TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez PawełK 2009-09-03, 8:29 am

Przekręcając krzesełka z jednego sektora na drugi nie zwiększa się pojemność stadionu a chyba o powiększenie tutaj chodzi. Klub w myśl nowej ustawy nie może wpuścić na trybuny więcej osób aniżeli posiada miejsc siedzących.
PawełK
pyszałek

Postprzez classic 2009-09-03, 8:42 am

Nie jest to majątek !!!
kanciak pierwszy post to będę delikatny.
15 tys. dać na oprawy naszym Ultras i pieprzyć kibiców gości (im mniej tym lepiej). Bądźmy dalej w dupę uprzejmi.
Zabijaliśmy się o RR (koszt 10 tys. plus dniówki dla pracowników MOSiR), a na oprawę Hytry sypnął 1,2 tys. i brakło. Co lepsze ? Klub dla nas czy my dla klubu ?
Za pracę w meczu z Olimpią piłkarze powinni przelać część premii dla kibiców (na wyjazd do Polkowic).
classic

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-09-03, 9:00 am

classic napisał(a):Zabijaliśmy się o RR (koszt 10 tys. plus dniówki dla pracowników MOSiR), a na oprawę Hytry sypnął 1,2 tys

Troche przesadziłeś według mnie, odkąd to klub ma dawać na oprawy ? Hytry dał to gitara, ale przecież on nie jest od sponsorowania Ultras.
A co do krzesełek to zgadzam się z Tobą. Walić sektor dla gości, ale pod zegarem by się przyadały i to oczywiście nie przekręcone z dolnych rzędów bo to bzdura.
pawelpkibicpogoń

Postprzez kanciak 2009-09-03, 11:57 am

oczywiście że krzesełka pod zegarem to priorytet, kolejność w moim poście o krzesełkach klatka- zegar jest po prostu przypadkowa. I oczywiście jestem za dodatkowymi krzesełkami (w nowy stadion i obietnice nie wierzę).
Tylko ja patrzę na to marketingowo, kibice gości też przyjeżdżając kupują bilety i zostawiają pieniądze w kasie ZS. A Górnik na pewno zapełni klatkę do ostatniego miejsca. I klatka prędzej niż później zarobi na siebie i będzie zarabiać na klub. NIe w każdym meczu oczywiście, tak samo jak zegar nie będzie na każdym meczu dawał pełnego zarobku.
Tylko jak tych krzesełek nie będzie to i kasy na nich się nie zarobi.

Co do oprawy to mieszanie wydatków na krzesełka z kasą na oprawę to nieporozumienie. Na oprawę samemu trzeba zbierać i tyle.

PS. wolę pisać merytorycznie a nie nakręcać sobie licznik postów, to do tego że pierwszy post
kanciak

Postprzez Przemek26 2009-09-03, 4:17 pm

PawełK napisał(a):Przekręcając krzesełka z jednego sektora na drugi nie zwiększa się pojemność stadionu a chyba o powiększenie tutaj chodzi. Klub w myśl nowej ustawy nie może wpuścić na trybuny więcej osób aniżeli posiada miejsc siedzących.

Pawle a nie można było tych krzesełek z klatki dac na sektor po zegarem a zamiast wydatku tej miary w klatce farba namalować półkola i już są miejsca siedzące, taniej o wiele a i z godnie z ustawą
Przemek26

Postprzez classic 2009-09-03, 5:10 pm

PawełK ile miejsc siedzących ma stadion Ludowy (co do jednego) bo nawet p. Hytry w odpowiedziach podaje około...
To co tu gadać o ustawie jak nikt nie wie czy miejsc jest 5500 czy 5525.
Przemek26 dobra riposta :brawo:
W tym bajzlu PZPN nikt nic nie wie (prezes Górnika nie ma jakoś sprawy karnej za mecz z GKS)
Do innych p.Drzymała swego czasu zasponsorował kibicom Groclinu wyjazd do Manchesteru
( Hytry też może dołożyć bo ma kasę m.in . z UM i jak wyda na promocję klubu przez Ultras to więcej zyska niż straci - na piwo przecież nie chcemy)
classic

Postprzez maciek123 2009-09-03, 8:04 pm

Ale o czym wy mówicie - krzesełka pod zegarem ? Przecież za niedługo beda wyburzać łuki bo bedzie nowy estadio :lol:
maciek123

Postprzez classic 2009-09-05, 12:05 am

Na koniec tematy mniejszej trochę wagi. Zbliża się szlagierowy mecz z Górnikiem Zabrze w PP. Zapotrzebowanie na bilety kibiców Górnika będzie bardzo duże. Może warto zamontować jeszcze w sektorze gości pozostałych ok. 300 siedzisk, by godnie ugościć kibiców przyjezdnych. Te 700 miejsc dla gości, to chyba taka granica przyzwoitości biorąc pod uwagę obecność telewizji i rangę jaką mają mecze ze śląskimi drużynami. Koszt jest niewielki a inwestycja zwraca się już przy trzech meczach z udziałem gości?

- To jest bardziej kwestia proceduralna niż finansowa. Żeby uruchomić zakupy zgodnie z prawem, to trzeba to zrobić według stosownych procedur. Jeżeli jest taka potrzeba to dyrektor MOSiR-u będzie miał wolną rękę, by doposażyć ten sektor, a w sprawach finansowych pomożemy, jeśli będzie jakiś problem.

http://zaglebie.sosnowiec.pl/?article_id=4605&more=1

Pomożemy... dobry jest ten NASZ Kazek :-)
:brawo: , a gdzie pytanie o siedziska i miejsca inwalidów dla kibiców gospodarzy ?
classic

Postprzez macitek30 2009-09-05, 4:05 pm

po co stadionik pietrowy to nie hiszpania : :!:
macitek30

Postprzez PawełK 2009-09-07, 1:23 pm

classic napisał(a):PawełK ile miejsc siedzących ma stadion Ludowy (co do jednego) bo nawet p. Hytry w odpowiedziach podaje około...

Trybuna kryta (łącznie z miejscami SuperVIP, VIP oraz prasą) - 1344 miejsca siedzące.
Trybuna otwarta - 3593 miejsca siedzące.
Sektor gości - 322 miejsca siedzące.
Łącznie na dzień dzisiejszy według nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych Stadion Ludowy ma pojemność 5259.

Taką informację dziś otrzymałem od kierownika ds. bezpieczeństwa.
PawełK
pyszałek

Postprzez Adamek182 2009-09-07, 2:14 pm

A jakieŹs wieści w sprawie Stadionu Zaglebia Dąbrowskiego??Coś w tym temacie rusza?Wiem że to tylko piekny sen,ale nawet o pięknych snach fajnie popisac. Kolo Auchan?30 000 miejsc.Mecze reprezentacji,i Zagłebia w lidze mistrzów. :brawo:
Adamek182

Postprzez Darian 2009-09-07, 3:21 pm

Temat Stadionu Zagłebia Dąbrowskiego ruszy tradycyjnie napewno podczas najbliższych................... wyborów samorządowych. ;-)

Odnośnie Ludowego i meczu z Górnikiem to przepisy przepisami a życie i tak piszę swoje scenariusze i nie do końca wszystko musi być tak jak w ustawie co pokazał np. mecz z Radzionkowem.
Darian

Postprzez rocki8 2009-09-08, 7:59 pm

Witam wszystkich nie wiem gdzie to pytanie wstawic wiec wstawie tutaj :) mam prozbe czy zna ktos tytul piosenki co leci zawsze jak Zaglebie wychodzi na mecz każdy u siebie?? z gory dzieki
rocki8

Postprzez PawełK 2009-09-09, 6:26 am

rocki8 napisał(a):Witam wszystkich nie wiem gdzie to pytanie wstawic wiec wstawie tutaj :) mam prozbe czy zna ktos tytul piosenki co leci zawsze jak Zaglebie wychodzi na mecz każdy u siebie?? z gory dzieki

Vangelis - Conquest of paradise
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-09-09, 9:03 am

Adamek182 napisał(a):A jakieŹs wieści w sprawie Stadionu Zaglebia Dąbrowskiego??Coś w tym temacie rusza?Wiem że to tylko piekny sen,ale nawet o pięknych snach fajnie popisac. Kolo Auchan?30 000 miejsc.Mecze reprezentacji,i Zagłebia w lidze mistrzów. :brawo:

Dajmy spokój marzeniom i mrzonkom.Idea budowy stadionu w nowym miejscu jest tyleż piękna co nierealna. Choćby z tego powodu, że nie widzę interesu dla któego Będzin i Dąbrowa Górnicza miałyby wykładać na to kasę. Natomiast w samym Sosnowcu jest już Ludowy. I to z nowym projektem, którego realizacja również na dzień dzisiejszy brzmi jak science-fiction.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna