GKS Tychy - Zagłębie Sosnowiec 24.10.2009r., godz. 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: GKS Tychy - Zagłębie Sosnowiec 24.10.2009r., godz. 14:00

Postprzez August 2009-10-24, 8:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Django mysle ze widziałes mecz - zaskakuje mnie wypowiedz trenera ktory mowi ze nie wykorzystalismy sytuacji, a Mysliwy mowi ze nie mielismy sytuacji. Moje spostrzezenie KIEDY
Zaglebie ma czołowke na wyciagniecie ręki - to nadchodzi mecz i BATY.
Przeciez my kazdy mecz gramy w 10 zawodników wiec osłabienie jest i nie ma co sie oszukiwac
tak długo jak trener nie zacznie wystawiac normalnego skladu 11 zawodnikow najlepszych tak
długo beda problemy z wygrywaniem meczy. Linia pomocy jest osłabiona.
Pozdrawiam Tadeusz

Mam dość podobne odczucia. Znowu zmarnowaliśmy szansę pozostania w czołówce. I znowu będziemy musieli ją gonić. Nie wiem czy mimo wszystko problem nie tkwi w trenerze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-10-24, 8:29 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Django mysle ze widziałes mecz - zaskakuje mnie wypowiedz trenera ktory mowi ze nie wykorzystalismy sytuacji, a Mysliwy mowi ze nie mielismy sytuacji. Moje spostrzezenie KIEDY

Sytuacje były. Na początku Dżenan miał dwie bardzo dobre, a w końcówce Ryndak, który wszedł chyba trochę za późno, bo poprawił naszą grę ofensywną. Problem w tym, że jak na tak dużą przewagę w posiadaniu piłki mieliśmy tych sytuacji za mało. A że ani Myśliwy ani Filipowicz nie zagrali dobrego meczu, to tych kilka okazji nie wystarczyło.

pyla napisał(a):Byłem na meczu i powiem jedno poziom sędziowania był katastrofalny sędzia gwizdał jak chciał i krzywdził obie drużyny o karnym nie wspomne. Ogólnie zagraliśmy jedno ze słabszych spotkań ale piłkarsko byliśmy lepsi sprawiedliwy byłby remis ale to jest tylko gdybanie. W odróznieniu od Django mnie Tychy nie zachwyciły widziałem lepsze drużyny na Ludowym w tej rundzie ale to moje indywidualne odczucie. Gramy dalej ZAGŁĘBIE.

Zgadzam się, że sędziowanie tragiczne. Tychy zagrały bardzo dobrze, szczególnie w defensywie. Mieliśmy bardzo dużo stałych fragmentów i tylko kilka kończyło się strzałami. To efekt tego, że GKS nas bardzo dobrze rozpracował i przez cały mecz trzymali się założeń taktycznych. Oczywiście nie mieli przewagi w ofensywie, ale to efekt taktyki na ten mecz. Oddawali nam inicjatywę, wysoko atakowali pressingiem, wymuszali nasze straty i z tego robili szybkie akcje.
django

Postprzez KalF92 2009-10-24, 8:42 pm

Mówi się trudno i kocha się dalej. Szkoda straconych punktów, ale sezon się jeszcze nie skończył a sam awans wciąż jest bardzo realny.
Teraz powinni szybko zapomnieć o tym spotkaniu i zacząć myśleć o meczu ze Stalówką.
KalF92

Postprzez zaglebie123 2009-10-24, 11:35 pm

Panowie najwyższy czas żeby poszukać przyczyn nierównej gry wszak chcąc awansować nie można po szesnastej kolejce w sumie "zgubić" 20-stu PUNKTÓW !!! Ciągłe tłumaczenie,że nic się nie stało lub nie tracimy tak dużo albo większość meczy w rundzie rewanżowej mamy u siebie jest myśleniem co najmniej krótkowzrocznym.Mamy w kadrze jeszcze innych zawodników (KOŹMIŃSKI,GUZIK tak wychwalany przez trenera jako alternatywa praktycznie na każdą pozycję,BERNAŚ,WŚCIUBIAK czy SIERCZYŃSKI) Może czas sięgnąć po nowy "powiew" Nie ma ludzi niezastąpiąnych i skoro nie gra Lacha czy bez formy dalej jest Myśliwy lub gorzej gra Filipowicz,a ponadto inne drużyny w pewnym stopniu nas "rozszyfrowały" to może spróbować czegoś nowego ???!!! Przypominam nie zły mecz w PP z Przebojem Wolbrom !
zaglebie123

Postprzez YOOSHKY 2009-10-25, 8:06 am

Jeśli takie zagrania ręką się gwiżdże to pierwsze dotknięcie miało miejsce przed polem karnym.
Wcześniej wydaje się że był też faul.
-> http://zaglebie.eu/gol-strzelony-z-rzut ... _6_14.html
YOOSHKY

Postprzez uzielone 2009-10-25, 9:05 am

Sędzia wypaczył wynik meczu ale niestety jaka liga tacy i sędziowie :czerwona: Tychy mają dobra drużynę i remis byłby tutaj sprawiedliwy. Gramy dalej, Czarni są do ogrania a zwycięstwo w PP nad Stalą może podnieść morale drużyny. Stadion w Tychach i murawa nie powinny dostać licencji nawet na 2 ligę :czerwona: Radzionków i Tychy nie mają czego szukać w 1 lidze, najpierw powinni zadbać o odpowiednią infrastrukturę :czerwona: Na normalnej murawie mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej.
Co do nowego serwisu http://zaglebie.eu to w internecie jesteśmy potęgą ;-) Dwa nowoczesne serwisy plus forum kibicowskie stawia nas na dzień dzisiejszy w ekstraklasie ;-)
uzielone

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-10-25, 9:25 am

Kol. Uzielone - potwierdzam to w przekonaniu i zadowoleniem iz nasze strony Internetowe
Zagłebia Sosnowiec to poziom Ligi Mistrzów - Kochani tak trzymajcie.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-10-25, 9:45 am

Poziom sędziowania niestety przerażający. Niemniej jednak słyszałem wypowiedź Pierścionka dla Radia Katowice, z której wynikało że miał sporo pretensji przede wszystkim do swoich zawodników .
August

Postprzez August 2009-10-25, 9:52 am

Tychy - Zagłębie 1-0. "Przy lepszej skuteczności graliby w LM"15:55, 2009-10-24

Autor: Mariusz Polak

Święto w Tychach. - Chyba ostatni raz GKS wygrał z Zagłębiem, gdy jeszcze nas na świecie nie było - Mirosław Smyła, trener tyszan, nie krył zadowolenia po zwycięstwie nad sosnowiczanami.

- Zabrakło pazerności na komplet punktów, sportowej złości i agresji - Piotr Pierścionek, trener Zagłębia, wymieniał zarzuty jakie miał pod adresem swoich podopiecznych. Nic dziwnego skoro najaktywniejszym w poczynaniach ofensywnych w jego zespole był... obrońca Hosić. Bośniak przy wszystkich stałych fragmentach (a tych było sporo) wędrował pod bramkę tyszan i siał spustoszenie, ale bezskutecznie. - Nie było osoby, która dołożyłaby celnie głowę do tych wszystkich wrzutek - żałował Adrian Marek, obrońca gości. - Brakowało w ogóle klarownych sytuacji - przyznał otwarcie napastnik, Tomasz Myśliwy (czyżby to było połącznie Szatana z Myśliwym ? :lol: ) . Tylko Ryndakowi zabrakło centymetrów, gdy po jego strzale Kojdecki z wielkim trudem wybił piłkę na rzut rożny.

Jedynego gola w tym "typowym meczu na remis" - jak określił szkoleniowiec przyjezdnych - zdobył z rzutu karnego Kopczyk. - Sytuacja mocno kontrowersyjna - złościł się Pierścionek. - Dotknąłem piłkę ręką ewidentnie, ale zupełnie nieświadomie. Wstawałem z murawy i zahaczyłem - stwierdził z pochyloną głową Marek.

Tyszanie cofnęli się do obrony i znów trybuny zadrżały. Wszyscy mieli jeszcze w pamięci mecze, w których ich pupile potrafili w ostatnich sekundach roztrwonić wygraną. - Graliśmy jednak wyżej niż w tamtych spotkaniach. Nie pozwalaliśmy przeciwnikowi rozwinąć skrzydeł. Kontrolowaliśmy sytuację - cieszył się Tomasz Kasprzyk, pomocnik GKS-u, który żałował, że wcześniej nie przypieczętował zwycięstwa. - Szkoda wielka, gdyż miałem dwie sytuacje - kręcił głową "Kacper”. - Gdyby moi zawodnicy wykorzystywali wszystkie okazje, to graliby w Lidze Mistrzów - trener Smyła usprawiedliwiał z uśmiechem pechowca.

Po końcowym gwizdku, doszło do ostrej wymiany zdań w szatni Zagłębia, którą można było usłyszeć w całym budynku klubowym. Niestety, nie nadaje się ona do cytowania.

http://www.sportslaski.pl/Tychy-Zaglebi ... ,info.html
August

Postprzez Darian 2009-10-25, 10:21 am

Przestańcie pisać że sędzia wypaczył wynik. Jeżeli klub z aspiracjami do awansu nie strzela nawet bramki to z czym do ludzi???

Obudźcie się wreszcie bo my poza Nielbą nie wygraliśmy z nikim z czołówki. Jak ktoś ma jeszcze wiarę w piłkarzy to podziwiam. Bo ja osobiście już ją dawno straciłem.

Nasz "trener" jest geniuszem do potęgi. Zdejmuje Bodzionego a zostawia Szatana. No po prostu genialnego posunięcie pokazujące jego zdolności do przewidywania co zresztą pokazał później zdejmując wreszcie Szatana. Tyle że za późno i za późno wszedł Ryndlak który moim zdaniem zasługuje na grę w pierwszej jedenastce. Miał piłkę meczową i pewnie gdyby nie doskonała interwencja tyskiego bramkarza bylibyśmy w nieco lepszych nastrojach niż teraz.
Darian

Postprzez Kamil144 2009-10-25, 10:33 am

Zaglebie to klub ktory ma kibicow na poziomie ekstraklasy natomiast z zawodnikami roznie bywa potrafia zagrac mecz na wysokim poziomie lub spierniczyc mecz z ostatnia druzyna w tabeli.Mysle ze jesli mamy awansowac to powinnismy wykorzystywac wszystkie sytulacje ktore sobie stwarzamy a niestety ze skutecznoscia roznie bywa,klub ktory ma ambicje 1 ligowe (a pozniej ekstraklasa) nie powinien miec takich wachan formy.
Kamil144

Postprzez KalF92 2009-10-25, 11:44 am

Konieczny jest jakiś system motywacji piłkarzy Zagłębia do meczy, bo takiego brakuje i widać to przy meczach z Lechią Zielona Góra gdzie pada remis i Górnikiem Zabrze który ma możliwości na grę Ekstraklasie, a przegrywa z Zagłębiem 2:0. Oznacza to że Zagłębie ma spore możliwości jedynie czego brakuje to skuteczność i motywacja.
Co do samego meczu, to mam nadzieję że to ostatnie potknięcie Zagłębia w drodze do awansu.
Teraz Piłkarze muszą skoncentrować się maksymalnie na meczu ze Stalówką, ewentualna wygrana byłaby dużym sukcesem, no nie małą reklamą, która mogła by przyciągnąć ewentualnego sponsora.
KalF92

Postprzez Kamil144 2009-10-25, 2:28 pm

KalF92 dobrze mowisz (tzn.piszesz) Tylko jak chca grac z renomowanymi klubami typu Legia Wisla itp.To trzeba zaczac wygrywac z Jarota , Lechia ,Nielba czy Polonia Slubice
Kamil144

Postprzez KalF92 2009-10-25, 3:28 pm

Oczywiście że jeśli mieliby mieć okazję grać z drużynami z wyższych lig to muszą najpierw awansować, a alby to osiągnąć konieczne są zwycięstwa z drużynami słabszymi (Lechia Zielona Góra, Jarota).
Dlatego Szatan, Pierścionek i cała reszta powinni znaleźć sposób na motywację piłkarzy do WSZYSTKICH meczy.
KalF92

Postprzez August 2009-10-25, 4:43 pm

KalF92 napisał(a):Oczywiście że jeśli mieliby mieć okazję grać z drużynami z wyższych lig to muszą najpierw awansować, a alby to osiągnąć konieczne są zwycięstwa z drużynami słabszymi (Lechia Zielona Góra, Jarota).
Dlatego Szatan, Pierścionek i cała reszta powinni znaleźć sposób na motywację piłkarzy do WSZYSTKICH meczy.

Przecież taką rolę dla drużyny mieli spełniać zawodnicy pokroju Lachy czy Hosicia. Co by nie powiedzieć pod tym względem w ostatnich latach najlepszy był Ujek. Jak opierdalał kolegów na Kresowej to na Dalekiej liście na baczność stały.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna