Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez mario1 2009-07-16, 5:46 pm

Łuki19 napisał(a):dla mnie Lula to zwykły złodziej ktory chce się nachapać tylko kasy ze niby dla dobra Zagłebia i dlatego wielce chce stadion wynajmowadc Wisle zeby mieć wiecej dla siebie

to 19 to moim zdaniem iloraz inteligencji naszego kolegi :lol:
mario1

Postprzez dziejus 2009-07-16, 5:48 pm

Inauguracje mamy przesunieta o tydzien to moznaby jakas inna bombke "uzbroic" ;-)
dziejus

Postprzez August 2009-07-17, 9:05 am

Ciekawe czy sprawa z tym całym Juszkiewiczem upadła.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2009-07-17, 12:16 pm

Odejdzie z GieKSy, bo nie dostał umówionej podwyżki?

08:49, 2009-07-17

Źródło: SPORT/SportSlaski.pl
Bartosz Iwan wciąż nie jest pewien, czy zostanie na Bukowej. Zawodnik nie dogadał się bowiem z działaczami katowickiego klubu.

- Co prawda mam jeszcze przez rok ważny kontrakt, ale miałem też w umowie zagwarantowaną podwyżkę. Tymczasem, w trakcie rozmów dowiedziałem się, że nie będę mógł na nią liczyć. Nie tak się umawialiśmy. Działacze nie tylko zostawili mnie na poprzednich warunkach, ale chcieli bym już teraz przedłużył o kolejny rok umowę z klubem. Na razie więc nasze negocjacje znalazły się w martwym punkcie - twierdzi Iwan.

- Przygotowywałem się z zespołem, ciężko pracowałem z kolegami na obozach i chcę zostać w Katowicach. Chcę też jednak respektowania wzajemnych ustaleń. Przecież my nie zarabiamy tutaj wielkich pieniędzy i ja też nie chciałem niebotycznej podwyżki. Działacze znają moje warunki. Piłka jest po ich stronie - dodaje.

http://sportslaski.pl/Odejdzie-z-GieKSy ... ,info.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Może warto spróbować powalczyć o niego po raz drugi :niezle: ??
SO_1906

Postprzez dziejus 2009-07-17, 1:22 pm

Dalej uwazam ze Zaglebiu ciagle brakuje typowego napadziora "kilera".Mysliwy idealnie nagrywa pilki ale potrzeba kogos kto to wykonczy.Z calym szacunkiem nie jest to ani Lachowski ani Filipowicz.Mogl nim byc Piechna.
dziejus

Postprzez mayday77 2009-07-17, 3:23 pm

Hosic wraca do Sosnowca

Za tydzień do Sosnowca przyjedzie Dżenan Hosic. Były kapitan Zagłębia jest już po słowie z działaczami i wszystko wskazuje na to, iż doświadczony bośniacki obrońca podpisze kontrakt z Zagłębiem.

Jak pisaliśmy na łamach naszego portalu, Hosic w maju trenował z Zagłębiem Sosnowiec. Od tamtego czasu pojawiały się informacje, iż zawodnik jest coraz bliżej naszego klubu. Udało nam się dowiedzieć, iż Hosic przyjedzie do Sosnowca 23, najpóźniej 24 lipca. Obie strony są już dogadane w sprawie kontraktu, pozostaje jedynie do podpisania umowa. Wszystko wskazuje więc na to, że w przyszłym sezonie Bośniak będzie bronił barw Zagłębia. - Na pewno byłoby to dobre rozwiązanie dla drużyny. Mielibyśmy szkielet zespołu oparty na doświadczonych zawodnikach. W bramce Adam Bensz, w obronie Dżenan Hosic, w pomocy Sławek Pach i w ataku Marcin Lachowski. Jednak nie jest powiedziane, iż Dżenan wywalczy miejsce w podstawowej jedenastce - tłumaczy trener Piotr Pierścionek. - O jego formę się nie boję, gdyż trenował w Bośni, nawet był na obozie swojego byłego zespołu, dodatkowo dostał od nas rozpiskę na jakim etapie przygotowań jesteśmy - dodaje.

Aktualnie w środku obrony o miejsce walczą Adrian Marek, Wojciech Białek, Tomasz Balul i Mateusz Madej. - Wojtek ma problemy ze starą kontuzją, przez co ma źle rozłożoną siłę w nogach. Jedna z nich jest silniejsza od drugiej, ale jest jeszcze czas by to wyeliminować. Tomek z kolei zgłosił, iż ma lekkie problemy po kontuzji i przy przyspieszeniu odczuwa lekki ból. W takiej sytuacji przyjście Dżenana zapewniłoby nam dobrą rywalizację w defesywie - wyjaśnia szkoleniowiec Zagłębia. - Dodatkowo byłby dla nas dużym wzmocnieniem jeśli chodzi o pracę z młodzieżą i dobrą atmosferę w szatni. 19-letni Madej dysponuje ogromnym potencjałem, nie zapominajmy, iż Białek i Marek to też młodzi piłkarze. Cała trójka mogłaby wiele nauczyć się od Hosica. Dlatego nie ukrywałem, iż optowałem za pozyskaniem tego zawodnika - wyjawia trener Pierścionek.

Hosic, gdy był piłkarzem Zagłębia pokazał się z bardzo dobrej strony, był niezwykle solidnym punktem drużyny i w dużej mierze to dzięki jego dobrej grze sosnowiczanie awansowali do ekstraklasy. Niestety, na najwyższym szczeblu rozgrywek zagrał poniżej oczekiwań i po sezonie wrócił do Bośni. Jednak bardzo prawdopodobne, iż już niedługo ponownie na dłużej zagości w stolicy Zagłębia Dąbrowskiego.

Źródło:www.sportowezaglebie.pl
mayday77

Postprzez Landryn 2009-07-17, 6:43 pm

No to mamy filar w obronie , chociaż tyle dobrze , Lachowski gra , to skład nieco zebrany , lecz co pokaże w sezonie - dowiemy się z czasem .
Landryn

Postprzez pAwLaS 2009-07-17, 9:05 pm

Damy radę!! Ja jestem bardzo dobrej myśli. Naprawdę powinno być dobrze. JESTEM PEŁEN OPTYMIZMU I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ PIERWSZEGO GWIZDKA
pAwLaS

Postprzez flex 2009-07-20, 9:53 am

pAwLaS napisał(a):Damy radę!! Ja jestem bardzo dobrej myśli. Naprawdę powinno być dobrze. JESTEM PEŁEN OPTYMIZMU I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ PIERWSZEGO GWIZDKA

Kiedyś już też tak mieliśmy, wydawałoby się super transfery, wszyscy podjarani a później w pierwszym meczu Wierzchowski wpuścił 4 bramki od Piasta.

Poczekajmy, mam jedynie nadzieję, że nie będzie gorzej niż w ostatnim sezonie.
flex
Administrator

Postprzez MrCricket 2009-07-20, 10:15 am

Dokładnie, nie ma sensu nadmuchiwać balona. W tej lidze najważniejsza jest ambicja i przygotowanie fizyczne. Nazwiska nie grają, Kluczbork nie miał wirtuozów i pewnie wygral ligę.
MrCricket

Postprzez davidov83 2009-07-20, 4:47 pm

Pavol Hustava przebywa na testach w fk Kravina chyba 2 liga slowacka!oby tam sie zakotwiczyl:/
davidov83

Postprzez yahaya 1906 2009-07-20, 7:09 pm

Właśnie jak jest z Juszkiewiczem ?
yahaya 1906

Postprzez dziejus 2009-07-22, 7:21 am

I kolejne wzmocnienie. Hustava pozegnal sie z Zaglebiem :brawo: :) Wiadomosc :sportowezaglebie.pl
dziejus

Postprzez rossoneri 2009-07-22, 5:40 pm

ja wiem ze Guzik to kolega Pierscionka z Viktorii Jaworzno ,ale on jest beznadziejny ,wolny bezmyslny ,wogole nieprzydatny ,nasz Strojek jest sto razy lepszy to po co tracic kase na takiego goscia, a co do Strojka to zagral swietnie z Cracovia
rossoneri

Postprzez SO_1906 2009-07-22, 9:38 pm

Zagłębie Sosnowiec czeka na powrót Hosicia

Obrońca z Bośni ma już w czwartek trenować z drużyną z Sosnowca. Zagłębie ćwiczyło w środę na bocznym boisku AKS-u Niwka. Na Stadionie Ludowym - zgodnie z zapowiedziami - trwa remont murawy

Z zespołem trenują już Krzysztof Myśliwy (leczył zapalenie płuc) i Marcin Lachowski (zapalenie ścięgna achillesa). Po boisku biegał też Wojciech Białek, ale nie miał wesołej miny.

- Wciąż odczuwam ból - krzywił się zawodnik, który ma m.in. zrosty po kontuzji kolana. W tym tygodniu do zespołu ma wrócić Arkadiusz Kłoda (skręcenie stawu skokowego). Z urazem stopy zmaga się jeszcze Tomasz Szatan.

Trener Piotr Pierścionek czeka również na Dzenana Hosicia, który odszedł z Zagłębia po spadku z ekstraklasy - Jest szansa, że już w czwartek będzie z nami trenował. Liczę na jego doświadczenie - mówi szkoleniowiec.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna