Maskotka Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Maskotka Zagłębia Sosnowiec

Postprzez August 2009-09-12, 9:28 pm

1961 napisał(a):sa juz propozycje maskotek mnie sie podoba diabel mysle ze na logo zaglebia nie powinnismy glosowac ono spelnia inny cel i ma swoje zadanie i co loga zostanie maskotką.... bez sensu....

Diabeł jest mało oryginalny (są już czerwone diabły etc...) . I sądzę, że nie przejdzie, a przynajmniej na miejscu Szatana bym się na to nie zgodził. Zbyt duża aluzja. Osobiście głosowałem na "swojaka" czyli bobra.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez fau 2009-09-12, 9:40 pm

ja stawiam na nasz trójkąt, w którym trzy kolory się mienią.
Pomimo totalnego podobieństwa do herbu, reszta pomysłów jest troszkę niepoważna.

Pozdro
fau

Postprzez Smazu 2009-09-12, 10:45 pm

Każdy głosuje na to co uważa za słuszne, a czy musimy wiedzieć kto na co głosuje?
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez mlody1906zak 2009-09-12, 11:19 pm

ja tez bym stawial na trojkat i tak tez glosowalem, piszecie zeby groznie wygladal jakis tam ptak ale po co to ma byc maskotka calego klubu, czyli i dla urtlasow, hooligansow i dla piknikowcow. Sama nazwa mowi maskotka, wyprowadzajaca naszych pilkazy na boisko i zachecac wszystkich kibicow jak i tych najmlodszych i tych srednich i tyczh starszych do kibicowania,zeby do zwyciestwa prowadzilo nas. A czy maskotka ma groznie wygladac? moim zdaniem nie musi, poniewaz ona ma sluzyc dla wspomagania naszym pilkarz i dla jeszcze lepszego dopingu na stadionie, nie rozumie kwesti zeby maskczesc otka groznie wygladala, wystarczy ze pewna czesc z nas groznie wyglada,a moskotka ma byc dla wszystkich. Stawiam na trojkat,ale golab tez dobra mysl,Sosnowiec kiedys slyna z hodowli tych ptakow. p.s ktos mnie sie pyta kiedys skad jestes ja mowie ze z Sosnowca on odpowiada-dokladnie nie wiem gdzie to jest ale wiem ze to miasto w polsce ktore slynie z hodowli golebi. 1906
mlody1906zak

Postprzez jackal29 2009-09-13, 12:43 am

k***a mac!
jak widze te projekty i czytam te komentarze to krew mnie zalewa
Zagłębie jastrzębie sosnowieckie lwy! tak sie kiedys spiewalo i to na tym projekt powinien zostac oparty.
Lew jest na hokeju i jest super. Nie mozna go przeniesc na stadion i w koszulkę piłkarska ubrać?
Po co kombinować???
jackal29

Postprzez LucasUSA 2009-09-13, 2:24 am

Jesli juz upieramy sie przy zwierzatkach - przepraszam, ale to nie konkurs na maskotke chorzowskiego ZOO... Bobr to mi sie kojarzy z Puszcza Bialowieska, a nie wielkomiejskim charakterem Zaglebia. Choc sam zglosilem kandydature "Mlota", to glosowalem na trojkat. A'propos - kto jest oryginalnym autorem tej trojkatnej ikony?
LucasUSA

Postprzez August 2009-09-13, 7:13 am

LucasUSA napisał(a):Jesli juz upieramy sie przy zwierzatkach - przepraszam, ale to nie konkurs na maskotke chorzowskiego ZOO... Bobr to mi sie kojarzy z Puszcza Bialowieska, a nie wielkomiejskim charakterem Zaglebia. Choc sam zglosilem kandydature "Mlota", to glosowalem na trojkat. A'propos - kto jest oryginalnym autorem tej trojkatnej ikony?

Trójkąt to herb klubu. Zatem wydaje mi się, że jednocześnie na maskotkę klubu się nie nadaje.

Smazu napisał(a):Każdy głosuje na to co uważa za słuszne, a czy musimy wiedzieć kto na co głosuje?

A pisanie na co się głosowało jest gdzieś zabronione ?
August

Postprzez 2.74 2009-09-13, 7:39 am

Chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien problemem techniczny.. mianowicie, sonda pozwala głosować kilka razy z tego samego komputera (a nie posiadam zmiennego ip), co może zakłócić miarodajność wyniku ;)
2.74

Postprzez FuBu 2009-09-13, 8:28 am

August napisał(a):Trójkąt to herb klubu. Zatem wydaje mi się, że jednocześnie na maskotkę klubu się nie nadaje.

a maskotka to musi byc jakiś pluszak? powinno być to, z czym jest druzyna kojarzona, a jako że do Zagłębie nie przylgnęły żadne specyficzne "pseudonimy" to jesteśmy kojarzeni z naszym herbem i to on w takiej postaci może paradować na meczach. Poza tym wiele zależy od wykonawcy, bo każde zwierzątko da sie pięknie spartolić i zobaczymy jakiegoś potworka, a herb powinien się dobrze prezentować.
FuBu

Postprzez yahaya 1906 2009-09-13, 8:46 am

Ten diabełek jest fajny
yahaya 1906

Postprzez kompan 2009-09-13, 8:47 am

Powiem krótko. Żaden. Wszystkie są banalne. Taką sprwą powinni się zająć profesjonaliści. To powinno być coś, co nawiąże do tradycji, charaktru klubu i miasta. Sam nie podjmuję się nic zaproponować, bo nie chce powielać tych banałów, które widziałem a zwłaszcza tych bandytów w barwach Zagłębia. Co to maskotka ma odstraszać dziei czy jak? :kiepsko:
kompan

Postprzez jackal29 2009-09-13, 9:12 am

samo słowo "maskotka" kojarzy mi sie z pluszakiem ktory sie z dziećmi fotografuje itp. a niem odstrasza jak te napakowane psy jakie są proponowane. Zadajmy sobie pytanie co ma robić ta maskotka? bawić i zachęcać do przychodzenia na stadion czy odstraszać dzieci i przyjezdnych.
kompan ma racje...
jackal29

Postprzez uzielone 2009-09-13, 9:35 am

Kilka pomysłów jest naprawdę dobrych, ale "diabeł" poza naszym właścicielem nie za bardzo kojarzy się z Zagłębiem, "bóbr" pomimo tego, że sympatyczny i kojarzy się z regionem to na maskotkę klubową nie pasuje, wszelkie ptaki też nie. Stawiam na "Herbusia" bo nasz herb jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych znaków klubowych w Polsce!
uzielone

Postprzez August 2009-09-13, 9:38 am

Maskotka z reguły się kojarzy z jakimś zwierzakiem. Ale niekoniecznie. Może to być stworzenie humanoidalne, jeśli wiecie co mam na myśli. W tym trójkąt. Ale w tym przypadku bym po prostu te dwie rzeczy oddzielił.
August

Postprzez ŁukaszWiedzmin 2009-09-13, 10:10 am

herb jest do kitu, choć niedlatego że jest zły, ale dlatego że jakiś pacan ściągnoł go z neta i nul ze swojej incjatywy, każdy głupi mógł to wysłać i ta propozycja powinna być usunięta i nowe głosowanie powinni zrobić dlamnie najlepszy jest Biały Gołąb i Wilkołak a nobom muwie nie :czerwona:
ŁukaszWiedzmin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna