Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez nexus7777 2009-11-13, 1:38 pm

Krzyśka bardzo szanuję i cieszy mnie to że broni barw naszego klubu, ale Krzysiek nic nie wniósł do drużyny w tym sezonie. Sprzedać go czy zostawić - chyba nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, tak samo nikt nie da pewności, że po dobrze przepracowanym okresie zimowym Krzysiek wróci do formy z zeszłego sezonu. Też nikt nie da pewności, że w przypadku wymiany Krzyska na innego napastnika ten wpisze się w zespół i nagle zrobi się z niego król strzelców rundy wiosennej. Ja tylko współczuję trenerowi bo to on w głównej mierze będzie odpowiedzialny za skład drużyny na rundę wiosenną i oczywiście budowania zespołu pod I ligę, ale on też będzie zbierał bęcki w przypadku złych transferów. Chociaż patrząc wstecz transfery przed rozpoczęciem rundy jesiennej były trafione w 100% i chyba każdy to potwierdzi. Na koniec życzę Pierścionkowi udanych ruchów transferowych.

Ja osobiście zainteresowałbym się kupnem dwóch nowych zawodników:
1. bramkarz - żeby Adaś czuł na plecach oddech konkurencji;
2. napastnik - żeby dopiero po zakończeniu rundy wiosennej wyeliminować najsłabsze ogniwa i zacząć wzmocnienia.
nexus7777

Postprzez rif 2009-11-13, 2:02 pm

Do odstrzału powinien pójść przede wszystkim Koźmiński, gość zawiódł i to bardzo, te 3 ostatnie mecze nic tu nie zmieniają. Myśliwy musi zostać, zgadzam się z przedmówcami. Poza tym Guzik out i kilku młodych na wypożyczenie. A propos, Wściubiak mówił ostatnio, że zamierza odejść z Zagłębia żeby grać, przy czym nie ma zamiaru schodzić poniżej II ligi, zabawne, nie? ;-) Bramkarz nam niepotrzebny, generalnie nie ma co wymieniać kadry, jeden pewniak napastnik tylko za Koźmińskiego i gra gitarra!!
rif

Postprzez majkL 2009-11-13, 5:22 pm

Krzysiek Myśliwy jest zawodnikiem który absolutnie powinien grac w ZAGŁĘBIU !! Nawet nie będąc w optymalnej formie jest zagrożeniem dla całej defensywy drużyny przeciwnej.
Koniecznie natomiast trzeba wzmocnic zespół drugim bramkarzem.
Poza tym kadra po powrotach Kłody i Białek wygląda i wyglądałaby bardzo solidnie jak na realia II a może nawet
I ligi.
majkL

Postprzez patrios91 2009-11-14, 12:21 am

Krzysiek to dobry gracz....tylko mam nadzieje ze sodowka nie uderzyla mu do glowy jesli chodzi o gre w takim klubie jak Zaglebie. :zolta: Jesli runda wiosenna w wykonaniu Mysliwego bedzie wygladala tak samo jak jesienna to wiadomo co zarzad zrobi. Krzychu pracuj pracuj i jeszcze raz pracuj na treningach. ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez yahaya 1906 2009-11-14, 12:56 pm

patrios91 napisał(a):Krzysiek to dobry gracz....tylko mam nadzieje ze sodowka nie uderzyla mu do glowy jesli chodzi o gre w takim klubie jak Zaglebie. :zolta: Jesli runda wiosenna w wykonaniu Mysliwego bedzie wygladala tak samo jak jesienna to wiadomo co zarzad zrobi. Krzychu pracuj pracuj i jeszcze raz pracuj na treningach. ;-)

Nie wierze że Krzysiowi może uderzyć do głowy sodówka,przecież to nie jest junior wypływający na szeroką wode,tylko doświadczony,dojrzały (mam nadzieje) piłkarz,Sorry Krzysiu jeśli cie uraziłem.
yahaya 1906

Postprzez patrios91 2009-11-14, 3:18 pm

Sodowka nie uderza tylko mlodym niedoswiadczonym zawodnikom,ale takze tym co z marnych teamow przychodza do wartosciowych klubow i po jednym udanym sezonie przestaja uczciwie pracowac na treningach gdyz nachapali sie juz troszke "luksusow". Sorki za ostre slowa ale mam nadzieje ze nie dotycza one Krzyska Mysliwego ... i jest inny wazny powod slabych wystepow w tej rundzie. ...ale tak jak pisalem wczesniej...uczciwa solidna praca na treningach,a trener pewnie da szanse w podstawowej 11stce.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez KalF92 2009-11-14, 4:16 pm

Wydaje mi się że co niektórzy za surowo oceniają Myśliwego, może i nie jest królem strzelców, jednak jego ogólna postawa na meczach, styl gry i najważniejsze ambicja- to jest wystarczająca lista argumentów która powinna przeważyć za tym aby w Zagłębiu został.
Podstawowymi celami które należy zrealizować aby myśleć o awansie i w miare udanej grze w I lidze to należy:
1) Zadbać o szeroką kadrę aby nie mieć potem problemów w razie urazów.
2) Znaleźć skutecznego snajpera/
3) Zadbać o to by Filipowicz został w Zagłębiu po tym sezonie.
4) Postarać się o jakiegoś zdolnego młodzieżowca.
5) Nie opierdalać się zimą.
KalF92

Postprzez Sonda 2009-11-14, 7:44 pm

rif napisał(a):Do odstrzału powinien pójść przede wszystkim Koźmiński, gość zawiódł i to bardzo, te 3 ostatnie mecze nic tu nie zmieniają.

W jaki sposób zawiódł? Nie zgodzę się z tobą, ponieważ on wcześniej nie dostawał szans na gre od trenera. Pierścień tak chyba tylko na odczepke dał mu wejść w pucharze a tu chłopak wykorzystał szanse. Kto był na meczu widział że po strzelonej bramce biegł w strone trenera a ten uciekł na ławke i nawet ręki nie podał. Uwazam że jeżeli będzie więcej grać to Zagłębie będzie mieć z niego pożytek.
Sonda

Postprzez KalF92 2009-11-14, 9:28 pm

fakt jest taki że mamy napastników grających na dobrym w miarę wyrównanym poziomie i dlatego ciężko jest wytypować kogoś kto miałby odejść, według mnie należy odpuścić sobie zwalnianie i wypożyczanie napastników, można przeprowadzić redukcję po sezonie jak już będzie się kompletowało skład na mam nadzieję pierwszą ligę.
KalF92

Postprzez maniek-75-75 2009-11-14, 11:12 pm

Sonda napisał(a):W jaki sposób zawiódł?

w taki że do tej pory nie pracował uczciwie...za tego grajka możemy mieć dużo bardziej wartościowego.....
maniek-75-75

Postprzez gumiś 2009-11-14, 11:13 pm

KOZMINSKI musi zostac ,udowodnil swoimi wejsciami ze zasługuje na gre w Zaglebiu i to smiało moze powalczyc o pierwszy skład jesli trener bardziej mu zaufa a do tego to jeden z nielicznych rodowitych Zagłebiakow zreszta widac to bylo po strzelonych golach jak cieszyl sie podbiegajac do kibicow i całujac nasz ukochany herb, mysle ze potrzebny nam dobry rozgrywajacy,mysle ze Lacha powinien zaczac grac w pomocy,spokojnie przepracowana zima i mysle ze spokojnie powinnismy awansowac do 1 ligi
gumiś

Postprzez mario999 2009-11-14, 11:48 pm

maniek-75-75 napisał(a):
Sonda napisał(a):W jaki sposób zawiódł?

w taki że do tej pory nie pracował uczciwie...za tego grajka możemy mieć dużo bardziej wartościowego.....

Rozbawiles mnie pseudoznawco do lez.
Nie pracowal uczciwie????????????????
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Jak masz pisac takie glupoty to lepiej nic niepisz.........
mario999

Postprzez Adam1906 2009-11-15, 10:56 am

Zgadzam się z Tobą gumiś. Moim zdaniem Konrad nie dostawał za dużo szans gry od Pierścionka i dlatego było, jak było. Ważne jest to, iż Koźmiński jest ambitnym piłkarzem, stać go na bardzo dużo i, co równie ważne, jest to chłopak oddany sercem naszemu Zagłębiu! Pozdro :niezle:
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-11-15, 11:09 am

Co do zwalniania Kozy to mam mieszane uczucie - osobiscie nie zwolnił bym tego chłopaka,
to wina trenera ze nie dostał szans wczesniej - jesli były inne sprawy np. CHMIEL lub JECZMIEN
to moglibysmy wiedziec - prowadzi facet niesportowy tryb zycia wszystko jest jasne tylko jest
jeden szczegół ten facet wrócił ze Szkocji koniec kropka. Ktos zapyta a co to ma do rzeczy
a no ma wieksza tolerancja w tej kwestii.
Dla mnie jest rzecza wazna czy Pan Piotr posiada uprawnienia do prowadzenia druzyny w I lidze
czy bedziemy przerabiali ponownie praktyki zagraniczne i inne egzaminy. Moze ktos wie jaki
jest status trenerski Pana Piotra oprócz WUEFISTY.
Co sie zas tyczy składu to wczesniej napisałem i bede sie tego trzymał - bramkarz plus dwóch
napastnikow i tutaj stawiam sobie pytanie CZY SA W TYM KRAJU SKUTECZNI NAPASTNICY?
Moze juz w srode z GKS zobaczymy kto ewenualnie jest przymierzany do druzyny. Dużo czasu
przed nami do rozpoczecia rundy i dokonania wzmocnien - jak oswiadcza Pan Szatan Senior
wszystkie pieniadze z Cracovii przeznaczy na wzmocnienie druzyny. Jesli tak -to mozna by
wnioskowac ze w I lidze mozemy zatrzymac sie tylko na rok - oby nasze Zagłebie podażało
śladem Pogoni Szczecin.Co sie tyczy 2 napastników - mozna zrezygnowac z jednego pomocnika.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez bonus11 2009-11-15, 12:17 pm

Ja bym był za tym żeby Marcin został przesunięty do pomocy,razem z Pachem byli by ciekawy duetem.No ale jesli Marcin woli grac w ataku,a TRENER tez jest za tym,no to nie bedziemy dyskutowac.Jak dla mnie potrzebny jest jeszcze jeden środkowy pomocnik.Troche ich mamy,ale czy to jest jakosc jaką bysmy sobie zyczyli?Guzik,Bodziony,Dorobek,Szatan,Pach?Mysle ze z Grzesiem moglibysmy sie pozegnac,chodz to nie jest proste,poniewaz Dorobek pewnie ma jeszcze kontrakt,wiec jakas rekompensate musialby dostac.
Pozdrawiam
bonus11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna