Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Postprzez django 2009-09-14, 10:04 am

Co do sytuacji na treningu, koledzy którzy tak wiele piszecie, na pewno wiecie też jakie wcześniej Pierścionek miał przygody z Myśliwym. I nie chcę Pierścionka usprawiedliwiać, bo uważam że puściły mu nerwy i mógł się zachować z większą klasą. Natomiast nie można pisać, że tylko jedna strona jest zła, bo widowiskowo zjebała drugą.
django

Postprzez Blajpios 2009-09-14, 10:24 am

Kol. bbartek chyba najwięcej pośród ostatnich głosów wyszczególnił różne aspekty obecnego kryzysu i w większości może nawet - są to sprawy słusznie ujęte, stanowią realnie część problemu. Jakkolwiek jednak - przy paru rzeczach bym się nie zgodził, albo domagał się uzupełnienia. Skąd to ulegnięcie maniakalnej niemal tendencji niektórych kibiców, której jeszcze bodaj przed sezonem wraz z paru innymi osobami obawialiśmy się "na okoliczność, gdy znów przyjdzie parę porażek". Jasno pisałem, że nie ma podstaw do uważania Zagłębie za faworytów, pierwszorzędnych kandydatów do awansu. Jak zawsze "chorzy aż do utraty myślenia z namiętnego przywiązania do Zagłębia" niektórzy kibice jednak nie, wywindowali bożyszcze do góry, napompowali balona do granic, także pychą (vide znów pojawiające się słowa pogardy dla przeciwników). Teraz zaś, gdy przychodzi to, co przyjść musiało, oczywiście koniec świata, znowu są sami winni itd. Ludzie, opamiętajcie się! Nie widzicie własnego ośmieszenia, gdy piszecie "czas Pierścionka się skończył", przekręcacie nazwisko na Pierdzionek, "wkładacie do głowy" Pierścionkowi jako dowód, że jest głupi - to, co on przeszło rok temu wiedział, bo przecież on był orędownikiem sprowadzenia Myśliwego, widząc jego predyspozycje; wy teraz twierdzicie, że on tego nie widzi... Jeżeli chce się krytykować, dobrze jednak się trzymać konkretów a nie swoich marzeń, złudzeń, zranionych emocji.
Po pierwsze więc - to, co dotąd się stało, na pewno jeszcze nie uprawnia do wniosku, że "czas Pierścionka się skończył". Po drugie - może tak się stać za parę tygodni, jeżeli Pierścionkowi nie uda się przełamać tego kryzysu. Rzeczywiście. Tylko czemu tak strasznie kibicujecie na tę okoliczność. Rzeczywiście, znów podchodzi Pierścionek do sytuacji, jak przed rokiem. Zarząd już się raz sparzył, więc chyba nauczył się już, że nie można pochopnie działać. Pozostają jeszcze kibice. Fakt, że to bardzo istotne tygodnie. Pierścionek, jako młody trener, zapewne stoi przed trudnym wyborem, jaką drogą to osiągnąć, jak trafić. To jest duży zakręt, trenerski "egzamin etapowy". Czemu tylko tutaj tak wielu i to "bezinteresownie" chce zrobić, by mu się nie udało.. Trener z Zagłębia - mający szanse się rozwinąć. Dlaczego niektórzy ludzie Zagłębia "kochający ten klub" wręcz chcą zrobić wszystko, by nie rozwinął się zagłębiowski trener, namiętnie kibicują jego porażce? Postawili jakieś pieniądze u bukmacherów? Mają prowizję od następnego przyjętego? Bo jak tłumaczyć tych "kochających Zagłębie", że wręcz namwiają piłkarzy do strajku, by "zwolinili trenera" nieuczciwie grając? Przecież już oznaki tego są: dziesięć minut gry a potem "padlina" - czy uczciwe jest więc dalej nakręcać ich, że mogą zwolnić trenera? Dlaczego nie dociera do tych ludzi, że żaden tak samo dobry trener nie przyjdzie za takie same pieniądze? Zagłębie jest chwalone za styl gry, przegrywa też nieszczęśliwie, gdy co najmniej jednej albo i dwóch prawidłowych bramek nie uznają - a tu już zaczyna się nagonka. Ma rację Kol. bbartek, że na pewno znaczącym elementem kryzysu może być niewłaściwa relacja z właścicielem, może i wystawianie na siłę T. Szatana. Jeszcze parę innych elementów poważnych kryzysu jest. Dla samego T. Szatana, co było widoczne jeszcze przed sezonem a publicznie już parę dni temu ktoś to pisał tutaj - najlepsze byłoby chyba wypożyczenie, by zagrał mecze "na własne konto a nie taty"... Tak więc, sytuacja jest złożona i jest problem, kryzys - to rzeczywiście poważne wyzwanie dla trenera. Jeżeli nie udźwignie tego wyzwania, to na parę lat może przystopować się jego trenerski rozwój. Tylko - dlaczego na tym tak zależy kibicom "kochającym Zagłębie"?
Blajpios

Postprzez August 2009-09-14, 10:34 am

Blajpios, nie bronię tych, którzy chcą wykurzenia Pierścionka. Z pewnością jestem zdecydowanie przeciwny w obrażaniu go na wszelkie sposoby. No, ale łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Byłem, widziałem i czuję że coś tu nie gra. To chyba nie tylko kwestia kryzysu bo widać było jak na dłoni, że Lechia jest zespołem bardzo słabym i taki zespół jak Zagłębie nawet w kryzysie nie powinno mieć problemów z wygraną. Ale mało wiem poza tym nie czuję się jakimś wybitnym znawcą taktyki, a co za tym idzie błędów trenera. Tu niech się wypowiedzą mądrzejsi e tym temacie. Np. Django.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Szakal 2009-09-14, 10:48 am

do kolegi Blajpiosa ktos madry kiedys powiedział ze "trenera bronia wyniki"..

Remis z ostatnia druzyna II ligi ktora ma 0 pkt i srednia strzelonych/straconych bramek chyba 1-3 w tym do meczu z Zaglebiem 0 bramek na wyjezdzie, mowi sam za siebie

Ogladał kolega mecz z Ruchem Radzionkow w ktorym trener Pierscionek miał kłopoty ze skompletowaniem wyjsciowej XI ? po dobrej grze niestety był remis 0-0 i niedosyt ...

Mecz z Lechia to jest K O M P RO M I T A C J A i stracone 3 pkt !!

Zawsze brobiłem Pana trenera, widac po chlopaku ze zyje calym soba tym klubem , zwlaszcza podczas meczy , gdy schodzi do szatni a kibice obrazaja go mam cholere jednemu i drugiemu znawcy powiedziec ze skoro jest taki madry to zeby sam sprobowal , bo z pozycji znawcy futblou w wygodnym fotelu i z pilotem w dłoni , kazdy by doprowadził Zaglebie do finału Ligi Mistrzow !

Nie rozumiem wczorajszego remisu, dlaczego zlekcewazylismy przeciwnika , wpisy na forum zaglebia czesci kibicow w formie " mam nadzieje ze przecwiczymy kilka wariantow taktycznych i sprawdzimy mlodych" obawiam sie ze chyba Pan trener podzielił ten typ myslenia ( to tylko moje domysły)

Przyszedł nowy sezon , nowi pilkarze , same decyzje personalne "usadziły" Zaglebie w fotelu pretendentow do awansu ...
Ostatnio edytowano 2009-09-14, 11:01 am przez Szakal, łącznie edytowano 1 raz
Szakal

Postprzez mayday77 2009-09-14, 10:51 am

Napiszę coś na spokojnie,bo dziś wiem dużo więcej niż wczoraj.
Na początku przeproszę piłkarzy za to że krzyczałem iż zapewne znowu zaczęli sprzedawać mecze(kurs u buka na Lechię był 15 zeta),odszczekuję do dzisiaj.
Druga rzecz-pełen szacunek do tych co pisali przed meczem że będzie remis(oni wtedy to już wiedzieli,ja nie wiedziałem).
A teraz meritum sprawy-TEN MECZ MIAŁ ZAKOŃCZYĆ SIĘ REMISEM ZA NIM SIĘ JESZCZE NIE ZACZĄŁ.
Powodem tego jest duży konflikt na linii trener-piłkarze,Myśliwy nie gra,a nawet nie odzywa się z Pierścionkiem podobnie jak Koźmiński.
Piłkarze na znak protestu i w zaistniałej sytuacji pokazali że Pierścionek nie jest Bogiem i mogą Go wyrzucić.
Sytuacja meczowa troszkę się naszym piłkarzom wymknęła z pod kontroli,bo nagle w 2 połowie straciliśmy gola. Choć tak naprawdę to czy remis czy porażka nic nie zmienia w Ich postanowieniu czyli pozbyciu się Pierścionka.
Całą sytuację opisał dziś w pracy mój szef który zna paru piłkarzy i to dość dobrze.
Reasumując-Pierścionek już Twój czas w Zagłębiu się skończył.Nie da się trzymać za mordy piłkarzy nie będąc z nimi na stopie przyjacielskiej,a tak jest z Tobą.
Nawet najwięksi trenerzy muszą trzymać się z piłkarzami,a nie z nimi wojować tak jak Ty to robisz.
Dlatego już za parę dni poznamy nazwisko nowego trenera.
mayday77

Postprzez August 2009-09-14, 10:58 am

mayday77 napisał(a):A teraz meritum sprawy-TEN MECZ MIAŁ ZAKOŃCZYĆ SIĘ REMISEM ZA NIM SIĘ JESZCZE NIE ZACZĄŁ.
Powodem tego jest duży konflikt na linii trener-piłkarze,Myśliwy nie gra,a nawet nie odzywa się z Pierścionkiem podobnie jak Koźmiński.

Mam nadzieję, że Szatan - senior badź jego ludzie to czytają. Zwolnienie Pierścionka jak chceice proszę bardzo. Ale za mecz z Lechią proszę aby Boss przypierdolił odpowiednią karę finansową każdemu z grajków z pola tak aby się k***a zastanowili, że oprócz trenrra, własciciela i działaczy są kibice, którzy nierzadko muszą zapierdalać na te 10-15 zł, które wydali na to niedzielne g...o.
August

Postprzez Przemek26 2009-09-14, 11:12 am

Krzychu skoro jest jak piszesz że to bunt i że ich przepraszasz to ja się z twoimi przeprosinami nie zgadzam.
Fochy to se mogą te pizdeczki robić w domu jak im stara dupy w nocy nie da a nie w Zagłębiu.
Fochy se moga robić w klubach Huragan Kocikowa a nie w ZAGŁĘBIU SOSNOWIEC. Oni mogą mieć osobne szatnie ba osobne boiska treningowe , ale jak zaczyna się mecz i stoja na zielonej murawie to na ten czas się zapomina o tym co jest wewnątrz i zapierdala się dla klubu.I nie ma znaczenia czy focha ma Bensz , Lacha , Dzenan, Siwy , czy inni . Na meczu masz zapierdalać a na treningu czy poza boiskiem możesz się fochować, nie rozmawiać itd.

Sprawa druga. Kto za Pierścionka ?
Kolejny 29-30 letni trener który wygrał 14 z 11 meczy w Ó -klasie??
Jaki trener na rynku który potrafi wziąść za mordę piłkarzy a jednocześnie mieć dla Nich i od Nich szacunek przyjdzie za drobne do Sosnowca.
No chyba że stać na na Leo lub kogoś z podobnej półki?
Ostatnio edytowano 2009-09-14, 11:38 am przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez django 2009-09-14, 11:24 am

mayday77 napisał(a):Nawet najwięksi trenerzy muszą trzymać się z piłkarzami,a nie z nimi wojować tak jak Ty to robisz.

Nie siejcie fermentu. Wczoraj rada drużyny spotkała się z Szatanem. Stanęli po stronie Pierścionka.
django

Postprzez dziejus 2009-09-14, 11:26 am

A moze wyslanie Pierscionka na miesiac miodowy i zastapienie go Dworczykiem ? Nikt nie powiedzial ze Pierscionek musi byc trenerem.Jest mlody i moze sobie znalezc nowe i ciekawe zajecie na reszte zycia.
dziejus

Postprzez August 2009-09-14, 11:42 am

django napisał(a):Nie siejcie fermentu. Wczoraj rada drużyny spotkała się z Szatanem. Stanęli po stronie Pierścionka.

No dobra, pytanie co dalej. W środę mecz z o wiele groźniejszą Nielbą. A Pierścionek po meczu ledwie zremisowanym z outsiderem rozkłada bezradnie ręce i mówi że nie wie o co chodzi...
August

Postprzez szuli1906 2009-09-14, 12:24 pm

Nie wiem,może nie mam racji ale wydaje mi się ze czas Pierścionka w Zagłębiu powinien dobiec końca!W tym sezonie raczej nie można powiedzieć ze nie mamy zawodników!Bo wydaje mi się ze lepszych zawodników w II lidze miedz nie będziemy!Zawsze się mówi co możne zrobić trener jak nie ma zawodników,ale Pierścionek ma zawodników,tylko nie ma kto nimi pokierować,ustawić a czasami nawet krzyknąć i opier...!!!Moim zdaniem czas na nowego trenera,tylko kto przyjdzie?Ja uważam ze to ewidentna wina trener i jego brak koncepcji na grę!Pierścionek powinien sam się zastanowić co dalej,czy nadaje się na stanowisko trenera w Zagłębiu!
szuli1906

Postprzez mayday77 2009-09-14, 12:34 pm

django napisał(a):
mayday77 napisał(a):Nawet najwięksi trenerzy muszą trzymać się z piłkarzami,a nie z nimi wojować tak jak Ty to robisz.

Nie siejcie fermentu. Wczoraj rada drużyny spotkała się z Szatanem. Stanęli po stronie Pierścionka.

A myślisz że dla kogo oni wczoraj zagrali?na pewno nie dla Pierścionka.
Przypomnij sobie jak Balul zagrywał wczoraj piłki-do przeciwnika,jak Łuczywek wykonywał rzut wolny,jak zachowywał się Hosic w polu karnym i przede wszystkim jak oddawali strzały przez cały mecz-w bramkarza w sam środek bramki,jak grała cała drużyna-cały czas do tyłu.Masa podań i strata.Tak nie gra drużyna która chce wygrać,tak gra drużyna która nie chce wygrać żeby postawić na swoim.
A jeżeli chodzi o spotkanie rady drużyny-jest to robione pod publiczkę-oni nie są po stronie Pierścionka tylko po stronie Myśliwego(bo to jeden z nich).Więc jeżeli nie znasz faktów które są prawdziwe to nie pisz o sianiu fermentu.
Wczoraj przed meczem i w trakcie też myślałem że to nie udolność zespołu,po dzisiejszym dniu i faktach które zaistniały mam na to inne zdanie.
Zapewne się nie długo o tym przekonasz,bo już pomału wychodzą nie które sprawy na wierzch.
Nowym-starym trenerem powinien zostać ponownie Dworczyk,albo Białek(w chwili obecnej nie prowadzi żadnego klubu).
mayday77

Postprzez jaca661966 2009-09-14, 12:51 pm

Nie wiem,czy Pierścionek zostanie-czy nie,ale z Dworczykiem dałbym sobie spokój.
Już dwa razy próbował i było dziadostwo ( defenzywny footbol ).Do tej pory mam w pamięci "obrone Częstochowy" z Ruchem w Chorzowie (0-0) gdzie przez 90min. z pięć razy przeszliśmy środkową linie.
jaca661966

Postprzez django 2009-09-14, 1:19 pm

mayday77 napisał(a):
django napisał(a):

A myślisz że dla kogo oni wczoraj zagrali?na pewno nie dla Pierścionka.
Przypomnij sobie jak Balul zagrywał wczoraj piłki-do przeciwnika,jak Łuczywek wykonywał rzut wolny,jak zachowywał się Hosic w polu karnym i przede wszystkim jak oddawali strzały przez cały mecz-w bramkarza w sam środek bramki,jak grała cała drużyna-cały czas do tyłu.Masa podań i strata.Tak nie gra drużyna która chce wygrać,tak gra drużyna która nie chce wygrać żeby postawić na swoim.
A jeżeli chodzi o spotkanie rady drużyny-jest to robione pod publiczkę-oni nie są po stronie Pierścionka tylko po stronie Myśliwego(bo to jeden z nich).Więc jeżeli nie znasz faktów które są prawdziwe to nie pisz o sianiu fermentu.
Wczoraj przed meczem i w trakcie też myślałem że to nie udolność zespołu,po dzisiejszym dniu i faktach które zaistniały mam na to inne zdanie.
Zapewne się nie długo o tym przekonasz,bo już pomału wychodzą nie które sprawy na wierzch.
Nowym-starym trenerem powinien zostać ponownie Dworczyk,albo Białek(w chwili obecnej nie prowadzi żadnego klubu).

Może i nie wiem wszystkiego, ale słyszałem jak Bednar z Hosiciem wyzywali schodzących do szatni sędziów, widziałem Łuczywka, który po tym meczu był wkurwiony jak nigdy. Nie wiem, czy tak zachowują się piłkarze, którzy celowo odpuścili mecz.
Jeżeli jest jednak tak jak mówisz, to nie wyobrażam sobie sytuacji, że zawodnicy grają przeciwko trenerowi, a jak właściciel klubu ich o to pyta, to stają murem za trenerem. Gdzie tu sens? Nie wierzę, żeby tacy piłkarze jak Lacha, czy Hosić celowo odpuszczali mecze, a nie mieli jaj by powiedzieć Szatanowi o tym, że współpraca z trenerem się nie układa.
django

Postprzez KoloCenter 2009-09-14, 1:44 pm

No ja słyszałem to co mayday77. Niestety panowie piłkarze nie są zadowoleni z prowadzenia drużyny przez Pierścionka.
KoloCenter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna