Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
jackal29 napisał(a):mecz wisła - levadia
przed schodami do kupienia moc Zagłębia dla kibiców wisły oraz kilku ultrasów promujących wlepki Zagłębia oraz puszka i agitacja: "zbieramy na oprawe meczu z rakowem(np)!!!"
i oto niecodzienna sytuacja! tłum lajkoników zapełnia puszkę "talarkami"!!!![]()
![]()
Lars napisał(a):Panie Szatan to odejdz Pan jak masz Pan dość.
i tak mimo że Pan jest to zespół dramatycznie broni się przed III ligą, pojawiły się długi i te długi zapewne będą rosły.
tak czy owak gdy nie pojawi sie sponsor lub miasto nie zainwestuje w klub czeka nas powolna agonia z p. Szatanem zakończona bankructwem albo nagła śmierć.
Ja sie wcale Panu, Panie Szatan nie dziwię. Nie masz Pan kasy - mówi się trudno. Więc może faktycznie lepiej jest odejść niż męczyć się. Bo i Pan się męczy Panie Szatan i my męczmy się.
Z drugiej strony jednak Panie Szatan i pewnie taki jest Pana tok myślenia, może lepiej jeszcze pociągnąć ten wózek, w tym czasie może ktoś zainwestuje, odkupi od Pana klub, albo może miasto wkońcu się zlituje.
Ja osobiście też mam tego dość. Wkażdym razie Panie Szatan nie rób Pan długów, lepiej żeby było biedniej, gorzej jakościowo ale bez długów niż walka o I lige na kredyt.
Zaczął się 3 rok chorej sytuacji Zagłebia. to jakaś masakra !!!
August napisał(a):(...) Facet nie ma nie tylko pieniędzy i jak dotąd nie umiał ich znaleźć bo wydawało mu się, że na hasło naszego klubu to firmy bedą waliły z kasą drzwiami i nogami to również nie ma pomysłu i nie jest w stanie go przeorganizować. (...)
Blajpios napisał(a):Trzymajmy się jednak faktów a nie swoich emocji i wyobrażeń - bo tylko wtedy otworzy się jakaś szansa dogadania na gruncie realiów.
Jeżeli facet rzeczywiście daje ten milion - to jakieś jednak pieniądze ma. Ma za mało - ale nie to, że nie ma.
Budecon - chyba też raczej należy zaliczyć do znalezionych przez ekipę K. Szatana - czyli coś tam umiał znaleźć a nie to, że nie umiał.
Natomiast zgoda, że temu wszystkiemu, co ew. pozytywne po stronie Właściciela - towarzyszą liczne też negatywy, które można znaleźć choćby wśród podanych w pozostałych miejscach wpisu Kol. August. Czyli nieporadność, szamotanie pomiędzy koncepcjami, brak koncepcji marketingu itd itp. Zaś ów "krzyk rozpaczy" - to mógłby nawet być pozytywnym znakiem, że jednak jakaś refleksja się toczy, jakieś prawdy do K. Szatana docierają. W jego słowach znajduję jakieś i otwarcie na porozumienie z kibicowskim środowiskiem, choć to interpretacja "życzliwie naciągana". Na pewno jednak nie rozwinie się ten dialog, jeżeli kibice do niego wystartują z fałszywą interpretacją faktów, że niby facet forsy nie ma i nie potrafi znaleźć nikogo. Bo jak z takim przekazem, choćby nie wyrtykułowanym, ale tkwiącym w podświadomości "wystartuje" się do kogoś w takiej sytuacji - to w naturalny sposób odpowiada on sobie, "co oni wiedzą, co imputują, zupełnie nie trzyma się kupy, co mówią, bo jakąś forsę mam, skoro milion daję i moi ludzie znaleźli sponsora, choć miasto nie chciało. A oni co mają? co dają? A co potrafią - ot, jakiś napój zrobili". I kończy się dalszy dialog, bo obie strony przekonane, że ta druga strona, to głupol jakiś z błędną oceną sytuacji, więc o czym tu gadać.
August napisał(a): Fakty są takie kochany Blajpiosiku, że gdyby Pan szatan miał pieniądze to nigdy by nie było zadłużenia, komornika w klubie etc... A gdyby miał pomysł na jego funkcjonowanie, to istniałaby np. stategia marketingowa klubu.
August napisał(a):Hola,hola Blajpios. Sugestii, że kradnie czy też nie daje z mojej strony nie było. To, że pieniędzy nie ma oznacz, że nie ma na tyle, aby opłacic wszystkie koszty związane z jego funkcjonowaniem. Sprowadzenie w ciągu dwoch lat lat jednego sponsora to wg mnie to nie jest jakiś specjalny sukces. Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz.
W nadchodzącym sezonie szykują się klubowi następujące wpływy: kasa (w ramach promocji) od Miasta, stypendia dla zawodników, kasa od Wisły, prawdopodobnie od Cracovii, równie prawdopodobna sprzedaż Pietrzaka, Budecon no i doliczmy milion od właściciela. MałoObecnw wypowiedzi szatana w prasie świadczą o tym, że chłop jak nie miał tak nie ma i mieć nie będzie pomysłu na funkcjnowanie klubu. I takie są fakty a nie wyobrażenia.
Blajpios napisał(a):(...) Jeżeli facet rzeczywiście daje ten milion - to jakieś jednak pieniądze ma. Ma za mało - ale nie to, że nie ma.(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack