Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez lukster 2009-11-17, 5:27 pm

a czemu sparing bedzie na niwce ?
lukster

Postprzez LukaszB 2009-11-17, 5:50 pm

8) bo chyba stan murawy na Ludowym na to nie pozwala...JEDEN WIELKI WSTYD!!!Znow tulaczka sie szykuje ;-(
LukaszB

Postprzez José 2009-11-17, 6:11 pm

LukaszB napisał(a):bo chyba stan murawy na Ludowym na to nie pozwala

A tym razem niby czemu? Przecież od 4 dni nie pada... Co do miejsca sparingu-co prawda Niwka to dzielnica Sosnowca, ale jest to krańcowy punkt Zagłębia Dąbrowskiego; dla większości Zagłębiaków lepiej by było rozegrać sparing np. na Sarmacji.
José

Postprzez August 2009-11-17, 6:26 pm

LukaszB napisał(a):8) bo chyba stan murawy na Ludowym na to nie pozwala...JEDEN WIELKI WSTYD!!!Znow tulaczka sie szykuje ;-(

Nie rozumiem tego płaczu i sekowania Niwki jakby nie było dzielnicy Sosnowca. Rozumiem gdyby grali w Szopienicach, ale w Sosnowcu? Zresztą Podbeskidziu i Wiśle nie przeszkadzało a Tobie przeszkadza. Nie wstyd Ci ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mayday77 2009-11-17, 6:30 pm

José napisał(a):
LukaszB napisał(a):bo chyba stan murawy na Ludowym na to nie pozwala

A tym razem niby czemu? Przecież od 4 dni nie pada... Co do miejsca sparingu-co prawda Niwka to dzielnica Sosnowca, ale jest to krańcowy punkt Zagłębia Dąbrowskiego; dla większości Zagłębiaków lepiej by było rozegrać sparing np. na Sarmacji.

Może dlatego że Krakusy będą miały na Ludowym swoją "Świętą Wojnę",po tych opadach murawa jest pewnie w niezbyt dobrym stanie, nasz sparing jest jutro,a mecz Krakusów w niedzielę.
Wisła Kraków-Cracovia 22.11.2009 godz.17-Stadion Ludowy w Sosnowcu
mayday77

Postprzez LukaszB 2009-11-17, 6:35 pm

August nie wstyd!bo Zagłębie powinno grac na wlasnym obiekcie,a nie tulac sie po innych,wiec prosze bez animozjii mi tutaj i wmawiania czegos czego ja na mysli nie mialem...pompa jest uszkodzona!!!i to kolejny dowod na "przykladna prace" panow z Zielonej... 8) A boisko Aksu podobno tez nie jest "zbytnie" ale moze sie myle w tej kwestii... 8)
LukaszB

Postprzez August 2009-11-17, 7:03 pm

LukaszB napisał(a):August nie wstyd!bo Zagłębie powinno grac na wlasnym obiekcie,a nie tulac sie po innych,wiec prosze bez animozjii mi tutaj i wmawiania czegos czego ja na mysli nie mialem...pompa jest uszkodzona!!!i to kolejny dowod na "przykladna prace" panow z Zielonej... 8) A boisko Aksu podobno tez nie jest "zbytnie" ale moze sie myle w tej kwestii... 8)

Jak skończą robić boczne i krakusy się wyniosą to proszę bardzo. Ale póki co tak nie jest i doprawdy czepianie się Niwki przekracza moje horyzonty myślowe. Ale moze jestem głupszy niż sądzę. Ale przeciwko grze na Niwce to ja nic nie mam.
August

Postprzez Smazu 2009-11-17, 7:15 pm

Znowu coś nie pasuje... co wiadomość to płacz.Dojechać można tramwajem 26 i autobusami 18,26,35,150,160 jak komu pasuje.
Autorzy następnych żali co do sparingu będą banowani.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-11-17, 8:23 pm

Lukster napisał : "trenowałem na aks niwka. a teraz trenuje na klimontowie", w kolejnym poście: "PawełK ale ja chce trenowac na zagłebiu tylko w zagłebiu " .

Zagadka dla intigentnych: co tu jest nie tak ?
August

Postprzez swiezy52 2009-11-17, 8:24 pm

kol lukster jak sobie nie dasz spokoju to ja ci dam spokoj :) posty nie na temat zostaly usuniete
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2009-11-17, 8:31 pm

mayday77 napisał(a):Wydaje się jednak, że najniżej stoją akcje Konrada Koźmińskiego i Krzysztofa Myśliwego. Koźmiński długo nie dostawał szans na grę, ale w końcówce rundy zaczął strzelać bramki i trener wypowiada się o nim z coraz większym uznaniem. Myśliwy z kolei nie odzyskał formy strzeleckiej z poprzedniego sezonu. - Jeżeli spojrzymy na jego obecną dyspozycję, to faktycznie nie wygląda ona najlepiej. Akcenty ofensywne rozkładają się teraz na większą liczbę zawodników i Krzysiek nie najlepiej czuje się w takiej grze - ocenia Pierścionek. Zagrożonym zawodnikom pozostają trzy listopadowe sparingi na udowodnienie swojej przydatności.

Mam wrażenie, że los Myśliwego moze zostać przesądzony. Nie bardzo podoba mi się wypowiedź Pierścionka o akcentach ofensywnych. Nie wiem dlaczego Myśliwy miałby sobie nie poradzić. Ale to może zasłona dymna. Niemniej jednak w sprawach taktyki wolałbym aby wypowiadali się mądrzejsi ode mnie jak np. Django.
August

Postprzez django 2009-11-17, 9:21 pm

W poprzednim sezonie Krzysiek miał pełną swobodę w ofensywie. Mógł rozgrywać, schodzić na skrzydła, ustawiać się w polu karnym itp. Teraz mamy więcej piłkarzy, którzy dobrze radzą sobie z przodu, dlatego Pierścionek wymaga od niego większej dyscypliny taktycznej i wygląda na to, że Krzysiu w nowej sytuacji nie bardzo potrafi się odnaleźć. Chociaż oczywiście jest jeszcze taka opcja, że to trener nie potrafi go teraz wpasować. Trudno to jednoznacznie ocenić. Cały czas mam nadzieję, że te wypowiedzi ze strony Pierścionka to bardziej forma nacisku na Myśliwego, żeby wziął się do roboty.
django

Postprzez August 2009-11-17, 10:26 pm

Na Niwce w samo południe
Jutro wielkie wydarzenie w Sosnowcu. Zagłębie i GKS Katowice ostatnimi czasy grają ze sobą nadzwyczaj rzadko i oczywiście są to tylko sparingi. Wszystko dlatego, że na jednym ligowym poziomie oba zespoły walczyły jeszcze w czasach starożytnych czyli w sezonie 1991/92 (ostatni raz w czerwcu 1992 roku GKS rozbił w ekstraklasie rywali na Bukowej 5:0). Dlatego warto odnotować każdy najmniejszy sparing między drużynami, których stadiony dzieli przecież zaledwie 9 minut i 49 sekund drogi...

Do takiego sparingu ma dojść jutro w samo południe na stadionie AKS-u Niwka. Oczywiście nie ręczę, że lokalizacja i godzina się jeszcze nie zmienią...

Ubolewam nad tym stanem rzeczy, więc przy okazji przyznam się, że dla mnie optymalny skład ekstraklasy to osiem klubów z głębi Polski, siedem górnośląskich i jeden zagłębiowski. Co tydzień mielibyśmy na małej przestrzeni jakieś porządne meczysko. Fajnie by było.
(...)
http://czado.blox.pl/2009/11/Na-Niwce-w ... udnie.html
August

Postprzez YOOSHKY 2009-11-18, 11:50 am

Relacja radiowa ze sparingu
, 2009-11-18, 11:46

Zapraszamy do słuchania relacji radiowej z dzisiejszego sparingu pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a GKS Katowice. Początek relacji o godzinie 11:55. SŁUCHAJ
http://www.zaglebie.eu/relacja-radiowa- ... 2_124.html
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2009-11-18, 2:15 pm

Krzysiek jak wiadomo jest indiwidualista.. sam lubi strzelac bramki. W zeszlym sezonie gra byla oparta glownie na Mysliwego na niego wszyscy liczyli. W tym sezonie jesli chodzi o ofensywe mamy Filipowicza Lache Jaromina Pacha i dobrze dysponowane skrzydla. Dryblingi Krzyska na nic sie teraz zdadza. Skoro jest w slabej formie i nie umie sie dopasowac do nowego stylu gry...to chyba nalezy sie z nim pozegnac i podziekowac za kawal dobrej roboty jaka wykonal w zeszlym sezonie. Tez mi go bedzie szkoda ale taka jest pilka. Kazda "gwiazda" musi kiedys zejsc ze sceny. Przyklad Reissa ktory w Lechu odpierniczal cala robote...ale jak forma malala i wiek dopisywal to przeszedl do I ligi. Dobra koniec o Mysliwym.

;-) Jak tam zaprezentowal sie nasz testowany zawodnik ze Slezy,bo nie mialem okazji byc na sparingu ? ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna