdyz duzo dzialaczy czyta to forum ;-) Cos czuje ze cwaniactwo nie przejdzie...Dzialacze Stali i tak wiedza o co chodzi...
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna