Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-11-21, 12:19 am

AjriSSS napisał(a):Wracając do Jaromina. Nie pamiętam dokładnie ale to chyba była bramka ze Stalą gdzie dostał prostopadłą piłkę i ku zdziwieniu wszystkich - zwłaszcza obrońców - poszedł w prawo - od bramki, a nie tak jak zrobiłoby 95 % piłkarzy - także bardziej klasowych. To świadczy o jego dużych umiejętnościach.

Też zwróciłem uwagę na zachowanie Jaromina przy tej bramce. To jest piłkarz grający bardzo nieprzewidywalnie w dobrym i złym sensie tego słowa. Faktycznie potrafi zaskoczyć niestandardowym zagraniem i jest niezły technicznie ale niestety widać po nim, że nie jest rasowym snajperem, bo brakuje mu zimnej krwi przy stuprocentowych sytuacjach. Do tego dochodzi jego słynny charakter, którego na szczęście u nas jeszcze nie pokazał. Mimo wszystko to bardzo pożyteczny, doświadczony zawodnik. Widać, że nie jest jeszcze wypalony i chce mu się grać.
Co do napastników, to wszyscy są wybiegani, potrafiący skonstruować akcję, ale brakuje nam takiego, który potrafiłby je w polu karnym wykończyć. Kogoś w stylu Fundakowskiego, który myślę, że byłby dużym wzmocnieniem i rozwiązałby nasze kłopoty ofensywne.
django

Postprzez MrCricket 2009-11-21, 10:48 am

emdżej napisał(a):Nagaoka nie nadaje się do Zagłębia. To, że jako jeden z zaledwie dwóch piłkarzy strzelił nam bramkę na Ludowym w tym sezonie, nie oznacza, że jest dobry. W końcu rozegrał w tym sezonie aż jeden pełen mecz w lidze i aż cztery razy grał w podstawowej jedenastce :lol:

Widziałem go w akcji, walczak niesamowity- typowy kamikaze. Niestety warunkami fizycznymi i umiejętnościami nie zachwyca.
MrCricket

Postprzez patrios91 2009-11-21, 4:48 pm

No i Radzionkow dziala i latwo fotela lidera nie odda...

21 listopada 2009, 7:20:02 - slady
Ruch Radzionków bliski pozyskania Lukšysa

Działacze radzionkowskiego klubu ustalają szczegóły pozyskania z Polonii Bytom litewskiego napastnika Povilasa Lukšysa - poinformował SportSlaski.pl. Zawodnik Ruchu Paweł Giel w najbliższym tygodniu ma być testowany w Odrze Wodzisław Śląski.

Povilas Lukšys do bytomskiej Polonii trafił z Sūduvy Marijampolė. Dotychczas w Ekstraklasie rozegrał dwa spotkania. Wystąpił w ośmiu meczach ligowych drużyny Młodej Ekstraklasy Polonii, gdzie zdobył dwie bramki.

19-letni Giel występuje na pozycji pomocnika. Jest wychowankiem zespołu z Radzionkowa, później był graczem Zantki Chorzów. W rundzie jesiennej obecnego sezonu zagrał w dziewięciu ligowych meczach, strzelając jednego gola.

źródło: własne / SportSlaski.pl
-> http://www.90minut.pl/news/108/news1088 ... ksysa.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez SO_1906 2009-11-22, 12:10 pm

Ja bym z chęcią w Zagłębiu widział Z.Zakrzewskiego... Z tego co się orientuje to gościu jest bez klubu, a jest z niego kawał dobrego napastnika ;-)
SO_1906

Postprzez August 2009-11-23, 8:07 am

SO_1906 napisał(a):Ja bym z chęcią w Zagłębiu widział Z.Zakrzewskiego... Z tego co się orientuje to gościu jest bez klubu, a jest z niego kawał dobrego napastnika ;-)

Zakrzewski to raczej za wysoka półka dla nas. Zresztą myślę, że znajdzie sobie jakiś klub w wyższej klasie rozgrywkowej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2009-11-23, 12:50 pm

August napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Ja bym z chęcią w Zagłębiu widział Z.Zakrzewskiego... Z tego co się orientuje to gościu jest bez klubu, a jest z niego kawał dobrego napastnika ;-)

Zakrzewski to raczej za wysoka półka dla nas. Zresztą myślę, że znajdzie sobie jakiś klub w wyższej klasie rozgrywkowej.

I właśnie to mnie smuci że po raz kolejny może zadecydować klasa rozgrywkowa... Pewnie zgłoszą się po niego kluby typu Cracovia, Lechia Gdańsk, Piast, Polonia W, Widzew czy Górnik Zabrze bo on umiejętności ma conajmniej na 1 ligę. W Zagłębiu jedynie mogłaby go pokusić wielka chęć awansu i mozliwości do tego oraz gdyby prezes się postarał to jakiś ciekawy kontrakt.
SO_1906

Postprzez rif 2009-11-23, 2:57 pm

Nie ma co tworzyć kominów płacowych
rif

Postprzez August 2009-11-23, 7:48 pm

Ciekawe nazwiska w Górniku do odstrzału:
Robert Szczot, Damian Gorawski , wolną rękę dostali również: Paweł Strąk, Piotr Madejski, Mariusz Przybylski, Ensar Arifović, Michal Vaclavik, Marius Kiżys, Tadas Papeckys, Michał Karwan, Mariusz Dzienis, Dawid Jarka, Mariusz Gancarczyk, Adam Marciniak i Marek Gala.
choć wiem ze to science-fiction to właśnie pomarzyłem sobie o Szczocie. W sparingu z nami na Klimontowie wymiatał jak diabli.W meczu pucharowym z nami też był jednym zlepszych plejersów Zabrzan. No i jest Ensar, który wolał Zabrze od Sosnowca.
August

Postprzez patrios91 2009-11-23, 7:55 pm

August napisał(a):Ciekawe nazwiska w Górniku do odstrzału:
Robert Szczot, Damian Gorawski , wolną rękę dostali również: Paweł Strąk, Piotr Madejski, Mariusz Przybylski, Ensar Arifović, Michal Vaclavik, Marius Kiżys, Tadas Papeckys, Michał Karwan, Mariusz Dzienis, Dawid Jarka, Mariusz Gancarczyk, Adam Marciniak i Marek Gala.
choć wiem ze to science-fiction to właśnie pomarzyłem sobie o Szczocie. W sparingu z nami na Klimontowie wymiatał jak diabli.W meczu pucharowym z nami też był jednym zlepszych plejersów Zabrzan. No i jest Ensar, który wolał Zabrze od Sosnowca.

Skad masz takie info ze ci wszyscy zawodnicy sa do odstrzalu ? ?
patrios91

Postprzez August 2009-11-23, 8:05 pm

Do wyboru do koloru, jak mawiajÄ…:

Piętnastu piłkarzy Górnika Zabrze może szukać nowego pracodawcy. Prezes, Jędrzej Jędrych, spotkał się ostatnio z niechcianymi zawodnikami i przekazał im wolę właściciela klubu - firmy Allianz.

Na liście do odstrzału są, co nie jest zaskoczeniem, Robert Szczot (skłócony z trenerem Ryszardem Komornickim) i Damian Gorawski (wiecznie kontuzjowany). Jak się nieoficjalnie dowiedział "Przegląd Sportowy", wolną rękę dostali również: Paweł Strąk, Piotr Madejski, Mariusz Przybylski, Ensar Arifović, Michal Vaclavik, Marius Kiżys, Tadas Papeckys, Michał Karwan, Mariusz Dzienis, Dawid Jarka, Mariusz Gancarczyk, Adam Marciniak i Marek Gala.

- Nie będę komentował czy chodzi akurat o te nazwiska - mówi prezes Górnika. - Potwierdzam jednak, że piętnastu piłkarzy dostało od nas przyzwolenie na zmianę barw. Spotkałem się z nimi i poinformowałem ich o tym - dodaje.
http://www.sportslaski.pl/Czystki-w-Gor ... ,info.html
August

Postprzez patrios91 2009-11-23, 9:05 pm

August napisał(a):Do wyboru do koloru, jak mawiają:

Piętnastu piłkarzy Górnika Zabrze może szukać nowego pracodawcy. Prezes, Jędrzej Jędrych, spotkał się ostatnio z niechcianymi zawodnikami i przekazał im wolę właściciela klubu - firmy Allianz.

Na liście do odstrzału są, co nie jest zaskoczeniem, Robert Szczot (skłócony z trenerem Ryszardem Komornickim) i Damian Gorawski (wiecznie kontuzjowany). Jak się nieoficjalnie dowiedział "Przegląd Sportowy", wolną rękę dostali również: Paweł Strąk, Piotr Madejski, Mariusz Przybylski, Ensar Arifović, Michal Vaclavik, Marius Kiżys, Tadas Papeckys, Michał Karwan, Mariusz Dzienis, Dawid Jarka, Mariusz Gancarczyk, Adam Marciniak i Marek Gala.

- Nie będę komentował czy chodzi akurat o te nazwiska - mówi prezes Górnika. - Potwierdzam jednak, że piętnastu piłkarzy dostało od nas przyzwolenie na zmianę barw. Spotkałem się z nimi i poinformowałem ich o tym - dodaje.
http://www.sportslaski.pl/Czystki-w-Gor ... ,info.html

..aha dzieki za link.. ;-) Ciekawe kiedy Pierscien da jakies info na temat tej perelki co ma przejsc do Zaglebia. Kilku zawodnikow Gornika zasluguje na uwage ,a Szczot w szczegolnosci. Trzeba tylko szybko dzialac i nie czekac az ktos inny sie o nich upomni. Warto juz wzmacniac sklad pod katem I ligi.
patrios91

Postprzez August 2009-11-23, 9:15 pm

SO_1906 napisał(a):I właśnie to mnie smuci że po raz kolejny może zadecydować klasa rozgrywkowa... Pewnie zgłoszą się po niego kluby typu Cracovia, Lechia Gdańsk, Piast, Polonia W, Widzew czy Górnik Zabrze bo on umiejętności ma conajmniej na 1 ligę.

Chyba ciężko byłoby przebić Lecha:

Lech Poznań rozmawia ze Zbigniewem Zakrzewskim w sprawie jego powrotu do klubu - poinformowała "Gazeta Wyborcza". - To dla mnie propozycja priorytetowa - mówi rozważający swą przyszłość zawodnik.

Zakrzewski jest piłkarzem bez obowiązującego kontraktu. - Spotkałem się z przedstawicielem Lecha, w tym tygodniu umówiłem się na następne spotkanie. Nie ukrywam, że chcę grać w Lechu i propozycja z "Kolejorza" jest dla mnie priorytetowa. Rozmowy z innymi klubami zawiesiłem do czasu zakończenia rozmów z Lechem - deklaruje piłkarz.

Zakrzewski jest zdecydowany, Lech jeszcze nie. - Owszem, jesteśmy umówieni na rozmowę. Wtedy zastanowimy się, czy Zbyszek jest w stanie zagrać tak, jak wtedy, gdy tak bardzo chciał od nas odejść - mówi dyrektor sportowy klubu Marek Pogorzelczyk.
źródło: Gazeta.pl
http://www.90minut.pl/news/109/news1090 ... echem.html
August

Postprzez SO_1906 2009-11-23, 10:44 pm

August napisał(a):
SO_1906 napisał(a):I właśnie to mnie smuci że po raz kolejny może zadecydować klasa rozgrywkowa... Pewnie zgłoszą się po niego kluby typu Cracovia, Lechia Gdańsk, Piast, Polonia W, Widzew czy Górnik Zabrze bo on umiejętności ma conajmniej na 1 ligę.

Chyba ciężko byłoby przebić Lecha:

Lech Poznań rozmawia ze Zbigniewem Zakrzewskim w sprawie jego powrotu do klubu - poinformowała "Gazeta Wyborcza". - To dla mnie propozycja priorytetowa - mówi rozważający swą przyszłość zawodnik.

Zakrzewski jest piłkarzem bez obowiązującego kontraktu. - Spotkałem się z przedstawicielem Lecha, w tym tygodniu umówiłem się na następne spotkanie. Nie ukrywam, że chcę grać w Lechu i propozycja z "Kolejorza" jest dla mnie priorytetowa. Rozmowy z innymi klubami zawiesiłem do czasu zakończenia rozmów z Lechem - deklaruje piłkarz.

Zakrzewski jest zdecydowany, Lech jeszcze nie. - Owszem, jesteśmy umówieni na rozmowę. Wtedy zastanowimy się, czy Zbyszek jest w stanie zagrać tak, jak wtedy, gdy tak bardzo chciał od nas odejść - mówi dyrektor sportowy klubu Marek Pogorzelczyk.
źródło: Gazeta.pl
http://www.90minut.pl/news/109/news1090 ... echem.html

Czyli jak Lech się skusi to będzie pozamiatane z Zakrzewskim...
SO_1906

Postprzez handitto 2009-11-23, 10:57 pm

Kilku zawodnikow Gornika zasluguje na uwage ,a Szczot w szczegolnosci.

absolutnie NIE ! Po co nam zawodnik, który sra wyżej niż ma dupsko i uważa się za wielką gwiazde, to że kilka razy szybciej pogonił na skrzydle nie oznacza, że jest super piłkarzem, sodówka wylewa mu się uszami. Jesli Komornickiemu się stawia to co by było z Pierścionkiem, poza tym sądze że jego wymagania płacowe nie byłyby do zrealizowania.
handitto

Postprzez rif 2009-11-23, 10:58 pm

Mój dobry znajomy jest kibicem Górnika, nie raz wspominał o zarobkach piłkarzy typu Gorawski, Strąk czy właśnie Szczot. To się liczy zupełnie inaczej niż wydatki płacowe Zagłębia ;-) Kto wie czy tą perełką nie miał być Iwan z gieksy, to faktycznie byłby hit jak na tą ligę.
A tak na marginesie, Kudyba chce ściągnąć Flejterskiego do Miedzi.
rif

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników