Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez novack 2009-07-10, 3:51 pm

Szatan dementuje
JL / sosnowiec.info.pl
Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębie S.A. dementuje pojawiające się w mediach informacje, że po wejściu Miasta do spółki prowadzącej klub Zagłębie Sosnowiec, większościowy pakiet akcji Zagłębie S.A. pozostanie w jego rękach. Niektórzy już nawet wiedzą, że Szatan będzie miał 51 - procentowy pakiet akcji.

- Nie ma jeszcze żadnego ustalenia w tej kwestii. Nie wiem, skąd pojawiają się takie informacje. Podejrzewam, że ich przyczyną może być skaczące ciśnienie atmosferyczne – powiedział dla sosnowiec.info.pl Krzysztof Szatan i dodał, że tego rodzaju dywagacje mogą tylko zaszkodzić w negocjacjach, które się jeszcze nie zakończyły.

Radny Maciej Adamiec, jeden z inicjatorów wejścia Miasta do Zagłębia S.

A. też przyznaje, że jeszcze nie ustalono, ile akcji przejmie Miasto.
KOMENTARZE
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez swiezy52 2009-07-10, 4:53 pm

novack - "- Nie ma jeszcze żadnego ustalenia w tej kwestii. Nie wiem, skąd pojawiają się takie informacje. Podejrzewam, że ich przyczyną może być skaczące ciśnienie atmosferyczne – powiedział dla sosnowiec.info.pl Krzysztof Szatan i dodał, że tego rodzaju dywagacje mogą tylko zaszkodzić w negocjacjach, które się jeszcze nie zakończyły."

od straszenia to są duchy Panie Szatan...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Lukasch89 2009-07-10, 5:03 pm

Ajj Szatanowi to życzę wiele duchów co noc za to, że nieodpuszcza i dalej pogrążą Nasz klub.
Swoją drogą, wątpie by Szatan dostał 51%.... przy jego wkładzie w to co się działo przez ostatni rok obstawiam, że miasto będzie głownym udziałowcem... teraz tylko pozostaje zadac pytanie - Czy to dobrze przy obecnych władzach?
Lukasch89

Postprzez łoś 2009-07-12, 9:33 pm

Właśnie czy to dobrze przy obecnych władzach?
łoś

Postprzez KalF92 2009-07-12, 10:36 pm

Wydaje mi się że trudno o gorsze władze niż Szatan i jego podwładni., więc miasto to nienajgorsze rozwiązanie.
Miasto na 100% nie będzie chciało łożyć na klub wielkich pieniędzy więc poszukają kolejnego udziałowca/sponsora. Tak więc raczej łatwiej będzie (chyba) o zabezpieczenie finansowe klubu.
KalF92

Postprzez Minion 2009-07-13, 4:07 pm

No nie wiem, Szatan ma przebłyski. Jeszcze rok, dwa i będzie całkiem niezłym menago :)))
Minion

Postprzez KalF92 2009-07-13, 5:22 pm

Minion napisał(a):No nie wiem, Szatan ma przebłyski. Jeszcze rok, dwa i będzie całkiem niezłym menago :)))
Te przebłyski zdarzają się mu zbyt rzadko, by uznać go za wartościowego menadżera/właściciela/sponsora.
Jak dla mnie to idealnym rozwiązaniem byłoby 75% udziałów dla miasta- które poszukało by chętnych do sponsorowania Zaglębia i 25% Szatan niech on też szuka sponsorów.
A o obecne władze bym się nie martwił, bo przecież i tak za jakiś czas rządzić będzie ktoś inny.
KalF92

Postprzez łoś 2009-07-13, 7:38 pm

Ludzie Wy sami siebie pocieszacie, jak miasto chciałoby znależc sponsora to dawno by go znalazło, niektórym wydaje się że znalezienie sponsora to jak zjeśc bułke z masłem :-) Na dzień dzisiejszy trzeba się cieszyc z tego co się ma a nie do znudzenia narzekac / tym wiecznie niepocieszonym polecam aby rozejżeli się i zobaczyli co dzieje się w innych klubach zarówno pod wzgledem licencyjnym, organizacyjnym a przedewszystkim finansowym/.A co do tego że w niedługim czasie rządzic będzie kto inny to nie byłbym taki pewny żebyśmy tylko nie spadli z deszczu pod rynne tylko potem będzie za póżno i będzie można sobie tylko bezsensownie ponarzekac.pozdrawiam
łoś

Postprzez peterrabit3 2009-07-13, 7:51 pm

łoś napisał(a):Ludzie Wy sami siebie pocieszacie, jak miasto chciałoby znależc sponsora to dawno by go znalazło, niektórym wydaje się że znalezienie sponsora to jak zjeśc bułke z masłem :-) Na dzień dzisiejszy trzeba się cieszyc z tego co się ma a nie do znudzenia narzekac / tym wiecznie niepocieszonym polecam aby rozejżeli się i zobaczyli co dzieje się w innych klubach zarówno pod wzgledem licencyjnym, organizacyjnym a przedewszystkim finansowym/.A co do tego że w niedługim czasie rządzic będzie kto inny to nie byłbym taki pewny żebyśmy tylko nie spadli z deszczu pod rynne tylko potem będzie za póżno i będzie można sobie tylko bezsensownie ponarzekac.pozdrawiam

A jaki interes ma Miasto aby zalatwic sponsora dla wąsacza kurojada? Teraz bedzie mialo napewno wiekszy jesli wejdzie w posiadanie akcji klubu
Czytaj wiecej na forum gdyz niektore posty sa na dobrym poziomie informacyjno - intelektualnym
peterrabit3

Postprzez Leżak 2009-07-13, 8:45 pm

Ja sądze że w sekcji piłkarsiej mógłby się sprawdzic model zarządzania który jest prowadzony w sekcji hokejowej czyli kase dają proporcjonalnie do udziałów:
- Miasto
- Sponsor tytularny (pol-aqua)
- inne mniejsze firmy
Z tego co się orientuje to hokeiści nie narzekają na zaległości finansowe a ich budżet jest 3 lub 4 budżetem ligi. Z tym ze trzeba znalesc kompetetną osobę pukającą do każdych drzwi tych mniejszych firm. Pozdrawiam
Leżak

Postprzez łoś 2009-07-13, 9:05 pm

peterrabit3 napisał(a):
łoś napisał(a):Ludzie Wy sami siebie pocieszacie, jak miasto chciałoby znależc sponsora to dawno by go znalazło, niektórym wydaje się że znalezienie sponsora to jak zjeśc bułke z masłem :-) Na dzień dzisiejszy trzeba się cieszyc z tego co się ma a nie do znudzenia narzekac / tym wiecznie niepocieszonym polecam aby rozejżeli się i zobaczyli co dzieje się w innych klubach zarówno pod wzgledem licencyjnym, organizacyjnym a przedewszystkim finansowym/.A co do tego że w niedługim czasie rządzic będzie kto inny to nie byłbym taki pewny żebyśmy tylko nie spadli z deszczu pod rynne tylko potem będzie za póżno i będzie można sobie tylko bezsensownie ponarzekac.pozdrawiam

A jaki interes ma Miasto aby zalatwic sponsora dla wąsacza kurojada? Teraz bedzie mialo napewno wiekszy jesli wejdzie w posiadanie akcji klubu
Czytaj wiecej na forum gdyz niektore posty sa na dobrym poziomie informacyjno - intelektualnym

A taki interes że sponsor jest dla ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC a miasto nazywa się SOSNOWIEC . Niektóre posty są dośc ciekawe ale śmiem twierdzic że informacyjno- plotkarskie. Piszesz o poziomie intelektualnym ale określenie wąsacz kurojad temu zaprzecza.
łoś

Postprzez dziejus 2009-07-16, 6:15 pm

Po ostatnim spotkaniu UM-K.Szatan ogloszono ze szczegolowe uzgodnienia maja byc dopracowane do 15 lipca.Czy cos wiadomo na ten temat ?
dziejus

Postprzez NHK12 2009-07-21, 9:04 pm

Pan Adamiec - Prezes ???
Kolporter - tytularny sponsor ???
:niezle: :niezle: :niezle:
NHK12

Postprzez dziejus 2009-07-22, 7:18 am

Tak.To gwarantowaloby postep.A marzenia jak ptaki szybuja po niebie...... :-) :idea:
dziejus

Postprzez kret75 2009-07-22, 8:35 am

Ptaki to już sponsorują Zagłębie :lol: a gdyby tak kolporter został tytularnym sponsorem to na pewno zmieniła by się nazwa na "Kolporter Zagłębie Sosnowiec" i to na pewno by się bardzo nie podobało kibicom :twisted:
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna