Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Blajpios 2009-09-04, 11:11 am

Tak więc, można powiedzieć, że z grubsza się zgadzamy. Myślę, że podobnie można napisać i jeżeli chodzi o głosy django, jakkolwiek mniej niż kolega django napisała akurat tutaj w kontekście moich wypowiedzi swój wpis - kontrując moje podsumowanie, że w "dyscyplinie dodatkowej znalezienie sponsora" miasto ma skuteczność zero. No i wywiązała się pewna dyskusja. Przy okazji posłużyła mi i jakiemuś wyjaśnieniu stanowiska mniej niż kolegi django, bo miałem wrażenie że w zasadzie podchwytuje wszystko, co "niektórzy ludzie z miasta" zaproponują, tymczasem przynajmniej co do ekipy Górskiego padła deklaracja o pewnym zdystansowaniu, co chyba "sam rozum nakazuje". Co do sprawy sponsorów - zaznaczam, że wypowiedź moja nie brzmiała, że żadnego sponsorskiego wpływu miasto nie ma. Bo ma. Tak samo podkreślałem, że pozytywne jest wejście Miasta jako akcjonariusza, jakąkolwiek drogą (czy przekazanie akcji jako uznanie wcześniejszego wkładu, czy nabycie akcji przez Miasto). No, ale tu już wracamy znów do powtarzania rzeczy, o których już napisałem i dodałem, że nie ma co w kółko wracać. Toteż wracam do obecnego dodatku - z grubsza więc mamy podobne zdanie, bo istotą jest ta konkluzja, że należy obserwować z pewną dozą "ostrożności", "sprawdzając", co obie strony czynią - i zauważając, gdy czynią pozytywy, jak i - już inaczej - gdy wychodzą jakieś negatywy działań. Teraz chyba pozostaje czekać, co przyniesie "najbliższa historia". Zażegnany bowiem został pewien znaczący kryzys, końcówki zeszłego sezonu i przejścia do nowego. Tyle, że sytuacja wciąż bynajmniej nie jest rewelacyjna - a jak to ktoś też przypomniał "a kasa za wynajem stadionu" skończy się niedługo. Jak też Kolega chyba (o ile dobrze pamiętam) słusznie zauważył: zobaczymy, jak się ukształtuje nowy zarząd, jacy ludzie wejdą. Czy po prostu ukonstytuuje się nowy układ, ale ze starą filozofią, czy coś drgnie, znajdą się ludzie bardziej zorientowani na sensowny rozwój. To jest chyba kwestia kluczowa dla sprawy najbliższej przyszłości Zagłębia...
Blajpios

Postprzez August 2009-09-04, 6:30 pm

August napisał(a):Dokapitalizowanie będzie miało miejsce wtedy gdy zostanie podniesiony kapitał Spółki a nowoutworzone akcje obejmie Miasto. Dla Spółki jest to najkorzystniejsze bo nowy akcjonariusz musi opłacić te akcje a kasa wpływa wtedy do spółki.Sądzę jednak, że raczej Szatan odstąpi częśc swoich akcji. A tak swoją drogą czy ktoś wie ile wynosi kapitał akcyjny

No cóż, pomyliłem się. Ale to dobrze, że Miasto wybrało taki wariant wejścia do klub. A swoją drogą ponawiam pytanie. Ile wynosi kapitał kacyjny. Zgodnie z ksh powiniem mieć minimum 100 000 zł.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-09-04, 8:06 pm

August napisał(a): Ile wynosi kapitał kacyjny. Zgodnie z ksh powiniem mieć minimum 100 000 zł.

Jakieś dwa lata temu to było 1,2 mln. Mógł zostać obniżony, lub podwyższony, ale nic o tym nie słyszałem.
django

Postprzez August 2009-09-04, 8:21 pm

django napisał(a):
August napisał(a): Ile wynosi kapitał kacyjny. Zgodnie z ksh powiniem mieć minimum 100 000 zł.

Jakieś dwa lata temu to było 1,2 mln. Mógł zostać obniżony, lub podwyższony, ale nic o tym nie słyszałem.

Podwyższony zapewne nie. Co do obniżenia hmmm, musiałyby być naprawdę duże straty, więc zakładam że nic się nie zmieniło. A to oznaczałoby, że Miasto zasiliłoby kasę klubu o ponad milion zł.
August

Postprzez django 2009-09-04, 8:31 pm

August napisał(a): A to oznaczałoby, że Miasto zasiliłoby kasę klubu o ponad milion zł.

Kaziu Górski napisał(a): postanowiliśmy, że ten udział będzie wynosił maksymalnie 49%.
;-)
django

Postprzez August 2009-09-04, 9:06 pm

Fakt, nie zwróciłem uwagi na słówko "maksymalnie".
August

Postprzez django 2009-09-04, 9:18 pm

No właśnie i boję się, że tu jest kruczek. Bo jeśli zakładamy, że kapitał akcyjny się nie zmienił, to nie jestem pewien, czy RM będzie chciała wyłożyć z budżetu ten milion. Dlatego słowo "maksymalnie" może być tu kluczowe, bo ta suma, nawet jak na rok wyborczy jest podejrzanie wysoka. Chyba, że zlikwidowane zostaną stypendia dla piłkarzy i środki na promocję miasta przez sport, a kasa zgromadzona w ten sposób plus ewentualnie jeszcze jakieś pieniądze pójdą do spółki.
django

Postprzez August 2009-09-04, 9:26 pm

django napisał(a):No właśnie i boję się, że tu jest kruczek. Bo jeśli zakładamy, że kapitał akcyjny się nie zmienił, to nie jestem pewien, czy RM będzie chciała wyłożyć z budżetu ten milion. Dlatego słowo "maksymalnie" może być tu kluczowe, bo ta suma, nawet jak na rok wyborczy jest podejrzanie wysoka. Chyba, że zlikwidowane zostaną stypendia dla piłkarzy i środki na promocję miasta przez sport, a kasa zgromadzona w ten sposób plus ewentualnie jeszcze jakieś pieniądze pójdą do spółki.

Niewykluczone. Ale musimy poczekać nie da rady. Według mnie, żeby to miało jakikolwiek sens, Miasto musiałoby objąć liczbę akcji odpowiadającą co najmniej 25% akcji ( dałoby zastrzyk w wysokości nieco mniej niż 500 tys. zł). Udziały poniżej w tych warunkach stają się symboliczne i psy na budę taka robota. Oczywiście Miasto bez względu na wysokość udziału w kapitale może się dogadać z Szatanem co do prawa wyboru swoich przedstawicieli we władzach Spółki. Ale twierdzę, że niskie udziały Miasta byłyby bez sensu.
August

Postprzez classic 2009-09-04, 11:07 pm

Blajpios, django, August po co Wy siÄ™ tak produkujecie ?
Zagłębie nie awansuje, stadionu długo nie będzie.
Piszecie tyle jakbyście mieli przejąć klub.
Przyszłość jest taka, że długo nie awansujemy z powodu podejścia zarządzających klubem i UM.
MajÄ… to gdzieÅ› i liczÄ… tylko na zysk dla siebie.
Prawdziwych kibiców też mają gdzieś (w latach 80 przynajmniej jeździła Nyska i zachęcała do przyjścia na stadion) bo lepiej dowalić siedziska dla gości niż dla własnych kibiców (co za różnica czy przyjdzie 2 czy 3 tys.) niech stoją na schodach i siedzą na murkach.
Szatan biznesmen jak będzie cienko to obniży ceny biletów i może dołoży skrzydełka to przyjdzie wtedy patologia i kasa będzie się zgadzać.
Przyszłość widzę taką, że nadal na stadionie słonecznik ,chmury od grilla i sprzedaż pamiątek na turystycznym stoliku (dochód klubu i Szatana z wynajmu stanowisk do handlu) kibice na schodach i przeważający doping : strzelcie k... gola
classic

Postprzez August 2009-09-05, 7:17 am

classic napisał(a):Blajpios, django, August po co Wy się tak produkujecie ?
Zagłębie nie awansuje, stadionu długo nie będzie.
Piszecie tyle jakbyście mieli przejąć klub.
Przyszłość jest taka, że długo nie awansujemy z powodu podejścia zarządzających klubem i UM.
MajÄ… to gdzieÅ› i liczÄ… tylko na zysk dla siebie.
Prawdziwych kibiców też mają gdzieś (w latach 80 przynajmniej jeździła Nyska i zachęcała do przyjścia na stadion) bo lepiej dowalić siedziska dla gości niż dla własnych kibiców (co za różnica czy przyjdzie 2 czy 3 tys.) niech stoją na schodach i siedzą na murkach.
Szatan biznesmen jak będzie cienko to obniży ceny biletów i może dołoży skrzydełka to przyjdzie wtedy patologia i kasa będzie się zgadzać.
Przyszłość widzę taką, że nadal na stadionie słonecznik ,chmury od grilla i sprzedaż pamiątek na turystycznym stoliku (dochód klubu i Szatana z wynajmu stanowisk do handlu) kibice na schodach i przeważający doping : strzelcie k... gola

Jak Ci się nie podoba i nie widzisz perspektyw zawsze sie możesz przerzucić na Ruch, Polonię czy Górnika Zabrze.
August

Postprzez Wiara_ZS 2009-09-05, 9:17 am

classic żal mi ciebie,jak ci kolego nie pasi,to przerzuć się na GieKSę,albo gdzie indziej,będzie jednego debila mniej ;-) I wypluj to słowo że nie awansujemy!
Pozdrawiam! ;-)
Wiara_ZS

Postprzez classic 2009-09-05, 10:02 am

Na dzisiaj niestety taką widzę przyszłość.
Wpisy typu przerzuć się gdzieś tam proszę zachowajcie na inne fora.
Wiara ZS zanim kogoś obrazisz to przemyśl to, zjedz paczkę słonecznika (pewnie lubisz) i dopiero napisz. Zwroty typu Ci , Ciebie pisze się z dużej litery (popraw się bo zaniżasz jakość tego forum)
Byłem ,jestem i będę w pierwszej kolejności kibicem Zagłębia Sosnowiec.
Możecie wierzyć w awans, takie prawo kibiców i oby się spełniło tylko, że bez przygotowania awans może skończyć się tak iż po roku wrócimy do II ligi.
Proponuję poczekać na rozwój wydarzeń i dopiero dyskutować lub założyć nowy temat : Marzenia i będą tam jednomyślne wpisy (w tym mój).
Pozdrawiam :)
classic

Postprzez 555 2009-09-05, 7:38 pm

To już kolejny wywiad z kolejnym politykiem, który zaczyna kampanię samorządową stekiem bzdur i obietnic zatroskany rzecz jasna wyłącznie o własny interes i ewentualnie znajomych. Po co to robicie, płacą za to chociaż coś na klub lub stronę. Napiszcie, że jest to rozmowa sponsorowana, promocyjna lub nie rozmawiajcie z tymi ludźmi chyba że podzielacie ich poglądy polityczne o ile w ogóle jakieś mają. Pozdrawiam
555

Postprzez August 2009-09-05, 10:27 pm

555 napisał(a):To już kolejny wywiad z kolejnym politykiem, który zaczyna kampanię samorządową stekiem bzdur i obietnic zatroskany rzecz jasna wyłącznie o własny interes i ewentualnie znajomych. Po co to robicie, płacą za to chociaż coś na klub lub stronę. Napiszcie, że jest to rozmowa sponsorowana, promocyjna lub nie rozmawiajcie z tymi ludźmi chyba że podzielacie ich poglądy polityczne o ile w ogóle jakieś mają. Pozdrawiam

Czyżby zabrała głos opozycja ? :lol:
August

Postprzez zbych12 2009-09-05, 11:11 pm

555 napisał(a):To już kolejny wywiad z kolejnym politykiem, który zaczyna kampanię samorządową stekiem bzdur i obietnic zatroskany rzecz jasna wyłącznie o własny interes i ewentualnie znajomych. Po co to robicie, płacą za to chociaż coś na klub lub stronę. Napiszcie, że jest to rozmowa sponsorowana, promocyjna lub nie rozmawiajcie z tymi ludźmi chyba że podzielacie ich poglądy polityczne o ile w ogóle jakieś mają. Pozdrawiam

A niby z kim ma serwis rozmawiać na temat przyszłości Zagłębia, jak nie z decydentami ? J. Bosak to radny z PO, która jest w opozycji do SLD. Z K. Szatanem też serwis będzie rozmawiać, bo ma coś w tych sprawach do powiedzenia.
Jeżeli nie rozumiesz tych podstawowych spraw, to jest mi przykro, ale chyba nie można Ci już pomóc....
zbych12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników