Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Łuki19 2009-11-09, 10:39 am

Cargill - nowy sponsor Zagłębia
(zs), 2009-11-09, 10:26

Zagłębie SA pozyskało kolejnego sponsora. Do końca bieżącego sezonu umową z klubem związała się międzynarodowa firma Cargill (Polska) Sp. z o.o., dostawca produktów i usług dla przemysłu rolno-spożywczego.

Umowa została parafowana w ubiegłym tygodniu. Kwota, jaką Cargill przekaże Zagłębiu, owiana jest tajemnicą. - Jesteśmy zadowoleni z faktu, iż kolejna firma zdecydowała się pomagać Zagłębiu. Rozmowy z Cargillem przebiegały bardzo sprawnie - informuje prezes sosnowiczan, Paweł Hytry.

Materiały promocyjne nowego sponsora pojawią się na Stadionie Ludowym wraz z początkiem rundy wiosennej sezonu 2009/2010.

(Biuro prasowe Zagłębia Sosnowiec)

Cargill jest międzynarodowym dostawcą produktów i usług dla przemysłu rolno-spożywczego oraz usług związanych z zarządzaniem ryzykiem. Firma, zatrudniająca dziś 160 tysięcy pracowników w 67 krajach, w pełni angażuje się we współpracę z klientami i wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie, wspiera ich w odnoszeniu sukcesu.

Cargill w Polsce zatrudnia 830 osób w warszawskiej centrali oraz w 9 zakładach: we Wrocławiu, Pruszczu Gdańskim, Sierpcu, Siedlcach, Krzemieniewie k/ Leszna, Ropczycach k/ Rzeszowa, Krzepicach k/ Częstochowy oraz Kaliszu i Kiszkowie (LNB).

(za cargill-polska.pl)

zródło www.zaglebie.eu
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Szakal 2009-11-09, 10:47 am

Yyyy chyba jeszcze spie ... to bardzo powazny inwestor !!! Wyglada to tak , jakby firma wytypowala druzyne do awansu do 1 ligi , i ewentualnie po osiagnieciu 1 ligi przez Zaglebie beda inwestowac jakies pieniazki , oby okazali sie za pare lat strategicznym inwestorem . Z drugiej strony nie ma co sie podpalac i trzeba czekac na jakies szczegoly lub efekty sponsoringu w rundzie wiosennej :brawo:

P.S jezeli Cargil powaznie zacznie inwestowac i pojawi sie jego logo na koszulkach Zaglebia to chetnie kupie taka
Szakal

Postprzez turku 2009-11-09, 11:20 am

A ja z początku przeczytałem że to CARLING i już się ucieszyłem że będziemy mieć takiego samego sponsora jak Celtic.

No ale cóż. Najważniejsze że po ostatnich sukcesach Zagłębia wreszcie sponsorzy zaczęli się nami interesować.
turku

Postprzez patrios91 2009-11-09, 11:53 am

Widac ze sponsorzy wiaza przyszlosc z naszym klubem. Taka GKSa sreksa ..niby w I lidze i to w srodku tabeli,a nikt nie chce ich sponsorowac i to od dluzszego czasu. Nawet wczoraj w hat-tricku plakali ze bieda.
Nasze Zaglebie po malym kryzysie coraz bardziej sie rozwija i pilkarsko i finansowo;);)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez KBB 2009-11-09, 1:11 pm

czyżby pasze dla kurczaków przeważyły :)

ale z drugiej strony nieważne skąd się wziął ten Cargill - dobrze, że jest!
KBB

Postprzez August 2009-11-09, 1:21 pm

Brawo ! Bardzo się cieszę z powodu nowego sponsora. Może ten fakt pociągnie za sobą kolejnych chętnych do sponsoringu. W każdym razie gratuluję.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-11-09, 3:39 pm

Należą się gratulacje prezesowi i właścicielowi. Miejmy nadzieję, że to początek i pozyskanie kolejnych sponsorów jest kwestią czasu.
django

Postprzez RysioLubicz 2009-11-09, 4:23 pm

Szakal napisał(a):

P.S jezeli Cargil powaznie zacznie inwestowac i pojawi sie jego logo na koszulkach Zaglebia to chetnie kupie taka

Piękne rozumowanie,kupujesz koszulek dla herbu Zagłębia i miłości do tego klubu? czy dla sponsora który po roku czy kilku latach odejdzie i będzie miał w dupie klub?
RysioLubicz

Postprzez KalF92 2009-11-09, 4:50 pm

Miła wiadomość, a nawet bardzo im więcej pieniędzy tym lepiej, mam nadzieję że jeszcze w tym roku pojawi się kolejny sponsor.
KalF92

Postprzez Szakal 2009-11-09, 5:02 pm

RysioLubicz napisał(a):
Szakal napisał(a):

Piękne rozumowanie,kupujesz koszulek dla herbu Zagłębia i miłości do tego klubu? czy dla sponsora który po roku czy kilku latach odejdzie i będzie miał w dupie klub?

Posiadam jako kibic Zaglebia kilka przedmiotow z barwami i herbem Zaglebia Sosnowiec (recznik, pare koszulek, w tym hokejowa,czapeczke) . Rozumiem ze jestes niezadowolony ze klub znalazł sponsora , i juz pierwszego dnia stawiasz hipoteze ze po roku lub kilku latach bedzie miec w pupie klub ( kocham polska mentalnosc...) moze tak byc a moze rownie tak nie byc , po co pisac czarne scenariusze, cieszmy sie tym co jest !!

Sa rozne sposoby wspierania klubu , jedni kupuja bilety i chodza na mecze, inni daja pieniadze podczas zbiorek , inni rozwieszaja plakaty przed meczami (ogromny szacunek za to ) mozna tez zakupic koszulke z logo sponosra ?

Chyba na tym polega sponsoring w sporcie aby promowac nazwe , logo , produkt ? Jezeli sie myle to prosze mnie grzecznie wyprowadzic z bledu 8)

Z niecierpliwoscia czekam na rozwoj wydarzen w kwestii sponsora , brawa dla osob ktore braly udzial w operacji pozyskiwania Go :brawo:
Ostatnio edytowano 2009-11-09, 7:03 pm przez Szakal, łącznie edytowano 1 raz
Szakal

Postprzez 1andrzej 2009-11-09, 6:00 pm

:redface: marzy mi się bogaty sponsor ale i to jest plus tak dalej
1andrzej

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-11-09, 7:12 pm

1andrzej napisał(a)::redface: marzy mi się bogaty sponsor ale i to jest plus tak dalej

No biedny to on chyba nie jest
Zagłębiak_1906_

Postprzez August 2009-11-09, 8:04 pm

Może dołożę nieco dziegciu do tego garnca miodu i wyrażę żal, że w tej sprawie ukazał się - niestety n- suchy komunikat na oficjalnej zamiast (jak mi się wydaje) zrobienia szumu medialnego polegającego na zrobieniu konferencji z podpisania, a jak się technicznie nie dało to po prostu ogłoszenia umowy. Coś na wzór szumu jaki zrobił Ruch z podpisania umowy z Tauronem, który w praktyce też ponoć nie nawali kasy chorzowskim. No, ale chodzi mi tu po prostu o zrobienie szumu. Zresztą podobnie było z Budeconem. Spiker ogłosił przed którymś meczem i to tak niewyraźnie , że nie słyszałem nawet nazwy firmy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez NHK12 2009-11-09, 11:44 pm

NHK12

Postprzez LucasUSA 2009-11-10, 2:15 am

NHK12 napisał(a):http://www.cargill-polska.pl/

"Cargill jest światowym liderem w dostawach wysokiej jakości produktów skrobiowych i usług dla przemysłu. Jest też producentem spirytusu surowego."

No panowie, jak surowy spirytus, to od teraz tylko z Cargillu :twisted:

A tak na powaznie - bardzo mila wiadomosc przed przerwa zimowa! Napawa optymizmem. Poza tym strona Cargillu informuje, ze byli laureatem nagrody "Dobroczynca Roku". Mam nadzieje, ze to podwaliny dluzszej wspolpracy.

Za Wikipedia (angielska wersja, troche wiecej info http://en.wikipedia.org/wiki/Cargill - niestety polska wersja ma bardzo powazne bledy):
Cargill jest firma prywatna (najwieksza w USA firma nie notowana na gieldzie, nalezaca w 85 % do potomkow zalozycieli), zalozona w 1861 roku. Glowna siedziba firmy znajduje sie w Minneapolis, USA. I uwaga - firma zatrudnia 160 tysiecy pracownikow na calym swiecie i ma roczne obroty 120 MILIARDOW dolarow, z zyskiem na czysto 3.64 MILIARDA dolarow! Jesli bylaby publiczna firma (notowana na gieldzie) to zajela by miejsce w pierwszej dziesiatce najwiekszych kompanii wedlug listy Forbesa. Firma odpowiada za eksport 25 % amerykanskiego zboza. Wszystkie jajka ( ;-) ) ktore sa uzywane w sieci McDonalds w USA, pochodza z tej firmy
No to troche mnie ta informacja zaszokowala :)
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna