przez Blajpios 2009-08-18, 10:43 pm
Dobrze, ale już kończę, bo jednak nie chodzi mi o rozbijanie mobilizacji przed meczem. Co najwyżej - lekkie odprężenie, dla dobrej koncentracji o właściwej porze. Jeżeli przy okazji ktoś mniej lub bardziej przemyśli podane przeze mnie "impulsy", to będę się cieszyć. A za życzliwość - dzięki.
Jeszcze co do meczu - dodam taką obserwację, że na swój sposób... Radzionkowianie mogą przypominać Zagłębie! Mianowicie, tak sobie przypominam - była swego czasu wielka presja, by włączyć ich "do większego brata", czyli Bytomia. Administracyjnie chyba nawet kilkanaście lat należeli do tego miasta - jak Zagłębie teraz jest Śląskiem. No, ale - skutecznie się wybronili i teraz spokojnie sami po swojemu budują swoją małą ojczyznę w ciekawy sposób i zyskując sympatię.
Jeżeli chodzi o Zagłębie, dla mnie nie tylko jest pytanie w jakiej formie zaprezentuje się drużyna, czy będą walczyć godnie. Przy okazji, jak mi się wydaje, zobaczymy czy ta "nowa drużyna" rzeczywiście lepiej już radzi sobie z presją niż w zeszłym sezonie. W poprzednich rozgrywkach - wzrost oczekiwań kibiców, zwiększone napięcie: i już był zespół rozłożony. Mecz z Legnicą pokazał, że pewne nadzieje są (wygrana po straconej bramce) - ale bynajmniej nie był to chyba jeszcze taki sprawdzian na 100 procent. Mecz z Ruchem Radzionków - chyba już takim sprawdzianem jest.