Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez peterrabit3 2009-06-27, 9:43 am

peterrabit3 napisał(a):09:59, 2009-06-27

Źródło: SPORT/SportSlaski.pl
Dawid Skrzypek, który prawie całą swoją dotychczasową karierę spędził w Zagłębiu Sosnowiec, ponad rok temu niespodziewanie wyjechał do Norwegii. Teraz wyjaśnia powody swojej decyzji.

W Sosnowcu po cichu szeptano, że było to pokłosiem konfliktu z ówczesnym, a także i obecnym, trenerem Zagłębia - Piotrem Pierścionkiem. - Nic podobnego. Nie było między nami żadnej kłótni, choć nigdy też nie byliśmy w wielkiej komitywie. Obaj doskonale znamy się się z czasów juniorów i nie mieliśmy powodów do animozji - twierdzi piłkarz. Dlaczego więc, nagle Skrzypek zdecydował się na wyjazd do Norwegii? - Prezes Hytry po przegranym meczu z ŁKS-em 1-3 zasugerował mi, że grałem nie fair i nic do drużyny nie wniosłem. A tymczasem postronni obserwatorzy twierdzili, że tylko Patryk Małecki i ja wykazywaliśmy się ambicją. Po tej sytuacji wiedziałem, że w następnych meczach znajdę się poza kadrą - wyjaśnia były pomocnik Zagłębia.

Po powrocie z Norwegii, Skrzypek udał się do Nowego Sącza i z tamtejszą Sandecją wywalczył awans do I ligi. - Nie było mowy o powrocie do Zagłębia. Zaraz po przyjeździe odwiedziałem Stadion Ludowy i zwróciłem się do kierownictwa klubu, czy mogę na własną odpowiedzialność trenować z zespołem. Nie otrzymałem pozwolenia z klubu, którego jestem wychowankiem. Za tym stał również prezes Hytry - z żalem tłumaczy Skrzypek.

To jest skandal jesli nie szanuje sie zawodnikow ktorzy tyle zrobili dla Zaglebia . Kibice beda to dluuuuugo pamietac Panie Hytry
peterrabit3

Postprzez peterrabit3 2009-06-27, 9:50 am

Bramkarz Marcin Bęben, ostatnio SCB Victoria Koeln, podpisał kontrakt z Sarmacją Będzin. Ma być jednym z tych, którzy wydatnie pomogą w staraniach o awans do III ligi.

Oprócz Bębna, który swego czasu występował w ekstraklasie, w barwach Odry Wodzisław, w Będzinie w przyszłym sezonie będzie także występował Łukasz Stępień, ostatnio Milenium Wojkowice. - Porozumieliśmy się także z trzecim nowym zawodnikiem, ale na razie nie mogę ujawnić jego nazwiska. Szczegóły transferu muszą jeszcze ustalić kluby. Mogę tylko powiedzieć, że jest to obrońca, a my nadal szukamy napastnika - wyjaśnia Artur Szymkowski, szkoleniowiec Sarmacji. Jest to o tyle ważne, że to właśnie skuteczność była główną bolączka zespołu w minionych rozgrywkach.
Źródło: SPORT/SportSlaski.pl

Nie jest to Bufon ale mamy ponoc problem z Bramkarzami Ku....mac moze ktos sie obudzi w tym klubie????
peterrabit3

Postprzez davidian 2009-06-27, 10:22 am

Lilo dobrze pokazał się w meczu z Zagłębiem (dobra kondycja i zaangażowanie w grę - nasi oddychali rękawami a on biegał na pełnym luzie do 90 minuty) Na II ligę właśnie takich graczy potrzeba.
davidian

Postprzez Smazu 2009-06-27, 10:56 am

Kto jak kto , ale Bęben był dobry... w pamiętnym meczu z Ruchem w starej II lidze wyłapywał bramki, szkoda że znowu następny gracz jest "za dobry" dla Zagłębia...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez django 2009-06-27, 11:12 am

peterrabit3 napisał(a):W Sosnowcu po cichu szeptano, że było to pokłosiem konfliktu z ówczesnym, a także i obecnym, trenerem Zagłębia - Piotrem Pierścionkiem. - Nic podobnego. Nie było między nami żadnej kłótni, choć nigdy też nie byliśmy w wielkiej komitywie. Obaj doskonale znamy się się z czasów juniorów i nie mieliśmy powodów do animozji - twierdzi piłkarz. Dlaczego więc, nagle Skrzypek zdecydował się na wyjazd do Norwegii? - Prezes Hytry po przegranym meczu z ŁKS-em 1-3 zasugerował mi, że grałem nie fair i nic do drużyny nie wniosłem. A tymczasem postronni obserwatorzy twierdzili, że tylko Patryk Małecki i ja wykazywaliśmy się ambicją. Po tej sytuacji wiedziałem, że w następnych meczach znajdę się poza kadrą - wyjaśnia były pomocnik Zagłębia.

Po powrocie z Norwegii, Skrzypek udał się do Nowego Sącza i z tamtejszą Sandecją wywalczył awans do I li gi. - Nie było mowy o powrocie do Zagłębia. Zaraz po przyjeździe odwiedziałem Stadion Ludowy i zwróciłem się do kierownictwa klubu, czy mogę na własną odpowiedzialność trenować z zespołem. Nie otrzymałem pozwolenia z klubu, którego jestem wychowankiem. Za tym stał również prezes Hytry - z żalem tłumaczy Skrzypek.

To jest skandal jesli nie szanuje sie zawodnikow ktorzy tyle zrobili dla Zaglebia . Kibice beda to dluuuuugo pamietac Panie Hytry[/quote]

Aż ciężko mi uwierzyć, że nawet ktoś taki jak Hytry, mógł w ten sposób postąpić z chłopakiem, który tyle zdrowia i serca zostawił w Zagłębiu. Nie dość, że Hytry swoją niekompetencją działał na szkodę klubu, to jeszcze dla swojego kaprysu odstawiał od składu jednego z najlepszych piłkarzy, a przy tym zakazie trenowania z Zagłębiem, to już wyszło jego chamstwo.
Cała sytuacja świadczy też niestety o Pierścionku. Do tej pory myślałem, że to on skreślił Dawida, ale jest gorzej. On skreślił Dawida na polecenie Hytrego. Zresztą o tym, kto tak naprawdę decydował, świadczy wypowiedź Skrzypka: "Po tej sytuacji wiedziałem, że w następnych meczach znajdę się poza kadrą ". Więc może to jest jakieś wyjaśnienie naszej sytuacji - człowiek, który zajmuje się handlem samochodami, ma kompetencje, które w normalnym klubie są zarezerwowane dla trenera.
I na koniec, jeżeli Hytry czytasz te słowa - dla mnie jesteś człowiekiem, który przez 2 lata pracy w Zagłębiu zaszkodził klubowi tak, że stawiam cię niemal w jednym rzędzie z Rudym, Ujkiem, czy Tochelem. I to jest skandal, że nadal pełnisz swoją funkcję.
django

Postprzez mamut17 2009-06-27, 12:14 pm

Wezcie tego Hytrego zabijcie,zakopcie...jeszcze raz zabijcie i jeszcze raz zakopcie.. :czerwona: Zero szacunku. Dla niego licza sie tylko wlasne poglady i wlasne upodobania. Byle by kase trzepal. :kiepsko:
mamut17

Postprzez zaglebiak94 2009-06-27, 12:16 pm

czy ktos zna wynik dzsiejszego sparingu z pniówkiem?
jak zaprezentowala sie mlodziez i testowani? :)
zaglebiak94

Postprzez bonus11 2009-06-27, 12:22 pm

Napisałem w innym temacie przegrali 2-3,wiem ze było oberwanie chmury i ze Zagłębie nie strzeliło 2 karnych lecz jednego dobili i był gol,wiem tylko tyle ;-)
bonus11

Postprzez zimek 2009-06-27, 12:37 pm

Wszyscy kupuja sprowadzaja a nasi wlodarze nic co my nie mamy nikogo kto by przez chociaz pol sezonu wyczail 4/5 zawodnikow to jest kpina wezcie Macka Mizie on czai baze chlopakow trenuje byl dobrym zawodnikiem a teraz szkoleniowcem a i tak mysle ze Pierscienia trzymaja bo o nic sie nie upomni wiec jest ok i niech sie uczy na Zaglebiu a brak mi slow narka
zimek

Postprzez August 2009-06-27, 12:44 pm

No cóż nawwt z perspektywy czasu wydaje się, że Hytry zachował sie wobec Skrzypka jak kawał ch..a.
Dla mnie bulwersujące jest to, że pozwala się trenować Pachowi (i dobrze, nie mam nic przeciwko) a własnemu wychowankowi się zabrania.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez peterrabit3 2009-06-27, 1:03 pm

Trzeba rowniez zwrocic uwage na to jaka marionetkak i nieudacznikiem jest Pierscionek Jak mogl poddac sie presji jakiegos palanta z zarzadu i odsunac Dawida...Teraz Pierscien bedzie dobieral sklad na podstawie tego co podsunie mu kurczak...Marionetkom mowimy nie!!!! :czerwona:
peterrabit3

Postprzez LucasUSA 2009-06-27, 5:13 pm

Nie chce bronic trenera i nigdy nie bylem jego fanem, ale coz on mial wtedy do powiedzenia. Pewnie po rekach zarzad calowal, ze dali mu szanse zaistniec na tamtym szczeblu rozgrywek. W takiej sytuacji nie mowisz "nie" szefowi, taka prawda.
Marzy mi sie, ze za pare lat okaze sie, ze poczatkowo zle ocenialem Pierscionka i stanie sie on trenerska gwiazda, byle wciaz na lawce w Zaglebiu :) ...
LucasUSA

Postprzez August 2009-06-27, 6:01 pm

Trochę niusów:

Czasu do rozpoczęcia sezonu coraz mniej, a Zagłębie jak na razie zakontraktowało tylko jednego piłkarza. Trener Pierścionek chce namówić do powrotu Dżenana Hosicia, powalczyć z ŁKS-em o Pawła Sobczaka i wprowadzić do kadry kilku młodych piłkarzy z regionu.- Chorowałem na niego. To zawodnik, któremu w trudnych momentach podaje się piłkę i on wie co z nią zrobić. Bardzo by nam się przydał - mówi o Piotrze Gierczaku trener Piotr Pierścionek i nie ukrywa, że doświadczony pomocnik był dla niego celem transferowym numer jeden. Gierczak dostał propozycję, był nawet na rozmowach w klubie, ale ostatecznie wybrał Ruch Radzionków. Podobno zdecydowała znajomość z trenerem Rafałem Górakiem i doświadczonymi piłkarzami występującymi w drużynie beniaminka II ligi.

Zagłębiu odmówili też dwaj inni piłkarze. Słowak Martin Matus postanowił przedłużyć kontrakt z Podbeskidziem, a Robert Żbikowski wolał grę w trzecioligowym Pniówku Pawłowice, połączoną z pracą w straży pożarnej. - Niestety nie mam wpływu na decyzje poszczególnych piłkarzy. Cały czas szukamy zawodników, szczególnie na pozycje bramkarza, pomocnika, napastnika. Są prowadzone rozmowy z kilkoma piłkarzami, mam nadzieję, że zostaną sfinalizowane już w przyszłym tygodniu - mówi Pierścionek.

Celem numer jeden jest w tej chwili doświadczony napastnik Paweł Sobczak. Piłkarz ten wiosnę spędził w greckiej Lamii, wcześniej grał w Austrii Wiedeń, włoskiej Genoi i cypryjskim Anorthosisie Ammochostou. W Polsce najdłużej związany był z Wisłą Płock. Sobczak wyraził zainteresowanie ofertą Zagłębia, ale prowadzi również negocjacje z ŁKS Łódź. Trener Pierścionek chciałby też, by do Sosnowca wrócił Dżenan Hosić - Rozmawiałem już z nim na ten temat i jest entuzjastycznie nastawiony do tego pomysłu. Problemem może być to, że otworzył w Bośni szkółkę piłkarską i trochę boi się teraz to wszystko zostawić - twierdzi Pierścionek.

Prawdopodobnie najszybciej kontrakt z Zagłębiem podpisze sosnowiczanin Konrad Koźmiński, który wraca do Polski po dwuletniej przygodzie w szkockim FC Peterhead. - Pamiętam go sprzed wyjazdu i muszę przyznać, że wyrobił się, szczególnie fizycznie. To nie był zbyt silny piłkarz, a teraz naprawdę dużo walczy. Widać szkockie nawyki, bo w ostatnim sparingu pokazał, że jak trzeba, to potrafi też używać łokci - chwali Pierścionek. Koźmińskim oprócz Zagłębia, zainteresowany jest GKS Tychy, ale sam piłkarz przyznaje, że wolałby grać w Sosnowcu.

Problemem jest także obsada bramki. Do Warszawy wraca wypożyczony z Legii Maciej Gostomski, a wciąż kontuzjowany jest Adrian Masarczyk. Wiele zależy od tego, czy do Sosnowca wróci z Odry Wodzisław Adam Bensz. Jeżeli tak, to do kadry dołączy jeden młody bramkarz. Gdyby jednak nie udało się ściągnąć Bensza, w Sosnowcu pojawi się dwóch młodzieżowców, którzy będą walczyć o miejsce między słupkami.

- Chcemy szukać młodych piłkarzy w regionie. Są tacy zawodnicy jak: Wściubiak, Korepta, Strojek, Stankiewicz, Bielawski, Madej. Planujemy włączyć dwóch, może trzech z nich do kadry - zapowiada Pierścionek. Selekcji miał służyć sparing z Pniówkiem Pawłowice, który Zagłębie przegrało 2:3. Najlepsze wrażenie na trenerze zrobił Andrzej Wściubiak, strzelec jednej z bramek. Młodzi piłkarze dostaną jeszcze szansę pokazania swoich umiejętności w planowanym na przyszłą sobotę sparingu z Rozwojem Katowice.

Zagłębie wciąż jeszcze nie opublikowało listy transferowej. Pewne jest tylko, że w Sosnowcu nie zagrają już: Pavol Hustava, Bartłomiej Socha, Michał Filipowicz i Maciej Gostomski . Pozostałe nazwiska poznamy, gdy trener Pierścionek będzie już wiedział, jakich piłkarzy uda się sprowadzić. Prawdopodobnie w Zagłębiu pozostanie Arkadiusz Kłoda, który jest bliski porozumienia w sprawie nowego kontraktu. Wciąż trwają rozmowy z Adrianem Pajączkowskim.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... -sosnowcu/
August

Postprzez davidian 2009-06-27, 6:52 pm

Pewne jest tylko, że w Sosnowcu nie zagrają już: Pavol Hustava, Bartłomiej Socha :brawo: :brawo: :niezle:
To chyba jedna z lepszych informacji ostatnich tygodni
davidian

Postprzez August 2009-06-27, 7:09 pm

davidian napisał(a):Pewne jest tylko, że w Sosnowcu nie zagrają już: Pavol Hustava, Bartłomiej Socha :brawo: :brawo: :niezle:
To chyba jedna z lepszych informacji ostatnich tygodni

I pewnego rodzaju "wzmocnienie" :lol:
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna