Zagłębie Sosnowiec - Tur Turek, 11.11.2009r. godz. 18.oo.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Tur Turek, 11.11.2009r. godz. 18.oo.

Postprzez August 2009-11-11, 9:07 pm

Ufff, dobrze że się skończyło. Jak na takie a nie inne warunki spotkanie w naszym wykonaniu całkiem niezłe. Szkoda, że nie było lepszej skuteczności. No, ale nie ma co narzekać. Najważniejsze, że wygraliśmy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jacmar 2009-11-11, 9:11 pm

Trzeba jeszcze dodac że bramkarz turka miał dzień tura(konia)
jacmar

Postprzez August 2009-11-11, 9:12 pm

YOOSHKY napisał(a):
August napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):ale Radzionków będzie najlepszą drużyną przynajmniej od 2007r. z jaką Bałtyk się zmierzy.

Ale nam Waść dojechał. Uważam, że wcale nie mamy gorszego teamu aniżeli Radzionków.

Patrząc oczywiście na tabelę która raczej jest obiektywna. Póki co nie udowodniliśmy na boisku że jesteśmy lepsi.

Zwracam honor bo miałeś rację. Bez względu jak wyglądała gra Radzionkowa na Bałtyku, wygrywając udowodnili, że są najlepsi.
August

Postprzez MrCricket 2009-11-11, 9:14 pm

Ładny mecz, sporo sytuacji podbramkowych z naszej strony, mimo bardzo ciężkich warunków. Po prostu byliśmy lepsi od Tura i zasłużenie wygraliśmy. Runda jesienna wypadła pozytywnie i miejmy nadzieję, że na wiosnę będzie jeszcze lepiej :!:
MrCricket

Postprzez SO_1906 2009-11-11, 9:15 pm

Mogliśmy wygrać spokojnie 5:1... To co zrobił Bednar i Filipowicz przy akcjach 1 na 1 to nieporozumienie(Jaromina nie komentuje :-) )... i jeszcze słupek na dodatek. Druga połówa w naszym wykonaniu lepsza a zaangażowanie Hosica to coś pięknego, chłopak strój już w 50 minucie miał brązowy a reszta druzyny piękne i świecące ;-) Co do sędziego: SPALONY!!! :czerwona:
SO_1906

Postprzez davidian 2009-11-11, 10:16 pm

Bardzo dobry mecz bramkarza Tura Turek można by mu się przyjrzeć bliżej tym bardziej iż jest młody 21 lat. Wyjmował naprawdę trudne piłki i parę razy uratował swój zespół.

Nie za bardzo rozumiałem pretensje do sędziego o spalone które były wyłapywane bardzo poprawnie a szczególnie śmieszne było jak w pierwszej połowie Zagłębie wybijało aut zawodnik wyskoczył przy wyrzucie i sędzia prawidłowo zareagował przerywając grę co spowodowało falę oburzenia :lol: . No chyba że kibicie Zagłębia uważają każdy gwizdek i spalony w kierunku Zagłębia za niesprawiedliwy, więcej obiektywizmu.
davidian

Postprzez Strooś 2009-11-11, 10:19 pm

Pomimo fatalnych warunków do gry byliśmy dzisiaj zespołem zdecydowanie lepszym, przy odrobine większej skuteczności wynik mógł być roztrzygnięty już w 1 połowie. Byłem wściekły po sytuacji Jaromina w której nie trafił do pustej bramki. Biorąc jednak pod uwagę całokształt zaangażowania tego zawodnika w dzisiejszy mecz to myślę, że zagrał na plus. Życzę mu przełamania i trafienia w końcu do bramki przeciwnika w lidze.
Strooś

Postprzez banre666 2009-11-11, 10:30 pm

Brawo dla Tomka Szatana , dobry mecz . Według mnie trener trochę robi nam przypał przeklinając tak na konferencjach ...
banre666

Postprzez LucasUSA 2009-11-11, 10:35 pm

Chyba nie pozostaje nic innego jak pogratulowac tej druzynie bardzo dobrej rundy. Rodzi nam sie fajny zespol, z ciekawymi zawodnikami, z ktorych wielu mam nadzieje na dluzej zwiaze sie z nasza druzyna.
Dzenan ponownie pokazal, ile znaczy dla tej druzyny! Mam nadzieje, ze rozegra w naszych barwach jeszcze wiele sezonow i bedzie sosnowiecka legenda.
Slowa uznania dla Trenera - po ciezkich poczatkach widac, ze jego koncepcje i zaangazowanie przynosza efekty.
A co do "zwyklego ch..." to ma zupelna racje - ta druzyna potrzebuje teraz wsparcia, a nie idiotycznych tesktow.
Swietne zdjecie Dzenana w opisie meczu - nadaje sie na tapete!
LucasUSA

Postprzez Strooś 2009-11-11, 10:52 pm

Nie wiem co tak uraziło naszego trenera bo nie byłem świadkiem tego zdarzenia. Nie pochwalam bluzgania zawodników, trenerów i działaczy naszego klubu przez frustatów, którzy przychodzą na mecz po to tylko aby komuś ubliżyć. Myślę, że tacy ludzie nie powinni przychodzić na stadion. Jeśli mają coś komuś do powiedzenia to niech mają na tyle odwagi i zrobią osobiście a nie anonimowo ukrywając się za zasłoną tłumu. Z drugiej strony nasz trener nie powinien wypowiadać się w ten sposób publicznie, w końcu reprezentuje nasz klub i powinien zachować klasę.
Co do trenera Wojno to też w jego wypowiedzi było trochę ironi i jadu jeśli chodzi o komentarz stanu boiska. Jakie były warunki do gry to wszyscy widzieli i nikt tego nie negował, jednak jego wypowiedź, że nie wie jakim sposobem na tym boisku grają kluby ekstraklasowe była pod wpływem pewnej zazdrości z jego strony. Można to było skomentowć na wiele innych sposobów. Natomiast tą wypowiedzią pokazał, że zwykła ludzka zazdrość jest przywarą, która czasami kieruje ludzkimi emocjami. Swoją drogą to jestem przekonany, że gdyby warunki do gry były normalne to Tur wracałby z Sosnowca z bagażem czterech lub pięciu bramek.
Ostatnio edytowano 2009-11-11, 11:03 pm przez Strooś, łącznie edytowano 1 raz
Strooś

Postprzez Dobromir01 2009-11-11, 10:58 pm

Nie wiem co trener słyszał, ja siedziałem tuz za ławka rezerwowych i nie było żadnych tekstów obraźliwych na Szatana.( dostał brawa podczas zmiany) Murawa fatalna i rzeczywiście wstyd aby nowa płyta miała taki fatalny drenaż.
Jaromin chyba nie lubi strzelać do prawie pustej bramki z 5 metrów. To już 2 taka sytuacja w tej rundzie.
Sędzia i jego pomocnicy nie wiedzieli czasami co się dzieje i wszyscy to widzieli. Mam nadzieje ze obserwator też. :zolta:
Ogólnie b. dobry mecz. Cieszą te 3 punkty bardzo.
Życzę poprawy skuteczności naszym zawodnikom na kolejną rundę a będzie cacy.
Dobromir01

Postprzez August 2009-11-11, 11:06 pm

Niezależnie od racji, a w chwili obecnej Pierścionek ma sporo racji to nie mogą mu na konferencji aż tak bardzo puszczać nerwy. W każdym razie miał prawo określić swój stosunek do osób ubliżających, miał prawo bronić Tomka Szatana, ale moim zdaniem powiedział dosłownie o to jedno słowo za dużo.
August

Postprzez django 2009-11-11, 11:08 pm

To co wyprawiali dzisiaj w ataku Bednar, Pająk i Jaromin woła o pomstę do nieba. Wygraliśmy dzięki charakterowi i zaanagażowaniu, a tego Zagłębiu brakowało od lat. Tur baardzo słaby i powinno być 5:0. Te niewykorzystane okazje mogą się zemścić na koniec sezonu, bo liga jest wyrównana i niewykluczone, że będą decydować bramki. Ale podsumowując rundę to była bardzo udana.
Chciałbym się jeszcze odnieść do "zwykłych chujów". Jak interesuję się piłką, to jeszcze nie słyszałem takiej wypowiedzi ze strony jakiegokolwiek trenera. Nawet kontrowersyjny Murinho zna granice, których nie powinno się przekraczać.W cywilizowanym kraju za taką wypowiedź dostałby od związku taką karę finansową, że na drugi raz by się zastanowił. Trener Pierścionek niczego jeszcze w piłce nożnej nie osiągnął, a zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy. Z każdym kolejnym zwycięstwem odbija mu niestety coraz większa palma. Aż się boje pomyśleć co będzie jak awansujemy. Szkoda tylko, że to jest z jego strony zwykły oportunizm. Dlaczego nie powie sędziemu, że jest zwykłym chujem? Czemu nie powiedział nieudolnie zarządzającemu Zagłębiem właścicielowi i prezesowi, że są zwykłymi chujami? Kto bardziej zasługuje na takie określenie: drukujący mecz sędzia, rozwalający przez 2 lata klub zarząd, czy jakiś anonimowy idiota krzyczący coś z trybun? Różnica jest taka, że za sędzią stoi PZPN, zarząd mu płaci, a wyzywający go kibic jest dla niego nikim w związku z czym może o nim powiedzieć co mu ślina na język przyniesie. Albo mamy jaja i jesteśmy szczerzy wobec wszystkich, albo się nie odzywamy.
Ostatnio edytowano 2009-11-11, 11:24 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez banre666 2009-11-11, 11:22 pm

Dobromir01 napisał(a):Nie wiem co trener słyszał, ja siedziałem tuz za ławka rezerwowych i nie było żadnych tekstów obraźliwych na Szatana.

To nie chodzi o mecze . Po prostu w Żaganiu jak i we wrocławiu jakiś ziomek beształ T.Szatana "ty ch***, spier** itp" w Żaganiu tak zgnoił Szatana że nie podszedł z drużynom do sektora gdzie siedzieliśmy, tylko poszedł do szatni. We Wrocławiu było mniej "besztów " i podszedł do nas . BTW może miał trochę słabą dyspozycję w niektórych meczach ale besztać go i kazać mu spier*** to trochę przesada. Ale Pierścień i tak przesadza z tymi wulgaryzmami na koferencjach i wywiadach, on jest trenerem i w jakiś sposób reprezentuje ZS a w niektórych miejscach pozostawił nie smaczną opinie ...jednak dobrze że jako trener broni swoich zawodników . To się chwali. :brawo: tak po za tym jest git drugie miejsce jest i z tego trzeba się cieszyć. :brawo:
banre666

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna