Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez peterrabit3 2009-07-08, 2:44 pm

August napisał(a):Peterrabit, w artykule na SZ powyżej jest napisane:

(...) Na tę chwilę włodarze miejscy biorą pod uwagę kilka wariantów. Dotyczą one ilości akcji, jakie przejmie miasto. Będzie to albo pakiet całościowy, albo większościowy lub mniejszościowy (...)

Czyli nie wiadomo jeszcze czy Miasto weźmie część czy całość. Ta decyzja prawdopodobnie moze zapaść dzisiaj.

OK rozumiem , zwracam tylko uwage na wypowiedz Szatana
peterrabit3

Postprzez August 2009-07-08, 2:57 pm

peterrabit3 napisał(a): rozumiem , zwracam tylko uwage na wypowiedz Szatana

Myślę, że większość ludzi robi sobie po prostu nadzieję w związku z planowanym przejęciem akcji Spółki i odejście Pana Krzysztofa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mario1 2009-07-08, 3:49 pm

nie wiem gdzie to wpisac ale mam taka sugestie moze zrobilibyscie TV ze sparu z Wisla ale cale jesli to mozliwe (off corse) aha i czytaliscie moze kto bedzie via internet transmitowal mecz Polonii W-wa swietny pomysl moze nasz zespol by z Kuszo nawiazal wspolprace :niezle:
mario1

Postprzez PawełK 2009-07-08, 4:20 pm

mario1 napisał(a):nie wiem gdzie to wpisac ale mam taka sugestie moze zrobilibyscie TV ze sparu z Wisla ale cale jesli to mozliwe (off corse) aha i czytaliscie moze kto bedzie via internet transmitowal mecz Polonii W-wa swietny pomysl moze nasz zespol by z Kuszo nawiazal wspolprace :niezle:

Najprawdopodobniej będzie relacja live radiowa... co do Kuszo to już sprawa klubu...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-07-08, 6:31 pm

Podczas dzisiejszego posiedzenia Komisji Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej w Sosnowcu nie zapadły żadne wiążące decyzje, jednak najprawdopodobniej już jutro będzie coś więcej wiadomo na temat przyszłości Zagłębia.

Radni są zniecierpliwieni, gdyż nie są informowani na bieżąco w sprawie przejęcia przez miasto udziałów w Zagłębiu S.A. - Zgłosiliśmy dziś prezydentowi Zbigniewowi Jaskierni, iż chcielibyśmy jako radni wiedzieć jakie są plany i ustalenia. Wszyscy powinniśmy grać dla Zagłębia - tłumaczy Maciej Adamiec, radny z klubu Ponadpartyjna Inicjatywa Rozwoju Sosnowca. - Na tę chwilę cały czas dowiadujemy się o jakichś nowych rozwiązaniach, dlatego ciężko nam poinformować kiedy i na jakich zasadach może dojść do finalizacji. Jutro prezydent Kazimierz Górski ma się spotkać z właścicielem Zagłębia, Krzysztofem Szatanem. Szkoda, że wszystko rozgrywa się bez naszej pełnej wiedzy, w końcu mamy wspólny cel, jakim jest postawienie klubu na nogi. Liczę, iż wszystko uda się pomyślnie doprowadzić do końca, gdyż miasto zagwarantuje stabilność - dodaje.

Tak więc ponownie musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać na dalsze informacje napływające z Urzędu Miasta.
http://www.sportowezaglebie.pl/poza-gra ... o,1,4,1103
August

Postprzez peterrabit3 2009-07-08, 7:09 pm

Powiem szczerze ze nie chce zapeszac ale widze swiatelko w tunelu.....Narzekamy na wzmocnienia ale wcale nie jest zle bo mamy Koze, Lache, zostaja w klubie kluczowi gracze
Potrzebowalismy napad i wyglada to duzo lepiej niz w zeszlym sezonie . Moze wpadnie jeszcze ten Juszkiewicz i bedzie ciekawie....Byle do jutra
peterrabit3

Postprzez Blajpios 2009-07-08, 8:17 pm

A po jutrze - będzie, że pojutrze, a potem popojutrze, w zależności, jaki interes można w głosach przy wyborach ugrać. Niekoniecznie znaczy to, że rzeczywiście trzeba czymś sensownie wesprzeć, wziąć na siebie odpowiedzialność. Jak się uda tylko u ludzi zrobić wrażenie, że dzięki politykowi x czy y "miasto coś zrobiło" - to przecież wystarczy! Nie chodzi o robienie - tylko żeby ludzie głosowali mając przekonanie, że x czy y robił?
Tak, tegoroczna polityka trasnferowa w porównaniu do zeszłorocznej czy zwłaszcza z zimy - wygląda na mądrzej robioną, jakby ktoś się czegoś nauczył. Czyli, jak Kolega wyżej zauważył - można mieć jakieś podstawy do lekkiego optymizmu...
Hm. Aha! Ale nie zapomnijcie dodać, że Zarząd do d, nic nie zamierza robić w sprawie transferów. One same się robią przecież, każdy wie - wbrew Zarządowi. Dobrze, że ktoś umie zmuszać pióra, by same podpisy robiły :-)
Blajpios

Postprzez zimek 2009-07-08, 9:02 pm

A ja mowie ze przejma klub a nastepni przyjda i powiedza nih...ja bo u nas w kraju tak jest jak sie konczy dekada to trzeba nastepnym utrudnic mam nadzieje ze sie myle pozd
zimek

Postprzez peterrabit3 2009-07-08, 9:50 pm

zimek napisał(a):A ja mowie ze przejma klub a nastepni przyjda i powiedza nih...ja bo u nas w kraju tak jest jak sie konczy dekada to trzeba nastepnym utrudnic mam nadzieje ze sie myle pozd

Napweno sie mylisz...I nie kracz
peterrabit3

Postprzez mamut17 2009-07-09, 11:02 am

Z tego co wiem niewielkie udzialy maja byc przejete przez miasto (pakiet mniejszosciowy) i tylko po to zeby miasto mialo wglad w rozwoj klubu ,a nie po to zeby robic rewolucje i sie rzadzic. Bez paniki ...w innych miastach takie rozwiazania sie sprawdzaly..moze u nas tez sie sprawdza.
mamut17

Postprzez August 2009-07-09, 11:32 am

mamut17 napisał(a):Z tego co wiem niewielkie udzialy maja byc przejete przez miasto (pakiet mniejszosciowy) i tylko po to zeby miasto mialo wglad w rozwoj klubu ,a nie po to zeby robic rewolucje i sie rzadzic. Bez paniki ...w innych miastach takie rozwiazania sie sprawdzaly..moze u nas tez sie sprawdza.

Ciekawe ile, poniżej 25% to praktycznie już nic nie daje. A prawo wyboru do członka Rady NAdzorczej to można by było załatwić bez potrzeby obejmowania jakich kolwiek pakietów akcji. W mojej ocenie przejęcie mniejszościowego pakietu mija się z celem.
August

Postprzez mamut17 2009-07-09, 11:48 am

August napisał(a):
mamut17 napisał(a):Z tego co wiem niewielkie udzialy maja byc przejete przez miasto (pakiet mniejszosciowy) i tylko po to zeby miasto mialo wglad w rozwoj klubu ,a nie po to zeby robic rewolucje i sie rzadzic. Bez paniki ...w innych miastach takie rozwiazania sie sprawdzaly..moze u nas tez sie sprawdza.

Ciekawe ile, poniżej 25% to praktycznie już nic nie daje. A prawo wyboru do członka Rady NAdzorczej to można by było załatwić bez potrzeby obejmowania jakich kolwiek pakietów akcji. W mojej ocenie przejęcie mniejszościowego pakietu mija się z celem.

MIasto chce miec niewielki wplyw na klub ,a nie sie "rzadzic". Po co im wiekszosc udzialow skoro oni chca miec wglad w Zaglebie ,a nie od razu na wlasciciela sie mianowac ? Najlepsze rozwiazanie to twoja propozycja lub pakiet mniejszosciowy.
mamut17

Postprzez August 2009-07-09, 11:57 am

mamut17 napisał(a):MIasto chce miec niewielki wplyw na klub ,a nie sie "rzadzic". Po co im wiekszosc udzialow skoro oni chca miec wglad w Zaglebie ,a nie od razu na wlasciciela sie mianowac Najlepsze rozwiazanie to twoja propozycja lub pakiet mniejszosciowy.

Jak Gorski chce mięc tzw. "niewielki wpływ" (swoją drogą ciekawe co to znaczy) to niech w ogóle spierdala ze swoimi pomysłami. Albo się bierze więkoszość albo wcale. O innej regulacj napisałem powyżej. I koniec.
August

Postprzez Darian 2009-07-09, 1:07 pm

Dokładnie jak August napisał. Tutaj trzeba być zdecydowanym i podjąć stanowcze kroki by klubowi zapewnić w przyszłości samodzielną egzystencje. I tylko pakiet większościowy może to zapewnić. I dam tutaj takie porównanie:
Jak idzie się na podryw to nie po to tylko żeby z panienką potrzymać się jedynie za ręce i porozmawiać ale po to by ją "zaliczyć" :lol:
Darian

Postprzez hellboyek 2009-07-09, 1:19 pm

11.pl: Właściciel Zagłębia porozumiał się z miastem!

Po dzisiejszym spotkaniu zarówno prezydent Sosnowca Kazimierz Górski, jak i właściciel piłkarskiego Zagłębia Krzysztof Szatan mieli bardzo zadowolone miny. Już wkrótce bowiem miasto może przejąć część udziałów w klubie.

Spotkanie odbyło się przed południem i poprzedziło prezentację koncepcji nowego stadionu w Sosnowcu. Między prezydentem Sosnowca Kazimierzem Górskim, a właścicielem Zagłębia doszło do porozumienia i już do 15 lipca reszta szczegółów zostanie ustalona, a umowa ma być sfinalizowana w sierpniu. Miasto miałoby przejąć pakiet mniejszościowy akcji, a reszta będzie należała nadal do Krzysztofa Szatana.

Otwarta jest sprawa sponsorów drugoligowca. Dużo jednak może zmienić fakt wejścia miasta w klub. - To nadaje klubowi stabilność - powiedział zastępca prezydenta Zbigniew Jaskiernia.

- Budujemy silną drużynę - powiedział dziś po spotkaniu Krzysztof Szatan. Według nieoficjalnych informacji jeszcze w tym tygodniu do drużyny może dołączyć nowy napastnik, a kolejny jest "na celowniku". Również dziś kontrakt ma podpisać Arkadiusz Kłoda.

http://www.11.pl/rytm_pilki/wlasciciel_ ... z_miastem/
hellboyek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników