Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez django 2009-06-24, 10:30 pm

baner666 napisał(a):zawsze można wbic na trybuny ze strony przyjezdnych i jebac wisłe, \

Albo na dach i ich obsikać z góry
django

Postprzez August 2009-06-24, 10:33 pm

django napisał(a):Albo na dach i ich obsikać z góry

Koledze widzę chiński deszczyk w głowie :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-06-24, 10:42 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Albo na dach i ich obsikać z góry

Koledze widzę chiński deszczyk w głowie :lol:

Ten nade mną jest gorszy. Chce mieć stosunek z rzeką
django

Postprzez August 2009-06-24, 10:46 pm

django napisał(a):Ten nade mną jest gorszy. Chce mieć stosunek z rzeką

wbic na trybuny ze strony przyjezdnych i jebac wisłe - fakt, ma chłopak fantazję ciekawe jak mu to wyjdzie. :lol:
August

Postprzez łoś 2009-06-24, 11:29 pm

baner666 napisał(a):zawsze można wbic na trybuny ze strony przyjezdnych i jebac wisłe, \

A jak już skończysz to czym prędzej do psychiatry :-)
łoś

Postprzez misza85 2009-06-25, 12:46 am

Proponowałbym spojrzeć na cały ten temat od drugiej strony, czyli Nas kibiców Wisły. Nas też nie bawi gościna na Waszym stadionie z prostego powodu: będziemy czuć się obco. Trudno twierdzić nawet, że w którymkolwiek momencie zachcemy się u Was zadomowić. My również jesteśmy kibicami, wiemy i rozumiemy co to dla Was znaczy stadion, jak to ktoś wyżej napisał, Wasza Świątynia. Osoby, które rozumieją Wasze rozterki (wróg w domu/pieniądze na rozwój) na pewno nie będą demolować Waszego obiektu, czy wszczynał bójek. Nikt jednak nie zapewni, że nie znajdą się wśród Nas debile pokroju Miśka (nóż w Baggio). Była to jednak jedna osoba, jedna rzuciła nożem, nie 10.000 osób na stadionie. Nie generalizujcie więc że wszyscy jesteśmy nożownikami. Równie dobrze, to samo mógłbym napisać o kibicach Zagłębia (vide opony w samochodach dziennikarzy) a czy każdy brał w tym udział?
My mogliśmy grać na Hutniku, praktycznie w domu, lecz poprzez popaprańca wojewódzkiego stało się jak jest.
misza85

Postprzez LucasUSA 2009-06-25, 2:05 am

mariusz76 napisał(a):
manuel90 napisał(a):Do chu**... Czy wy chodzicie dla widowiska czy dla Zagłębia?
Jeśli dla was ważniejszy jest dobry mecz niż Zagłębie Sosnowiec to równie dobrze możecie sobie jeździć do Krakowa na Wisłę czy do Poznania na Lecha... Teraz wychodzi ze słowa "Na dobre i na złe, i w każdej lidze..." są tylko pustym sloganem...

Ile ty masz lat??? Masz wakacje to jedź na kolonie!!! Widziałeś kiedyś cały mecz, czy na schodach siedziałeś tyłem do murawy?

No i co mariusz76? Tyle masz do powiedzenia? Manuel zadal sobie trud i wylowil co ciekawsze "rodzynki" pelnych entuzjazmu "kibicow". Masz jakis argument w dyskusji? Jak nie, to daruj sobie te zalosne posty, bo obrazasz innych, co maja podobne do manuela zdanie.

Coz, nie dojdziemy tak jak juz pisalem do porozumienia. Inaczej rozumiecie tradycje. I nie chodzi tu o to, zeby Wisla nie grala w Sosnowcu, nie chodzi tu o jakies uklady i animozje. Tradycje kibicowania Zaglebiu przejalem od moich przodkow i nie mam zamiaru biegac na Wisle z wywieszonym jezykiem. Kolega Darian tez to w podobnym tonie podsumowal, ale niektorzy tego nigdy nie zrozumieja.

Pamietam pewien artykul z przeszlosci, w ktorym opisana byla sytuacja, kiedy ojciec (Anglik) zadaje swemu kilkuletniemu synowi "najwazniejsze pytanie": wybierz sobie klub pilkarski, ktoremu bedziesz kibicowal do konca zycia. Zastanow sie dobrze, bo decyzja jest ostateczna. I nie ma sie co dziwic, ze nie wszyscy smigaja na Man Utd i inne Chelsea (gdzie wiecej na trybunach przerzutow z Azji), ale calym sercem kibicuja lokalnym klubom. A u nas? Gorszy sezon i po 700 kibicow na meczu. Ale wlasnie od tego sie zaczyna - "nie bede patrzyl na 3 lige", "wole dobry futbol". I tutaj dokladnie tkwi sedno naszego problemu i dlatego jestesmy, tu gdzie jestesmy. I dlatego ta kwestia tak mnie irytuje.

Nawet nasz forumowy gosc z Wisly rozumie, ze mozemy miec mieszane uczucia i co "Ludowy" znaczy dla wielu z nas.

Bez odbioru.
LucasUSA

Postprzez August 2009-06-25, 6:15 am

LucasUSA napisał(a):Tradycje kibicowania Zaglebiu przejalem od moich przodkow

Ja też i to samo przekazuję swojemu - na razie starszemu - dziecku. :brawo:
August

Postprzez Wiara_ZS 2009-06-25, 7:39 am

Żal mi nie których którzy się nazywają kibicami ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC!!!
Jeżdzijcie do Krakowa na Wisle,i na wyjazdy,tylko potem nie placzcie że wam kose wbili w plec :kiepsko: y albo gdzie indziej!!!WISLA TSK!!!!!!!!
Wiara_ZS

Postprzez mariusz76 2009-06-25, 10:51 am

LucasUSA napisał(a):No i co mariusz76? Tyle masz do powiedzenia?

No kurcze, normalnie mi głupio :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie staram się nikogo obrazić ale , śmieszy mnie tekst
LucasUSA napisał(a):Czy wy chodzicie dla widowiska czy dla Zagłębia?
Ja chodzę dla widowiska w którym gra moja drużyna!!!Jak już pisałem niech sobie Wisła gra (nie będzie grała całe życie),ja na mecz nie przyjdę, ale nie mam nic do ludzi którzy się tam pojawią ponieważ to ich sprawa, i na pewno nie mogą się doczekać w Sosnowcu dobrej piłki!!! A jeszcze jedno. Jak byłem na wyspach i byłem na kilku meczach Bristol City to też zdradziłem nasz klub i nasze barwy? A co do kos(noży) to tylko Wisła i Craksa na pewno używa?? :lol: :lol: :lol:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez mario1 2009-06-25, 11:46 am

dajcie wszyscy na luz bo jak czytam ten watek to mam wrazenie ze sami sobie chetnie kosy byscie pozenili i o co o Wisle i pieniadze Do modow temat do zamkniecia ze wzgledu na nonsensownosc wiekszosci wpisow
mario1

Postprzez violator90 2009-06-25, 12:59 pm

Proponowane rekomendacje na mecz Wisły - version 1.0.

Zarząd klubu podjął decyzję o udostępnieniu stadionu. Jak konsekwencje tego faktu kibice Zagłębia powinni przyjąć postawę neutralną lub bierną wobec nadchodzących wydarzeń.

W szczególności Strona Zagłębie nie będzie inspirować i celowo wywoływać żadnych zachowań przeciwko kibicom Wisły - w tym wyzwisk, celowego zagłuszania dopingiem przeciwnym , obrażania zgód itp.

Strona Wisły uszanuje gościnne przebywanie na obycm stadionie, zangażuje się według własnego uznania w kibicowanie swojej drużynie - bez uwag o mieście, stadionie, pysznieniu się typu : jesteśmy u siebie, obrażaniu kibiców Zagłębie i zgód.

Kibice Zagłębia - jeżeli w oficjalnej umowie o udostępnieniu stadionu nie ma innych ustaleń - mogą znaleźć się na stadionie - muszą zdawać sobie jednak z ograniczeń i niecodzienności sytuacji - inny sektor , powściagliwe i neutralne zachowanie (bez nadmiernego entuzjazmy, bez przesadnego emocjonalnego zachowania, również bez celowego wrogiego zachowania w stosunku do Wisły). Zalecana jest rezaygnacjia z prezentacji własnych barw i kibicowskich przynależności. Jesteśmy obserwatorami widowiska sportowego - lub siedzimy w domu, myśląc o kim chcemy i jak chcemy.
violator90

Postprzez mamut17 2009-06-25, 1:00 pm

Ten temat juz sie staje nudny...Nozownicy beda grali czy nam sie to podoba czy nie. My mamy w dupie Wisle bo jestesmy kibicami Wielkiego Zaglebia....Za 2 lata w ekstraklasie ;-) A jak chcecie sobie poogladac naszych Repzrezentantow Polski to niech wam walna na Ludowym osobny sektor zamkniety. Proste ? :idea:
mamut17

Postprzez Luki89 2009-06-25, 1:42 pm

Pierd**** wisłę, w d**** mam ich grę tutaj, dla mnie liczy się tylko ZAGŁĘBIE. Jeb** wisłę jeb** :brawo:
Luki89

Postprzez Crusader 2009-06-25, 2:30 pm

Witam.Soras ale nie przeczytalem wszystkich Waszych postow ale np.post barta2309 troche mnie zdziwil.Mam juz swoje lata i pewnie kilku z Was nie bylo jeszcze na swiecie kiedy w mlynie zdzieralem gardlo np.na meczu z Motorem Lublin(w niesamowitej ulewie)ktory decydowal o awansie do 1 ligi.(1-0 G.Waliczek).Dlaczego maja byc burdy?Niech przyjada ,zagraja i tyle.Kasa za to wpadnie i moze starczy na zakup jednego pilkarza(dobrego).Żeby nie trzeba bylo drzec o 2-go ligowy byt.Bo to co nasi pokazali w tym sezonie to byla parodia.Ostatnio bylem w Gdansku i wpadla mi w rece miejscowa prasa.Wypowiadal sie tam typ z Baltyku ktory stwierdzil ze:"teraz na naszym stadionie bedziemy goscic takie firmy jak:Zawisza,GKS Tychy,Zaglebie Sosnowiec".Wlasnie Firmy a firma raczej nie walczy o utrzymanie w 2 lidze tylko o awans do 1-ej.Czyli mowiac krotko niech graja i niech placa.Bo to tylko dla naszego dobra.Tez kocham Lubowy ale bez przesady zeby go porownywac z kosciolem wynajetym muzulmanom.Troche rozumku bym prosil.Pozdro 4all.
Crusader

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna