Lajkoniki na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Lajkoniki na Ludowym

Postprzez Torpad 2009-07-29, 9:17 pm

mateusz1971 napisał(a):jak wynika z sady 50% jest za 50% przeciw co z tego wyjdzie przekonamy sie po sezonie, miejmy nadzieje ze zaglebie wyjdzie na tym najlepiej

:zolta:
Ta sonda to wał!. Już to pisałem. Po chwili zrobiło się 2 tyś głosów i 50 na 50. Ciekawe kto z Zagłębia jest za Cracowią na Ludowym.
Torpad

Postprzez mateusz1971 2009-07-29, 9:18 pm

matka/córka/syn czy dom to zadne porownanie prawda jest taka , Ze ani Ty ani ja nie mamy wplywu na to czy beda grac czy nie na Ludowym Krakowianie. a jezeli jestes takim "fanatykiem" to proszę przeprowadz sie na Ludowy i tam mieszkaj z cala rodzina , sprzataj , pielęgnuj murawę i czekaj , az manna z nieba spadnie na pokrycie wydatkow z remontami i utrzymaniem stadionu
mateusz1971

Postprzez rollands 2009-07-29, 9:19 pm

Torpad napisał(a):
mateusz1971 napisał(a):jak wynika z sady 50% jest za 50% przeciw co z tego wyjdzie przekonamy sie po sezonie, miejmy nadzieje ze zaglebie wyjdzie na tym najlepiej

:zolta:
Ta sonda to wał!. Już to pisałem. Po chwili zrobiło się 2 tyś głosów i 50 na 50. Ciekawe kto z Zagłębia jest za Cracowią na Ludowym.

Jak to kto ?
Ten co w Krakowie wszedł na naszą stronę :-)
rollands

Postprzez Smazu 2009-07-29, 9:20 pm

Morał z tego taki , że barwy to żadna wartość dla ciebie dlatego nie ma sensu z toba dyskutowac.
Tylko dodam jaka manna?Kasa od Wisły już wyparowała?
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez rollands 2009-07-29, 9:21 pm

mateusz1971 napisał(a):matka/córka/syn czy dom to zadne porownanie prawda jest taka , Ze ani Ty ani ja nie mamy wplywu na to czy beda grac czy nie na Ludowym Krakowianie. a jezeli jestes takim "fanatykiem" to proszę przeprowadz sie na Ludowy i tam mieszkaj z cala rodzina , sprzataj , pielęgnuj murawę i czekaj , az manna z nieba spadnie na pokrycie wydatkow z remontami i utrzymaniem stadionu

a znasz takie powiedzonko - BOSO ALE W OSTROGACH ?
rollands

Postprzez mario999 2009-07-29, 9:25 pm

Sa w klubie ludzie ktorzy niezle musieli sie na tym oblowic, Cracovia miala noz na gardle i zrobilaby wszystko zeby tylko miec zgode Zaglebia.
Wspolczuje tylko Szatanowi ze ma takich doradzcow dla ktorych Zaglebie znaczy tyle co dla mnie Cracovia i Wisla.
Smiech na cala Polske.
Cracovia :czerwona:
mario999

Postprzez Schabu 2009-07-29, 9:33 pm

Ja nie rozumiem jednej rzeczy.Panowie z Szatanem na czele dziś zapewniali,że Craxa zagra na Ludowym tylko dwa mecze,a potem przeniesie się na stadion Polonii Bytom.Tymczasem na telegazecie czy na innym portalach podane jest,że sezon Cracovia zagra w Sosnowcu.
Czy wie ktoś może więcej jak to w końcu jest???
Czy władze klubu znów zrobili nas w jajo :!:
Schabu

Postprzez mateusz1971 2009-07-29, 9:37 pm

Smazu napisał(a):Morał z tego taki , że barwy to żadna wartość dla ciebie dlatego nie ma sensu z toba dyskutowac.

Jezeli barwy i fanatyzm sa dla ciebie wiecej warte niz dobro klubu nie wspomne o rodzinie to z toba wlasnie nie ma sensu dyskutowac

"boso ale w ostrogach" takie myslenie doprowadzilo juz raz zaglebie do 5 ligi powodzenia :brawo:
jestescie jak widze najlepiej poinformowani o kasie z Wisly "juz wyparowala" brawo zaslepienia i pilnowania wlasnego ego. Macie syndrom "psa ogrodnika: sam nie zeżre a drugiemu nie da"
mateusz1971

Postprzez łoś 2009-07-29, 9:42 pm

Przestańcie bic tą piane- ciekawy jestem coby się stało gdyby w obronie barw Odry Wodzisław nie wydano zgody na gre naszego ZAGŁĘBIA w Wodzisławiu .
łoś

Postprzez mario999 2009-07-29, 9:43 pm

mateusz1971 napisał(a):
Smazu napisał(a):Morał z tego taki , że barwy to żadna wartość dla ciebie dlatego nie ma sensu z toba dyskutowac.

Jezeli barwy i fanatyzm sa dla ciebie wiecej warte niz dobro klubu nie wspomne o rodzinie to z toba wlasnie nie ma sensu dyskutowac

"boso ale w ostrogach" takie myslenie doprowadzilo juz raz zaglebie do 5 ligi powodzenia :brawo:
jestescie jak widze najlepiej poinformowani o kasie z Wisly "juz wyparowala" brawo zaslepienia i pilnowania wlasnego ego. Macie syndrom "psa ogrodnika: sam nie zeżre a drugiemu nie da"

Skad ty sie urwales?
mario999

Postprzez mateusz1971 2009-07-29, 9:45 pm

A Tyś się k...wa skąd urwał ?????????
Nie wiem czego teraz uczą w szkole - ale pieniądz to nie wszystko.
W życiu są ważniejsze wartości niż dobra materialne.[/quote]

Wartościami się nie najesz i klubu na poziomie nie utrzymasz nikt nie gra dla wartości i barw tylko dla kasy, moze jak juz sie wszyscy obłowią za ten wynajem stadionu to sprzedadza nasze zaglebie komus komu naprawde bedzie zalezalo na tym klubie i powrocimy tam gdzie nasze miejsce ekstraklasa .
ja tez nie wiem czego ucza teraz w szkole ale napewno ekonomi. Urwałem się od pępowiny matki w szpitalu nr.2 38 lat temu
mateusz1971

Postprzez RRRR18 2009-07-29, 9:52 pm

Masz jakieś papiery na to? ja nie czuje się właścicielem.Ale mosir zapewne byłby w stanie takowe Ci pokazać.
RRRR18

Postprzez Schabu 2009-07-29, 10:15 pm

Oto sytuacja
"Ile na umowie z Cracovią zarobi klub z Sosnowca? Około 70 tysięcy złotych za jeden mecz.

Wszystkie wpływy z wynajmu stadionu przeznaczone zostaną przez działaczy Zagłębia na wzmocnienia zespołu.

- Co do kwestii finansowych to są to ustalenia między klubami i niech tak pozostanie. Ze swej strony my postawiliśmy jednak kluczowy warunek. Z racji tego, że na murawie naszego obiektu będą grały aż trzy kluby, po zakończeniu rundy może okazać się, że nawierzchnia nadaje się do wymiany. Jeśli tak się stanie, zapłaci za to właśnie Cracovia. Na nasze konto będzie wpływać tylko mała część tych należności. Resztę weźmie klub. - powiedział Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor MOSiR w Sosnowcu."

Dziękujemy.Jesteśmy dumni...
Schabu

Postprzez dominx 2009-07-29, 10:51 pm

mateusz1971 napisał(a):
Wartościami się nie najesz i klubu na poziomie nie utrzymasz nikt nie gra dla wartości i barw tylko dla kasy, moze jak juz sie wszyscy obłowią za ten wynajem stadionu to sprzedadza nasze zaglebie komus komu naprawde bedzie zalezalo na tym klubie i powrocimy tam gdzie nasze miejsce ekstraklasa .

Dyskusja zeszła trochę na inne tory ale nie sposób pozostawiać takie wypowiedzi bez echa.
Otóż, właśnie na WARTOŚCIACH buduje się potęgę klubu. Pieniądze owszem potrzebne są do funkcjonowania klubu ale na Boga klub z zasady funkcjonuje ze środków inwestora, sponsorów, miasta, telewizji itd a nie z podnajmowania swojego stadionu. To że nie przelewa się w budżecie klubu nie znaczy że należy się chwytać każdego rozwiązania na zdobycie gotówki.
mateusz1971 napisał(a):Drazenie tematu i posty typu lajkoniki na ludowym swiadcza o naszej zlej woli i nie tylko szkodzimy zaglebiu ale rowniez przemawia za nami "rasizm" napinacie sie jak bysmy mieli co najmniej stadion typu Anfield Road a niestety mamy tylko to co widac PRL-owska bryla .Powinnismy byc wdzieczni, ze wogole ktos chce wynajmowac tem pozal sie Boze stadion.

Zła wola, szkodzenie Zagłębiu, rasizm, pożal się Boże stadion - czy ty w ogóle zastanawiasz się co wypisujesz?
Jeszcze nie słyszałem żeby jakiś klub upadł z powodu nie udostępnienia swojego stadionu. A stadion jaki by nie był (podobnie jak barwy i historia) to dla kibica rzecz święta.
Cel nie uświęca środków - przynajmniej w futbolu (o czym sami się przekonaliśmy dwa sezony temu).
dominx

Postprzez rossoneri 2009-07-30, 6:23 am

mateusz1971 napisał(a):Stadion nie jest nasza wlasnoscia i nie kibice powinni decydowac za czy przeciw , jezeli wynajem przynosi wymierny zastrzyk finansowy dla naszego klubu to jak najbardziej jestem za. Opinie typu nozownicy ,krakusy itp w tym przypadku nie maja zadnego pokrycia nie mozna zachowywac sie jak buraki i byc za wynajmowaniem stadionu jak by chodzilo o LEGIE badz OLimpie itp. A pezeciw wszystkim innym klubom Polskim. Nawet jak by Ruch gral na ludowym i placil tyle ze budzet zaglebia bylby zapewniony na dwa lata niech sobie gra nikt wam nie kaze chodzic na te mecze jak rowniez krecic sie w okolicach Ludowego w czasie meczy druzyn wynajmujacych nasz stadion, po to tylko zeby szukac zaczepki. Biznes to biznes i napewno z kozyscia dla zaglebia.Drazenie tematu i posty typu lajkoniki na ludowym swiadcza o naszej zlej woli i nie tylko szkodzimy zaglebiu ale rowniez przemawia za nami "rasizm" napinacie sie jak bysmy mieli co najmniej stadion typu Anfield Road a niestety mamy tylko to co widac PRL-owska bryla .Powinnismy byc wdzieczni, ze wogole ktos chce wynajmowac tem pozal sie Boze stadion

masz calkowita racje i ja sie z tym zgadzam to wielki dla nas sukces ,ze to my wynajmujemy stadion i to dwom zespolom i za taka kase ,wiekszosc juz nie pamieta jak bylismy zalezni od Wodzislawia,teraz tylko jedno pytanie czy Szatan dotrzyma slowa i wzmocni zespol.
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna