Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
mariusz76 napisał(a):LANDRYN nie obraz się ale, nie zgadzam się z tobą, a tylko dla tego że chodząc na treningi syna mojego kumpla obserwowałem chłopaków z najstarszej grupy wiekowej i jestem załamany podejściem tych przyszłych gwiazd naszego zaplecza, mało tego że schodzili się spacerkiem w godzinę(a niby trening już trwał i był tylko trener i 3 zawodników)to rozgrzewka i rozruch to znów spacer (nie trucht i nie wiem kogo oni chcieli oszukać)wokół boiska mieli dużo do powiedzenia sobie chyba. Powiem tak za moich czasów to było nie do pomyślenia. I cieniutko to widzę!!!
I wiemy wszyscy że trzeba stawiać na juniorów ale z kąt ich brać, jeśli oni mają takie podejście do klubów, i do gry w piłkę!?
Wszystko pięknie, tylko gdzie konkretyAugust napisał(a):Własnie leci kabarecik:
Łukasz Szczoczarz: „Pierwsze słyszę”
Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl
Napastnik Cracovii Łukasz Szczoczarz, który ostatnio występował w barwach Okocimskiego Brzesko (wypożyczenie kończy się z dniem 30 czerwca), nic nie słyszał o zainteresowaniu jego osobą Zagłębia Sosnowiec.
Kadra Zagłębia na przyszły sezon jest jedną wielką niewiadomą
Szczoczarz w ubiegłym sezonie zdobył 17 bramek dla Okocimskiego (13 w II lidze, 4 w barażu o utrzymanie). Trener Zagłębia, Piotr Pierścionek, przyznał, iż wykazuje zainteresowanie tym piłkarzem, natomiast sam zawodnik nie ukrywa, iż wraca do Krakowa, by walczyć o miejsce w składzie. - Pierwsze słyszę o zainteresowaniu moją osobą ze strony Zagłębia. Mam kilka ofert, ale z Sosnowca nikt się ze mną nie kontaktował. W Brzesku byłem na wypożyczeniu, teraz wracam do Cracovii, gdzie mam jeszcze ważny kontrakt przez rok. Pierwszy trening zaplanowany jest już na środę. Zobaczymy czy przekonam trenera do mojej osoby - wyjaśnia najlepszy strzelec zespołu z Brzeska. - Powiem szczerze, że nie wiem w jakim klubie będę występował w przyszłym sezonie – dodaje.
Jak udało nam się ustalić, kibice na razie nie mają co liczyć na spektakularne transfery, gdyż w Zagłębiu trwają rozmowy z potencjalnymi sponsorami. Właściciel klubu, Krzysztof Szatan zapowiada, iż dopiero gdy będzie znany budżet na przyszły sezon rozpoczną się konkretne ruchy transferowe. Bardziej optymistycznie sytuację przedstawia dyrektor klubu. - Dopiero od środy będziemy rozmawiać z zawodnikami, z którymi będziemy chcieli rozwiązać, oczywiście bezgotówkowo, kontrakty. W miejsce zawodnika, który będzie odchodził będziemy sprowadzać nowego gracza - wyjaśnia dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula.
Na razie trener może planować więc kadrę tylko na papierze. Niestety, nie rokuje to dobrze na przyszłość. Taka opieszałość może odbić się czkawką naszemu klubowi, gdyż niedługo na rynku pozostanie zapewne niewielu pełnowartościowych piłkarzy. Miejmy nadzieję, że uda się uniknąć sytuacji z zeszłego sezonu, gdy za braki umiejętności zawodników byli obwiniani kolejni trenerzy. Do rozpoczęcia sezonu już niecały miesiąc…
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-nozna/ii-liga/lukasz-szczoczarz-">http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... zczoczarz-</a><!-- m -->„pierwsze-slysze”,1,4,1063

KalF92 napisał(a):ale co z pomocą

strzelca pomocnika i bramkarza to wszystko i jedziemy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników