Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez nexus7777 2009-12-08, 3:03 pm

Czy ktoś może napisać kiedy zaczyna się i kończy "okno transferowe" bo nie jestem pewny czy w styczniu, czy w lutym, a już nie mogę się doczekać "transferu stulecia"/
Pozdrawiam
nexus7777

Postprzez Smazu 2009-12-08, 3:29 pm

O ile wiem to zaczyna się 1 Stycznia o godz. 00:00 a kończy 31 Stycznia o 23:59 :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez kiboll 2009-12-08, 10:04 pm

www.sportowabydgoszcz.pl/news/6953

WAZNA WIADOMOSC CZEKALISCIE NA TO "

CZytac wywiad !!!!!!!! Duzo wiadomo co z Lilo Zawisza ma kase..

a i tak jak myslalem
podwyzszyli pensje na 15 to moga sciagnac jak na 2 lige perełki i jeszcze jak sie slyszy w styczniu podpisza umowe z mocnym sponsorem co do duzo kasy i miasto rowniez da wiec niz 1.3 oko 2mln moze by ciekawie
kiboll

Postprzez patrios91 2009-12-08, 10:39 pm

Nie warto czytac calego artykulu,chyba ze ktos chce znowu czytac ile Zawisza bedzie miala kasy...Wszystkie informacje o Lilo w tym info:

- Odnosząc się do praktyki w Zawiszy - na jakim etapie są rozmowy w sprawie transferu innego gracza z Brazylii - Lilo?
- Aktualnie decyzja należy wyłącznie do samego zawodnika. Musi on teraz określić, w którym klubie będzie chciał występować od 1 stycznia. Z tego, co wiem, Lilo nadal waha się nad tym wyborem. Poza Ruchem Chorzów, którego jest piłkarzem, i Zawiszą, w grze pozostaje jeszcze Zagłębie Sosnowiec.

- Czyli Ruch i Zawisza porozumiały się w sprawie kwoty odstępnego za tego gracza?
- Dokładnie tak, wspomniane kwestie zostały rozstrzygnięte.

- Jaka jest zatem kwota, którą Zawisza będzie musiał - w przypadku chęci zatrzymania Lilo - przelać na konto chorzowskiego klubu?
- Tego, niestety, nie mogę ujawnić.

...a jednak sie wacha..:P Jestem ciekaw nad ktorym z tych trzech klubow...Mam nadzieje ze nad Zaglebiem; ) lecz rozum podpowiada ze nad pozostaniem w Ruchu. Dzieki za info ;-) ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2009-12-08, 10:50 pm

kiboll napisał(a):CZytac wywiad !!!!!!!! Duzo wiadomo co z Lilo Zawisza ma kase..

Jestem pod wrażeniem wzrostu budżetu Zawiszy. Całe 15 koła miesięcznie. Chyba nie przegonimy :redface:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez camilstone 2009-12-09, 8:40 pm

Kolejny zawodnik, o którego można powalczyć.. Biliński ze Śląska - może wypożyczenie, a później ...

Do poczytania: http://www.sport.pl/pilka/1,92310,73482 ... rudny.html
camilstone

Postprzez Szakal 2009-12-09, 8:44 pm

Biliński to jest tak jak u nas Pietrzak , wielka nadzieja, wypozyczenie jak najbardziej na transfer nie ma prawie szans ...
Szakal

Postprzez KalF92 2009-12-09, 9:09 pm

Blińskiego powinno dać się wypożyczyć, przy odrobinie dobrej woli ze strony Śląska.

Ciekaw jestem jak rozwinie się sprawa Flejterskiego ponieważ brano pod uwagę jego dołączenie do składu bez opłacania transferu, bo było niemal pewne że jego aktualny klub nie wystartuje w rozgrywkach. Jednak wszystko wygląda na to że Ślęza jednak zagra wiosną więc trzeba jednak będzie za niego zapłacić.
Stąd moja obawa o jego dołączenie do drużyny Zagłębia, przykro by było gdyby on nie zagrał w naszych barwach.

Jeśli chodzi o Lilo to raczej nie ma większych nadziei na jego dołączenie do kadry Zagłębia.
Natomiast Gryboś to moim zdaniem, prawie pewniak jeśli chodzi o jego transfer do Zagłębia. Był na testach, sprawdził się, nie było też jakiś wahań odnośnie jego zakontraktowania/transferu tak jak w przypadku Flejterskiego.

Nie mniej jednak mam nadzieję że wzmocnienia jakie zostaną przeprowadzone porządnie wzmocnią nasze Zagłębie i pozwolą wywalczyć awans do pierwszej ligi i spokojne utrzymanie w niej (o ile nie awans :-) ) .
KalF92

Postprzez bbartek 2009-12-10, 8:06 am

W dzisiejszym Przeglądzie Sportowym jest informacja , że K.Gajtkowski może odejśc z Korony do jednego ze śląskich ( ?) II ligowego klubu.
bbartek

Postprzez August 2009-12-10, 8:10 am

bbartek napisał(a):W dzisiejszym Przeglądzie Sportowym jest informacja , że K.Gajtkowski może odejśc z Korony do jednego ze śląskich ( ?) II ligowego klubu.

Temat Gajtkowskiego od jakiegoś czasu wałkuje Radzionków, więc zapewne o nich chodzi.
August

Postprzez camilstone 2009-12-10, 1:42 pm

A co sądzicie o Witkowskim lub Grzegorzewskim z Cracovii?

Do "odstrzału" typowani są przede wszystkim dwaj napastnicy, dla których szkoleniowiec Pasów nie widzi miejsca w składzie. Jakub Grzegorzewski i Kamil Witkowski mogą już teraz szukać sobie nowych klubów Prawdopodobnie pracodawcę zimą zmieni także Dariusz Kłus, któremu kończy się kontrakt, a Cracovia nie zaoferowała mu jak do tej pory nowej umowy.

Link - http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... ge,1409419
camilstone

Postprzez camilstone 2009-12-10, 1:47 pm

A propos transferu Grybosia. W rzeszowskiej Stali zamieszanie - http://www.90minut.pl/news/110/news1104 ... alnie.html

Kurator nie podejmie moim zdaniem kwestii transferu i sprawa odwlecze się w czasie.

Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim || turku
camilstone

Postprzez django 2009-12-10, 2:29 pm

No to faktycznie jest problem... Swoją drogą rozbroiło mnie tłumaczenie prezesa. "Nie zwróciliśmy uwagi, że nasza kadencja wygasła" :lol:
django

Postprzez August 2009-12-10, 2:45 pm

W każdym razie Zarząd raczej bedzie musiał się rozejrzeć za inną opcją.
August

Postprzez emdżej 2009-12-10, 3:44 pm

camilstone napisał(a):A co sądzicie o Witkowskim lub Grzegorzewskim z Cracovii?

Witkowski nie odnalazł się w Ekstraklasie po transferze do Cracovii, choć pierwszy sezon miał nienajgorszy. Ale kto wie, bardzo możliwe, że w II lidze by sobie poradził. W zeszłym sezonie na zapleczu Ekstraklasy spędził pół roku na wypożyczeniu w Łęcznej i w 11 meczach strzelił cztery gole. Tak prawdę mówiąc to miał jedynie przebłysk w ostatnim sezonie w Polkowicach kiedy to strzelił 15 goli w dawnej drugiej lidze. A Grzegorzewski? W Cracovii jeden gol w Młodej Ekstraklasie, w pierwszej drużynie grał dwa razy. Wcześniej w Łęcznej dziewięć goli, z czego pięć z karnych. Nie przekonują mnie te liczby.

django napisał(a):Swoją drogą rozbroiło mnie tłumaczenie prezesa. "Nie zwróciliśmy uwagi, że nasza kadencja wygasła"

Może Grybosiowi wygasł kontrakt w Stali, ale nikt na to nie zwrócił uwagi? :lol:
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna