Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Bizoniasty 2009-11-27, 1:33 pm
Ale ten cios w środku pola w meczu z Odrą Opole to chyba wszyscy zapamiętają na wieki Ehhhh co to był za mecz wtedy:)
Razem mieszkali, ciągle ze sobą rozmawiają, słuchają tej samej muzyki, są nawet do siebie podobni. Piłkarsko dzieli ich przepaść. Jak się okazuje, najlepszym przyjacielem drugiego bramkarza Zagłębia Lubin Jewhena Kopyła jest Dmytro Czychriński, piłkarz Barcelony.
O swojej znajomości z Czychrińskim Kopył opowiedział serwisowi zaglebie-lubin.pl. Powód to 12-dniowy wyjazd Ukraińca do Hiszpanii.
- Znamy się od ośmiu lat i to właśnie on mnie zaprosił do siebie. Graliśmy razem w reprezentacji, mieszkaliśmy w internacie sportowym we Lwowie. A teraz ciągle do siebie dzwonimy, rozmawiamy przez Internet. Kiedy mamy wolne, to razem jeździmy na wakacje. Dmytro to mój najlepszy przyjaciel! - opowiada Kopył.
Golkiper Miedziowych rozmawiał m.in. z przyjacielem o jego sytuacji w nowym klubie. Czychriński niedawno trafił do Barcelony z Szachtara Donieck, więc w tym sezonie ma się przede wszystkim zaaklimatyzować w nowym otoczeniu. - W przyszłym będzie już pierwszoplanową postacią. Znam Dmytro i doskonale wiem, na co go stać! - dodaje.
Kopył to nie jedyny piłkarz Ekstraklasy, który ma sławnego kumpla w wielkim klubie. Dobrym kolegą Brazylijczyka Bruno z Jagiellonii jest pomocnik Manchesteru United Anderson.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników