Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Postprzez Blajpios 2009-08-09, 10:19 pm

1)
Minion napisał(a):Każdy kto wchodzi z młodych do kadry robi sobie wrogów. Wsród innych młodych zazwyczaj, którzy uważaja że: są od niego lepsi, nic nie gra, potyka sie o własne sznurówki, "jak ja z nim grałem to...", oraz "trener po znajomosci go wypuszczał w 1 składzie bo zna sie z jego ojcem(dziadkiem, babcią,mamą,siostrą) itd itd Więc Yoko: znamy to doskonale i bardzo dobrze od wielu lat. Wychowankowie maja ten minus ze mieszkaja wsród nas. Wiemy kiedy piją, kiedy mają gorsze dni, co mówią i jak sie zachowują prywatnie. Mają dziesiątki nie zawsze przychylnych znajomych którzy z nimi kopali piłke w trampkarzach i na podwórku. I ZAWSZE o wychowankach mówi się gorzej, własnie przez pryzmat znajomosci. A to boisko i trener jest od weryfikacji. A zazdrosc i zawisc to kiepscy doradcy.

Hm. Ale w gruncie rzeczy - czemu tak niby ma być? Nie zgodzę się, ;-) że "każdy, kto wchodzi z młodych do kadry robi sobie wrogów". Nie każdym :-) W takiej Barcelonie na przykład, w takim Realu - jak gra Casillas, to Dudek nie ma szans podskoczyć, bo "nasz wychowanek jest priorytetem" (słusznie, Casillas to klasa światowa, ale też - JEST PRIORYTETEM WYCHOWANEK!). Do tego stopnia, że - w Barcelonie więc, choć Valdes nie dorasta klasą ani poprzednikom, wielkim Zamorze i Zubizarrecie, ani nawet wychowankowi Realu: to jednak musi stać w Barcelonie też wychowanek (przy tak dobrym zespole "stać ich na to"). I tu, niestety, jest ta różnica. Niestety, w Polsce, Zagłębiu (czasami myślę, że to taki region "polskiego charakteru w pigułce": polskie i wady i zalety podniesione do absurdu) - to właśnie jest tak, jak Kol. Minion napisał.
2)
tu trochę mi głupio, bo cytuję, będąc samemu pochwalonym, ale nie ma wyjścia, skoro rację człowiek pisze już poza tym niezręcznym dla mnie tematem pochwały, pewnie dla niektórych dyskusyjnym - to racja przy temacie przykładu innych cywilizowanych Klubów jest bezsprzeczna! Przy okazji tylko - dzięki Kol. Adamek182, bo wiem, że czasem dręczę trochę, jak na szybko piszę wielkością tekstów, więc cieszy, że jednak ktoś zdoła się przebić i pomyśleć... W każdym razie, zacytować trzeba wypowiedź Kol Adamek182, nawet, jak zostałem pochowalony, bo pisze w podobnej kwestii, co w punkcie poprzednim, ale jednak trochę innej, czyli jest to spojrzenie od innej ważnej strony... Mianowicie odnoszę się tu do podania przykładu wielkich potęg także w wymiarze kibicowskim
Adamek182 napisał(a):Blajpios pisze ok. Jeden z rozsądniejszych gości na tym forum.OK,doping był,na krytej(tam byłem)tez byl,i to z własnej woli,czego niektorzy moga nie zrozumieć.Prawda jest taka że niebawem idąc tym torem kryta stanie się przepełniona a na otwartą ludzie nie bedą chcieli przychodzić,bo w ryj dostaną jak spiewać nie bedą chcieli.Troszke taka autodestrukcja. Da się to wszystko zrobić w cywilizowany sposób.Rozwalanie krzesełek-żenada i debilizm. Ale OK,może mUSki zadziałaja tym gościom i z radzionkowem bedzie doping z własnej woli.Co do tematu"z laską do kina"luknijcie sobie na mecze Chelsea,czy innych ekip z czolówki do której tak chcecie dopingiem się upodobnic.Oglądasz mecz w TV i widzisz całe rodziny,stare babcie w szalikach i komplety na stadionach?I doping jest? Młyn jest?I nikt nikomu nie grozi? To nie jest średniowiecze ,panowie.

Właśnie o to chodzi. No, może poza jednym, byłbym ostrożny, jeżeli obrazowanie "średniowieczem" miałoby zakładać się na pogardzie czy negatywnym obrazie tego okresu, podczas gdy on był co najmniej wieloznaczny, "z plusami i minusami". Niemniej, jak najbardziej - był inny i teraz jest inna epoka i nie można dawnych, prymitywnych zachowań cywilizacyjnych zachowywać (przy czym, chuligaństwo, to bardziej troglodytyzm). Dla mnie bardzo symptomatyczne jest, czy było, gdy widziało się inercję kibicowską nie potrafiącą się przebić, by zajrzeć na wzorce np. socios hiszpańskich bądź południowoamerykańskich kibiców lub choćby angielskich, innych europejskich, by zorganizować na podobny wzór podstawy Klubu Kibica. Nawet, gdy otwartym tekstem właściciel Zagłębia, który zdaje się jednak ciutkę rozwijać (?) o tym znów mówił... Tylko czy Kibice Zagłębia też chcą się rozwijać?
Blajpios

Postprzez Wojtas_GTW 2009-08-10, 2:36 pm

Zamknijcie mordy napinacze zza monitora - przecież możesz podejść w trakcie meczu i zwrócić mu uwagę, żeby spierdalał z gniazda.
Co do tych "nakoksowanych" to właśnie dzięki nim był taki zajebisty doping. Stadion to nie jest demokratyczne miejsce, więc jak nie chcecie być zmuszani do wstawania to na krytej jest jeszcze troche wolnych miejsc.
Wojtas_GTW

Postprzez davidian 2009-08-10, 2:50 pm

Najlepiej rozpieprzcie wszystkie krzesełka po stronie trybuny niekrytej wtedy problem z siędzącymi się zakończy, a wczesniej może najlepiej najebać jednemu i drugiemu co to ma opory przed staniem i spiewaniem przez caly mecz. :brawo: :brawo:
davidian

Postprzez Wiara_ZS 2009-08-10, 3:03 pm

Wojtas_GTW popieram w 100% :brawo:
Wiara_ZS

Postprzez rossoneri 2009-08-10, 3:31 pm

nie wypowiadalem sie do tej pory na temat gniazda i wyrosnietych pisklat w nim:) przeciez Ci goscie wogole nie interesuja sie meczem i pewnie wielu naszych pilkarzy nie znaja, dopoki siedzieli w tym swoim gniezdzie w niczym mi nie przeszkadzali wrecz bylem zadowolony ,ze rozruszali doping, ale gdy doszlo do zastraszania i niszczenia ,panowie bez przesady i nie broncie ich bo tak naprawde los Zaglebia jest im calkowicie obojetny
rossoneri

Postprzez Adamek182 2009-08-10, 4:19 pm

Co do tych mord,i napinania zza monitora.Pisze co widze i co myśle,ciężko sie czyta,prawda w oczy....sory.Pisze po obejrzeniu meczu na żywo,nie pierwszego i nie ostatniego,od kilku lat widze co się dzieje w Zagłebiu,w sumie to cale moje życie,od gówniarza który jeszcze myslał że lanie z niebieskiego wozu ludzi woda było świetna zabawą,hehe.Wali mi gniazdo,byle by tam pedał jakiś dopingu nie prowadził,pisze tu bo nie mam ochoty podchodzić tam do was i wam mówić że coś jest nie tak.Posluchał byś??Przy kolegach? No więc chodze sobie na kryta,i tam dre "MORDE"bez zastraszania i przymusu,skoro tam można to może i na calym stadionie by sie udalo,doping prowadźcie dalej,ale z gniazda,oki,niech ktoś podejdzie i powie na innych sektorach ale krzesełka?Czy groźby?Dążymy do zapełnienia Ludowego?Cel jest jeden,chyba warto poczytac jak to wyglada z innej niż wasza strony.Obojetne kto stał w gnieździe będzie,moga nawet ciuchy nosić "dolce & banana".Byle by tłum poderwać-w cywilizowany sposob.
Adamek182

Postprzez mario1 2009-08-10, 4:22 pm

ja rowniez mam zle mniemanie o tych specyficznie zbudowanych panach a z doswiadczenia wiem ze moze byc tak ze najpierw pozwolicie im wchodzic na gniazdo potem straszyc i ublizac swoim Zaglebiowskim braciom a na koncu sami dostaniecie po twarzy albo bedziecie robic to co oni chca wiec jesli ich znacie to z nimi pomowcie ze wyladowywac agresje moga na silowni i sztandze .We wszystkich krajach "normalnych"jest armia i jest rzad tylko w "nienormalnych" armia jest rzadem :zolta:
mario1

Postprzez Blajpios 2009-08-10, 5:46 pm

A dlaczego Koledzy odpowiadacie, skoro na pierwszy rzut oka widać, że ciapek jakiś sam do siebie drze się chcąc sam siebie do szczękościsku chce zmusić, co i tak jest nie najgorzej, bo to jednak dowodzi, że wie, iż nic mądrego nie wywarczy, lepiej więc dla niego by¿łoby, gdyby się zasttraszył. Niestety jednak, "wypsło mu się". A teraz już bezpośrednio do Kol. Wojtas GTW: Mam nadzieję, że dotarło do zrozumienia, iż odpowiedź moja jest w pełni z życzliwwości pisana i jedyna możliwa ze strony takich jak ja, co uparli się wierzyć, że wszyscy kibice Zagłębia, to jednak cywilizowani ludzie XXI w. a nie jaskiniowcy, nawet niedopici. Serdecznie Kolegę pozdrawiam, niezmiennie pozostając z tą moją nadzieją! :-)
Blajpios

Postprzez yoko ono 2009-08-10, 7:29 pm

doping super i to właśnie tym kolesiom na gnieździe, dokładnie jak ktoś wcześniej napisał stadion to nie jest miejsce demokratyczne... w latach 90-tych pamietam takie hasło na wyjazdach : ....po h*** żeście tu przyjechali...." wtedy wszyscy śpiewali i teraz też po hu... przyszli na mecz, jak nie chcą śpiewać niech mecz na necie oglądają...

a tak p.s "wściubiak to pociot"
yoko ono

Postprzez rossoneri 2009-08-10, 7:40 pm

jest miejsce przeznaczone dla tych ,ktorym sie podoba jak ktos nimi dyryguje tym bardziej ktos kto ma wiecej w bicepsie niz w glowie ,jest miejsce dla normalnych kibicow ,ktorzy serce oddali by za Zaglebie i jest tez miejsce dla tych co przyszli obejrzec mecz czyli osoby starsze ,kobiety i dzieci, niestety to nie sa koszary wojskowe i to jest jak najbardziej miejsce demokratyczne, a Ty mozesz nawet skakac jak malpa jak Ci karza i nie decyduj za innych
rossoneri

Postprzez RysioLubicz 2009-08-10, 7:51 pm

Nie macie większych problemów? Słaby doping źle, dobry doping też źle. Zawsze można śledzić relacje w internecie zamiast na Ludowym,trybuny to nie Wersal.
RysioLubicz

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack