To ja jeszcze raz,tym razem coś na wzór Blajpiosa,który bardzo trafnie wszystko skomentował.
Więc tak,Drodzy Panowie Kibice,którzy wypożyczenia stadionu Zagłębia bronicie jak cnoty swojej siostry,mam dwa pytania i proszę o sensowną polemikę:
Darian napisał(a):Stadion Ludowy to święte miejsce dla Zagłębiaków i nożowników nie powinien gościć w roli gospodarzy.

Gospodarzem może być tylko i wyłącznie Zagłębie Sosnowiec ewentualnie klub z Zagłębia Dąbrowskiego albo reprezentacja Polski (co akurat nie jest realne).
Jeżeli np. z wnioskiem o udostępnienie stadionu wystąpiłaby tak kochana i hołubiona Legia to czy odzew byłby taki sam?No bo jeżeli wg powyższego gospodarzem może być tylko i wyłącznie Zagłębie,ewentualnie Zagębiak,Sarmacja,CKS lub inny klub zagłębiowski no to odpowiedź jest jednoznaczna.Legia ponieważ nie należy do tego grona otrzymałaby odpowiedź od szacownych forumowiczów stanowcze NIE.Tyle tylko,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia i wówczas wszyscy zapewne jak jeden mąż byliby za tym aby klub z Warszawy mógł skorzystać z naszej gościny.
Druga sprawa - jeżeli to Zagłębie byłoby w sytuacji Wisły i nie otrzymałoby zgody od Odry na rozgrywanie meczów na ich stadionie a zwróciłoby się do Wisły z prośbą o udostępnienie ich "Świątyni" i taką zgodę otrzymało to czy wówczas też pialibyście w tym samym tonie?Śmiem wątpić.
I proszę darować sobie głupie komentarze w stylu tego co pisał np. Przemek26 ponieważ trzeba umieć odróżnić pewne rzeczy a nie patrzeć tylko w jedną stronę.Najwyższy czas zdjąć klapki z oczu.
Aha,żeby była jasność,jestem za udostępnieniem stadionu Wiśle,Ruchowi,Górnikowi etc. ale tylko pod warunkiem,że ekipa,która będzie korzystała z naszej gościny będzie umiała się godnie zachować tzn. pełna kultura,bez prowokacji,zadym i pozostawiana syfu po sobie.Skoro Zagłębie potrafiło tak się zachować w Wodzisławiu to wierzę,że Kraków nie będzie gorszy i też pokaże klasę.Ale oczywiście gwarancji na to nie mamy.Pozdrawiam