Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2009-08-08, 10:46 pm

roberto85 napisał(a):jak sobie wyobrazasz dwoch prowadzacych i mlyn po przeciwnych stronach stadionu? jescze ciekawiej napewno bedzie sie to prezentowac jak przyjada kibice gosci :kiepsko:

Pewnie mu chodzilo zeby na meczach ktos z mlyna byl na krytej i jesli mlyn zarzuci np Kto Wygra mecz zeby oni odpowiedzieli a potem pewnie by sie ktos do nich dolączyl
Zaglebiak_1906_ZS

Postprzez Darian 2009-08-08, 11:00 pm

To był przyzwoity mecz w wykonaniu Zagłębia.
W grze Zagłębia było widać jakąś konsekwencje i to że oddawano tyle strzałów z dystansu potwierdza to że była to jedna z dróg prowadzaćych do ostatecznego sukcesu. Ponieważ linie zasiekowe piłkarzy z Unii uniemożliwiały nam w szczególności w 1 połowie grę skrzydłami ta taktyka była jak najbardziej na miejscu.

Dobry mecz Lachowskiego w szczególności w 2 połowie, dużo przechwyconych i rozprowadzanych piłek.Równie dobrze spisywał się Bodziony. Pietrzak nie był w pełni wykorzystywany w 2 połowie aż prosiło sie kila razy dograć do niego piłki a najczęściej osobą którą go nie widział był .... Myśliwy (czyżby jakiś konflikt albo animozje miedzy nimi??)
Ryndlak bardzo ładnie pracował i jego dynamika może się przydać w niejednym meczu.

Hosić dzisiaj grał w 2 połowie niepewnie. Balul bardzo dobrze podobnie jak boczni obrońcy - brawo Strojek. W bramce pewna opoka czyli Bensz i to może być nasz atut w meczu z czołówką.

Co do napadu Myśliwego to dzisiaj zaliczył przeciętny występ.Wściubiak plus za ambicje i wolę walki oraz za hokejowego bodiczka :niezle:

Doping z krytą to jest właśnie to o co chodzi :brawo:
Życzyłbym sobie tylko jeszcze ciut większej frekwencji na Ludowym a będzie naprawdę super pod względem kibicowskim.
Darian

Postprzez martin_101 2009-08-08, 11:02 pm

Jestem przekonany, że obecność kilkunastu osób z młyna znacząco wpłynie na jakość dopingu krytej trybuny. Tu nie chodzi nawet o prowadzącego ale właśnie o osoby, które będą za każdym razem odpowiadały a reszta się z pewnościa przyłączy. I jakiś efekt będzie. Ale zawsze można liczyć na spontaniczność, jak to było dzisiaj. Nie krzyczeli w pierwszej połowie a w drugiej nawet nieźle im to wychodziło. Zauważcie, że praktycznie zawsze tak jest.
martin_101

Postprzez łoś 2009-08-08, 11:05 pm

Ciężki mecz ale liczy sie końcowy wynik a ten daje nam 3 pkt. i o to chodzi.Doping super nie rozumiem Gości co mają pretensje do młyna to jakieś nieporozumienie- bylo bardzo dobrze w młynie a i kryta w 2 połowie się rozkręcila. Pocieszajace jest taż to że styl w jakim wygraliśmy był budujący. Pozdrawiam Kibiców ZAGŁĘBIA.
łoś

Postprzez janik19 2009-08-08, 11:18 pm

Jakies Video z meczyku ;]?
janik19

Postprzez Wiara_ZS 2009-08-08, 11:39 pm

Dzisiaj doping Miazga oby tak dalej 8) Jeśli ta ekipa z gniazda będzie prowadziła cały czas doping na Zagłębiu,staniemy się czołowką w kraju,i najwiekszy mlyn w polsce! ;-)
Fajnie by było jakby zorganizowali wyjazd do Legnicy,by pojechała dobra ekipa!
1 Liga,1Liga ZAGŁĘBIE!
Wiara_ZS

Postprzez classic 2009-08-08, 11:41 pm

Miały być białe koszulki, a co robią Ci przebierańcy na 1 zdjęciu galeria II (jeden : kibic czarnych koszul, drugi: Zawisza chyba. Czy napływowi Zagłębiacy są tak tępi i nie rozumieją zaleceń czy muszą się szczycić firmowymi koszulkami (na innych zdjęciach widać MU, Chelsea) - głąbiarstwo . Kupić w ciuchlandii białą koszulkę za 5 PLN to problem i wstyd :-)chyba nie... lepiej paradować w tej z Allegro (szpanerstwo, że aż śmiech)
Trzeba specjalne plakaty drukować, że na biało ... chyba tak trzeba.
Ostatnio edytowano 2009-08-09, 12:16 am przez classic, łącznie edytowano 3 razy
classic

Postprzez classic 2009-08-08, 11:44 pm

"czerwony" na tym zdjęciu aż gębę zatkał... jedynie Legionista dał przykład.
classic

Postprzez django 2009-08-08, 11:52 pm

Konsekwencją wygraliśmy ten mecz. Brawo, że nie kombinowali, tylko grali swoje. Darian zauważył bardzo dobrą grę Balula - moim zdaniem jego najlepszy występ w barwach Zagłębia. Pewniak na środku obrony. Niestety słabo Hosić, niektóre błędy katastrofalne. Szatan po kontuzji przyzwoicie. Świetnie Łuczywek, takiej dynamiki i świeżości u tego piłkarza nie widziałem już dawno. No i Filipowicz, który zapieprzał przez 90 minut po całym boisku. Chciałbym jeszcze pochwalić Pierścionka, który pokazuje, że jeżeli tylko ma w kim wybierać, to potrafi fajnie zmieniać taktykę i ustawienia. Jest jeszcze jedna sprawa, której dawno w Zagłębiu nie widziałem - AMBICJA. Myślę że to wpływ starszyzny, bo ci sami piłkarze, którym w poprzednim sezonie nie zawsze się chciało, teraz dają z siebie wszystko. Oby tak dalej!

Jeszcze prośba do ADMINÓW: To jest zdaje się temat piłkarski. Czy nie można by postów dotyczących mody, ewentualnie internetowego bluzgania ludzi, którzy nie mają odwagi powiedzieć czegoś prosto w twarz, dawać do działu kibice, a najlepiej kierować ich na "prawomyślne" forum?
django

Postprzez classic 2009-08-09, 12:14 am

django to temat dotyczący meczu i Ważny jest to temat... zobacz zdjęcia Legia we Wrocławiu i tak ma być. Nie płacz do adminów bo to nie bluzganie tylko mała UWAGA!
classic

Postprzez django 2009-08-09, 12:23 am

classic napisał(a):django to temat dotyczący meczu i Ważny jest to temat... zobacz zdjęcia Legia we Wrocławiu i tak ma być. Nie płacz do adminów bo to nie bluzganie tylko mała UWAGA!

To temat w dziale PIŁKA NOŻNA. Co mają wspólnego z piłką nożną kolory koszulek albo bluzgi na prowadzących doping? Od tego jest dział KIBICE, a jeszcze lepiej drugie forum, na którym są osoby odpowiedzialne koszulki, doping itd.
django

Postprzez classic 2009-08-09, 12:41 am

Drugie forum mnie nie interesuje, jestem na forum 100% Żagłębie i jeśli źle piszę to od tego są admini, a nie TY. Jak chcesz to idź na młynek którym rządzą czarni lub innego wyznania, ja siedzę na krytej w białej koszulce( a tak wogóle 40 lat zasiadam na Ludowym i zamilcz bo tylko pokłony powinieneś mi składać... za ból za krew za lata łez i za urodzenie w tym ukochanym mieście lat 46 temu... takie miałem szczęście!!! )
Tylko Zagłębie!!!
classic

Postprzez django 2009-08-09, 12:46 am

classic napisał(a):( a tak wogóle 40 lat zasiadam na Ludowym i zamilcz bo tylko pokłony powinieneś mi składać... za ból za krew za lata łez i za urodzenie w tym ukochanym mieście lat 46 temu... takie miałem szczęście!!! )

Rispekt Mistrzu Joda :lol:
django

Postprzez LucasUSA 2009-08-09, 4:06 am

Panowie, mam propozycje - wybierzcie sie na piwko i w przyjacielskiej atmosferze wyjasnijcie roznice zdan. Temat niepotrzebnie sie rozmywa.

Stalo sie tradycja na naszym forum, ze w temacie "pilkarskim" dyskutuje sie rowniez aspekty kibicowskie danego pojedynku. Jest to naturalne, ale musze przyznac, ze rowniez i mi czasem przeszkadza. Bedziemy musieli przedyskutowac, jednak w innym temacie, czy zachowac taki porzadek rzeczy. Czym innym jest jednak skomentowanie "przy okazji", ze doping byl super, a co innego snucie wywodow na temat koloru koszulek. Kolor koszulek, walory wokalne prowadzacego doping to jednak tematy do dzialu "Kibice".
LucasUSA

Postprzez CZEKO22I16 2009-08-09, 7:09 am

Dobrze że przynajmniej idą do przodu i wygrywają.Oby tak dalej,a niebawem 1 liga a potem Ekstraklasa.
CZEKO22I16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna